мислех да не коментирам повече по темата, но ще си позволя един последен коментар.
Нямам желание дъщеря ми да чете подобни писания, току виж решила, че е по-лесно да бъде проста. /или там както някой я е определил/
независимо дали дъщеря ти ще чете това или не, тя и ние живеем в тази реалност.
с кое по-точно в статията не сте съгласни ?
. А българите напротив, те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, ....
да не би Черноморието да не е култ на корупцията, алчността и глупостта ? да не би да не изгонихме всеки нормален турист, след като ги лъжем, крадем и прилагаме всякакви тарикатлъци, за да станем богати за един сезон на морето.
Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите , а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко, тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.
факт. не съм видяла радост от чуждите постижения. напротив - завистта се е превърнала в национална черта.
Българите смятат себе си за тарикати, това е дума която трудно бих могъл да преведа на нашият език. Но най-общо казано тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.
масова народна черта. познавам твърде много мъже, които не работят - не, няма достойна работа за тях. друго си е да завъртят далаверка на дребно, да измамят тоз-оня, да изкарат и тоя месец, пък после ...
ще спра до тук. но това, което най-много ме плаши е, че за да промениш нещо, първо трябва да го осъзнаеш. вярно, по-лесно е да викаме, че не е вярно, че сме умни, работливи и че тоя е един озлобен чужденец или българин под прикритие или пък, че ние сме си добре, те ромите са виновни....
Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек за да осъзнае, къде греши .....................
[/b][/size]
да, много съм съгласна. но за да се променим, първо трябва да се осъзнаем.