Здравей Гост

Чувството за собствена значимост - ЧСЗ

• 35 Отговора
  • 4387 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
От къде в картата можем да разберем за  него? Кои планети и аспекти бихме "обвинили" за него...
Имате ли ЧСЗ? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Чувството за собствена значимост - ЧСЗ
« Отговор #1 -: Март 31, 2012, 02:13:03 pm »
Според АН квадратурата м/у Марс и Юпитер дава чувството за собствена значимост.....
Вие как мислите? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Март 31, 2012, 02:16:38 pm »
Според АН квадратурата м/у Марс и Юпитер дава чувството за собствена значимост.....

ами да вземе да го обоснове..

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 31, 2012, 02:21:46 pm »

ами да вземе да го обоснове..

Архивите са живи... ;D Случайно попаднах на темата и я споделям....защото не мисля, че само един аспект носи това....

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,170.0.html

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #4 -: Март 31, 2012, 02:29:27 pm »
ЧСЗ - та това е егото. Без духовно просветление има и ЧСЗ. Животът тогава е едно дългоопашато влечуго с назъбена от върхове (т. нар. временни щастливи мигове) и падове (страдание) опашка. Докато има Майя, има ЧСЗ.

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Март 31, 2012, 02:32:07 pm »
 ;D   ;D  супер е поста на АН от архивите.

но на мен ми се струва, че чувството за собствена значимост ще да е свързано повече със Слънцето и Венера и техните аспекти в натала. и особено Сатурн към тях.
иначе квадрата Марс/Юпитер може и да дава желание за реализация и най-вече действие, но наистина трябва да е подкрепен.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Март 31, 2012, 02:35:34 pm »
ЧСЗ - та това е егото. Без духовно просветление има и ЧСЗ. Животът тогава е едно дългоопашато влечуго с назъбена от върхове (т. нар. временни щастливи мигове) и падове (страдание) опашка. Докато има Майя, има ЧСЗ.
Най-обичам размисли за духовно просветление...
Колко духовно просвет(л)ени биха си признали, че това е житейски път, а не състояние, статукво, което веднъж като постигнеш-край-много си як
Въпросът ми е сериозен, не се заяждам

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 31, 2012, 02:50:24 pm »

Да ти кажа честно в повече почват да ми идват тези ДУХОВНИ ПРОСВЕТЛЕНИЯ.... ;D Усещам ги по-скоро като затъмнения...Много изтъркана от употреба става тази дума...,защото ДУХОВНИТЕ ХОРА НЕ ГОВОРЯТ ЗА ТОВА, А ГО  ПРИЛАГАТ...И ТО СИ ЛИЧИ В ИЗЛЪЧВАНЕТО ИМ...В СТИЛА НА ОБЩУВАНЕ В МАНИЕРА НА ПОВЕДЕНИЕ.../Извини ме за капса.... :blink:/.
Аз съм жена на 46г. и смея да твърдя, че имам достатъчно опит с хората...имам богата биография и наред с това съм имала уникалния шанс да бъда много близка с Ванга...,както и с Вера Кочовска...
Те рядко говореха за духовността...,прилагаха я в ежедневието , в общуването , в живота... 
В интернет в последните години всеки ПРОМОТИРА ДУХОВНОСТ...прокламирайки себе си като гуру, водач...духовно просветен или просветЛен...Аз обаче си мисля, че това е вид маска..,зад която се крият едни други интереси...наречени ЧСЗ...,нещо повече въпрос на терапия ми се струват подобни ситуации....
Искам да се извадят астрологичните констелации...на базата на които бихме могли да направим констатации по отношение на планетарната енергия...

