Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 37850 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Алчните
« Отговор #40 -: Април 01, 2012, 07:32:07 pm »
Юпитер и Сатурн

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #41 -: Април 01, 2012, 07:35:14 pm »
с риск да Ви разочаровам, алчността определено е заразна болест, нямам познат, в гилдията, който да не е алчен.  :P

Мога да разказвам легенди и за Стрелците и за Раците, Скорпионите, Телците, Рибите, може би само девата някак си се е опазила около мен... всичко друго е погром. И никой всъщност не го прави заради парите, а КОМПЛЕКСИТЕ....и колкото по-зле е личния живот на един мъж, толкова повече компенсира с пари.

Около мен няма много алчни жени - само до някаква степен една - Овен, но при нея е повече драмата "аз заслужавам".

Относно неконтролируемите желания, с фатални последици - водната стихия води пред всички.  :P ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #42 -: Април 01, 2012, 07:37:34 pm »
Цитат
Рибите са или изключително духовни или много меркантилни. Тук при този слънчев знак средно положение-няма! Това е или ангела или демона.

без намесена Дева или Близнаци ми е трудно да говоря за меркантилност.

Цитат
Има  съчетаване на планета,знак,аспект ,дом и мисля даже и задействане ,от транзит,прогресия на тази комплексност и/или провокиране чрез синастрични планети,за да се прояви.[/quote]

не мисля, че е нужен друг фактор, за да отключи алчността в случая. има и много саможиви алчни самотници, които са си самодостатъчни.

Цитат
По мои наблюдения на близки и познати, начело в класацията по лакомия са тези с луна в телец и с луна везни, независимо от слънчевия знак и останалите планети

много съгласна.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Април 01, 2012, 07:39:13 pm »
Няма определена планета даваща индикация за алчност.

Има...планетата е Юпитер. Когато е зле поставена и аспектирана тя дава предпоставка за алчност

Има  съчетаване на планета,знак,аспект ,дом и мисля даже и задействане ,от транзит,прогресия на тази комплексност и/или провокиране чрез синастрични планети,за да се прояви.

С това не съм съгласна. Аз имам взаимоотношения с много хора...нима всичките чакат мен , за да си проявят аспектите... :-\

Значи ти си идеалния пример за алчен човек. ;) Диспозитор на Слънчевия ти знак и Меркурий е Юпитер в заточение ,в дома на Венерка и неаспектиран-от всичкото лошо по много. :P

;D...Може, ако не бяха в рецепция.

В кой дом на Венерка не разбрах...,какво има в дома й? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #44 -: Април 01, 2012, 07:55:51 pm »
Аз пак ще цитирам един преуспял мъж зодия Риби, за когото парите са вторичен продук от страстта му към иновациите: "За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата. Да направим нещо значимо - ето това има значение" - Стив Джобс.
....и ай па ди-те понеже са скъпи са направени така, че батериите им да издържат по 1 година и да са.....Какво? Ами неподменяеми. ;D Това предполагам от щедрост.

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Април 01, 2012, 07:59:52 pm »
Няма определена планета даваща индикация за алчност.

Има...планетата е Юпитер. Когато е зле поставена и аспектирана тя дава предпоставка за алчност

Има  съчетаване на планета,знак,аспект ,дом и мисля даже и задействане ,от транзит,прогресия на тази комплексност и/или провокиране чрез синастрични планети,за да се прояви.

С това не съм съгласна. Аз имам взаимоотношения с много хора...нима всичките чакат мен , за да си проявят аспектите... :-\

Значи ти си идеалния пример за алчен човек. ;) Диспозитор на Слънчевия ти знак и Меркурий е Юпитер в заточение ,в дома на Венерка и неаспектиран-от всичкото лошо по много. :P

;D...Може, ако не бяха в рецепция.

