Здравей Гост

Защо приемаме толкова лично?

• 278 Отговора
  • 49621 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Защо приемаме толкова лично?
« Отговор #160 -: Март 31, 2012, 06:48:54 pm »
 Аз се чудя на категоричността, с която се раздават квалификации към хора, които само си виждал, но не споделяш битието им.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Март 31, 2012, 06:53:34 pm »
Съвпад марс-сатурн не дава това
обясни го на хората в този сайт, откъдето съм превела дума по дума написаното:
http://astrology.org.ua/aweb.htm
И с какво хората от ТОЗИ -ОНЗИ Сайт  ;D...са показали по-добри астрологични интерпретации? :rolleyes:
Ами с това, че ползват трудовете на доказани с годините астролози, Марая! Някой може да реши, да пренапише доказани неща в астрологията, гледайки от собствената камбанария, но това няма да премести звездите и да му направи живота по-лек и успешен  ;D Иначе всеки е свободен да прави своите интерпретации, но на мен не ми се четат алабализми, при мен нещата са по-прости- щом топлата вода е открита, няма за какво да си губя времето да я преоткривам, а си пускам душа да я ползвам! Хм, то и кафето се прави с топла вода и му дойде времето- чаоооо!

Не отричам труда им...Но тук в момента спорят няколко астрологични течения..А там където има вятър винаги има движение...Или...един пак меркантилен пример...Преди години си спомням, че беше забранено да се сменя валута м/у частни лица...Нямаше и сарафски бюра.Дори май беше наказуемо.
Днес обаче това е нормално явление...и се прилага от всеки който желае това.
Извода е , че всяко време има своите "закони"...има своите изисквания...и това, което вчера е било неприемливо...днес Е. Това...което вчера е било закон...днес е осъдително. Ние се променяме..има човешка еволюция...,тази човешка еволюция е в основата на революции по цял свят...
Така, че астрологията НЕ Е ЗАКОН НА НЕЧИИ КОНСТАТАЦИИ..,АСТРОЛОГИЯТА Е РАЗВИТИЕ И ЕВОЛЮЦИЯ НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ..,КОЕТО Е СВЪРЗАНО СЪС ЗВЕЗДИТЕ...Онези...същите звезди за които ти говориш! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #162 -: Март 31, 2012, 08:07:15 pm »
Преди години си спомням, че беше забранено да се сменя валута м/у частни лица...Нямаше и сарафски бюра.Дори май беше наказуемо.
Днес обаче това е нормално явление...и се прилага от всеки който желае това.
Извода е , че всяко време има своите "закони"...има своите изисквания...и това, което вчера е било неприемливо...днес Е. Това...което вчера е било закон...днес е осъдително. Ние се променяме..има човешка еволюция...,тази човешка еволюция е в основата на революции по цял свят...
Така, че астрологията НЕ Е ЗАКОН НА НЕЧИИ КОНСТАТАЦИИ..,АСТРОЛОГИЯТА Е РАЗВИТИЕ И ЕВОЛЮЦИЯ НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ..,КОЕТО Е СВЪРЗАНО СЪС ЗВЕЗДИТЕ :blink:
Само че когато си сменяхме валута с тираджиите и гурбетчиите от Либия преди години, и сега когато е узаконено в чейнч бюрата, Пи е било и все още е 3,14; земното ускорение си стои със средна скорост 9,8...  Слънцето все още изгрява от изток, а някой ако пише, че му се показва сутрин от западния прозорец, трябва ли да го приемаме за еволюциооно развита личност или да го посъветваме, да провери дали пицата му не е била гарнирана погрешка с халюцигенни гъбки?! Революция не е синоним на еволюция, а точно обратното! А астрологията за мен и за много други е точна наука, която не е пряко зависима от съзнанието на хората. За пример- един еволюирал осъзнат индивид и един примитивен неосъзнат ако минат едно разстояние напреко, то квадратът на хипотенузата и при двамата ще е равен на сбора от квадратите на катетите, т.е. закона от математиката е валиден и при двата индивида, които го прилагат осъзнато или не, като това не пречи на "осъзнатия" да си хвърли хартиена носна кърпа насред пътя, а "неосъзнатия" да помести някой камък, за да не пречи на тези след него!

