Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 37959 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Алчните
« Отговор #220 -: Април 02, 2012, 01:58:03 pm »
" To..и комунизмът, и зрелият социализъм, а преди това и феодализмът са си били в един или друг смисъл "средство" за контрол на масите "
--------------------------------------------------------------------------------------

Дамммм....от древни времена  :mellow:
Още Макиавели  ( 1469 - 1527. ) е написал първата книга за " Властта " - „Владетелят”
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Април 02, 2012, 03:11:00 pm »
@priya - напротив аз никъде в темата не съм си позволила да нападна някой лично и да го обидя, точно това, което правиш ти. Един интелектуален подход предполага, да продължиш да ме оборваш с философски аргументи с примери (това, което направи Uran), a не да ме нападаш лично. Точно по това се познава "класата" - Луна (лично) - Сатурн (професионално).

Относно класата, класовите различия, културата, и други - твои философко-интелектуални-нелични-непадателни демонстрации

Анабел, моите уважения, но при това публично заявено желание за изразени класови различия ти към коя класа мислиш, че сега принадлежиш? И какво разбираш под "класа"? :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #222 -: Април 02, 2012, 03:45:24 pm »
Цитат
това е абсолютно грешен начин на мислене. Всеки работи = влага личната си енергия в материалния свят.

Половината ми клас работят в Лондон и работят денонощно, за да върви системата.

Айде бе  :haha:
Значи аз ще влагам божествената си енергия денонощно, за да върви твойта система?!?  :85:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #223 -: Април 02, 2012, 03:51:45 pm »
Марайке, свърши тая, пиле.
Докато ти си игра с парите, аз си трупках лична сила по втори дом. А ти ми се подиграва, че не си го реализирам, нали?
 ;D

Е, сега аз имам лична сила, ти имаш некви парици и много самочувствие.
Полъх от крилете на пеперуТка може да те бутне, а аз...аз те владея  :49:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #224 -: Април 02, 2012, 07:27:06 pm »

Половината ми клас работят в Лондон и работят денонощно, за да върви системата. И шефовете им не работят по малко, нито пък Кралицата (нали знаете в Англия земята се притежава изцяло от аристокрацията, така, че доста работа е да си следиш всичките имоти и т.н.).

Кралицата прави ли нещо друго, освен да проиграва народни пари като залага на конни надбягвания? Тя е един търтей, от който няма никаква полза.

Аристокрацията използва заграбените в древността имоти и пари и използва политиката, за да си живее, без да работи. Не може в парламента да има хора, които получават място, само защото имат някаква благородническа титла. Най-обикновени лентяи и крадци на народни пари.

А да не започнем да говорим за криминалните деяния, истински престъпления, които са вършили и вършат разните му "принцове"!!!

То не че американските управляващи не вършат престъпления, като нахлуват в чужди земи, за да вземат петрола.

И това Ви го казвам от опит - каквото и да съм постигнала е било, благодарение на това, че съм образована. Но трябва и да си вярваш, за да си пуснеш документите, то е ясно, че после ще те изберат, ако си си свършил работата.

Според мен ти не си постигнала абсолютно нищо, щом, както казваш, още си финансово зависима от родителите си. Няма с какво да се хвалиш.

Не знам каква работа си вършила с някакъв си принц, който си е обикновен лентяй, крадец на народни пари, а може да е и престъпник, не знам, обаче едва ли ще да е било нещо, което да накара човек да се почувства уважаван, а не слуга на някакъв си мухльо. С какво този мухльо е заслужил уважение? Само защото се е родил в семейство, което с връзки и откраднати пари успява да взема парите, които хората плащат за данъци, без народа да има полза от това семейство?!!!

« Последна редакция: Април 02, 2012, 07:34:00 pm от Hm »