Здравей Гост

Транзит на планети върху СЛВ и ЮЛВ

• 38 Отговора
  • 7815 Прегледи
Транзит на планети върху СЛВ и ЮЛВ
« -: Април 02, 2012, 10:08:39 pm »
Имам наблюдения за транзита на ретро Меркурий върху СЛВ. Но в интернет откривам информация само за транзита на възлите през домовете и отчасти за съвпада им с планети в наталната карта.
Според мен тр. ретро Мерк върху СЛВ малко прилича на тр. Плутон през асц. или Нептун. Разликата е в това, че те връща на стари теми, на които не си отделил внимание и са ти минали почти незабележимо през ума. Това обаче е крайно субективно. Ще е добре и някой друг да сподели дали е имал такъв транзит и какво си спомня от тогава. А говорим и изобщо за всякакви транзити на планетите върху възлите.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Lillie

• 30532
Re: Транзит на планети върху СЛВ и ЮЛВ
« Отговор #1 -: Април 02, 2012, 10:12:23 pm »
Не съм проследявала такива транзити, но ми даваш интересна идея.

И в тая връзка се сетих, че през август ми предстои съвпад на Марс и Сатурн върху наталния СЛВ.
Чудя се каква ще да е тая балтия, дето ще се спусне от небето върху клетата ми глава?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Април 02, 2012, 10:15:38 pm »
колкото и да не вярвам във влиянието на хирон ( ;D), един от най-гадните ми периоди е бил, когато хирон квадратира нодалната ос

« Отговор #3 -: Април 02, 2012, 10:17:36 pm »
На мен Марс и Сатурн ще ми съвпаднат върху МЦ-то  ;D

Наскоро имах една случка, когато възлите застанаха точно на К12 и К6, преди това разни други неща пак покрай възлите, сега при точен съвпад на ретро Мерк със СЛВ пак имаше събитие. Започвам да мисля, че лунните възли действат като тежките планети - имам предвид, че са също толкова резултатни при техни транзити и при транзити на планети върху тях.
Лили, ако ти се занимава си направи една ретроспекция на картата - поне за миналата година, и се опитай да си спомниш имало ли е събитие при транзита на Меркурий върху някой от възлите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Април 02, 2012, 10:19:19 pm »
На мен Марс и Сатурн ще ми съвпаднат върху МЦ-то  ;D

Наскоро имах една случка, когато възлите застанаха точно на К12 и К6, преди това разни други неща пак покрай възлите, сега при точен съвпад на ретро Мерк със СЛВ пак имаше събитие. Започвам да мисля, че лунните възли действат като тежките планети - имам предвид, че са също толкова резултатни при техни транзити и при транзити на планети върху тях.
Лили, ако ти се занимава си направи една ретроспекция на картата - поне за миналата година, и се опитай да си спомниш имало ли е събитие при транзита на Меркурий върху някой от възлите.

Радвай се...градивен период... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 02, 2012, 10:38:26 pm »

Проверих и се оказа, че при съвпад на Меркурий със СЛВ или ЮЛВ не е имало събития.
Обаче две от най-важните събития за миналата година съвпадат с транзити на Меркурий към нодалната ос - квадрат и секстил/тригон. И, да, става въпрос за важни срещи и отношенческа тематика.  :blink:

При квадрат имаше две събития по едно и също време - приятно и неприятно.  ;D
При секстил със СЛВ имаше среща с много приятен оттенък.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Април 02, 2012, 10:39:25 pm »
Написала съм - мнението ми е напълно субективно, може и да е грешно. Може събитието изобщо да не се свързва с този транзит. Затова питам за вашите впечатления.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Април 02, 2012, 11:04:38 pm »
започва да ми се оформя някаква невероятна теория в главата
забелязали ли сте как при някакви транзити на повечето хора им се случват някакви неща- при вас- нищо

имам чуството, че човек като преживее някаква значима планетна конфигурация, и за известно време получава нещо като отдих- застой- никакви транзити или там прогресии- нищо не бачка

« Отговор #8 -: Април 02, 2012, 11:13:55 pm »
По-скоро в зависимост от наталната карта повече ни влияят едни планети и по-малко други. Ако имаш планета на асцендента, която и да е тя, транзитите й е нормално да дават по-голяма събитийност при теб, отколкото при хора, при които планетата е изолирана от картата - неаспектирана и не в личен дом. Аз така си го обяснявам

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Април 02, 2012, 11:18:17 pm »
е то ясно

по-скоро трябва обратното да се потърси, за да се докаже теорията
спомнете си година/и, в които нищо не ви се е случвало- важно имам предвид,ако са 2-3 последователни- още по добре

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Април 03, 2012, 02:09:28 am »
започва да ми се оформя някаква невероятна теория в главата
забелязали ли сте как при някакви транзити на повечето хора им се случват някакви неща- при вас- нищо

имам чуството, че човек като преживее някаква значима планетна конфигурация, и за известно време получава нещо като отдих- застой- никакви транзити или там прогресии- нищо не бачка

