Здравей Гост

Трябва да си много ПРОСТ ...

• 39 Отговора
  • 4899 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Трябва да си много ПРОСТ ...
« Отговор #20 -: Април 24, 2012, 06:45:22 pm »
Иначе , ще си тъпчем на едно място във водене на безпредметни разследвания...и пак ще си останем ПРОСТИ... ;D

Виж, ако статията беше за това колко прости са румънците (или друг съседен народ), въобще нямаше да се стигне до тая дискусия.  :P

А как ще го обясните АСТРОЛОГИЧНО?  ;D Нали такъв беше първоначалният въпрос?

Няма как да са толкова прости нито румънците, нито сърбите, нито гърците...,да не коментирам и турците... ;D
Цяла Европа ще работи за гърците...и евала им. Скриха ни в малкия си джоб. Каквото и да си говорим...5 века, са си 5 века...Трябва да минат 50 века сигурно , за да си възвърнем националното самочувствие и придобием гордостта, че сме българи! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Април 24, 2012, 08:21:02 pm »
Авторът на статията е изказал ЧАСТНО мнение.
А този сайт се нарича "Бъзикилийкс" все пак и статиите там не предявяват претенции за достоверност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Април 24, 2012, 08:53:33 pm »
Този човек си го спомяте, нали?
Доскоро във ФБ имаше страница с обидни обръщения към българите като нация, написани най-вече на английски език. О страницата лъхаше само омраза и снимката на Цецо беше на нея. Ето и неговото обръщение към хората: http://www.facebook.com/tsvetan.hristov

Така, че имайте си винаги едно наум, когато четеше всякакви крайности в инетрнет пространството, особено, когато става дума за крайни идеологии като ксенобофия и проповядване на омраза към определени етноси, нации и т.н. Обикновено зад такива страници стоят хора, които са нереализирани, както в социален, така и в емоционален план.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #23 -: Април 24, 2012, 08:58:55 pm »
интересно ми беше да прочета статията, и също толкова интересно да прочета различните мнения по въпроса.  :blink:

лично аз, мога да се подпиша под всяка една дума в нея. не ме учудва, че един чужденец е прозрял толкова добре българската същност. не е особено трудно - сблъсъка с българската действителност на място много бързо те вкарва в час. относно изразената емоция - да, и мисля, че надали някой от вас би останал "неемоционален" ако завари дома си опустошен и ограбен.
на мен започва да ми писва от фалшив патриотизъм. можем да се самонавиваме до безкрай колко сме умни и кадърни... :blink: ама нещо не ни се получава.
всъщност, за да видиш недостатъците си и  да ги признаеш се изисква ум и мъдрост  :blink: още повече пък, за да работиш над тях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Април 24, 2012, 09:06:41 pm »
интересно ми беше да прочета статията, и също толкова интересно да прочета различните мнения по въпроса.  :blink:

лично аз, мога да се подпиша под всяка една дума в нея. не ме учудва, че един чужденец е прозрял толкова добре българската същност. не е особено трудно - сблъсъка с българската действителност на място много бързо те вкарва в час. относно изразената емоция - да, и мисля, че надали някой от вас би останал "неемоционален" ако завари дома си опустошен и ограбен.
на мен започва да ми писва от фалшив патриотизъм. можем да се самонавиваме до безкрай колко сме умни и кадърни... :blink: ама нещо не ни се получава.
всъщност, за да видиш недостатъците си и  да ги признаеш се изисква ум и мъдрост  :blink: още повече пък, за да работиш над тях.

Няколко пъти... :(...

Просто действителност...и се е намерил някой /без значение етнос, националност, вероизповедание, социална принадлежност/...да каже истината...И виждаме , че боли! Съвременното общество за жалост борави с евтин популизъм....който в последно време граничи с цинизъм....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Април 24, 2012, 09:17:31 pm »
И виждаме , че боли! Съвременното общество за жалост борави с евтин популизъм....

