Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 37942 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Алчните
« Отговор #200 -: Април 02, 2012, 12:22:55 am »
Тази тема си е за изтриване или...за преместване.

Тази пО я бива от съседната, но някъде по средата се отплеснахме да я развиваме в друга насока.

Не знам, напоследък не ми импонира тука. Аз ли са чалнах нещо в друга посока, не знам.
От едно известно време, не мога да вляза в тон със случващото се във форума. Може да е само преходно, но може и да не е. Предстои да разбера.

е, да де, там е проблемЪт, че съвсем не си се чалнала ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #201 -: Април 02, 2012, 12:23:38 am »

Отговорът е във въпроса ти-"искам повече" ;D

права си- въпросът е неправилно зададен- алчно ли е да искам малко хармония във форума?

Нормално е да търсиш повече хармония. Вече е 12-ти лунен ден.

ДВАНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН

ДЕН ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ДУХОВНО НИВО! Осъществяват се заветните мечти, а плановете придобиват реални очертания. Благоприятно е да се преодоляват бариерите на неразбирателството, да се намери точката на помиранието. В дванадесети лунен ден да не се предприемат нови светски дела, тъй като всички те ще отидат на вятъра и ще донесат само загуби. Основни качества на този ден са милосърдието, състраданието, алтруизма. Добре е да ги проявявате. Енергетиката на деня предразполага да се прави добро на ближния, да се даряват подаръци, да се дава милостиня, да се занимавате с благотворителност, да изпълнявате молби, да давате съчувствие на всеки, комуто е нужно. Можете и вие самият да се обърнете с молба към някого. Онзи, който в този ден не бъде милостив, може сам да се лиши от милост.
Денят е подходящ за уединение, внимание към самия себе си, за успокоение. Стойте далеч от светската суета. Категорично не се препоръчва да се сърдите и да ненавиждате. Не бива да се карате – да се помирите след това ще бъде много трудно. Не трябва да се самосъжалявате, да се оплаквате и да плачете – може задълго да останете в това състояние.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #202 -: Април 02, 2012, 12:25:36 am »

Отговорът е във въпроса ти-"искам повече" ;D

права си- въпросът е неправилно зададен- алчно ли е да искам малко хармония във форума?

преди да искаш трябва до го можеш
пробвал ли си :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #203 -: Април 02, 2012, 12:30:04 am »
ей това е- в бг всеки разбира от политика и футбол

Миличка, като работиш сред боклуци им разбираш номерата. Особено, когато става дума за европейски проекти, минаващи през българските оперативни програми.
няма да се изкажа, макар че относно европейските проекти бих могла...

Не се изказвай. Аз затова вече директно работя с Европейската комисия, защото в България всичко се опорочава.

s EWROPEJSKATA KOMISIQ SE RABOTI SAMO PRI PROEKTI NAD 5 MILIONA! KOGO LUJE6 OTNOVO I ZASCHO SE PRAVI6 NA VELIKA АЗ ЗНАМ КАКВА СТОЙНОСТ ИМАТ ТВОИТЕ ПРОЕКТИ - ПОМНЯ ПЪРВИЯ КОЙТО ПРОВЕРЯВАХ ПО ВРЕМЕ НА МОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО...ТА...СПРИ С ЛЪЖИТЕ И СЪС ЗАБЛУДАТА...СПРАВКА ЧИЧКО ГУГЪЛ....КАКВИ СА ПРОЕКТИТЕ И ЗА КОЛКО ПАРИ ТРЯБВА ДА СА...ЗА ДА КАНДИДАТСТВАШ ДИРЕКТНО В ЕС.

зависи, има толкова под институции, програми, аз днес попълвах едни документи, верно бяха за централна Европа, на колежка CV, но бяха преки проекти под 100, 000 евро.

Това само показва колко си неинформирана. И кое е твоето правителство, че не разбрах?
Работя с Европейската младежка фондация и с Глобалния фонд за ХИВ/СПИН . Нещо против да имаш?

ЗАБРАВИХ...,ЧЕ ТИ СИ ПО-ДРЕБНИТЕ ПАРИ И ПО ДРЕБНИТЕ ЛЪЖИ...ЩЕ ТЕ ПРОВЕРЯ! НО...,АЗ НА ДРЕБНО НЕ ИГРАЯ...И...ИЗВОДА Е ЕДИН!...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #204 -: Април 02, 2012, 12:39:45 am »
Темата определено ме развесели ,защото в главата ми изплува един абзац от една много хубава българска приказка:"...Хитрата Лисана сама падна в капана" ;)

Да си дойдем на думата за алчността и за парите. Блесна с цялата си същност.  :08: :08: :08:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #205 -: Април 02, 2012, 12:58:12 am »
Темата определено ме развесели ,защото в главата ми изплува един абзац от една много хубава българска приказка:"...Хитрата Лисана сама падна в капана" ;)

Да си дойдем на думата за алчността и за парите. Блесна с цялата си същност.  :08: :08: :08:

Нали...секса с моя шофьор не ти хареса...Факт...Да си додим на думата...не подбираме..с рог с копито...важното е да има КЕКС.... :rolf: :haha:

P,P..

