Здравей Гост

Темата на Елфидка

• 43 Отговора
  • 7806 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Темата на Елфидка
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2012, 07:42:53 pm »
Престани да бъдеш предубедена най-малкото :) Единствената ти пречка за каквото и да е, е негативизма и страха да не се окажеш права :)

Всъщност това за което говоря го открих преди дни ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #21 -: Октомври 27, 2012, 07:48:01 pm »
Знам, че много хора избират да останат сами, но при мен има една непреодолима нужда да споделям живота си с някого, какво да правя с този стелиум във Везни.....

И близнашката Луна трудно понася самотата, като й се накриви шапката, сигурно си говори сама.  :rolleyes:
Напоследък и сама си говоря ама наистина ...
И да ти кажа благодарение на тази Близнашка Луна, само несериозни и безотговорни Близнашки Слънца и Венери се навъртат.  А с Везнишкото ми слънце съм като магнит за Везнишки Луни.  Ето за това говоря.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Октомври 27, 2012, 07:56:34 pm »
Ам, елфидка-тука сега нали астрологично ще си говорим
Едно близнашко слънце въобще, ама въобще не означава, че човекът е несериозен

За мен партньорствата в картата ще бъдат проблем до момента, в който се опитваш да ги реализираш според нечий морал/очаквания. Нестандартни, силни и страстни партньори- ще ги има

Но виж какво става: луна съвпад сатурн квадрат плутон
Докато си сама-направи всичко възможно да разбереш каква си, какво те радва, какво искаш от партньорството
Щото утре като го срещнеш готиния-да не се окаже, че лошо си постилаш и не знаеш какво да го правиш :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 27, 2012, 07:58:14 pm »
И да ти кажа благодарение на тази Близнашка Луна, само несериозни и безотговорни Близнашки Слънца и Венери се навъртат.

Аз с моята рачешка ги ловя - и ловец съм, и рибар съм...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #24 -: Октомври 27, 2012, 08:22:52 pm »
Ам, елфидка-тука сега нали астрологично ще си говорим
Едно близнашко слънце въобще, ама въобще не означава, че човекът е несериозен

За мен партньорствата в картата ще бъдат проблем до момента, в който се опитваш да ги реализираш според нечий морал/очаквания. Нестандартни, силни и страстни партньори- ще ги има

Но виж какво става: луна съвпад сатурн квадрат плутон
Докато си сама-направи всичко възможно да разбереш каква си, какво те радва, какво искаш от партньорството
Щото утре като го срещнеш готиния-да не се окаже, че лошо си постилаш и не знаеш какво да го правиш :)

Благодаря ти за забележката, но както се знае пътя към себе опознаването е дълъг и труден, и аз отдавна съ се насочила натам.... но това отнема времето на един цял човешки живот.
Пък дай боже да го срешна готиния.....
По мои наблюдения, при транзит на У5 Юпи, през Везни, обикновено се появява някой, който остава дълго време в живота ми. Ще чакам .... но намерението ми изначало не е било да ги сменям ....
Сега последния в синастрията имаме Слънце съвпад с Уран опозе на Хирон ....
От астрологична гледна точка на мен ми трябва някой, чийто Уран да стои далече от хирона и Слунцето ми ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Октомври 27, 2012, 08:36:21 pm »
Не е забележка, елфидка :)
По мои наблюдения най-хармоничните карти имат най-нереализираните хора
А и относно точно тези аспекти към луна имам лични наблюдения-не ви е лесно

*

elfidka

• 3129
« Отговор #26 -: Октомври 27, 2012, 08:51:46 pm »
Не е забележка, елфидка :)
По мои наблюдения най-хармоничните карти имат най-нереализираните хора
А и относно точно тези аспекти към луна имам лични наблюдения-не ви е лесно

Лесно нема...
Както обича да казва една моя приятелка, ние не сме дошли на курорт на тази планета, а да живеем и да се борим ... както можем
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #27 -: Октомври 31, 2012, 09:56:04 am »
До Елфи.

Елфи, отворих страницата на един друг форум и видях какво си питала там. Мога да отговоря само тук.
Нарича се демисолар, не както грешно са го прекръстили в темата. Соларът, картата за точния момент на завръщането на Слънцето в градуса на наталаното, проявява действието си най-силно в първите 6 месеца от соларната година. За следващите 6 месеца някои астролози построяват карта за момента на точното противостояние (опозиция) на транзитното Слънце спрямо наталното. Тази карта се нарича полусолар или демисолар. Пример. Ако наталното Слънце се намира на 1 гр. в Овен, демисоларът е картата за момента, в който транзитното Слънце е застанало на 1 гр. във Везни.

