За дипломацията съм съгласна.Познавам двама човека с асц овен съвпад марс и двамата са ужасни.Може да са много силни личности, но са толкова самодоволни, че трудно могат да катализират тази сила в нещо градивно.На тях им дай да се големеят и да се заяждат...Освен това и двамата имат силно влияние на стрелец и са с изгорен меркурий (доколкото си спомням).Аз лично не мога да ги търпя, соооори

Аз познавам 61годишна с АСЦ козирог 1гр. 30' , марс на него и уран опозиция- няма оправия с тази жена, постоянно се пеняви по форуми и с хората в обкръжението е агресивна и груба, старая се да съм извън нейния обсег, защото се убедих че е загубена кауза.
arkus, виждам колко ти се иска да съм форумен трол. Какъв парадокс само - докато ти във форума ми обясняваш колко съм неприятна, аз прекарах чудесен уикенд. А ти...ти си пописала във форума.
Някога минавало ли ти е през ум, че човек може да има различен маниер на поведение в зависимост от средата? И щом във форума се забавлявам с реакциите ви, с това да ви провокирам, то значи в реалния живот съм заядлив неприятник, а?
Първо, в реалното общуване съм доста обрана, дори говоря малко. Страшно държа на обноските, на доброто възпитание и на умението на хората да проявяват такт. Не си падам по никакви емоционални изблици, владея се отлично и харесвам хора, които също умеят да го правят, за да не натоварват околните с емоционалните си изблици. Такива човек може да си позволи пред 2-3 роднини и приятели. Пред останалите - не. Никога не нарушавам добрия тон. Когато съм ядосана дори понижавам тон и ставам саркастична. Но предвид здравите ми нерви и сатурновото ми търпение доста усилие трябва да положиш, за да ме ядосаш, а и това могат да постигнат само близките ми хора. Останалите и на главата си отгоре да застанат трудно биха ме смутили.
Нали не си мислиш, че когато се запозная с някого започвам да го кова и да му обяснявам как не ме кефи? Най-осезателното ми действие се изчерпва с пренебрежителен поглед или държание все едно обекта изобщо не присъства. Това, ако ми е крайно неприятен. Случвало ми се е точно два пъти досега. Обикновено просто поставям сериозна дистанция и така оставам необезпокоявана. Ако пък смяташ, че човек има един единствен тип поведение, то това говори за самата теб. Не добре обаче. Форумното и реалното общуване се осъществяват в различна среда - в единия случай познаваш хората, в другия - не. В единия случай общуването се състои и от невербална комуникация като жестове на тялото, изражение, тон на гласа, в другия се състои само от букви. Очевидно ти и това не различаваш.
Аз като просто устроен индивид първо преценявам ситуацията. Тук във форума, колкото и да изгрубея, какво имам да губя? Най-много да си получа бан-а. Ама нали се сещаш, че това не може да ме трогне особено.
Докато в реалните отношения с хората не добре премерените думи, действия и жестове могат да имат и последствия, които да не са в моя полза. А аз съм просто същество и си гледам ползата. Нищо не ми коства да съм изключително усмихната и мила, ако крайният резултат от това би бил добър за мен. Ако след изложението ми дотук отново не осъзнаваш разликата между форумното и реалното общуване, то твърде зле за теб.
Ще пропусна коментара си за това как разглеждайки изолирани аспекти в моята и нечия чужда карта си позволяваш да правиш обобщения. Но ще заключа, че ти астрологията само можеш да я сънуваш. Дори не ти препоръчвам да я обсъждаш.
За дипломацията си права. Имаше време, в което бях много рязка. Но да не пропускаме факта, че тогава бях в пубертета, пък аз за разбран и спокоен пубер не съм чувала. От тогава непрестанно работя по въпроса с дипломацията - връщайки се назад установявам, че имам огромен напредък. Най-малкото работата ми го изисква. И се научих на дипломация по принуда, но все пак и МЦ ми е във Везни, СЛВ в Риби, Юпитер на К4. Хубаво си се хванала за Марс и Уран, но в тази карта не са само те.
Пожелавам ти някой ден да успееш да придобиеш поне половината от авторитета, професионалното признание, контактите и независимостта, които имам аз само на 24 години. И то без ничия помощ, благодарение на собствения ми труд и умения. Поразгледай пак картата ми, обърни внимание на Меркурий, 2, 10 и 11 дом, помисли си. Помисли си втори път, пък може и да разбереш.