В кой дом на Венерка не разбрах...,какво има в дома й? :rolleyes:

В нейния -7-ми  :blink:.Това с рецепцията важи  за  хотелите една звезда. ;D
Но не разбрах,след като ти залагаш на Юпитер ,като планета индикираща алчност в натала ,когато е зле поставена и аспектирана,как твоят натален ,отговарящ на тези изисквания не е . :-\
Ще ми бъде приятно да получа астрологически отговор кое е вярното :"Че само твоя зле поставен Юпитер прави изключение и защо или че не само Юпитер е 'виновник' за алчността?" :blink:

А относно синастричните аспекти провокирващи алчност у другия е напълно закономерно ,защото алчността е вид защита. ;)

Взаимната рецепция  важи за доста хотели. Когато говорим за двете планети и ги намираме в домове в които те нямат достойнства....не можем да махнем с лека ръка...Няма как! Взаимната  рецепция е равна на съвпад...Моя зле поставен Юпитер има едни специални аспекти с оста на притежанията...От тук следват едни други изводи.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Април 01, 2012, 08:08:49 pm »
Алчността не е само по Юпитер, струва ми се.
Навремето, преди няколко години, в друг форум бях набедила за алчност Сатурн, добре че една колежка ме поправи.  :blink:

Сатурн е скъперник, свидлив, но не и алчен, той не обича излишъците. Не трупа, а съхранява, не допуска ресурсите да се разхищават, прахосват.

Алчността свързвам с подчертана потребност от притежание. Потребностите са по Луната, желанията са по Венера - всичко, което можем да си осигурим с пари, да го притежаваме и да му се наслаждаваме.

Юпитер раздува очакванията, на него му дай от най-доброто и с пълни шепи. В индийската астрология с тази символика е натоварен Раху - Северният лунен възел. По Сатурн са аскезата и бедността, но и умението да се пести също, да се правят тънки сметки за всичко (наблюдавала съм в доста карти). Досега не съм видяла истински щедър човек със Сатурн в конфигурация с двете светила (твърди аспекти). Сигурно има изключения, но аз не ги познавам.  А изключенията могат да имат някой друг "компенсаторен" аспект.  ;)

« Последна редакция: Април 01, 2012, 08:26:57 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #47 -: Април 01, 2012, 08:10:23 pm »
Радвам се, че не съм единствения, който би "набедил" Венера и Луна. -))

И за Раху.(той прави нещата по-големи, но не както Юпитер) :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Април 01, 2012, 08:10:59 pm »
Радвам се, че не съм единствения, който би "набедил" Венера и Луна. -))

Ще напишем "нова астрология" с тебе.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Април 01, 2012, 08:13:45 pm »
Аз имам взаимоотношения с много хора...нима всичките чакат мен , за да си проявят аспектите... :-\

По тая логика трябва да си като дяволското огледало, чрез теб да проявават най-нелицеприятните си черти.  ;D

А може и да съм... ;D

Плутон на МЦ е ЧИСТАЧ...И умее да чисти всичко у другите! ;) ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #50 -: Април 01, 2012, 08:18:17 pm »

При всяко чистене е важна способността да се започва със себе си и собственото дворче. Другото е замазване с мръсен парцал ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Април 01, 2012, 08:27:48 pm »

При всяко чистене е важна способността да се започва със себе си и собственото дворче. Другото е замазване с мръсен парцал ;D
;D При това замазаното си личи отдалеч.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Април 01, 2012, 08:29:07 pm »
Щом е на МЦ...значи си е свършил работата в къщи...Като премине и аспектира цялата карта е почистил всичко..
Не ми се мислят онези в/у чиито слънца ще цъфне опозицията на Плутон...С тях ще си говоря по-късно...и ще слушам чалга.

само за статистиката...ТР.Плутон мина през възлите, меркурий, слънце, квадратира МЦ,ИЦ, сатурн, себе си и Уран...после и Хирон..накрая опозира Юпитер. Мислиш ли, че не си е изчистил къщата..след като му предстои да направи тригон с МЦ, секстил със Сатурн, тригон с Луна...
Жилото му знам...предстои ми да извадя мед от тревните...,а на теб да разбереш как жили... :mellow:
Тук е разликата с чистенето.