И както разбра..., ми дължиш...доста вечери../има свидетели  от сайта , ЧЕ ТИ НИКОГА НЕ СИ ПЛАЩАШ СМЕТКИТЕ/ И свирките...,ДОСТА СЪМ ТЕ ЧЕРПИЛА...., ;D :P...И  не знам...кой е от алчните...АЗ ДЕТО СИ ПЛАЩАМ...ИЛИ ТИ...ДЕТО И КАВАЛИТЕ СА ТИ БЕЗПЛАТНИ...
Както и да е...разбра се, че не свириш добре... ;D ;) :P...
« Последна редакция: Април 02, 2012, 02:54:52 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #206 -: Април 02, 2012, 12:44:34 pm »
Девойки, от работа се гърбавее, никой не е станал богат с работа, зарежете какво ви казват алчните капиталисти, те ви успиват така.
Вижте гърците - 2 години на улицата и изкараха 120 млрд евро. Ако работеха по заводите и полетата ,нямаше да изкарат толкова чисти пари посмъртно.
 ;D
Разбрахте ли ми натвърда или да го казвам направо?
Докато не излезем по улиците и не обесим тоя оня капиталист и повечко банкери и бая спекуланти, нещата няма да се оправят.
Айде лека нощ.  :34:

това е абсолютно грешен начин на мислене. Всеки работи = влага личната си енергия в материалния свят.

Половината ми клас работят в Лондон и работят денонощно, за да върви системата. И шефовете им не работят по малко, нито пък Кралицата (нали знаете в Англия земята се притежава изцяло от аристокрацията, така, че доста работа е да си следиш всичките имоти и т.н.).

Капитализмът просто е вид контрол над масите - затова и в днешно време Юпитер отговаря за парите - защото Юпитер организира.

Протести трябва да има, но в правилния момент, по точната кауза, водени от експерти, които ще проведат диалога с експертите на правителството, за да се намери оптималното решение. Всичко останало са оправдания.

Гърците могат да си позволят да протестират, защото имат изключително силно лоби в чужбина - образовано, по банките, в точните среди, което ЛОБИРА за тези милиарди. Както Онасис не е станал сам най-богатият човек, на света (пак гръцкото лоби в САЩ), така нито една малка нация не може да си позволи да върти на малкия си пръст Европа, ако нямаше "позициите" за това.

Има един великолепен филм - Margin Call - за Wall Street, последната финансова криза и т.н., ако на някой наистина му е интересно, може да го изгледа. Защото на тази планета има хора, които управляват трилиони, и това са хора, платили си цента (учили, учили.... не са богаташките дечица).

Но това, което мен ме успокоява за България е, че вече има класи. Най-накрая започна да се организира общество. И до елита, който натрупа капитала, има само един път - образованието и труда - САТУРН.

И това Ви го казвам от опит - каквото и да съм постигнала е било, благодарение на това, че съм образована. Но трябва и да си вярваш, за да си пуснеш документите, то е ясно, че после ще те изберат, ако си си свършил работата.   
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #207 -: Април 02, 2012, 12:50:56 pm »
Margin Call e пример в обратната посока Анабел. ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #208 -: Април 02, 2012, 12:53:24 pm »

за мен е пример, колко работят всички, че не е истина, че става без работа, и права си, че показваше как се срина пазара, заради "спекулация", но показа и колко осъзнат е елита в Америка, което аз лично се убедих, от престоя си там. Българите още на са осъзнати (естествено има изключения, винаги има), но с мрънкане не става. Като мрънкането е различно от протест.

*

Uran

• 6041
« Отговор #209 -: Април 02, 2012, 12:56:15 pm »
Мисля, че пропускаш да слагаш кавички на някои думи (примерно: "елит"). :blink:

Кое е елит? Това, което дърпа себе си и човечеството, обществото.. напред или това, което облагодетелства собствената си алчна прослойка??

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #210 -: Април 02, 2012, 12:56:36 pm »

за мен е пример, колко работят всички, че не е истина, че става без работа, и права си, че показваше как се срина пазара, заради "спекулация", но показа и колко осъзнат е елита в Америка, което аз лично се убедих, от престоя си там. Българите още на са осъзнати (естествено има изключения, винаги има), но с мрънкане не става. Като мрънкането е различно от протест.

Не знам какъв и колко ти е бил престоят ти там, но това, което си написала е наивно до незрялост. И от финансово-аналитична, и от житейска гледни точки ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #211 -: Април 02, 2012, 12:59:50 pm »
елит - контролиращите (точно и без заобиколки)

Прия, мила, нищо не е наивно, цялата ни цивилизация доказва само едно - насилието и "селският манталитет" са временни. И това рано или късно ще се разбере в България.

