Здравей Гост

Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта

• 82 Отговора
  • 14610 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта
« Отговор #20 -: Май 12, 2012, 10:19:41 am »
Марая право в 10 и при двата коментара! :blink: И другите са хванали нюансите.

Това е Боно от Ю 2!

Женен от 100 години, занимава се изключително с благотворителност..

:-[ :o

Много е важно...да гледаме на определените аспекти не само като аспекти..,а и да търсим в какви знаци се случват...
Даа..,ако това беше опозиция въздух - Венера и Луна - Овен...., или Луна везни , Венера -овен..., ако Юпитер...нямаше подкрепящи и съзидателни аспекти...можем да говорим за друго...,но в този случай е на лице компенсацията...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #21 -: Май 12, 2012, 10:20:22 am »
Ха! Много интересно! Нищо не съм хванала! Той дори е женен за момичето, което от ученическите му години замества майка му, една връзка, която... как да кажа, даже има известен Едипов комплекс. Изобщо не я видях в тая Луна в Скорпион, честно си признавам. Хм, всъщност като се замисля що да не е от Луна в Скорпион такава връзка... Мда.

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Май 12, 2012, 10:24:14 am »
Браво, марайка!  :wub:

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #23 -: Май 12, 2012, 10:25:39 am »
При мен аспекта (:moo: :kva: :ven:) наследство от баща ми действа комплексно.
Често ми се случва така, че да има връзка между планетите като архетипи и разположението им в запознанствата ми с жени(Венера в 3, У7 и 11; Луна в 12, И8).
В приятелствата си съм лоялен, но Луна в 12 дом изисква понякога "пауза" да се реобнови.  ;D

Във връзките си не изневерявам(ясно е какво се има в предвид, но самата дума е една от несъществуващите за мен, както и думата "случайност", но явно такава е била волята на природата). Обичам ли някой съм му верен, не щото се въздържам, или се контролирам насила, а просто, защото така ми харесва.
Ако е в следствие само на сексуална връзка, то тогава ми е без значение, но такива връзки като цяло са рядкост, фокуса ми е в качество.  ;D
А и добре знам, че такива връзки не водят до нищо добро в краен резултат, най-вече за жената.
Но дори и на този, който обичам да му е без значение, аз пак му оставам верен, поне докато "съм с него" съзнателно, като не му ограничавам свободата нищо, че ценностите ми не го зачитат и одобряват.

От друга страна по Венера и Луна са обществените прояви, които примерно обичам да посещавам, но само, ако си заслужават, ако ли не предпочитам без общественост, защото само, ако не познаваш обществото имаш желание да се вреш в него. ;D

По алгоритъм няма как фокуса да пада само и единствено върху Венера в партнъорски взаимоотношения, особено в интимните такива Луна е в пъти по-важна. Не знам защо при толкова много хора битува мнението за Венера като най-голямо значение по въпроса с партньорски взаимоотношения. Всъщност се досещам защо.  ;D
 Да, Венера е всичко свързано с другите хора, всичко съвместно, което правим, общи цели - ти си ми нужен да удовлетвориш моите желания, аз съм ти нужен да удовлетвеориш твоите, затова и дипломацията при нея е много основна тема, но Луна е преди Венера, защото по Луна приемаме, иначе то и един силен Марс пак е показател за здрави връзки.

Но да - Венера е индикатор за партньорства, особено в мъжка карта се превръща в двоен сигнификатор, при мен е троен защото е управител и на К7. ;D
« Последна редакция: Май 16, 2012, 01:35:09 am от kris »

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Май 12, 2012, 10:26:07 am »
http://www.youtube.com/watch?v=lWdG8NoFXY0&feature=related

Луната е в съвпад с Нептун... :blink: , а това е доста силен съвпад свързан с божественото усещане , с онази любов до която се докосват малцина...Дома е 9-ти, дом на Юпитер. Духовност,духовност и пак духовност. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #25 -: Май 12, 2012, 10:28:00 am »
 :blink:

Искам само да спомена и за мъжа, с каталозите с Венера в Дева и Луна в риби..Видях му натала и искам също да отбележа, че при него имаме тотално неаспектирани Луна и Венера, а У 7 е квадратиран от У 10. У 5 е квадратиран от Сатурн, У 12...Като стихии картата му е изключително балансирана...
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #26 -: Май 12, 2012, 10:29:55 am »
Крис благодаря за включването! Разкошно е, че мъж притежател може да ни обясни така обстойно нещата ! :blink:

Марая, мерси за поздрава!

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #27 -: Май 12, 2012, 10:50:02 am »
Важен е знака разбира се, при мен това са Скорпион и Водолей, а за лоялността трябва да се отбележи и Марс на К3. Може би без него най-вече и аспектите на Меркурий/Слънце и Сатурн това не би било налично, и при една такава лява квадратура на Луна с Венера щях да я използвам така, че да са ми слаби ангелчетата и да не казвам всичко, което е нужно когато трябва. Хубавото е, че така се уравновесяват до някъде - благодарение на квадратурата пък се уча и кога да замълча. ;D

Всъщност това важи за изразяване на емоциите и чувствата, и при такива напрегнати аспекти на Луна и Венера това е затруднено. Нужен е кураж, смелост, или комуникативност, но комуникативността не е силата за преборване и справяне с аспекта от емоции и чувства, и израза им. Съответно ако + в картата има и слаб Марс или Слънце най-вече,  както и Сатурн, то човек няма достатъчно достойнство да преодолее себе си, и собствената си ранима гордост.  ;D
« Последна редакция: Май 12, 2012, 11:10:32 am от kris »

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #28 -: Май 12, 2012, 11:09:03 am »
От друга страна, ако проследя балансиращите опозиции, то трите типа вода се се уравновесяват с Венера, Меркурий и Сатурн.
Много от едното, или проблем с него ще изисква уравновесяване с антипода му.

*

Grace

• 2257
« Отговор #29 -: Май 12, 2012, 11:26:41 am »
 :clap:

точно казано

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #30 -: Май 12, 2012, 11:40:23 am »
Пешън:) Много добре обясни...

Какво мислим за мъжа на Луси?

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Май 12, 2012, 11:43:02 am »
:blink:

Искам само да спомена и за мъжа, с каталозите с Венера в Дева и Луна в риби..Видях му натала и искам също да отбележа, че при него имаме тотално неаспектирани Луна и Венера, а У 7 е квадратиран от У 10. У 5 е квадратиран от Сатурн, У 12...Като стихии картата му е изключително балансирана...

Венера в Дева... :blink:Луна в риби-многострадална геновева... ;D Все другите са виновни. Той ни лук ял...ни лук мирисал...И след всяка жена...по-ограбен и по-тъжен...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #32 -: Май 12, 2012, 11:45:42 am »
Не е ли обратното? Луна в дева в 12ти ан мен не ми вдъхва много доверие нещо... прикрита и претенциозна, в търсене на вечното съвършенство, ако може без да разбират другите. А Венера в 6ти е работохоличка, влюбена в работата си, поне при моите познати, двама такива имам. Пък в Риби е и непостоянна, и тя нещо търси, нещо гони, може и в различни посоки, романтична и леко отвеяна. Може и да изкушена от изкуствата.  :unsure: Има тригон с Юпитер във втори, готино, паричен аспект.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #33 -: Май 12, 2012, 12:26:35 pm »
Рони! Марая има впредвид друга карта.Относно картата, която постна Луси- Луната е съвпад АЦ, в съвпад с Плутон.. Мъжа е като атомна бомба, но в същото време е много чувствителен и много разсъдлив, а пък Венерата му е в Риби- там екзалтира. Съвпад с риби слънце- желание за абсолютната свобода.....забелязала съм рибоците, макар да са дълбоки същества, те също толкова дъъълбоко, дълбоко в себе си се чувстват едни ефирни свободно плуващи електрони...и ти- ако искаш плувай с тях- ако не- мир, обич и любов- ще се срещнете в друг живот. Няма друго мъжко слънце, което така да не иска да си дава зор за любовните отношения, както слънцето в риби...