И как да не боли?  ;D
Нали ви казах, всички новини ги чета в интернет, но по са ми интересни коментарите под тях. От тях можеш да научиш много за хората! Вярно е, че има много безделници и дори платени драскачи, но отвъд думите прозира начинът на мислене и отношението към живота като цяло. Най ми е смешно, когато настървено плюят колко са тъпи американците и колко са изостанали руснаците, а сякаш не виждат какво става под носа им и в какво блато са затънали.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Април 24, 2012, 09:28:15 pm »
.Аз не съм идеалист и смятам, че читавите хора, рано или късно, ще се изнесат от България, не защото искат, а защото ще бъдат принудени.Това е тъжната истина според мен  :(

съгласна. освен това, няколкото вълни емиграция през последните години отнасят твърде много млади, умни и свестни момичета и момчета.
присъединявам се и към всички коментари на Марая по темата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Април 25, 2012, 08:59:48 am »

Аз пък отдавна съм се отказала да правя обобщения. За съжаление думата "българин" включва много други етносни, които се самоопределят и като роми, но по националност си се водят българи. Правя разлика между етнос и националност. Съжалявам наистина, че десетки години, техните права бяха зачитани повече, отколкото на останалите и техните деца влизаха с предимства във висши учебни заведения, за да бъдат насърчавани да се образоват, демек да не крадат. Те се научиха да смучат от държавата и да грабят, а всички ние да "плащаме" заради тях и в моралния и в материалния смисъл. Аз съм космополит и не страдам от привързаности към нито една държава, обаче живея тука и ми е неприятно, когато чета такива неща. но на мене ми е неприятно и болно като чета за такива неща навсякъде по света. Неприятно ми е и когато чета и за войната във Виетнам, която американците са водили, например. Неприятно ми е, когато чета и за геноцида на Сталин, спрямо собствения си народ и за заточенията в Сибир. Неприятно ми е и когато чета за геноцида на арменския народ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Април 25, 2012, 09:21:57 am »

Аз пък отдавна съм се отказала да правя обобщения. За съжаление думата "българин" включва много други етносни, които се самоопределят и като роми, но по националност си се водят българи. Правя разлика между етнос и националност. Съжалявам наистина, че десетки години, техните права бяха зачитани повече, отколкото на останалите и техните деца влизаха с предимства във висши учебни заведения, за да бъдат насърчавани да се образоват, демек да не крадат. Те се научиха да смучат от държавата и да грабят, а всички ние да "плащаме" заради тях и в моралния и в материалния смисъл. Аз съм космополит и не страдам от привързаности към нито една държава, обаче живея тука и ми е неприятно, когато чета такива неща. но на мене ми е неприятно и болно като чета за такива неща навсякъде по света. Неприятно ми е и когато чета и за войната във Виетнам, която американците са водили, например. Неприятно ми е, когато чета и за геноцида на Сталин, спрямо собствения си народ и за заточенията в Сибир. Неприятно ми е и когато чета за геноцида на арменския народ.

Няма как да бъдеш космополит и да разделяш националността на етноси.  :blink:
Едното-космополит... изключва другото- етнос и националност.

А нима ние не живеем в геноцид и диктатура в настоящия момент? :unsure: :rolleyes: Или това, че не го признаваме от страх, слабост....невежество , не го прави геноцид и диктатура... :angry:

Нима ежедневната кражба на времето , парите , енергията ни...не е наказуема?!