Черни точки във форума не съм оставила...разрови се и чети или излез да си намериш нещо по Плутон-явно ти липсва.

*

Papy

• 4343
« Отговор #53 -: Април 01, 2012, 08:29:49 pm »

това от собствен опит?

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Април 01, 2012, 08:34:41 pm »
Аз пак ще цитирам един преуспял мъж зодия Риби, за когото парите са вторичен продук от страстта му към иновациите: "За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата. Да направим нещо значимо - ето това има значение" - Стив Джобс.
....и ай па ди-те понеже са скъпи са направени така, че батериите им да издържат по 1 година и да са.....Какво? Ами неподменяеми. ;D Това предполагам от щедрост.

Сама знаеш, че това е политика на всички компании да водят конкуренция помежду си. Това не обезмисля приноса на този човек. Много е лесно да подценяваш преуспелите хора. Това говори за много неща. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Април 01, 2012, 08:36:32 pm »
Сатурн е скъперник, свидлив, но не и алчен, той не обича излишъците. Не трупа, а съхранява, не допуска ресурсите да се разхищават, прахосват.

Алчността свързвам с подчертана потребност от притежание. Потребностите са по Луната, желанията са по Венера - всичко, което можем да си осигурим с пари, да го притежаваме и да му се наслаждаваме.

Юпитер раздува очакванията, на него му дай от най-доброто и с пълни шепи. В индийската астрология с тази символика е натоварен Раху - Северният лунен възел. По Сатурн са аскезата и бедността, но и умението да се пести също, да се правят тънки сметки за всичко (наблюдавала съм в доста карти). Досега не съм видяла истински щедър човек със Сатурн в конфигурация с двете светила (твърди аспекти). Сигурно има изключения, но аз не ги познавам.  А изключенията могат да имат някой друг "компенсаторен" аспект.  ;)

ето това е- и аз съм така- далеч съм от щедростта, както и от алчността, не че няма да помогна на някой с пари или нещо друго материално, но щедра...- не

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Април 01, 2012, 08:37:21 pm »

това от собствен опит?

Ами преди да тръгнеш да "чистиш" е добре да си изпереш парцалчето.

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Април 01, 2012, 08:38:49 pm »

Сама знаеш, че това е политика на всички компании да водят конкуренция помежду си. Това не обезмисля приноса на този човек. Много е лесно да подценяваш преуспелите хора. Това говори за много неща. ;)
Oбсъждаме в частност алчността и ти даде този пример като оборващ. Това, което направих е, че ти показах, че нещата никога не са еднозначни.
Не си създавай кумири!
Това не означава, че не оценям приноса на Стив Джобс, а че съм обективна и го  приемам като личност с всички + и -. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Април 01, 2012, 08:40:21 pm »

това от собствен опит?

Ами преди да тръгнеш да "чистиш" е добре да си изпереш парцалчето.

Явно добре съм го изпрала... ;) Мнооого отдавна! Видно от транзитите...ти нали с тях работиш? ;) Ще видиш..не е далеч..той работи 5* преди аспекта...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Април 01, 2012, 08:41:18 pm »
Щом е на МЦ...значи си е свършил работата в къщи...Като премине и аспектира цялата карта е почистил всичко..

Ако следваме тази логика, Плутон на МС се предполага, че трябва да е почистил всички кардинални "дворове" преди да стигне до точката на най-висока кулминация в хороскопа.

Плутон на АС пречиства Аза чрез илюзията за въздействие, докато не осъзнаем, че ключът е в нашето взаимодействие с другите/средата.
Плутон на ІС разчиства душевния ни двор от многопластови, натрупвани не от едно поколение шлаки.
Плутон на ДС е загрижен за почистването на чуждите градинки, които могат да ни изглеждат като кофа за смет в сравнение с нашата, но нагазвайки в тях осъзнаваме, че и ние имаме нещо за чистене (в случай, ако все пак го осъзнаваме  :blink:).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.