Здравей Гост

Малефици и бенефици.Копи-пейста и цитатите не са препоръчителни!

• 87 Отговора
  • 11636 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Подготвям се отсега.  :blink:

Аз тоя секстил тр Сатурн/натална Луна съм го минала. Тогава направих една много голяма грешка, направих гигантски компромис със себе си в името на тогавашното семейство, който компромис ми докара такава депресия и тъга, каквито не бях изпитвала скоро. И естествено, семейството пак си се разпадна. Безсмислен компромис, не знам как се връзва с традиционно позитивния секстил, но беше точно в името на структурата, традицията и т.н. песни по Сатурн.

Връзва се, защото си поела доброволно (секстил, хармоничен аспект) отговорност (Сатурн) за семейството си (Луна). В момента, в който си решила да направиш компромиса, си разбирала, че се изисква от теб и не си се съпротивлявала. Други подкрепящи транзити по онова време? Ако не е бил доброволен компромис, може би е намесен Плутон.

*

Ronia

• **
  • 1557
Доброволен си беше, мой избор, заради детето и тем подобни глупости. Не знам, аз секстила го приемам като възможност... Мисля, че още тогава ми беше дадена възможност да избера другия път, това в смисъл на секстила. И даже знам сега със задна дата какво съм пропуснала неизбирайки този път. Хубаво е пропуснатото. Тоест, секстилът като възможност за избор и там вече - свободната воля.

Венера на К5 (У4), Слънце/Меркурий на ИЦ. Но това са по-бързи транзити, иначе от по-бавните нищо съществено не виждам.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
при мен, когато Сатурн квадратира Слънцето постигнах най - големите си професионални успехи, но тежко личностно израстване, в смисъл, че не можеш да си позволиш с никой нищо да споделяш, нямаш право на грешки, трябва да имаш защитна реакция за всяка ситуация. Но забележителни резултати, изстреляха ме в друга категория и ми отнеха 50% от наивността (по - точно спрях да вярвам, на това което са ме учили - бъди добър и т.н., сега съм изцяло на принципа - "оправи си личния живот, и остави Господ да оправя чуждите" + "F*ck off and Move on").

Сатурн е страхотен, когато му вярваш - учи на съзнание, като те поставя в ситуации, в които личната ти енергия не стига и трябва да почнеш да мислиш.
When One Door Closes Another Door Opens

Ronia, Пази си самооценката, самочувствието и си припомняй стойността си редовно през този период. Мен ми седна на Слънцето като бях някъде на 12 ли, нещо такова, и направо ме погроми, но аз тогава не бях подготвена и ме свари по долни гащи.  ;D Но вече знам да държа здраво и те съветвам и ти така да правиш.  ;D ;D

Иначе Марая, ако имаш предвид транзитен Сатурн с натална Луна, нямам наблюдения, или поне не помня, за да мога да кажа. Предстои ми след известно време, тогава ще мога и от личен опит да споделя.  :P

Дай в натала...тогава ;)..,ако имаш наблюдения...или предположения.

Предполагам в натал би изострил чувството за дълг на инидивда, както и емоционалната му отговорност към останалите. Според мен донякъде тушира, намалява и емоционалния интензитет и би бил хубав аспект за по-дълбокоемоицоналните луни, за да може да излизат по-лесно на повърхността, ако стане нещо лошо в емоционален план. Мисля че би дал предпоставки за добра връзка съзнание-подсъзнание, също.

Споделям мнението на Анабел за квадрата със Слънцето, и при мен това започна при ингреса на Сатурн във Везни, по-късно Сатурн квадратира и Луната ми, де. Бих казала, че ми даде популярност сред средите, с които се движа, която преди не съм имала. Хората се отнасят с мен с уважение и ценят мнението ми. Спрях да се ядосвам и за хорските простотии, това което Анабел каза, че човек тр да си оправи неговия живот, а другите да си ги оправят сами или Господ да им ги оправя ... преди бях много чувствителна спрямо това, което считах за човешка глупост и се ядосвах, ако хората не правят това, което намирам за правилно.  :o Колко нервиии са отишли на кинооо заради такава глупост, не е истина.  ;D

Точно, и аз така го възприемам секстила. Доброволен за мен означава, че си решила да го направиш, въпреки че си могла и да не го направиш, т.е. си имала възможност за избор. На едно мнение сме, просто аз се изразих различно.

*

Stella

• 7765
Няма да е трудно да познаете, кое тука е Юпитер, кое по Сатурн, кое е по Луна и кое е по Марс?! Важното е, че накрая личността е осъзнала силата на оптимизма и че без тази вътрешна сила сме за никъде. Оптимизмът ни помага да оцеляваме, въпреки трудностите и несгодите. Да понасяме всичко с гордо вдигната глава.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Ми зависи кое ти е по-силно в натала. Мене Сатурн ми пази гъза, ако разчитам на Юпитера ми, ще мета улици. С гол позитивизъм нищо не става. Трябва усилие и трябва да се заработват нещата, в крайна сметка не на всички ни падат от небето (А Юпитер нали точно така прави, на някои хора, които даже не заслужават). Оцеляване, оставен това, е ключова дума, която се свързва със Сатурн. Не е напразно. Той е последна спирка и последно спасение, когато другите са те погромили, докато от теб са останали само основите.  :o

*

Anabell

• 2022
Няма да е трудно да познаете, кое тука е Юпитер, кое по Сатурн, кое е по Луна и кое е по Марс?! Важното е, че накрая личността е осъзнала силата на оптимизма и че без тази вътрешна сила сме за никъде. Оптимизмът ни помага да оцеляваме, въпреки трудностите и несгодите. Да понасяме всичко с гордо вдигната глава.