И какво за ромите?!- сред тях има не по-малко кадърни и интелигентни хора...Въпрос на култура и манталитет...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #29 -: Април 25, 2012, 09:42:59 am »
 Мили ми другарчета, не съм съгласна с подобни съждения  :mellow:
Четейки ви, забележете не статията а коментарите тук и ми иде да ревна, честно ! Ние сме това което сме/всеки отговаря в първом пред себе си/ !
Нямам желание дъщеря ми да чете подобни писания, току виж решила, че е по-лесно да бъде проста. /или там както някой я е определил/
Това не ви ли прилича на виж осъждане? Нали нямаме право да съдим/давате ли си сметка, че всеки човек, поставен в невъзможни условия за нормално съществуване, би нарушил и собствените си принципи, в момента има много хора поставени в това положение/ ?
Тук много тънко са преплетени нишките, темата на мен поне ми изглежда като вид нагнетяване. Кара те да се чувстваш безсилен, това не е ли вид манипулация ?
За мен лоши хора и прости такива няма, пък да твърдиш, че цяла една държава е природна грешка  :unsure: хм .....
Уран се бунтува яко  :41:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Април 25, 2012, 09:50:52 am »
Мили ми другарчета, не съм съгласна с подобни съждения  :mellow:
Четейки ви, забележете не статията а коментарите тук и ми иде да ревна, честно ! Ние сме това което сме/всеки отговаря в първом пред себе си/ !
Нямам желание дъщеря ми да чете подобни писания, току виж решила, че е по-лесно да бъде проста. /или там както някой я е определил/
Това не ви ли прилича на виж осъждане? Нали нямаме право да съдим/давате ли си сметка, че всеки човек, поставен в невъзможни условия за нормално съществуване, би нарушил и собствените си принципи, в момента има много хора поставени в това положение/ ?
Тук много тънко са преплетени нишките, темата на мен поне ми изглежда като вид нагнетяване. Кара те да се чувстваш безсилен, това не е ли вид манипулация ?
За мен лоши хора и прости такива няма, пък да твърдиш, че цяла една държава е природна грешка :unsure: хм .....
Уран се бунтува яко  :41:

Държавата е много различно нещо от родината... :blink:
Държавата е тази , която чрез управление определя и поведението на една нация...
Децата ни трябва и са длъжни да четат всичко. Да ги отгледаме в инкубатор и да ги пуснем във вълчи капан е равносилно на убийство...
Нека знаят и се учат от грешките ни...,от които ние  явно не успяваме.... ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #31 -: Април 25, 2012, 10:30:14 am »
мислех да не коментирам повече по темата, но ще си позволя един последен коментар.

Цитат

независимо дали дъщеря ти ще чете това или не, тя и ние живеем в тази реалност.
с кое по-точно в статията не сте съгласни ?

Цитат
. А българите напротив, те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, ....

да не би Черноморието да не е култ на корупцията, алчността и глупостта ? да не би да не изгонихме всеки нормален турист, след като ги лъжем, крадем и прилагаме всякакви тарикатлъци, за да станем богати за един сезон на морето.

Цитат
Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите , а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко, тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

факт. не съм видяла радост от чуждите постижения. напротив - завистта се е превърнала в национална черта.

Цитат
Българите смятат себе си за тарикати, това е дума която трудно бих могъл да преведа на нашият език. Но най-общо казано тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

масова народна черта. познавам твърде много мъже, които не работят - не, няма достойна работа за тях. друго си е да завъртят далаверка на дребно, да измамят тоз-оня, да изкарат и тоя месец, пък после ...

ще спра до тук. но това, което най-много ме плаши е, че за да промениш нещо, първо трябва да го осъзнаеш. вярно, по-лесно е да викаме, че не е вярно, че сме умни, работливи и че тоя е един озлобен чужденец или българин под прикритие или пък, че ние сме си добре, те ромите са виновни....

Цитат
Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек за да осъзнае, къде греши .....................
[/b][/size]

да, много съм съгласна. но за да се променим, първо трябва да се осъзнаем.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #32 -: Април 25, 2012, 10:31:54 am »
Държавата е тази , която чрез управление определя и поведението на една нация...
Дойдохме си на думата, вярвам и ще продължавам да вярвам, че във всеки един човек има нещо прекрасно, но от четене на ненужности, не е в състояние да покаже уникалността си, дори и на себе си :wub:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Април 25, 2012, 11:16:27 am »
по-лесно е да викаме, че не е вярно, че сме умни, работливи и че тоя е един озлобен чужденец или българин под прикритие или пък, че ние сме си добре, те ромите са виновни....