Иначе кой и как духа срещу вятъра няма значение...важното е да има духовност.... :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #8 -: Март 31, 2012, 03:00:46 pm »
Дори не и точно прилагане, а просто бъдене.  :blink: За да има прилагане, има прилагано и прилагащ, има концепции и като нищо пак остават умствените въртели накрая. :) Но най-напред се минава и през комуникацията или т. нар. говорене. Когато посетиш просветлен гуру, най-напред ще ти говори, но не толкова за да те учи, а да помогне за спомнянето, да раздуха облаците. Докато истинският гуру е един и е вътре. Външният гуру в човешка форма се появява като негово отражение, докато стане спомнянето. :)

Има разбира се много фалшификати и претенции; егото често изкривява духовните учения двупосочно чрез интерпретации, аргументи, заключения и т.н. с цел угодно и предпазно да се увие в тях. Както и ако се остане само с джуркането на това и онова, то егото успешно и хитро успява да се измъква и да задържа илюзията, отлагайки във времето чрез четене, приказване и събиране на информация, чрез забавления и т.н.. :)
« Последна редакция: Март 31, 2012, 03:16:26 pm от Celestial »

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 31, 2012, 03:08:30 pm »
Дори не и просто прилагане, а просто бъдене.  :blink: За да има прилагане, има прилагано и прилагащ, има концепции и пак остават умствените въртели накрая. :) Но най-напред се минава и през комуникацията или т. нар. говорене. Когато посетиш истински просветлен гуру, най-напред ще ти говори, но не за да те учи, а да ти помогне да си спомниш, да раздуха облаците. Докато истинският гуру е един и е вътре. Външният гуру в човешка форма се появява като негово отражение, докато стане спомнянето. :)

Има разбира се много фалшификати и претенции днес. Ако се остане само на ниво говорене, значи егото успешно и хитро успява да се измъква и да задържа илюзията, отлагайки във времето чрез четене, приказване и събиране на информация, чрез забавления и т.н.. :)

Това според мен зависи от две планети...Едната е Меркурий...,а другата Юпитер. :blink: Или как ще приемеш "духовния" -Юпитер през менталните си възприятия - Меркурий...
Спомените и паметта се свързват с Луната . Когато има интеграция на тези енергийни схващания и потоци...не е трудно да разбереш неразбираемото...
Говоренето... ;D отново Меркурий е просто еквилибристика  ;D..,ако не се прояви опозиторната точка на 3-ти мунданен ...или 9-ти на Юпитер. ;)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Март 31, 2012, 03:27:53 pm »
ЧСЗ - като уважение към съществуването - ОГНЕНАТА стихия.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 31, 2012, 03:31:02 pm »
ЧСЗ - като уважение към съществуването - ОГНЕНАТА стихия.  ;)

Семпло и повърхностно звучи...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #12 -: Март 31, 2012, 03:38:34 pm »
Успокояване на ума и прозиране през него обратно към себе си, т.е. прибирането в първоизточника, осъзнаващ себе си. Иначе нищо не става. :) Може да си мисли и бърбори до утре, а е само една точка на екрана на съзнанието. То е като да се опиташ да осветиш Слънцето със свещ - още преди да се приближиш и малко, восъкът ще се разтопи и изпари (хубаво го е казал Рамана Махарши).

Та... винаги има ЧСЗ, докато има его. :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 31, 2012, 03:46:36 pm »
Успокояване на ума и прозиране през него обратно към себе си, иначе нищо не става. :) Може да си мисли и бърбори до утре, а е само една точка на екрана на съзнанието.

То е като да се опиташ да осветиш Слънцето със свещ - още преди да се приближиш и малко, восъкът ще се разтопи и изпари (хубаво го е казал Рамана Махарши).

Та... винаги има ЧСЗ, докато има его. :)

Спокойствието на ума е само в моментите на медитация...Човек не е устроен да живее живота си просто медитираики...Човека живее чрез мисли, спомени, чувства...
Слънцето , като символ на АЗА комулира цялата енергия на картата...То е като управител на ирма...да вкарам малко меркантилизъм... ;D..Или каквото приготви секретарката-Луната..,търговския директор - Меркурий...финансовия бос на фирмата - Юпитер...това ще изяви и Слънцето...Слънцето е последното нещо виновно за ЧСЗ-то..и първото, което съзираме и виним...защото то ИЗЯВЯВА...потенциала на картата...Егото има много маски и компоненти или планети и аспекти... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 31, 2012, 03:49:18 pm »
Нямаше ли и по-рано такава тема?

И какво общо има Марс или Юпитер с ЧСЗ?
Не би ли трябвало да участват светилата?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 31, 2012, 03:56:34 pm »
Нямаше ли и по-рано такава тема?

И какво общо има Марс или Юпитер с ЧСЗ?
Не би ли трябвало да участват светилата?  :-\

Случайно попаднах на една тема за карето на Марс/Юпитер...на АН... :blink: Замислих се...и реших да провокирам този разговор...,защото аз смятам...че нещата са по-различни и дълбоки. И онова, което е видимо за очите...не винаги е онова,което виждаме... ;)

Имало или не...няма значение... ;) минали са повече от 120 дни... ;D :P..или инкубационния период е изтекъл. За това е хубаво да не се трие...,а да се мисли преди да се пише. :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #16 -: Март 31, 2012, 03:57:03 pm »
Колко духовно просвет(л)ени биха си признали, че това е житейски път, а не състояние, статукво, което веднъж като постигнеш-край-много си як

Накъде е насочен този въпрос и за каква якост става дума? :) И защо считаш, че е път? Изобщо, какво разбираш под "просветление"? :)

Марая, в дълбока медитация - да. Само че с постоянно медитиране се постига и траен ефект на постепенно успокояване на ума във всекидневието, почва да прозира през облаците. Има и други предписания обаче. А източните биха казали, че медитацията не се прави, тя ти се случва в даден момент. А ти тези мисли, спомени и чувства ли си? :)

Какво всъщност дълбаете в момента? :) Без тези аспекти на Марс и Юпитер няма ЧСЗ ли? :)
« Последна редакция: Март 31, 2012, 04:02:27 pm от Celestial »

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 31, 2012, 04:02:58 pm »

Накъде е насочен този въпрос и за каква якост става дума? :) И защо считаш, че е път? Изобщо, какво разбираш под "просветление"? :)

Марая, в дълбока медитация - да. Само че с постоянно медитиране се постига и траен ефект на постепенно успокояване на ума във всекидневието, почва да прозира през облаците. Има и други предписания обаче. А източните биха казали, че медитацията не се прави, тя ти се случва в даден момент.

Това е познато за мен състояние...дори и в присъствието на много хора около мен. Няма значение къде се намирам...Изключвам за миг "бушоните" и става толкова тъмно...,че прозира.
Но това е тема на друг разговор според мен.
По-важното в конкретиката на разговора е да поговорим ,кога и при какви условия ЧСЗ влиза в действие? И...обяснения от рода на когато е застрашено егото..не биха удовлетворили любопитството ми ..не само женското ;D..,а и астрологичното...от там и духОвното... :P ;D

Нещо в стрелец...и водолей да имаш? :rolleyes:

*

911

• *
  • 137
« Отговор #18 -: Март 31, 2012, 04:08:02 pm »
Имам каре Марс /Юпитер ...А що се отнася до светилата - единствената планета,с която Слънцето ми прави аспект ,това е Луната/тригон/ ....При това Слънцето ми е в осми дом ....
Винаги съм подценявала възможностите си ,още от малка -придавам по-голяма важност на неуспехите си ,отколкото на успехите .Но сега се опитвам да се боря с това...Доколкото мога

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #19 -: Март 31, 2012, 04:10:36 pm »
По-важното в конкретиката на разговора е да поговорим ,кога и при какви условия ЧСЗ влиза в действие? И...обяснения от рода на когато е застрашено егото..не биха удовлетворили любопитството ми ..не само женското ;D..,а и астрологичното...от там и духОвното... :P ;D

Нима ЧСЗ изобщо излиза от действие? Или това е по-скоро заблуда?  ;D