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2012, 10:23:01 am »
Солар може да се направи и за всеки месец, ако някой е чел Павел Глоба той е писал по този въпрос. Той ги нарича мини солари. Картата се построява съобразно градуса на наталното Слънце, но за всеки един от знаците.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #29 -: Ноември 02, 2012, 09:54:07 am »
Моите солари никога не се проявяват най-силно в първите шест месеца, обратното - обикновено първата половина на годината е тотален застой. Бях чела веднъж, че в зависимост от това кога е роден човек, се засилва и солара. За мен е вярно - родена съм в последните четири месеца на годината и обикновено именно последните четири месеца на солара са най-активни, разликата с първата половина на соларната година е осезателна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Ноември 02, 2012, 11:01:58 am »
Моите солари никога не се проявяват най-силно в първите шест месеца, обратното - обикновено първата половина на годината е тотален застой.

И при мен е така, макар че съм родена през по в началото на годината.
Обикновено до към средата на годината соларът "спи" и после се отприщва всичко, периодът септември-октомври при мен често е наситен със събития, т.е. при транзитно Слънце в опозиция с наталното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #31 -: Ноември 02, 2012, 11:07:08 am »
При мен обикновено от август (моментът на съвпад на Слънцето с натална Луна и после със Сатурн и квадрата на Слънцето към себе си) до края на октомври, когато влиза в сила новия солар, нещата забележимо се задвижват. Никога преди юли обаче. Този солар сега е малко по-различен, интересно ми е дали ще задвижи от самото начало. Ако се случи, ще е изключение.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #32 -: Май 24, 2013, 09:00:55 pm »
Извадих тази тема от нафталина, защото имам толкова много неща за казване и споделяне. Напоследък се боря с един негативизъм у себе си, който постоянно се надига и показва рогата.
Завърших и сега съм на стаж в Градския Съд  ;)
Би трябвало да съм доволна и щастлива, ще кажете, че ме чака нов живот, ама не съм :'(
Изтощих се и се чъвствам съвсем празна и безсилна за каквото и да било, защото осъзнавам, че нищо не зависи от мен.
Живота ми е празен от събития и емоция ...
Пускам сивита по канторите, и няма никакъв резултат, защото всичко в тази държава става с връзки. Просто трябва да си човек на някого за да стане.
Болшинството от колегите ми работят вече ... а аз ходя два пъти в седмицата на работа в кварталното магазинче ха ха
Изобщо не знамм какво правя там, но ....
Тъпо, но и в картата си не виждам раздвижване по въпроса...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Май 24, 2013, 09:37:25 pm »
Eлфи, не е до карта, а конюнктура. Ако наистина обичаш правото, започни някъде като юрисконсулт и за 350лв (толкова получават на тази позиция в "Морска администрация"), а пък после- каквото сабя покаже.
Юристите ви чака това, което се случи на нас- инженерите, през 90-те.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 24, 2013, 10:05:34 pm »
Елфи, поне като сътрудник в нотариална кантора не можеш ли? Или и там се влиза с връзки?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Май 25, 2013, 08:35:13 am »
Елфи, поне като сътрудник в нотариална кантора не можеш ли? Или и там се влиза с връзки?

А бе на всякъде е с връзки за съжеление....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #36 -: Май 25, 2013, 08:38:46 am »
Eлфи, не е до карта, а конюнктура. Ако наистина обичаш правото, започни някъде като юрисконсулт и за 350лв (толкова получават на тази позиция в "Морска администрация"), а пък после- каквото сабя покаже.

Уран, в държавната администрация се влиза след конкурс, който винаги е манипулиран. Ходих, питах на някои места и направо си ми казаха, че ако нямам вътрешен човек - нямам никакъв шанс ...
Мани, мани ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Май 25, 2013, 08:45:19 am »

Уран, в държавната администрация се влиза след конкурс, който винаги е манипулиран. Ходих, питах на някои места и направо си ми казаха, че ако нямам вътрешен човек - нямам никакъв шанс ...
Мани, мани ...

Знам, че е така. Съдебната система е озурпирана от цели династии. Ама били Н-то поколение юристи. Това гаранция ли е за качество?!:'(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #38 -: Май 25, 2013, 08:49:09 am »

Мани, мани ...

Знам, че е така. Съдебната система е озурпирана от цели династии. Ама били Н-то поколение юристи. Това гаранция ли е за качество?!:'(

А бе какво качество , какви пет лева ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #39 -: Май 25, 2013, 09:50:04 am »
И в други сфери е така - само връзкарите пробиват или поне пробиват в пъти по-лесно и гладко. Мога цяла ода да изпея за това. Писна ми от тая държава. Във Финландия няма значение дали си племенник на шефа или някой от улицата. Ще вземат по-кадърния.