А кой е виновен за десетките жертви на Хитлеровия режим, а за еврейския геноцид и за геноцида над Арменския народ?
Грейс, такива неща стават, ставали са и ще стават винаги под небето. И, да ние осъзнаваме, че съществува както добро, така и зло, но кой управлява процесите в обществото? Колкото и да са осъзнати хората, колко  от тях имат силата и властта да променят нещо. Осъзнаването е най-малката "болка", защото такава осъзнатост съществува в по-голямата част от обществото, но преди всичко хората са обезверени, че е по силите им да променят нещата към по-добро.

Затова и се ограничават само до СЕБЕ СИ  И ДО СОБСТВЕНИЯ СИ СОЦИАЛЕН КРЪГ, НА КОЙТО МОГАТ ДА ВЪЗДЕЙСТВАТ. АЗ И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ДА НЕ ПРАВИМ НА НИКОГО ЗЛО!

Липсват вече кръстоносци и месии.

*

Grace

• 2257
« Отговор #34 -: Април 25, 2012, 11:34:27 am »
да, Стела. Промяната започва от самите нас. Аз не мога да променя всички, но мога да започна със себе си. И ако всеки започне да прилага за себе си принципите на морал, ред, законност, справедливост, тогава няма да бъдем " сбирщина от идиоти, населяващи една територия ", а " народ с дух, воля и сила " . Никъде по света няма идеална среда, но там са светлинни години напред спрямо нас. А средата се определя от народопсихологията, манталитета - ей тук е голямата драма на България. И точно това, този обикновен човечец, англичанина, въз основа на собствения си опит и преживявания е прозрял доста добре. Като се замисля, Алеко Константинов са го застреляли, а той е описал великолепно същата народопсихология - дребния тарикатлък и всичко останало...

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Април 25, 2012, 11:48:38 am »
да, Стела. Промяната започва от самите нас. Аз не мога да променя всички, но мога да започна със себе си. И ако всеки започне да прилага за себе си принципите на морал, ред, законност, справедливост, тогава няма да бъдем " сбирщина от идиоти, населяващи една територия ", а " народ с дух, воля и сила " . Никъде по света няма идеална среда, но там са светлинни години напред спрямо нас. А средата се определя от народопсихологията, манталитета - ей тук е голямата драма на България. И точно това, този обикновен човечец, англичанина, въз основа на собствения си опит и преживявания е прозрял доста добре. Като се замисля, Алеко Константинов са го застреляли, а той е описал великолепно същата народопсихология - дребния тарикатлък и всичко останало...

Липсата на гражданско общество и позиция ...Липсата на средна класа , безхаберието..,стремежа към власт на всяка  цена ...Онова чувство наречено християнство...,братство..,любов към ближния. Ей това е в основата на точната характеристика към днешен ден.
НИЕ ГОВОРИМ ЗА ДУХОВНОСТ...,НО НЕ Я ПРИЛАГАМЕ. Ние се крием зад мъдрите мисли на другите...и компенсираме слабостите си...НИЕ ПРОКЛАМИРАМЕ МИР , А НОСИМ ВОЙНАТА В СЪРЦАТА СИ...
ЛИЦЕМЕРИЕТО Е МАСКАТА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ...Гледаме в паницата на другите...,завиждаме и злобеем...,но не виждаме и не знаем каква цена е платена за неговите успехи....
Ние просто сме апатични към болката , към несправедливостта...Осъждаме режими , политици...дори и геноцида...,а толерираме днешните грешки- които утре историята ще съди...
Срам и позор е за децата ни...Казваме отново лицемерно как вървим на добре...Колко лоши са  били едни и колко добри други...,а емиграционните процеси набират скорост...Да питам кой бяга от хубавото?! :-\ :rolleyes:
ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА, КОГАТО ОСЪЗНАЕШ ,ЧЕ ТИ СИ ПРОМЯНАТА....

