http://www.youtube.com/watch?v=TxwuB6xPcvsЛилит е фиктивна точка , от астрономическа гледна точка, тя представлява проекция на най-отдалечената от центъра на земята точка на орбитата на Луната на еклиптиката – Апогей.
Лилит преминава през Зодиака за около 9 г. Средното и движение за денонощие е 6’41″... По този начин Лилит преминава през даден зодиакален знак средно за около 8 месеца и половина.
И не винаги тя носи негативното...Това трябва да го запомните! :blink: Тя не е нито "добра" нито "лоша" в онзи смисъл ,който обикновено влагаме в думите.
Лилит е онази , която ни помага да преодолеем слабостите си и не стигнем до саморазрушение...Защото осъзнавайки подсъзнателните си страхове, желания ,намерения ние можем да ги изведем на светло . Не бива да забравяме, че в АПОГЕЯ си ,Луната се движи прекалено бавно , липсата на земната енергия поради максималното отдалечаване създава охлаждане на връзката и.
В този смисъл лилит е далеч от онази дълбока привързаност, епматия, съпричасност така характерна за Луната....За това онази тъмна страна е скрила най-болезнените чувства и образа за тях , желания...
Забелязала съм в картата на доста хора свързани с изкуството присъствието на Лилит на възлово място...
Цикъла на Лилит е около 9г. Ето защо годините 9, 18, 27 , 45,54 ,72,81 са години на съблазън, кармични срещи , не мотиварани действия...в които ние често се сблъскваме с тежки катастрофи и в буквален и преносен смисъл , угризения на съвестта, болести, травми...Ретроградните фази на Лилит са едни от най-трудните периоди за натива....
При възел на Лилит , а това се случва когато е в ретродвижение.... /имаме ретроградност , когато имаме опозиция на луните със слънцето в хороскопа +/-30*/ се свързват и онези 40 дни след физическата смърт.
Положението на Лилит по знак усилва отрицателните или положителни характеристики на диспозитора и. :blink:
П.П. Имам въпрос към притежателките на Лилит в 7-ми дом

...
-имате ли страх от високо?
-страх от неизвестни пространства
-страх от обкръжение