Здравей Гост

Марс

• 74 Отговора
  • 9833 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Марс
« -: Март 29, 2012, 10:45:23 pm »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:04:56 pm от Hm »

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Марс
« Отговор #1 -: Март 29, 2012, 10:48:23 pm »
Не, дължи се на култура на хранене и живот. А при някои спортове, на определения режим. Пък и астрологично, все си мисля, че Слънцето и Асцендента имат много общо с виталността и здравето. Но при гладуване и то системно и задълго, нито Марс, нито останалите могат да спасят полозението, специално за появата на анемия.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Март 29, 2012, 10:55:01 pm »
Анемия...- това е под знака на водолея! той отговаря за кръвта.
Липсата на червени кръвни телца...

Знакът на Овена отговаря за устройството, развитието и болестите на главния мозък, главата, горната челюст.
Знакът на Телеца отговаря за врата, ушите, долната челюст, шията, глътката, сливиците, гърлото, гласните връзки, жлезите с вътрешна секреция – най-вече щитовидната жлеза.
Знакът на Близнаците отговаря за раменете, ръцете, белите дробове, дихателната система – плевра, бронхи..
Знакът на Рака отговаря за гръдния кош, гърдите, млечните жлези, стомаха, лимфните възли.
Знакът на Лъва отговаря за сърцето, плещите, гърба, гръбначния стълб, сълнчевия сплит, симпатичната нервна система,
Знакът на Девата отговаря за червата и жлезите с вътрешна секреция в стомашната област – панкреас, слезка.
Знакът на Везните отговаря за бъбреците, отделителната система, кръста, надбъбречните жлези, слабините, и детеродните органи.
Знакът на Скорпиона отговаря за полово-отделителната система – яйчници, външни полови органи, матка, пикочни канали , апендикса, половите жлези.
Знакът на Стрелеца отговаря за бедрата и артериалната кръвоносна система, черен дроб.
Знакът на Козирога отговаря за костите, ставите, сухожилията, коленете, черен дроб, зъби, челюсти.
Знакът на Водолея отговаря за кръвта, централна нервна система, пищялите и сухожилията, краката.
Знакът на Рибите отговаря за симпатичната нервна система, лимфата, пръстите на краката и ходилата.

