Здравей Гост

Венера в 12 дом ?

• 86 Отговора
  • 16844 Прегледи
Венера в 12 дом ?
« Отговор #60 -: Февруари 11, 2006, 11:32:40 pm »
Цитат
Цитат
Искам и аз нещо да питам, може ли? Съвсем се обърках нещо. Вие гледате Венера за любовта. При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом, но си имам други 2 планетки в 7 дом - Марс и Меркурий  в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна. Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам, но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!
Принципно да...може би  :rolleyes:  Ако те интересуват любовта, партньорството и връзките като цяло, би трябвало да проследиш движението на ключовите планети в радикса и техните аспекти, а не само на Венера-Луна  ;) Предполагам, че за теб фазите и движението на Луната през хороскопа би трябвало да са особено важни, имайки предвид, че управлява Асцендента, а опозицията й с Венера може да е един от ключовите аспекти в радикса и от психологическа гледна точка също...
И щом те интересува Любовта, виж това, например:
- ингрес на дирекционна Луна в Скорпион /смяна на знака/ в съвпад с купсидата на 5ти натален дом: какви са аналогиите на 5 дом, какви са аспектите на Луната в наталната карта?  ;)  :)
- дирекционен Нептун приближава се към съвпад с наталния Десцендент /в квадрат с натален Плутон-управител на 5ти дом; квадратът обаче е в стадий на сепарация, т.е. разпадане на точния аспект/.
Да, наистина, аналогиите на 5ти и 7ми дом се свързват с взаимоотношенията ни с другите /5 дом - емоционален, любовен, творчески живот, доказване на Егото; 7 дом - свързване, обвързване, съюзявяне, но и диференциране между стремежите и интересите на Аза и тези на другите/. Съответно и интерпретациите могат да бъдат различни - в зависимост от останалите фактори в картата с използване на неколцина други прогностични методи - творческа/съзидателна активност, любов, романтика; промяна в средата, във взаимоотношенията както с партньора, така и с околните; но наистина стремежът към по-вълнуващ, романтичен и същевременно по-интензивен и творчески начин на живот е налице, ако разглеждаме само тези две планети по дирекция - Луната и Нептун  :rolleyes:  :)

А каква е картинката по вторична прогресия?
Тук се проследява основно движението на прогресивната Луна - смяна на знак/дом и аспекти с натални /и прогресивни/ планети. Особено важна роля играят т.нар. прогресивно новолуние, а въобще точните предизвикателни аспекти между двете светила по прогресия, защото те символично се свързват с фазите на Луната - първа четвърт, втора четвърт, пълнолуние, новолуние... Те бележат циклите на живота наред с други по-важни транзитни и дирекционни аспекти. Прогресията се реализира в унисон със слънчевата революция, която отразява реалната динамика на годишния цикъл...

Та забележи това:
Прогресивна Луна във Везни /все още не е сменила знака/ в края на 4ти натален дом се приближава към точен съвпад с наталния Северен възел; прогресивен Юпитер в квинконкс с прогр. Луна и наталния възел. По принцип Лунните възли се свързват не само с важните срещи в живота ни, те са един от факторите на Съдбата и често бележат нови начинания, промени и въобще цикличността на събитията в живота... Като отбележиш кой дом в радикса управлява Юпитер и в кой дом се намира, а също на какво е сигнификатор, тоест какви са аналогиите на Юпитер в житейската сфера, можеш да речем да предположиш, че може би се очертава период нови възможности или дори евентуална промяна в семейството и  професията...може би пък да реализираш нещо, което отдавна искаш. Всъщност квинкоксът понякога се свързва със скрито напрежение или в някакъв смисъл приспособяване, нагаждане, тъй че не мога да твърдя само въз основа на един-два прогресивни или дирекционни аспекта какви ще са конкретните събития и доколко ще са съществени, тоест как и доколко ще се усетят, ще бъдат почувствани...  :o  :)
Слънчевата ти революция за предстоящата година общо взето предполага някакво развитие във връзките и обществената реализация, нови контакти и творческа активност.... *съвсем накратко и схематично казано  ;)
 :)
Благодаря lillie за изчерпателния отговор,въпреки че още не мога да схвана някои неща .На прав път си за това което ми се случва, но наистина повече ме притесняваше тази опозиция ня Луната с Венера .И тъй като ме е страх да изкоментирам някоя глупост се въздържах.Неяснотата ми идва от това ,че Луната е в 4-и дом,а Венера в 10.Защо пък точно там са избрали да бъдат не знам.Както и да е ще има още много да размишлявам :rolleyes:  

Венера в 12 дом ?
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2006, 12:27:48 am »
Цитат
Цитат
.Вие гледате Венера за любовта.При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом,но си имам други 2 планетки в 7 дом-Марс и Меркурий  в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна.Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам,но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!
Слънце във водолей вероятно
Венера освен за любовта и други неща  е и показател за брак понеже управлява 7-ми дом по принцип.

7-ми дом в козирог а сатурн вероятно във 2-ри дом. козирог там може да значи късен брак или брак с по възрастен и улегнал партньор.и меркурий там може да е ранен брак с по възрастен партньор или пък късен брак с партньор с които да си говорите ,учите,комуникирате)) венера в 10-ти е козирожки украсена)) може да ти помогне за издигане в кариерата, а управителя на 7-ми във 2-ри -може да търсиш финансова стабилност. марс пък в 7 може да  значи че отделяш много енергия във връзката ,или инициативен и пробивен тип,съвпада с меркурий -общителен ,в козирог -с добро обществено социално положение,тип началник на нещо си.

Пробвай да сглобиш всичко заедно,нещо такова
Здравей DDD!Ранен брак с по-възрастен мъж.Ти си прав,че съм търсила финансова стабилност,област в която се чувствам много слаба и предпочитам някой друг да управлява финансите,не обичам да боравя с пари,не се чувствам силна там.Може би този ретрограден Сатурн,който се е настанил във 2-я ми дом в Лъв,който е в опозиция със Слънцето в 8 дом Водолей ........  :huh:  

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Венера в 12 дом ?
« Отговор #62 -: Февруари 13, 2006, 12:46:04 am »
Цитат

zдравей DDD!Ранен брак с по-възрастен мъж.Ти си прав,че съм търсила финансова стабилност,област в която се чувствам много слаба и предпочитам някой друг да управлява финансите,не обичам да боравя с пари,не се чувствам силна там.Може би този ретрограден Сатурн,който се е настанил във 2-я ми дом в Лъв,който е в опозиция със Слънцето в 8 дом Водолей ........  :huh:
Прави ти чест че казваш всичко както си е)

Венера в 12 дом ?
« Отговор #63 -: Февруари 13, 2006, 02:08:07 am »
Цитат
Цитат

zдравей DDD!Ранен брак с по-възрастен мъж.Ти си прав,че съм търсила финансова стабилност,област в която се чувствам много слаба и предпочитам някой друг да управлява финансите,не обичам да боравя с пари,не се чувствам силна там.Може би този ретрограден Сатурн,който се е настанил във 2-я ми дом в Лъв,който е в опозиция със Слънцето в 8 дом Водолей ........  :huh:
Прави ти чест че казваш всичко както си е)
Нали съм съм си Водолей,не обичам да се крия под някаква маска  :ph34r: и държа хората около мен да казват това,което мислят,дори да не ми хареса.Ами това съм аз....

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #64 -: Февруари 13, 2006, 09:23:30 am »
Цитат
Цитат
Бургас,14:10 1982 06 август.Не ми каза каква работа
Интересно,сгрешил съм 2 дни. Значи по дирекция съвпада венера /слънце тече точно в момента,от преди около два месеца. Та някакви афери тогава?)))

След преинсталацията на компа не виждам кирилицата във ЗЕТ и много се нервирам нещо :blink: не мога да си отворя никакви данни,трябва да го оправя тия дни иначе нищо не става.

След месец-два при нас ще има 3-та вълна съкращения ,и ако  ме оставят на работа със същата заплата ще ти кажа каква работа търся.Ама много сериозно го даваш нещо това с работата))) B)
Каквото почукало такова се обадило :D .Като си се заел със съвпадите ми,нормално е да се амбицирам за това с работата ти :rolleyes:  :lol:Освен това ти е точна прогнозата  :D  
« Последна редакция: Февруари 13, 2006, 09:32:30 am от ANI »

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #65 -: Февруари 13, 2006, 07:16:37 pm »
Цитат
Бургас,14:10 1982 06 август.
Здравей,сигурна ли си за асц-та стрелец? При мен излиза скорпион. Къде си прави картата?Включи ли лятно часово време?
Иначе по дирекции венерата пак си е там,не ноже да избяга заради смяна на асц-та)))

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #66 -: Февруари 14, 2006, 09:20:58 am »
Цитат
Цитат
Здравей,сигурна ли си за асц-та стрелец? При мен излиза скорпион. Къде си прави картата?Включи ли лятно часово време?
Иначе по дирекции венерата пак си е там,не ноже да избяга заради смяна на асц-та)))
Здрасти!Във всеки сайт ми излизат различни домове и планети,до момента само Слънце в Лъв и асцедента ми бяха еднакви навсякъде.Всичко останало се различава.Мислех,че е Стрелец,и защото уж астроложка ми прави хороскопа,но и нейните изчисления за домовете/особено/ се различават от тези на астрокомът.Много се обърках вече ;)  :D
ОООООООООО,извинявай от горе на всичкото съм ти дала и грешен час.16:10.Извинявай,извинявай,извинявай! :( Тр.Слънце ми е о опозиция с Меркурий-да се оправдая все пак
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 09:35:59 am от ANI »