:clap: :rolf: :93:

Браво, бе :))) много е свежо.

Колко по-гадно да бъде, освен,че Сатурн е в съвпад с Луната, прави квадрат със Слънцето, в натала Слънце/Сатурн са опозе. Аз защото го похвалих,веднага ме постави в кофти ситуация  ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
Ми зависи кое ти е по-силно в натала. Мене Сатурн ми пази гъза, ако разчитам на Юпитера ми, ще мета улици. С гол позитивизъм нищо не става. Трябва усилие и трябва да се заработват нещата, в крайна сметка не на всички ни падат от небето (А Юпитер нали точно така прави, на някои хора, които даже не заслужават). Оцеляване, оставен това, е ключова дума, която се свързва със Сатурн. Не е напразно. Той е последна спирка и последно спасение, когато другите са те погромили, докато от теб са останали само основите.  :o

Имам щастието да са ми в голям тригон - Сатурн-Юпитер-Нептун. По-голям баланс от това - здраве му кажи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Баланса не е константа, живота е движение. Големия трин е хубав, ако към него има комплект от няколко нехармонични аспекта да го будят да работи, така че сам по себе си за мен нищо не значи.  :blink:

*

Stella

• 7765
Баланса не е константа, живота е движение. Големия трин е хубав, ако към него има комплект от няколко нехармонични аспекта да го будят да работи, така че сам по себе си за мен нищо не значи.  :blink:

Движението не ме плаши, понеже, както казваш, този голям тригон ми "пази гърба".
Юпитер ме пази от депресии, Нептун ме пази от цинизъм и суров прагматизъм, а Сатурн ме пази от реене из розовите облаци.

*

Ronia

• **
  • 1557
Точно, и аз така го възприемам секстила. Доброволен за мен означава, че си решила да го направиш, въпреки че си могла и да не го направиш, т.е. си имала възможност за избор. На едно мнение сме, просто аз се изразих различно.

Да, така е.  :blink:

И аз имам голям огнен тригон между тези тримцата, но то от огън баланс ли да търся?  :mellow: Лудница подвижна.

Квадратът със Слънцето на мен ми съвпадна със Сатурновия възврат, натално са в квадрат и ми изстиска енергията мощно. Постигнах много, но телесно бях като изцеден лимон и си мисля, че само Асц в Козирог ме отърва от сериозен физически срив. Бях се докарала до сянка на себе си.

А Плутон? Аз като прочета "сриване до основите" и все за него се сещам. Той наистина ме е сривал до най-примитивната форма на живот, тотална дупка, но и ме е измъквал оттам. Не мога да го нарека "малефик" по дифолт.

*

Stella

• 7765
А Плутон? Аз като прочета "сриване до основите" и все за него се сещам. Той наистина ме е сривал до най-примитивната форма на живот, тотална дупка, но и ме е измъквал оттам. Не мога да го нарека "малефик" по дифолт.

Абе не е от най-щастливите планети тоя, ама без драма не е интересно. Аз не обичам блудкавите филми.
Може би, защото господаря на светилата ми е в съвпад с Плутон, а Венера е в широка опозиция. Както се казва, който си има в натала плутоново влияние, си го търси и си го понася преживяването. На другите им идва като гръм от ясно небе. Например при силно скорпионово влияние, хората са настроени така, че да достигат до най-големите си дълбини, до дъното на душата си. Скорпионите обичат да изпитват сами себе си и емоциите, които те са склонни да понесат, никой друг знак не е в състояние да изтърпи, но те имат нужда от това, за да се пречистят.

*

Papy

• 4343

Абе не е от най-щастливите планети тоя, ама без драма не е интересно. Аз не обичам блудкавите филми.

Мен плутон много ми харесва-няма посредствени решения

*

Anabell

• 2022
за квадрата потвърждавам, че изтощава, а за Плутон, толкова съм писала.... ярост, емоции, сила  :P с 3 думи.

*

Stella

• 7765

Мен плутон много ми харесва-няма посредствени решения

С Плутон всички решения са крайни и не подлежат на обжалване. Разпъва ти душата на кръст, но поне знаеш, че си живял. Ето нещо по Плутон с привкус на Нептун.

http://www.youtube.com/watch?v=l4VfaNwkhHE

*

Ronia

• **
  • 1557
Така е, не е от най-щастливите Плутон. От друга страна, аз с най-щастливите планети нещо... Транзитите им минават обикновено между другото, май са от мързеливите.

От личен опит, ще кажа, че най-хубавите неща идват, тогава, когато се радваме на живота и на евентуалното случване на тези неща, но едновременно с това сме готови да приемем, че може да не станат и живота ни пак ще е хубав. Тлъстия оптимизъм на Юпитер от рода на "Е как няма да станеее бееееее" е точно толкова разрушителен, колкото тлъстия негативизъм на Сатурн - "Няма начин да стане, естествено, че няма да стане".

А с Плутон усещам, че ще се скараме като ми седне на Луната, но до тогава има много, много време.