:blink:...Транзита минава и заминава...Има силно аспектирани карти и наработени планети..има карти при които няма акцентирани аспекти. по принцип...най-чувствителното място в картата или онова, което реагира най-силно са кардиналните оси.Няма как да има транзит на нодална ос или тежка планета и да няма отчетено събитие. Уран не можеш да го разбереш, преди  да си преминал възврата на Сатурн..., до Нептун трудно ще се докоснеш, ако не познаваш Уран...и Плутон...Защо ли?!- ами защото Нептун излиза извън орбита си и преминава границите на Плутон.
Пр. Луна осветява дома и знака..тя показва сцената от която ще аспектира картата..,помни последните аспекти преди следващия...Там където преминава дава колебания, както и несигурност...Сатурн почиства пътя на транссатурновите и в един миг...разбираме, че всичко е толкова подредено и ритмично...
Няма как , ако в картата ти не е "писано" в натала...да направиш училище, аптека... ;) :blink:..,да си предприемач...или каквото се сетиш ...,да го направиш! Приказката: "Ако ти е писано да се удавиш-няма да се обесиш!" важи с пълна сила.
СД- външни събития.
ПР-вътрешни изменения. Но тъй като картата е динамична..,то всяка прогресия развива нейния потенциал. При раждането си ...например имаш Слънце в 10* на водолей...,на 20 г. ще имаш слънце на 0* в Риби...Това означава, че ако там има ситуиран меркурий или каквато и да било планета...слънцето ще направи взаимообмен и ще разгърне потенциала на Меркурий...По същото време последния , може да стане ретрограден по Пр. и това ще означава, че мисълта ще бъде насочена навътре...,ще бъде по-дълбока, по-чувствена...Или развитието и динамиката на прогресиите и дирекциите ни дават възможност да работим и да почиваме...Никога не е засегнато всичко в картата..Винаги има едно местенце, което е оазис...просто трябва да го открием... ;)

И всичко работи..,ако ние работим. Не можеш да чакаш любов..да вървят едни тригони към наталната ти Венера например...,а по дирекции Сатурн да е стъпил в/у Венера. Не чакаш чудеса...и някой да изскочи от монитора..,а действаш. Ако не разберем силата на планетарната енергия...няма как да работят за нас транзитите.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 02:15:45 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Април 03, 2012, 12:08:44 pm »
... в картата ти не е "писано" в натала...да направиш училище, аптека... ;) :blink:..,да си предприемач...или каквото се сетиш ...,да го направиш! Приказката: "Ако ти е писано да се удавиш-няма да се обесиш!" важи с пълна сила.

да посмамя малко- в мойта писано ли е? или да не си правя илюзии...няма да се разсърдя, каквото и да кажеш

*

Yaya

• 2265
« Отговор #12 -: Април 03, 2012, 01:26:08 pm »
Хм, тази тема ме накара да се замисля. Не бях обърнала внимание, че в момента имам точна опозиция на Нептун и СЛВ, тоест, съвпадът е със ЮЛВ. Не го намирам за проблемен период, въпреки опозицията с Марса. Нептун ми е У5 и е диспозитор очевидно на ЮЛВ.
Може би ще мога да преценя периода след като мине. В момента обаче Сатурн ми опозира и Луната, та не знам от кое всъщност са емоциите (защото не виждам събития)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #13 -: Април 04, 2012, 08:58:14 pm »
аз чак сега я видях темата и потвърждавам, че сега когато Мерк беше ретро в Риби в тригон с ЮЛВ и секстил със СЛВ се видях със стари приятели, една стара любов и някак ми светнаха някакви неща.  ;D

When One Door Closes Another Door Opens

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #14 -: Април 04, 2012, 09:44:27 pm »
Някой наблюдения тр. Уран в/у СЛВ ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #15 -: Април 04, 2012, 09:48:49 pm »
Някой наблюдения тр. Уран в/у СЛВ ?

Мисля, че едни от най-тъжните ми детски спомени са от тази година, сега като гледам картата. СЛВ в Скорпион в 10ти дом, но спомените са емоционални, по Скорпион определено. Уран е натално в 9ти, У на нищо, защото Водолей е интерсептиран в 1ви.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #16 -: Април 04, 2012, 10:41:28 pm »
При теб е по-сериозна работата, както изглежда  :blink:, иначе е в 1-ви дом и прави секстил с Венера и квадрат с Нептун .

« Отговор #17 -: Април 04, 2012, 10:51:23 pm »
А какво означава съвпад на тр. Венера с ЮЛВ  :lol: ?
:)

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #18 -: Април 04, 2012, 11:15:36 pm »
Благодаря  :blink:.

Самият СЛВ е на 8.08 гр. т.е транзита ще е след два месеца, по времето когато Венера ще е още ретроградна и ще се мотае из наталната си позиция, а и юнското новолуние ще е в точен съвпад с нат Слънце/у7/ . В картата ми има предимно огън/въздух и вода .
Сега си спомням по времето когато Юпитер мина през него/Март,Април/ имах много приятно познанство превърнало се във връзка, но имаше и доста други фактори подкрепящи това .

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #19 -: Април 05, 2012, 06:47:35 pm »
В края на февруари, началото на март тр.Юпитер, Венера и Лилит- съвпад със СЛВ/Телец/1, като малко преди това направиха квадрат с нат.Слънце/11 д. , Юпитер У9,
Реализирах запланувани от преди месеци проекти, които отнемат цялото ми свободно време. Към края на този месец очаквам дори първите възнаграждения. Наложи ми се да придобивам нови знания, да изкарам няколко курса.
На  този етап свободно време за приятели и познати не ми остава, ограничила съм контактите си до минимум. То добре,че нямам малки деца, че и в къщи от известно време само "имитирам заетост"- колкото да наготвя и да пусна пералнята ;D
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"