;D..за същото говоря...и аз. С тази разлика..,че за това се иска време..Земното ускорение е с различна сила...И още нещо...всеки ден се раждат нови звезди..,които не се знае как взаимодействат с останалите...които са ни познати...Точни са само градусите и алгоритмите...другото е логика...която е добре инспирирана хипотеза..без значение от катетъра или хипотенузата... ;D :rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #163 -: Март 31, 2012, 09:02:56 pm »
Харесва ми съвпада Марс-Уран-Сатурн на The_One - "усети гнева,овладей го и произвеждай ток" е може и да те поразтърси,но така получаваш прозрения...

С коя от 3-те усещаш?
който трябва ще ме разбере :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #164 -: Април 01, 2012, 12:49:20 pm »

;D..за същото говоря...и аз. С тази разлика..,че за това се иска време..Земното ускорение е с различна сила...И още нещо...всеки ден се раждат нови звезди..,които не се знае как взаимодействат с останалите...които са ни познати...

Ние виждаме звездите такива, каквито са били преди много години. Тъй като са отдалечени на много светлинни години от нас, докато светлината от тях дойде до нас, ще е минало доста време.

Това означава, че ако се е родила нова звезда преди хиляди години, ние може да не знаем за това, защото светлината и още не е достигнала до нас и затова все още не я виждаме на небето.

Това...,че не виждаш нещо,не означава, че не го усещаш /по принцип/...

« Отговор #165 -: Април 01, 2012, 07:12:32 pm »
За дипломацията съм съгласна.Познавам двама човека с асц овен съвпад марс и двамата са ужасни.Може да са много силни личности, но са толкова самодоволни, че трудно могат да катализират тази сила в нещо градивно.На тях им дай да се големеят и да се заяждат...Освен това и двамата имат силно влияние на стрелец и са с изгорен меркурий (доколкото си спомням).Аз лично не мога да ги търпя, соооори  ;D ;D
Аз познавам 61годишна с АСЦ козирог 1гр. 30' , марс на него и уран опозиция- няма оправия с тази жена, постоянно се пеняви по форуми и с хората в обкръжението е агресивна и груба, старая се да съм извън нейния обсег, защото се убедих че е загубена кауза.

arkus, виждам колко ти се иска да съм форумен трол. Какъв парадокс само - докато ти във форума ми обясняваш колко съм неприятна, аз прекарах чудесен уикенд. А ти...ти си пописала във форума.
Някога минавало ли ти е през ум, че човек може да има различен маниер на поведение в зависимост от средата? И щом във форума се забавлявам с реакциите ви, с това да ви провокирам, то значи в реалния живот съм заядлив неприятник, а?
Първо, в реалното общуване съм доста обрана, дори говоря малко. Страшно държа на обноските, на доброто възпитание и на умението на хората да проявяват такт. Не си падам по никакви емоционални изблици, владея се отлично и харесвам хора, които също умеят да го правят, за да не натоварват околните с емоционалните си изблици. Такива човек може да си позволи пред 2-3 роднини и приятели. Пред останалите - не. Никога не нарушавам добрия тон. Когато съм ядосана дори понижавам тон и ставам саркастична. Но предвид здравите ми нерви и сатурновото ми търпение доста усилие трябва да положиш, за да ме ядосаш, а и това могат да постигнат само близките ми хора. Останалите и на главата си отгоре да застанат трудно биха ме смутили.
Нали не си мислиш, че когато се запозная с някого започвам да го кова и да му обяснявам как не ме кефи? Най-осезателното ми действие се изчерпва с пренебрежителен поглед или държание все едно обекта изобщо не присъства. Това, ако ми е крайно неприятен. Случвало ми се е точно два пъти досега. Обикновено просто поставям сериозна дистанция и така оставам необезпокоявана. Ако пък смяташ, че човек има един единствен тип поведение, то това говори за самата теб. Не добре обаче. Форумното и реалното общуване се осъществяват в различна среда - в единия случай познаваш хората, в другия - не. В единия случай общуването се състои и от невербална комуникация като жестове на тялото, изражение, тон на гласа, в другия се състои само от букви. Очевидно ти и това не различаваш.
Аз като просто устроен индивид първо преценявам ситуацията. Тук във форума, колкото и да изгрубея, какво имам да губя? Най-много да си получа бан-а. Ама нали се сещаш, че това не може да ме трогне особено.
Докато в реалните отношения с хората не добре премерените думи, действия и жестове могат да имат и последствия, които да не са в моя полза. А аз съм просто същество и си гледам ползата. Нищо не ми коства да съм изключително усмихната и мила, ако крайният резултат от това би бил добър за мен. Ако след изложението ми дотук отново не осъзнаваш разликата между форумното и реалното общуване, то твърде зле за теб.
Ще пропусна коментара си за това как разглеждайки изолирани аспекти в моята и нечия чужда карта си позволяваш да правиш обобщения. Но ще заключа, че ти астрологията само можеш да я сънуваш. Дори не ти препоръчвам да я обсъждаш.

За дипломацията си права. Имаше време, в което бях много рязка. Но да не пропускаме факта, че тогава бях в пубертета, пък аз за разбран и спокоен пубер не съм чувала. От тогава непрестанно работя по въпроса с дипломацията - връщайки се назад установявам, че имам огромен напредък. Най-малкото работата ми го изисква. И се научих на дипломация по принуда, но все пак и МЦ ми е във Везни, СЛВ в Риби, Юпитер на К4. Хубаво си се хванала за Марс и Уран, но в тази карта не са само те.

Пожелавам ти някой ден да успееш да придобиеш поне половината от авторитета, професионалното признание, контактите и независимостта, които имам аз само на 24 години. И то без ничия помощ, благодарение на собствения ми труд и умения. Поразгледай пак картата ми, обърни внимание на Меркурий, 2, 10 и 11 дом, помисли си. Помисли си втори път, пък може и да разбереш.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Април 01, 2012, 07:25:54 pm »
Пожелавам ти някой ден да успееш да придобиеш поне половината от авторитета, професионалното признание, контактите и независимостта, които имам аз само на 24 години.

Станахте вече две с авторитета и признанието.  ;D

Цитат
И то без ничия помощ, благодарение на собствения ми труд и умения.

Евала!  :blink: (без задна мисъл го казвам)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #167 -: Април 01, 2012, 07:27:45 pm »
Моите авторитет и признание обаче са много лесно доказуеми  ;D Пък и за първи път ги споменавам, но трябва да наваксам - вече ще ги включвам във всяка темата. Така ще остана една единствена с авторитета и признанието

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #168 -: Април 01, 2012, 07:29:08 pm »

...

А, не - има една трета - на първото място  ;D

by default :P
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Април 01, 2012, 07:30:14 pm »

...

А, не - има една трета - на първото място  ;D

Предлагам целия форум да се изреди, за да няма обидени.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #170 -: Април 01, 2012, 07:30:58 pm »

...

А, не - има една трета - на първото място
;D

:08:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #171 -: Април 01, 2012, 07:31:09 pm »
Целия форум да се изреди на кого?

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #172 -: Април 01, 2012, 07:32:23 pm »
Моите авторитет и признание обаче са много лесно доказуеми  ;D Пък и за първи път ги споменавам, но трябва да наваксам - вече ще ги включвам във всяка темата. Така ще остана една единствена с авторитета и признанието

Евала, моето момиче!

Действай - имаш около две години и половина да догониш главния Авторитет  на Форума и броя на звездичките му, както и да се закичиш със почетното звание маниак ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #173 -: Април 01, 2012, 07:33:16 pm »

На състезанието по мерене на авторитети ;D

« Отговор #174 -: Април 01, 2012, 07:36:42 pm »
Само да не се окаже изреден главният състезател. Аз нали съм единствена, първа и неповторима, какво изобщо се състезавам?! То за мен е ясно и очеизвадно, другите да доказват.  Ние съвършените (тоест Аз) нямаме нужда от признание, защото по-висши сили вече са ни го дали  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #175 -: Април 01, 2012, 07:37:38 pm »
"  А аз съм просто същество и си гледам ползата. "
--------------------------------------------------------------

:clap:
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Април 01, 2012, 07:38:51 pm »

На баш Петела  ;D (стара история, сигурно не я знаеш  :P)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #177 -: Април 01, 2012, 07:39:11 pm »

кой е другия/та
все пак... има The_One, няма The_Second?

« Отговор #178 -: Април 01, 2012, 07:40:04 pm »
Не я знам, ама можеш да ме просветиш - замъглена от собствената си светлина, понякога не успявам да доловя разни дреболии  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #179 -: Април 01, 2012, 07:43:53 pm »
Само да не се окаже изреден главният състезател. Аз нали съм единствена, първа и неповторима, какво изобщо се състезавам?! То за мен е ясно и очеизвадно, другите да доказват.  Ние съвършените (тоест Аз) нямаме нужда от признание, защото по-висши сили вече са ни го дали  ;D

:clap: Записвам си го...

Браво за провокацията...разбираме по този начин, че има хора, които се състезават... ;) ;D

Как си след купона?!-задоволи ли Марса... :P в ритъма на диско... ;D