*

Grace

• 2257
« Отговор #36 -: Април 25, 2012, 12:07:09 pm »
ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА, КОГАТО ОСЪЗНАЕШ ,ЧЕ ТИ СИ ПРОМЯНАТА

именно  :blink:
не месията, не някой отвън, отгоре и пр.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Април 25, 2012, 12:18:40 pm »
Защото всичко започва от вътре навън....Никога в обратния ред! Субективния фактор отвън провокира...,но ти приемаш ,разпознаваш...и се променяш. По-скоро променяш отношението си. Аз мисля, че мълчанието е не по-малък "геноцид"..,когато хората бъркат в кофите за да оцелеят..,когато учени , доктори , учители...умират от глад по улиците.
И в този ред на мисли , някои от основните духовни закони ми приличат на поредната "оправдателна присъда" заради слабостите ,заради страха...,заради невежеството ни.
Докато у нас не се оформи гражданско общество ...думичката БЪЛГАРИН ще бъде олицетворение на ПРОСТ!

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Април 25, 2012, 12:38:52 pm »
И нещо...многопластово... :blink: Много по темата...Писано от ЧУДОМИР! ;D И  него да оплюем...и сме готови и за културен геноцид.... :P

НЕ СЪМ ОТ ТЯХ

Не обичам, как'Сийке, и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни жени, като Тана Папучкина, като разчекнат едни уста - като ханджийска порта! Онзи ден, както си седя у дома и наплитам пета на чорапа на наш Груя, гледам я през прозореца, тин-тин-тин, зачупила кръст, накокошинила се с кожи, с плетена чанта с мотив в ръка, и право у доктора влиза. Женена жена ма, сестро, да си седне в къщи и да си гледа работата, а то - фитнало се и не оставя човека на мира! Година и половина я гледам, все зъби поправя. Какви бяха тия зъби, какво беше туй чудо! И по небцето й да бяха никнали, и все с дупки да бяха, пак досега щяха да се поправят. Развали къщата на човека, кучката му с кучка! Гледам булката му, горката - охка, пъшка, караха се, биха се, - па и тя почна май да си покръшнува: все напудрена, я гледам, излиза и шапката й настрана малко килната, като фантазия.
Не ми е работа, как’Сийке, и не съм от тях, ама изпъденото й слугинче разправяло на Бона Кевина, пък тя казала на наша Кица Събчовата. Ама и за него се чува, че не било стока. От два месеца било без работа и все един подофицер, уж от тяхното село, се мъкнел с него. Остава ли ми време, сестро, от пуста работа да разуча отде е, откъде е и дали не е някой модерен братовчед! Пък и работа ли ми е да се меся в хорските маскарлъци! Човек да си гледа къщата, да му е ошетано, преметено и подредено навред, че вчера ходих у Бона Бозаджийкина за квас - пази боже! Нощвите им, как’Сийке, от две години неизстъргани, месалите им загорели от тесто и хвърлени в едно кьоше и отгоре им котката спи. Грехота и срамота! Два пъти в годината си андулира косите и обувки с лачени бомбета носи, а в къщата им - сякаш вторничен ден след пазар. Ама тяхна работа е пак, да ти кажа. Да правят, каквото си щат. Наш Груйо тъй дума: “Във всяка къща - и наредба, всяка коза - за свой крак. Кой както иска, тъй да я кара!” Я Колчеви пък, никога не си дигат завивките от леглата. Както се измъкнат сутрин, тъй им седят креватите цял ден. Рекох веднъж на госпожата, а тя: “Нарочно - кай - ги оставяме, та да се проветряват.” Пък то, че я мързи да ги подреди, мързи я, ама защо лъже хората! В една къща, дето пипа работна жена, то си личи. И спалнята им неразтребена, и във всекидневната им на миндера има една възглавница разпрана, и иглинарникът им виси накриво, а пък кърпата им за лице - сякаш цигани са се бърсали с нея!