Планети и тяхното съответствие на органите в човешкото тяло

Слънце – съответства на сърцето, система на кръвообращението, гърба, дясно око у мъжа, ляво око у жената, кора на главния мозък, цялата дясна страна на тялото, обща жизненост, центъра на психическа енергия.
Луна – съответства на стомаха, вегетативната нервна система, подкорието, инстинктивен живот, дясно око на жената, ляво око на мъжа, лимфатичната ситема, половите органи и гърди у жената, матка, менструацията, течностите в тялото – сълзи, обмяна на сокове, ставни течности, процеси на асимилация и дисимилация, храносмилането, мастни отлагания, раждане, оплождане, бременност.
Меркурий – съответства на нервната система и връзката и с периферията, мозък /като център на мислене/, координация на движенията, двигателни функции, памет, органи на говора – език, уста, ръце, китки, бели дробове, дихателните пътища, пръсти на ръцете.
Венера – съответства на системата на жлезите с вътрешна секреция и хормоните, мастна и захарна обмяна, щитовидната жлеза, хипофиза, венозна кръв, левкоцити, бъбреци, кръст, шия, врат, кожа, коса, полови органи, женските гърди, яйчници, семе и сокове.
Марс – съответства на мускулната система, жлъчка, лице, полови органи у мъжа, потентност, фибри на кръвта, кръвоносни съдове, възпалителни заболявания, инфекции, треска, производство на адреналин,
Юпитер – съответства на артериалната кръв, левкоцити, черен дроб, имунна функция, бедра, храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер-процеси в организма.
Сатурн – съответства на костната система, гръбначен мозък, зъби, колена, органи на слуха, далак, жлъчка, ставни връзки, хрущяли, всички хипопроцеси, вкостенявания, образувания на камъни, тромбоцитите, наследственост, стареенето.
Уран – съответства на централната нервна система, нервната сила, висша нервна дейност, двигателни процеси – независими от волята – пулс, перисталтика, кръвен отток, кръвообръщение, аура, прасец
Нептун – съответства на главен мозък – връзка с подкорието, очи, крака и пръсти на краката, всички жлези у човека, свръхсетивност – алергии,
Плутон – ядрените реакции в клетката, клетъчен метаболизъм, доброкачествените и злокачествените клетъчни изменения, генетичната наследственост, половите органи и възпроизводство, чудодейни способности за изцеление.
Хирон – съответства на хомеостазата, ендокринната система чрез надбъбречните жлези, неврохормони, имунитет,
Прозерпина – съответства на биохимичните процеси, имунна система, плазмена кръв, регенериращи тъкани, венерически болести, Спин.
Лунни възли – силен индикатор на заболявания, кармични и хронични заболявания при съвпад с дадена планета.
По отношение на здравето и жизнеността на човек от най-голямо значение е неговото единство и връзка с Космоса, с Божественото начало. Ако духът на човека го тегли към Божественото, ако той знае и се старае да съблюдава законите на етиката и морала, а когато сгреши – се разкайва и моли за прошка, като се старае да не повтаря грешките си, то неговият дух ще е в унисон с душата му и няма да се налага физическото му тяло да изкупва вина.
И все пак, съществуват кармични болести, които са много сериозни и няма как да се избегнат. Могат само да се приемт със смирение пред Божия промисъл, и с търсене на връзка с Божественото начало, за смекчаване донякъде на кармично заложеното.
Най-ефективният начин за пречистване и смекчаване на нашата негативна карма, която сме натрупали, е постоянният и непрекъснат стремеж към духовно усъвършенстване.
Медицинската астрология помага да се предвиди заложения болестен потенциал на човека, да предупреди за възникването и отключването на болестта в даден период от време, когато според хороскопа това е най-вероятно да стане.
Медицинската астрология помага и при медицински интервенции, както и способства да се прогнозира развитието на дадено заболяване.
Тя може и трябва да стане пръв помощник на лекаря.

http://aneta-nikolova.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F/

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3 -: Март 29, 2012, 11:02:10 pm »

Как се изразяваш компетентно!

Може да не е от храненето, а да е от кръвозагуба, бременност или от нещо друго. А и откъде знаеш, че нищо не може да помогне!

Е, защо компетентно? Просто съм от тези, които са били и в такива спортове, и бременни, и с кръвозагуба. Реално анемията беше резултат от системно недохранване и голямо физическо натоварване. В случая моят Марс е добре аспектиран и Асц е от исдръжливите, та се размина без доживотни последствия. реален пример. Нали за Марс си говорим. Но ако Слънцето и Асц са наранени, не съм убедена, че Марс би бил определящия фактор. разсъждавам си.

П.С. Кръвозагубата обикновено води до анемия, която са ми казвали лекарите, че се води краткосрочна, в смисъл се различава от анемията от изтощение на организма, но не съм лекар и не помня точното определение.

« Отговор #4 -: Март 29, 2012, 11:04:17 pm »
Моя Марс е по-скоро мъжки - на Асцендента, в Стрелец, в съвпад със Сатурн и Уран, управител е на 4 дом. В рецепция е с Юпитер. И Луната, и Венерата ми са в знака на Марс. Ако гледаме старите управители, то значи Марс е У11, но аз считам за негов управител Плутон.
При мен никога не е имало подобни заболявания и като цяло аз не боледувам. Дори грипове и настинки не ме хващат.
Забелязала съм, че повечето жени се хранят с тесто и сладки неща. Моите предпочитания са по-близки до мъжките - храня се основно с месо и салати. От години не ям хляб и не си падам по тесто. Обичам натурален шоколад, но разни торти, вафли, пасти - не. При повечето жени причина за анемията е именно хранителния режим. Затова може би е по-уместно да говорим за вкусовите предпочитания в зависимост от мястото и аспектите на Луната.

Имам приятелки, които така и не осъзнаха, че ако се храниш с кафе и цигари, може и да свалиш някой килограм, но за сметка на това задника ти ще се удари в петите, кожата ти ще има отвратителен вид, косата ти ще стане рехава и ще започне да капе.
Мъжете си хапват добре и спортуват. Дали ще играят мач с приятели или ще ходят на фитнес няма значение, но при тях ги няма женските простотии за отслабване с глад. За жените "слаб" е равно на "красив". Красотата обаче е свързана с формите, цветовете и симетрията. И ако си слаб и увиснал е не по-малко нелицеприятно от преливащи от дънките паласки.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #5 -: Март 29, 2012, 11:11:37 pm »
Моя Марс е по-скоро мъжки - на Асцендента, в Стрелец, в съвпад със Сатурн и Уран, управител е на 4 дом. В рецепция е с Юпитер. И Луната, и Венерата ми са в знака на Марс. Ако гледаме старите управители, то значи Марс е У11, но аз считам за негов управител Плутон.
При мен никога не е имало подобни заболявания и като цяло аз не боледувам. Дори грипове и настинки не ме хващат.
Забелязала съм, че повечето жени се хранят с тесто и сладки неща. Моите предпочитания са по-близки до мъжките - храня се основно с месо и салати. От години не ям хляб и не си падам по тесто. Обичам натурален шоколад, но разни торти, вафли, пасти - не. При повечето жени причина за анемията е именно хранителния режим. Затова може би е по-уместно да говорим за вкусовите предпочитания в зависимост от мястото и аспектите на Луната.

Имам приятелки, които така и не осъзнаха, че ако се храниш с кафе и цигари, може и да свалиш някой килограм, но за сметка на това задника ти ще се удари в петите, кожата ти ще има отвратителен вид, косата ти ще е става и ще започне да капе.
Мъжете си хапват добре и спортуват. Дали ще играят мач с приятели или ще ходят на фитнес няма значение, но при тях ги няма женските простотии за отслабване с глад. За жените "слаб" е равно на "красив". Красотата обаче е свързана с формите, цветовете и симетрията. И ако си слаб и увиснал е не по-малко нелицеприятно от преливащи от дънките паласки.

Моя Марс е в Лъв 7 дом съвпад с Венера, ац Водолей и винаги съм имала проблеми с анемиите и желязото, но го отдавам на храненето, не ям месо.Не заради диета, просто не обичам. За сметка на това ям страшно много зеленчуци  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #6 -: Март 29, 2012, 11:14:17 pm »
За това говорех - жените или умишлено гладуват или просто не обичат месо. В твоя случай е второто, но е добре да опиташ със заместители като соя, боб, леща, яйца...нещо, което може да компенсира веществата в месото. И риба ли не обичаш дори?

« Отговор #7 -: Март 29, 2012, 11:18:21 pm »
За това говорех - жените или умишлено гладуват или просто не обичат месо. В твоя случай е второто, но е добре да опиташ със заместители като соя, боб, леща, яйца...нещо, което може да компенсира веществата в месото. И риба ли не обичаш дори?

от изброените само боб ям  ;D Риба пък мразя даже, ям всякакви треволяци дето има желязо в тях, ама пак съм си анемична.Пази Боже такива проблеми имах при раждането заради това  :lol:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Март 29, 2012, 11:22:44 pm »

Аз също имам добре аспектиран марс-тригон слънце и плутон
Спомням си, че като бях бременна ми вливаха нещо, май желязно (дано не бъркам с магнезий); ям много месо и много тестени-без хляб на масата не сядам, слаба съм и не съм хич анемична по принцип; пуша и ако мога-и пия :)

« Отговор #9 -: Март 29, 2012, 11:27:35 pm »
Щом пушиш и пиеш за третото няма да те мислим

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Март 29, 2012, 11:30:01 pm »
Щом пушиш и пиеш за третото няма да те мислим
;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Март 29, 2012, 11:31:59 pm »
Абе хора...кръвта на Уран и водолей...що му чепкате вълната на Марс...не разбирам :rolleyes: ;D.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #12 -: Март 29, 2012, 11:44:53 pm »

от изброените само боб ям  ;D Риба пък мразя даже, ям всякакви треволяци дето има желязо в тях, ама пак съм си анемична.Пази Боже такива проблеми имах при раждането заради това  :lol:

От цитираното махни само соята и ще си ОК  :blink:

« Отговор #13 -: Март 29, 2012, 11:54:02 pm »
на голямата дъщеря в началото на януари и поставиха диагноза анемия, сега пие трети месец хапове с желязо- причината недохранване и голямо физическо натоварване- с нейното амбициоано десетодомно слънце на МЦ водолей, с уран козирог в 8д. , който го гази тр.плутон, на няколко градуса е марс, също козирог, в съвад с нептун и У6, където пък е наталния плутон скорпион... дано малко да се е постреснала и поне мляко да пие редовно, защото и тя като мен не обича много месото, но аз поне мляко и яйца хапвам в разни варианти редовно

анемия - млякото няма да и помогне... Месо, черен дроб, краве масло, зеленчуци (не плодове) сирене, кашкавал, сурови ядки, вода ... докато си стъпи на краката
Голямо физическо натоварване без СЪОТВЕТНО ХРАНЕНЕ не бива
опс забравих нещо много важно - яйца!!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Март 29, 2012, 11:57:08 pm »
Има едни водорасли-няма да споменавам фирмата-казват, че в тях има мнооого желязо
Проблемът е и в това, че храните трябва да се съчетават по определен начин, за да се усвояват веществата

« Отговор #15 -: Март 29, 2012, 11:58:47 pm »
Има едни водорасли-няма да споменавам фирмата-казват, че в тях има мнооого желязо
Проблемът е и в това, че храните трябва да се съчетават по определен начин, за да се усвояват веществата

за спирулина става на въпрос?

« Отговор #16 -: Март 30, 2012, 12:02:46 am »
Мисля си, че освен самостоятелното разглеждане на самия минерален елемент Fe, трябва да се погледнат и астро знаците, които се свързват с черен дроб, далак и костен мозък, защото това са резервоарите в организма на Fe.

По време на бременността напълно нормално е разходът на Fe да е по-голям , тъй като се балансира кислородното снабдяване на тъканите на плода. Ако Fe не е било достатъчно при новороденото се наблюдава по-тежка форма на жълтеница.

Валя, ако хапваш достатъчно зеленчуци и то предимно - червено цвекло, грах, спанак, коприва, гъби; не пиеш много кафе, чай и нямаш голямо физическо натоварване и въпреки това хемоглобина не помръдва се прави едно изследване - морфология на еритроцитите, за да се установи самия вид анемия. Например, ако е фолиеводефицитна продуктите за вдигане на хемоглобина са съвсем други.

Подходящи храни при Fe-дефицитна анемия:
червено цвекло, спанак, зрял и зелен боб, елда, грах, нахут, тиквено семе, ленено семе, гъби, миди, шам-фъстък, соя, слънчогледово семе, пшенични и  ръжени брашна или трици, дивечово месо.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 12:10:52 am от romantica »

« Отговор #17 -: Март 30, 2012, 12:05:12 am »
Аз не разбирам защо да се мъчим от водорасли да извличаме желязо, като месото или боба вършат по-добра работа. Чак пък толкова да не обичате месо не ми се вярва. Да не говорим, че може да се приготви по 1000 различни начина и че може и да е риба.
Аз от суета спрях цигарите преди 3-4 години. С много светла кожа съм и една сутрин видях жълт отенък на лицето си. От тогава не съм помислила за цигари. Обичам само аромата на пури, но някой друг да ги пуши край мен - аз дори от тях не опитвам. А от цигарен дим ми се повдига, наистина. И това при положение, че преди съм пушила по кутия на ден в продължение на 6 години - от 14-годишна до към 20. Това го казвам за всички жени. Ето, вижте как едно привидно неприятно качество като суетата може да бъде използвано за нещо добро. Използвайте си суетата и яжте, ако не месо, поне риба, за да имате хубава кожа, коса и да не сте отпуснати. Жените заради суета са способни да си слагат всякакви импланти и други простотии, без здравословни проблеми да се подлагат на тежки животозастрашаващи операции, та какво остава за едното хранене - това не изисква никакво усилие.

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Март 30, 2012, 12:07:11 am »

Да, но не само-май правят препарати с комбинации от няколко вида водорасли

« Отговор #19 -: Март 30, 2012, 12:19:46 am »

Да, но не само-май правят препарати с комбинации от няколко вида водорасли

поредните СУПЕР!!! храни  :-[  :blink: