Здравей Гост

Моля за помощ, на може би един странен въпрос

• 35 Отговора
  • 4831 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Моля за помощ, на може би един странен въпрос
« Отговор #20 -: Юни 12, 2012, 11:52:49 am »
Да, разбира се. Скочил е от четвъртия етаж на един блок. Майка му мисли, че някой го бутнал насила.

Че кой се самоубива от 4-ти етаж  :-\

За скок трябва да гледаме уран предполагам, нат в 8-ми, транзитет-опозиция, тр плутон-квадрат

На мен марс като ми влезе в 12-я дом някои скрити "доброжелатели" си показаха рогата, но марс е у7. Възможно ли е да е нещастен случай все пак?
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 12:01:44 pm от Papy »

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #21 -: Юни 12, 2012, 12:32:05 pm »
Той е скочил от площадката между етажите. Имало е свидетелка от другия блок, която е видяла случилото се.. Съмнявам се да е нещастен случай.. Никой не го познава в този район...

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Юни 12, 2012, 01:49:23 pm »
Хмм, разгледах 10-тина карти на самоубийци-скачачи и статистически е така (ако уран е виновникът):
-уран в твърд аспект с у8, у12,у4, или съвпад
-уран в твърд аспект луна или какъвто и да е със слънце

Най-често има и от 2-те групи

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #23 -: Юни 12, 2012, 01:57:47 pm »
Аз ще заложа на убийство - Плутон е в 12 дом - скритите врагове и е упр на 10 дом (социалната изява), освен това нещата се случват когато Юпитер премина в близнаци - Юпитер не е лична планета, а и в наталната му карта няма аспект с Луна - за да дава някакви възможности за ментални отклонения по Юпитер по рождение, които при снощния транзит да се отключат. Напротив, Юпитер е във въздушен знак и то Везни - пак партньорите и другите.

освен това момчето има много добра и интуитивна майка - Луна в знака на екзалтация на Венера (Риби) и Венера в рак (знака на Луната) в тригон. Да, Луна в Риби е чувствителна, но аспектът тригон между архетипните женски планети дава много позитивни хора, много добронамерени. Освен това той е с асц Козирог, ние сме изключително устойчиви, може да сме депресирани, защото хората са глупави и не ни разбират, и не работят достатъчно, но да стигнем до самоубийство, без да се борим, НЯМА такова нещо.

Притеснява ме, това че по натал Плутон е в опозиция с Луна - може да е усещал, че целият свят е срещу него. Плутон си е замесен от всякъде е "случката". Но Слънцето в Близнаци е в тригон с Юпитер във Везни и Водолей в 1 дом, това е бил изключително интелигентен, обективен човек, и при това е имал късмет.

Освен това, въпреки, че Нептун е в последните градуси на Скорпион, считам, че има голям воден тригон - емоционална стабилност е имал. Луна в Риби се шашка, че е болна, грижи се за себе си, ама е толкова страхлива, че не вярвам сама да посегне на себе си, особено с тази Венерка, дето веднага ще я успокои ("дай да отидем първо да се наядем, а после ще му мислим").
When One Door Closes Another Door Opens

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #24 -: Юни 12, 2012, 02:35:11 pm »
Благодаря, Папи и Анабел. Доколкото разбирам няма аспекти за самоубийство..., което ме хвърли в още по-голям размисъл. Не знам колко е бил емоционално стабилен, но една седмица преди да почине е бил уволнен от работа и отчаян. Като пример давам  - преди 13 години имаше приятелка, с която се разделиха и тогава говореше за самоубийство, но не го направи. Оттогава не е имал сериозна връзка. Просто не мога да си представя, че някой би му посегнал - той беше изключително добър и отзивчив.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Юни 12, 2012, 03:08:47 pm »
и за друго се замислих транзитния Плутон в Козирог е в опозиция с наталната Венера (Венера - отново управлява партньорите).

Имам толкова приятели и роднини с водни Луни - страхливи са, особено Луна в Риби постоянно ходят на лекари, да не им се случи нещо... да посегне на себе си, от къде ще намери такава ВОЛЯ...

Верно Луната има квадрат със Слънцето и Марс (с Нептун не го броя, те са в тригонални знаци и от опит съм се убедила, че само съвпад до 2-5 грудуса на границата между два знака действа....) Марс е в квадрат с Плутон (но не е с Уран във Везни), но има и достатъчно тригони и то много БЛАГОтворни тригони, за да се хармонизира енергията на квадратите.

Няма планета в Огнен знак, но прогресивната Венера е в Лъв, и прогресивният асц е във Овен а лъвовете и овните са до идиотизъм позитивни.

Прогресивната му Луна е наближавала наталния Плутон в Дева в 8 дом, което при мен даде смърт на баба ми, при него явно голяма драма за майка му....има прогресивен стелиум в Рак, от сега вече си представям като се прероди как ще го сложат с един воден стелиум и 2-3 планети в Огън....

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #26 -: Юни 12, 2012, 04:34:37 pm »
Не знам, Анабел... Споделих страховете и притесненията на майката.. а сега вече и аз съм объркана... Някак си не мога да приема версията за убийство... а дали някога ще успеем да разберем истината...  :(

*

Anabell

• 2022
« Отговор #27 -: Юни 12, 2012, 05:15:12 pm »
Не знам Луси, написах каквото виждам. Съжалявам искрено за случилото се и моите съболезнования за майката на момчето.  :-\ :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юни 12, 2012, 05:43:22 pm »
Здравейте, извинявам се че отново Ви занимавам с тази тема, но вече знам точния час на раждане на момчето. Майката се поболяла и ходи по врачки, гледачки и не вярва синът й да се е самоубил. По наталната карта може ли да се разчете дали евентуално става въпрос за насилствена смърт или доброволно прекъсване на живота..

Съжалявам за момчето, нека почива в мир.

Между другото, миналата година във форума имаше и друго питане за внезапна смърт (самоубийство) и се сетих, че въпросното момче също имаше Луна в съвпад със СЛВ в Риби.

Обстоятелствата около смъртта и типът смърт могат да се видят в картата при наличие на точен час на раждане, но е голяма занимавка за астролога, а пост фактум кому е нужно?

Вероятно е бил в депресивно състояние, а последвалото уволнение /ако не е виждал шанс скоро да намери работа/, за което споменаваш, да е отключило стреса. Показатели за насилствена смърт като че ли не виждам, по-скоро нелепа - по стечение на обстоятелствата, преди да вземе това решение може да е употребил алкохол или друго упойващо средство.

« Последна редакция: Юни 12, 2012, 06:41:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #29 -: Юни 12, 2012, 06:38:21 pm »
Благодаря за включването, Lilie, както и на всички дали своето мнение. Всичките му приятели сме на едно и също мнение относно неговата смърт, но днес се срещнах с майката на момчето и разговора с нея ме провокира отново да повдигна темата тук.  :(

« Отговор #30 -: Юни 12, 2012, 08:10:45 pm »
Луси,
Ако е точен часа ,Асц. е в анаретен градус

У Асц./Сатурн/съвпад с У8/ Меркурий/,връзка 1-8, и в тригон на Плутон в 8дом в каре Марс
карето Плутон/Марс също е връзка 1-8,предполага податливост и на  психически тормоз,с тези водни луна и венера,не само физически
Уран в 8 е в каре с диспозитора си и съУ8,до тук три връзки 1-8 и то напрегнати
Уранова опозиция,като тр.Уран е върху прогр.Асц в тау каре с Уран 8 и съУ8 Венера ,е отключил нещата
макар,че съвпада Сатурн/Мерка да е трезвомислие и обективност в земен знак,диспозитора им е в непредвидим в каре с Уран,
но Сатурн У1 и 12/скритите врагове/в 3 дом и съвпад с Мерка У8- понякога и думите убиват,

нека духът му да намери покой :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #31 -: Юни 13, 2012, 09:13:45 am »
Благодаря и на вас - Стреличка и Аркус. Часът ми го каза майката на момчето, надявам се да е точен. Вярно е, че понякога от думите много повече нараняват.

Аркус, не знам дали става въпрос за същият случай, но родителите му нямат заеми, както и той няма никакви задължения.  Но за това си права, че близките не искат да повярват, че детето им е способно да извърши подобно нещо.

Почивай в мир, Геро!

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #32 -: Юни 14, 2012, 02:36:47 pm »

Аркус, не знам дали става въпрос за същият случай, но родителите му нямат заеми, както и той няма никакви задължения.  Но за това си права, че близките не искат да повярват, че детето им е способно да извърши подобно нещо.

кв. Сторгозия
а това за кредитите, възможно е комшийката да е изказвала нейни предположения на глас и да не съм доразбрала, жената беше много стресирана и напрежението се предаде и на нас
преди години съученик на моя мъж се обеси на дърво в градината на ЛВТ, предния ден беше у дома и докато чакаше мъжа ми да се преоблече го хванах да оправи повредената прахосмукчка- толкова се смяхме и забавлявахме, новината на другия ден ме разтърси толкова силно, че нямам думи да го опиша
беше ерген, имал си любов с една разведена, по-голяма от него, с детенце, а майка му не давала и дума да се чуе за нея, баба му също- намерили му мома за женене, а като станало на въпрос за това да се жени за нея той станал кротко и казал, че няма да се жени изобщо и до там- отишал отсреща и се обесил- никога с нищо не е давл признаци нз човек, склонен на подобно действие, Бог да го прости и него!

Момчето е от Плевен, но от студент живее в София и тук, в София, е посегнал на живота си. Иначе майка му й и баща му са от Сторгозия.  Толкова много съжалявам за случилото и с твоя познат.  :( Наистина е много шокиращо и аз дори още не мога да повярвам, че се е случило... и все си мисля, че просто е заминал някъде и ще се върне. Мир на прахът им!!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Юни 15, 2012, 09:44:54 am »
akruks, съжалявам за това, което си приживяла. И аз така го разбирам самоубийството-наказание за близките. Съжалявам пак

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #34 -: Юни 16, 2012, 06:32:47 pm »
Аркус, много съжалявам, че си минала през това...  :( Лично аз не мисля, самоубийството е наказание към близките, а техния начин да избягат от всичко.. което не могат да изживеят... не намират смисъл да продължат напред...

« Отговор #35 -: Юни 17, 2012, 08:22:30 am »
Лично аз не мисля, самоубийството е наказание към близките, а техния начин да избягат от всичко.. което не могат да изживеят... не намират смисъл да продължат напред...
Да, най-вероятно е така- проява на голяма смелост в момент на слабост

борба или бягство, те избират второто :'( ако бяха смели щяха да изберат първото
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...