Ооох, каквото, каквото - тяхна работа! Да си мълчи човек и да не се смразява с хората - тъй си зная аз, и кой какво е правил - той да си отговаря, ами я да ставам да си вървя, че оставих малката да пържи лук в къщи: ще вземе да го прегори, че ще замирише, като кога минаваш край Парапанкини. Нали пустата им къща е на кьоше! Тя каква е къща, ама прозорци има и надолу да гледат, и нагоре по улицата. На единия постоянно е майката, а на другия - дъщеря й и не пропускат човек да мине, докато не разчовъркат целия му род. И все на изгоряла манджа мирише покрай тях. Дърта жена мари, сестро, а тръгнала по ума на дъщеря си! Все тоя инженер я бил искал, онзи съдия бил питал - чунким хората са полудели цял живот изгорели манджи да ядат! То да не излезе като Деша Коликучкова? Искали я, молили я, щели да я крадат, а и до ден днешен си стои в къщи смутена и
сбръчкана, та и Еньо Кантонеринът й се назлъндисва вече. Пък и той какво ли търси? Чунким не помня, като го роди майка му четири месеца по-напред и какъв байрак развяваше на времето из долната махала!...
Снощи по тъмно, като събирах прането из двора, и - тупуррр - събори се нещо през две-три къщи от нас. Тръснах ризите на дърветата, хукнах се и - какво мислиш? На Пена Цанковичина, вдовицата, на дувара, от лява страна до портата - три керемиди съборени. Тъмно беше и не можах хубаво да разгледам, та сутринта рано още ходих и три мъжки стъпки с гумени токове намерих около мястото. Попитах нея каква беше тая тупурдия снощи, а тя: “Котарак - кай, - госпожа, котарак прескочил дувара и съборил керемиди...” Мари аз го зная тоя котарак, дето си има и котка, и две котенца в къщи и дето работи във финансовото, ама не обичам да ги разправям!
От друга страна, яд ме е пък, че все на светица се прави, все на черкова ходи и надолу гледа. Ама наш Груйо знаеш ли за такива как дума: “Който гледа надолу - мисли за голо!” И права приказка е тя, ами не ми трябва да ги разправям! Чунким у дома всичко е потекло по вода, та из чужди къщи ще ровим! Една снаха си доведохме, как’Сийке, господ да те пази до девета рода! Откак се е омъжила, все болна, все чамава. Злъчката й била пукната, стомахът и бил нервен, уж все диета пази, пък на втория ден на Коледа половината рибица от прасето оплюскала, дордето бях на гости! То добре, че като походвам тук-таме, та ме гощават хората, инак де можем надви с ядене в къщи! Не остави ни сладко, сестро, ни захар, ни саздърма! Мислех си, като е на диета, поне туршията няма да бута, а то, га погледнах в голямата делва - тук-там плува някое камбе!
Думах му на наш Пройка: слушай мене бре, майка, аз да ти избера момиче, че ги познавам всичките в града и околията. Какво му не думах! Дигна си един ден дърмите, че чак от Габрово я довлече. Хората и котка си не вземат от Габрово, а той жена домъкна! Малоумен излезе наш Пройко, на баща си се метнал. Не попитва, да се посъветва, да погледне чуждите къщи и наредби, ама тъй, урбулешката! Малко ли съм му думала: да иде у попадиини, да дойде у вас, че да види какво се казва наредба и фамилия! Я бат’Боньо, умен човек излезе, дето се ожени за тебе. Малко ти били редки зъбите и си понакуцнуваш, ама няма да маршируваш из кухнята я! Гледаш си къщата хубавичко и децата ти подредени, и бат’Боньо всяка събота с прана риза, а то у нас - разхвърляно, мръсно, една галимация!... Да започна да ти разправям, как’Сийке!... Ами не ми е по характера...Не съм от тях!...

*

Grace

• 2257
« Отговор #39 -: Април 25, 2012, 01:18:52 pm »
 ;D  хубаво четиво , хубав завършек  ;D