Елитът мога да го дефинирам и по Сатурн - управляващите материята, един музикант, за да може да управлява фината материя = музика, свири години наред, всеки ден, поне по 4 часа. Ето това в България никой не иска да приеме - трябва да се работи, ВСЕКИ ден с разум.

*

Uran

• 6041
« Отговор #212 -: Април 02, 2012, 01:03:04 pm »
 Ще поспамя малко, но мисля, че няма да е всуе за разбиращите.
В нета съм чела, а и чета достатъчно талантливи, проникновени, честни (към читателите и себе си), задълбочени автори, които никога няма да станата популярни и да се впишат в "елита" поне на писачите, но това не ги прави по-малко можещи.
"Елит"-ът е пълен със Салиеровци. Дали това е добре за нас като общество? Ами..НЕ, но нямаме достатъчно имунитет, а и сили да ги игнорираме.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #213 -: Април 02, 2012, 01:03:57 pm »
елит - контролиращите (точно и без заобиколки)

Прия, мила, нищо не е наивно, цялата ни цивилизация доказва само едно - насилието и "селският манталитет" са временни. И това рано или късно ще се разбере в България.

Елитът мога да го дефинирам и по Сатурн - управляващите материята, един музикант, за да може да управлява фината материя = музика, свири години наред, всеки ден, поне по 4 часа. Ето това в България никой не иска да приеме - трябва да се работи, ВСЕКИ ден с разум.

Тези подчертаните - който наистина ги е осъзнал - първо трябва да ги прилага над себе си ;D ;D ;D

А не да плямпа дивотий, превъзходство и наравоучение над другите ;D

Защото последните са подчертани прояви на насилие и селски манталитет ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #214 -: Април 02, 2012, 01:15:14 pm »
@Uran - винаги има изключения, не мога да споря, но времето ги чисти нещата. Освен това съм се замисляла, за посоката на развитие, която поема цивилизацията, защо именно дадено изкуство се възприема като "ценно" и остава за векове, но това не мога да го обясня.

@priya - напротив аз никъде в темата не съм си позволила да нападна някой лично и да го обидя, точно това, което правиш ти. Един интелектуален подход предполага, да продължиш да ме оборваш с философски аргументи с примери (това, което направи Uran), a не да ме нападаш лично. Точно по това се познава "класата" - Луна (лично) - Сатурн (професионално).

И с това ще приключа, защото първо имам работа, второ стигнем ли до лични обиди, темите стават еднакви и скучни.  ;)
Ако някой желае да сподели филми, статии и т.н. с удоволствие, иначе... 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #215 -: Април 02, 2012, 01:18:14 pm »
алчно ли е да искам малко хармония във форума?

Нормално е да търсиш повече хармония. Вече е 12-ти лунен ден.

днес след 15h е 12-ти лунен ден   :88:

нещо конструктивно  ;) ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #216 -: Април 02, 2012, 01:21:26 pm »
@priya - напротив аз никъде в темата не съм си позволила да нападна някой лично и да го обидя, точно това, което правиш ти. Един интелектуален подход предполага, да продължиш да ме оборваш с философски аргументи с примери (това, което направи Uran), a не да ме нападаш лично. Точно по това се познава "класата" - Луна (лично) - Сатурн (професионално).

На крива ракета - небето й пречи ;D

Относно класата, класовите различия, културата, и други - твои философко-интелектуални-нелични-непадателни демонстрации -> повтори справката, прочитайки собствените си постове, но май ще трябва да смениш очилата... Или очите ;D ;D 

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #217 -: Април 02, 2012, 01:38:47 pm »
" Капитализмът просто е вид контрол над масите "
--------------------------------------------------------------

Това в Американските учебници по икономика ли го пише  :thinking:
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #218 -: Април 02, 2012, 01:45:13 pm »
Анабел, не мога да се съглася с теб, че Юпитер отговаря за организирането на парите. Парите са по Венера - втори дом, а обединените капитали - по Плутон и по 8-ми дом.

Трудът е по Сатурн, но далеч най-големите работохолици не са Козирозите, а хората с господар на асцендента в 6-ти или в 10-ти дом.

Образованието не е по Сатурн, а по Меркурий и по 3-ти дом- ранното, както и семинарите и курсовете, а висшето е по Юпитер и по 9-ти дом.

*

Uran

• 6041
« Отговор #219 -: Април 02, 2012, 01:46:03 pm »
To..и комунизмът, и зрелият социализъм, а преди това и феодализмът са си били в един или друг смисъл "средство" за контрол на масите. Не е ли по-правилно да кажем, че в коя да е социална/обществена ситема, има структири занимаващи се с контрола на масите. Даже и У форума има дами ;D дето с това си вадят хляба, като този контрол не е непременно кюския, а визуални и други средства. :blink: