Здравей Гост

Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта

• 82 Отговора
  • 14601 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Пускам първата си тема тук!
Уоу какво вълнение! ;D

Нека да обсъдим напрегнатите аспекти между Луна и Венера в мъжка карта и нека всеки сподели опит - до колкото може и има наблюдения!

Поствам за начало един коментар на нова участничка, написан в друга тема.

"zona967
Новак

Публикации: 3

Re: Натална карта за разгадаване
« Отговор #47 -: Днес в 01:01:49 pm »Цитат
--------------------------------------------------------------------------------

Аз също не твърдя, че съм права, и аз казвам каквото ми дойде.

Мъжете с трудни аспекти Венера-Луна, които познавам, "решават проблема", като си търсят два типа жени. Сещам се за двама (да, признавам, двама души не е кой знае колко представителна извадка, да не кажа никак) с опозиция Луна-Венера (единият Риби-Дева, другият Везни-Овен). Интересното е, че и двамата са започнали живота си като супер верни мъже с по осемгодишни връзки, в които не са изневерявали, и оттам-насетне се получава познай.

Единият е женен, като през първите осем години не е изневерявал, а сега си има каталог с момичета, с които е бил, и под "каталог" имам предвид точно това: със снимки и т.н. Не казвам естествено, че всички с опозиция Венера в Дева - Луна в Риби ще правят това (а опозицията е точна, орбисът е само няколко минутки), но няма как, ама наистина няма как, една жена да е и двете, а той наистина има НУЖДА и от двата типа. Чак сега се замислям, че каталогът е много Дева. Към това прибавяме двугодишна връзка с Риби (дългосрочна любовница), хем да ми маже мед на емоциите (Луна в Риби), хем аз през това време да си каталогствам (Венера в Дева).

Другият се привлича ту от тип Везни, ту от тип Овен и общо взето ги редува, но е доста по-млад и е още рано да се каже как точно ще пробва да си реши проблема. Аз подозирам, че рано или късно ще прибегне до някакво сходно решение, още повече че и той доста години е бил верен, преди да го зарежат, и съответно бая е набрал на женския пол."
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта
« Отговор #1 -: Май 11, 2012, 12:20:02 pm »
От грубите си наблюдения по един човек, който познавам не достатъчно добре, мога да споделя за същото раздвоение у него.

Съвсем осъзнато е и откровенничи : " Не мога да съм моногамен", "Искам 3 жени" и т.н

Опозиция Луна- Венера в Скорпион-Телец.

Имал е дълготрайни връзки, като по- млад се е случвало да е верен.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2 -: Май 11, 2012, 02:48:52 pm »
Според мен има голямо значение на кои домове са управителки двете планети натално, даже повече от това, в кои се намират в натала понякога. Познавам мъже с опозиция Луна-Венера, които просто са се изправяли срещу статуквото на корените в полза на обичаната жена и съответно общото им бъдеще. Познавам и такива, които със същата опозиция не успяват да го направят и живеят постоянно разкъсани между миналото и бъдещето. Познавам и такива, з акоито нито едно от двете не е вярно. С квадрат засега само на един в картата съм открила, той е просто крайно неориентиран какво точно очаква и иска от личния си живот. Всичките тези са с Луна и Венера управителки на различни домове, при двама едната планета е наранена сериозно и т.н. А, открих и още една опозиция, но тя се проявява професионално и е продуктивна, носи слава и признание от изкуства.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #3 -: Май 12, 2012, 01:10:53 am »
Познавам мъж със съвпад Луна / Венера в Козирог - наистина винаги е имал нужда от два типа партныорки. От една страна държеше на съпругата си и на децата си, от друга - сменяше любовниците си като носни кърпи. Слънце в Стрелец. За съжаление, не му знам часа на раждане, да видим, в кой дом му е съвпада.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4 -: Май 12, 2012, 01:55:33 am »
Таня...съвввппаадд??? Не би ли трябвало съвпада...да действа по- хармонично- може би от друго е идвала тази раздвоеност у него :unsure:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5 -: Май 12, 2012, 02:03:58 am »
Четох из няколко чуждестранни форума- за квадрата, притежателите казват, че са много раздвоени в личният си живот.

