Анабел не съм съгласен с теб човек трябва да се осланя на емоциите,въображението и интуйцията!В някои ситуации човек не може да разчита на акулА си ,а трябва да слуша инстинктите си. Предполагам всеки е изпадал в опасна ситуация ,като дете и знае много добре че в такъв момент човек не мисли ,а действа (слуша вътрешния си глас). -
"Въображението е по-важно от познанието.” – Алберт Айнщайн !
аз мисля съм казала същото като теб - В_
Ображението е функция на съзнанието, не на инстинктите. Давах пример за връзката между Луната и Сатурн. Вътрешният глас, мисля,

няма нищо общо с планетите.
Инстинктите, емоциите, всичко това е по водните зодии. Интелекта, разумността - въздух и съвременното общество е подвластно на Водолей (ерата на водолея - индустриалната революция, изкуствения интелект, и т.н.).
А и въображението се развива, повечето знания, информация, позволяват да правиш по-комплексни и интересни връзки между "реални параметри" и да създаваш нови системи.
Последно време много наблюдавам позната слънчев скорпион, защото може да се наложи да работим заедно. Еми, емоционални манипулатори са, само за да става каквото тя е решила е способно да провали целият офис, в който работи. И това са защитни реакции. Ако тя имаше силен въздух в натала си, щеше да мисли по съвсем различен начин и да реагира различно и адекватно на променящата се ситуация.
Тя не е осъзнава моделите си на поведение. И си мислех, ако някой ден и дадат административна власт, ще ги направи луди подчинените си и всички граждани, които имат някаква "работа" с нея. Тя иска да и се подчиняваш, да я уважаваш (типично по скорпион) и ако може целия си живот да и посветиш.
Ако ги няма Близнаците, Везните и Водолея с тяхното уважение към човека, като към разумно, свободно същество, сме загубени....нея само закони, нормативи и писани правилници могат да я накарат да си свърши работата. Иначе отдаването на всякакъв тип лична енергия е свързано с толкова отрова, насочена към околните. А и знаете скорпионските желания са ненаситни... + завист + силното его...
да не се обиждат скорпионите и аз имам асц скорпион, не всички представители на зодията са такива, но при някой много ясно може да се наблюдава как емоциите, страстите и желанията, като вземат власт те изпращат директно, с бързия влак към преизподнята.