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #67 -: Февруари 14, 2006, 09:24:55 am »
И Честит Празник на всички влюбени и невлюбени :D  :lol:  :D  :lol:  

*

lin

• *
  • 96
Венера в 12 дом ?
« Отговор #68 -: Февруари 14, 2006, 11:43:12 am »
Честити празници на всички и от мен!  :D

Вино да се лее, а Купидон трябва да остане въздържател днес, защото доста работа го чака и не е добре мерникът му да не е на фокус  ;)  :D  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #69 -: Февруари 14, 2006, 12:42:22 pm »
Честито и от мен!

Всеки, който се чувства самотен и копнее за любов, да я срещне.
Всеки, който е влюбен, да съумее да запази любовта.
Всеки, който мисли, че е загубил любовта, нека знае, че Любов не се губи - тя е в сърцата ни...  :)

И да полеем всичко с руйно вино...стига да не объркаме мерника на Купидон  :D  :rolleyes:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #70 -: Февруари 14, 2006, 12:56:55 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Здрасти!Във всеки сайт ми излизат различни домове и планети,до момента само Слънце в Лъв и асцедента ми бяха еднакви навсякъде.Всичко останало се различава.Мислех,че е Стрелец,и защото уж астроложка ми прави хороскопа,но и нейните изчисления за домовете/особено/ се различават от тези на астрокомът.Много се обърках вече ;)  :D
ОООООООООО,извинявай от горе на всичкото съм ти дала и грешен час.16:10.Извинявай,извинявай,извинявай! :( Тр.Слънце ми е о опозиция с Меркурий-да се оправдая все пак
Така по може,сега асц-та си стана стрелец само дето венерата не е в 7-ми,ами е в 8-ми дом,според астроложката къде е ? А астрокома къде я показва? Мисля че астро.ком не прави грешки.

Честит ви празник))) довечера ако съм по трезвен ще погледна пак :D  

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #71 -: Февруари 14, 2006, 01:20:21 pm »
Ще се доверим тогава на астрокома,колкото и да ми неприятно,че оставам без планетки в 7-ми.Само сев.възел си остава там,с надеждата да се науча на сътрудничество в брака. <_< Явно ще си остана без да еволюирам  :D  :D сама и щастлива :lol:  :lol: с това влияние на южния в 1-ви,Козирог :D  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #72 -: Февруари 14, 2006, 03:31:42 pm »
Цитат
Явно ще си остана без да еволюирам  :D  :D сама и щастлива :lol:  :lol: с това влияние на южния в 1-ви, Козирог :D
Ако часът на раждане е 16.10, Асцендентът наистина е в Стрелец, а МЦ е в последния /анаретичен/ градус на знака Дева, така че наистина би било добре да се уточнят минутките  :o  :)
Не разбрах обаче за каква *самота* и какво *сътрудничество в брака* се говори, имайки предвид, че повечето планети са разположени в лявата полусфера, а Луната, Меркурий, Марс, Юпитер се намират в доста "социализирани" сектори - 3ти, 9ти, 11ти дом?  :rolleyes:  
Слънцето е в последната третина на 8ми дом, където е и Венера плюс Северен Лунен възел в съвпад с купсидата на 8 дом  :huh:  Сатурн и Плутон са най-високо поставени в картата, при което Сатурн е в екзалтация във Везни и на трон в 10 дом. Двете планети аспектират Венера в Рак, 8 дом и предполагам, че те могат да бъдат своего рода "ключ" към междуличностите ти и партньорски отношения и начина, по който се свързваш и обвързваш с хората... Акцентът върху Рак-Козирог, Сатурн /и Плутон/, 10 дом заостря вниманието на т.нар. наследственост в хороскопа, което ще рече силна психоемоционална връзка с родителите и тяхната карма, а Луната в Риби в тригон с Марс/Юпитер вероятно те прави доста възприемчива и същевременно дейна, предприемчива личност, а предполагам и доста ексцентрична и с променливи настроения понякога, имайки предвид квадрата й с изгряващ откъм 12ти дом Уран. Наталните позиции на Меркурий, Нептун, Уран са добри за духовни търсения, дават сензитивност, интуиция и дори може би известни заложби да се занимаваш или поне по-задълбочено да се интересуваш от астрология...  :o  ;)
Това е от мен  :)
П.С. Картата ти е с акцент върху индивидуалното личностно развитие посредством комуникация и разширяване на духовните хоризонти, а не толкова "партньорски" ориентирана, но подсъзнателен стремеж към сигурност и позиции в социума има, да.
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 05:31:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #73 -: Февруари 14, 2006, 03:43:47 pm »
МНОГО БЛАГОДАРЯ!Искрено се надявам не става въпрос за сътрудничество в брака,тъй като изобщо не ми е на сърце.Интерпретитах го така заради сев. и южния възел и като смисъла на съществуването.Нали,южен в Козирог е догматичност ,студенина и егоизъм,а 1-ви южен към  7-ми северен възел значи карма свързана с уроци в партньорството и брака.Но определено ми олекна като ми каза друго.Като преродена съм :D  :D  :D  :D  :D
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 03:49:07 pm от ANI »

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #74 -: Февруари 14, 2006, 06:09:01 pm »
Не съм професионален астролог, за да определя безпогрешно доминиращия планетен принцип в радикса, но ще си позволя още веднъж да акцентирам вниманието ти на ролята на Сатурн в картата - освен че е в екзалтация по знак, на трон по дом и е високо поставен /в кулминация, елевация/ в съвпад с Плутон в картата  /съвпадът с Плутон още повече интензифицира влиянието на планетата/, той аспектира две важни лични планети в радикса - квадрат с Венера в Рак и сескиквадрат, тоест квадрат и половина с Луна в Риби  /Луната същевременно сключва квадратура с Уран/. Венера е в заточение по дом, Луната обаче се приема, че е в "радост" в 3 дом - и тук има двойно ударение върху мутабелния кръст - Риби + 3 дом/Близнаци, а и Луната по принцип се чувства "в свои води" във водния тригон  :rolleyes:  
Луната и Венера /по знак и аспекти/ се свързват с Анима и корелират с образа на майката, възприет като несъзнателен модел на реакция и приспособяване спрямо условията на заобикалящия свят и неговите изисквания още в ранното детство... впоследствие намира отражение в партньорските връзки на индивида  :o  :)  :ph34r:
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 06:12:41 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #75 -: Февруари 14, 2006, 06:29:27 pm »
Отново ти благодаря!Като разгледам в детайли нещата,които ми казваш,тогава ще коментирам. :D  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #76 -: Февруари 14, 2006, 06:58:48 pm »
Та имах предвид, че ако си родена дори 2 минутки по-късно, Медиум Цели се измества от последния градус Дева във Везни, с което се сменя и неговата планета-управител, купсидите леко се изместват и се появява двойка интерсептирани знаци - Риби/Дева със "заключена" Луна в Риби/3 дом  :blink:  Но обикновено при повечето ректификации часът се коригира към по-ранен, така че това са само теоритични разсъждения в духа на "ами какво би било, ако...?"  :P  :lol:  :rolleyes:
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #77 -: Февруари 14, 2006, 08:51:11 pm »
Цитат
Ще се доверим тогава на астрокома,колкото и да ми неприятно,че оставам без планетки в 7-ми.Само сев.възел си остава там,с надеждата да се науча на сътрудничество в брака. <_< Явно ще си остана без да еволюирам  :D  :D сама и щастлива :lol:  :lol: с това влияние на южния в 1-ви,Козирог :D
Напротив,по добре северен в 7-ми отколкото южен там,северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния. При мен се получава северен на границата на 8-ми.
Да приемем ли тази карта за вярна?
Така като гледам разбираш не по -малко от мен,не знам дали мога да ти кажа нещо което не знаеш)))

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #78 -: Февруари 15, 2006, 09:04:32 am »
Цитат
Цитат
Ще се доверим тогава на астрокома,колкото и да ми неприятно,че оставам без планетки в 7-ми.Само сев.възел си остава там,с надеждата да се науча на сътрудничество в брака. <_< Явно ще си остана без да еволюирам  :D  :D сама и щастлива :lol:  :lol: с това влияние на южния в 1-ви,Козирог :D
Напротив,по добре северен в 7-ми отколкото южен там,северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния. При мен се получава северен на границата на 8-ми.
Да приемем ли тази карта за вярна?
Така като гледам разбираш не по -малко от мен,не знам дали мога да ти кажа нещо което не знаеш)))
Може да съм прочела нещичко,но със сигурност познанията ми не могат да се сравняват с твоите.Това че стрелям на посоки,не е знание.Щом и Lillie твърди,че не е професионален астролог значи въобще не влизам в класациите за познаване на звездите :D  :D .

П.С.Това е картата! :lol:  

*

Lina

• *
  • 118
Венера в 12 дом ?
« Отговор #79 -: Февруари 15, 2006, 09:23:44 am »
Цитат
Северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния.
Това означава ли, че не трябва да обръщаш внимание на южния?

И това, че трябва да се стремиш към областта на северния, означава ли, че в тази област имаш и повече шансове или просто се стремиш, без присъствието на северния възел там да обещава повече успехи?
Dare mighty things!