Нептун У 7 е в квадрат със Слънце и Венера. У 10 е приятно аспектиран само с Урановата му природа в първи ( за мен това говори за детското у него, което той няма да иска да превъзмогне, дали Уран е шеф на 5 или Сатурн?). Мисля, че този мъж само не може да дефинира с абсолютна точност жената, която му е нужна и...ще си има периодично партньорки. Ако Сатурн е на у5- едва ли ще се задържи за по- дълго..ако е Уран...възможно е да заживее на семейни начала с някоя любов.

Луси, имал ли е брак този човек?

Не мисля, че е мъж, който ще се ожени и ще си има любовница...
« Последна редакция: Май 13, 2012, 03:32:11 am от zikovu »

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #34 -: Май 12, 2012, 03:03:06 pm »
Zikovu, хареса ми определението ти "като атомна бомба"  :blink: Като го хванат братята става страшно и е съвсем друг човек. Същото така много държи на личната си свободата и е страшно недоверчив. Това, което знам от него е, че през живота си е имал много жени, както и изневери. Но вече този начин на живот му е омръзнал и иска нещо стойностно. Все търси нещо и не му достига... Преди години е имал съвместно съжителство с една жена - неговата голяма любов. Сега за съжаление разбрах, че с това негово Слънце, напразно съм го притискала...
А какви са перспективите в любовния му живот?

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #35 -: Май 12, 2012, 03:15:52 pm »
Zikovu, хареса ми определението ти "като атомна бомба"  :blink: Като го хванат братята става страшно и е съвсем друг човек. Същото така много държи на личната си свободата и е страшно недоверчив. Това, което знам от него е, че през живота си е имал много жени, както и изневери. Но вече този начин на живот му е омръзнал и иска нещо стойностно. Все търси нещо и не му достига... Преди години е имал съвместно съжителство с една жена - неговата голяма любов. Сега за съжаление разбрах, че с това негово Слънце, напразно съм го притискала...
На мен ми се струва ,че до 2-3 месеца ще започне един нов етап в партньорствата(има прогресивно новолуние в 7 дом ,а и Уран транзитира през 7 дом) .Може да реши да заживее с някого на семейни начала или да се ожени.Аз се омъжих при прогресивно новолуние в 7 дом.Определено финансите няма да са му достатъчни в близките 2-3 години ,а също има вероятност и да реши да пътува в чужбина.

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #36 -: Май 12, 2012, 03:26:56 pm »
На мен ми се струва ,че до 2-3 месеца ще започне един нов етап в партньорствата(има прогресивно новолуние в 7 дом ,а и Уран транзитира през 7 дом) .Може да реши да заживее с някого на семейни начала или да се ожени.Аз се омъжих при прогресивно новолуние в 7 дом.Определено финансите няма да са му достатъчни в близките 2-3 години ,а също има вероятност и да реши да пътува в чужбина.

Благодаря, Карита. Ако това е така, явно няма да съм аз съм щастливката  :'( Той в момента е чужбина и се очертава да остане там приблизително още 6 месеца.
« Последна редакция: Май 12, 2012, 03:30:59 pm от lusy »

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #37 -: Май 12, 2012, 03:30:23 pm »

Благодаря, Карита. Явно няма да съм аз съм щастливката ((( Той в момента е чужбина и се очертава да остане там приблизително още 6 месеца.
Ами нищо не се знае ,може да те покани там ,ако все още поддържате някакъв контакт :blink:

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #38 -: Май 12, 2012, 03:39:36 pm »
За отиване там от моя страна, няма такава вероятност и възможност. А за контактите - няма такъв от един месец, просто изчезна. Съвсем се отчаях..  Възможно ли е да се направи прогностика на отношенията ни...?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #39 -: Май 12, 2012, 03:42:14 pm »
Това, което знам от него е, че през живота си е имал много жени, както и изневери. Но вече този начин на живот му е омръзнал и иска нещо стойностно. Все търси нещо и не му достига...

Ми той е Плутонианец, нормално е да го влече секса и да не е от най-верните. И с тая Луна в Дева все ще търси онова, което не намира. Аз като Плутонианка също, да ти кажа, че ако се е покрил сега, го зарежи и не го закачай. Но без да те тревожа, ако е решил да изчезва, то ще е окончателно. Ако не е окончателно, като му мине шашавия период, щес е яви.