Говорейки за опозицията споменават повече специалната роля на майка си в живота им.

В астросайта има един коментар- не мога сега да го намеря, за да го постна тук...но една мацка беше писала, че е виждала такава опозиция в картата на мъж, живеещ на семейни начала хармонично вече 20 години с жена...

Добре. Да започнем от начало- какво би дала една Луна Овен Опозиция Венера Везни? Обратното- Луна Везни опозе Венера Овен?
Какво би дала Луна в Овен с квадратиращи Венери Рак- Козириг? И Луни Рак Козирог в квадрат с Венера в Овен?

За Луна в Овен искам само да ви кажа, че Коко Динев има Луна в Овен! ;D...Но има и Уран квадрат Венера и т.н

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #6 -: Май 12, 2012, 02:10:32 am »
Таня...съвввппаадд??? Не би ли трябвало съвпада...да действа по- хармонично- може би от друго е идвала тази раздвоеност у него :unsure:
Права си - Луна / Венера в Козирог е връх на Тао с Марс в Овен и Уран във Везни. Жалко, че не му знам часа на раждане!
А една моя приятелка има съвпад Луна / Венера в Риби - винаги се влюбва в най-големите неудачници - наркомани, мъже, които я използват, обвързани мъже, просто ужас!
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7 -: Май 12, 2012, 02:21:46 am »
...Асцендента поне знаеш?

Ами марс в овен ...на трон,Урана му е в опозе...този човек би трябвало да има много личностни неясноти какво е и що е. Жените от които всъщност има нужда..де факто му пречат..т.е...карат го да се бори, предизвикват го, нервят го, изкарват му дяволите.

А един марс в овен- то няма такова его и чудо- той просто ще си го връща за неразбирането, с което го наказва жената, която той иска...за неподчинението й, за това, че не му се кланя до пода

Но! Ако пък си вземе такава- кротичка..да е уж спокоен..тя не му харесва- защото той категорично обича предизвикателството на козирога :rolleyes:

За мен това е драмата на този мъж

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #8 -: Май 12, 2012, 02:32:57 am »
Да, ама пак имат квадратура Венера-Уран. Потвърждават статистиката.

Да! И не само Венера, че и Луна!:)  Но хойкаджията тука идва от комбинацията, не от съвпада Луна Венера...който дори би трябвало да е положителен.

А за квадратура венера уран...аз разказах в една друга тема как и един такъв мъж би могъл да се кротне..има надежда винаги :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #9 -: Май 12, 2012, 02:46:31 am »
Ами...въпроса е, че преди да се преродим в тези си тела, всички сме си заложили някаква кармична програма. И си имаме и онова, което си мъкнем от предишен живот и трябва да си изкупим......
Може да ни е писано да изживеем много трудно партньорство- с много нестабилност, лъжи, изневери и болка...и в крайна сметка да се окаже, че сме се пречистили от нещо..и че това е било всъщност любов.

Ако имахме само един живот да живеем, не бихме търпяли боклука около себе си. Въпроса е, че живота не е само 1...и трябв да съумеем да изчистим боклука или да го превърнем в творчество..с усилия и с двете си ръце..с ума си..със сърцето си.
За да може в другия живот да се срещнем щастливи. Лишени от способността да се нараним пак.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #10 -: Май 12, 2012, 03:02:40 am »
И аз, ето, мъж като този  с таоквадрата бих го взела! Поне бих се пробвала.

Аз имам луна съвпад венера в Козирог ;D

Марса му ще секстилира слънцето ми във Водолей, Урана му във везни ще е в секстил с Урана ми в Стрелец.

Слънцата ни ще са в секстил.

;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Май 12, 2012, 06:11:16 am »
Аспекта на курваря в мъжка карта. Не може да примири в себе си образа на домакинята и любовницата - никога не може да ги открие в една и съща жена, а това винаги предизвиква напрежение и търсене на паралелни връзки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #12 -: Май 12, 2012, 09:11:24 am »
Аспекта на курваря в мъжка карта. Не може да примири в себе си образа на домакинята и любовницата - никога не може да ги открие в една и съща жена, а това винаги предизвиква напрежение и търсене на паралелни връзки.

срещала ли си изключения? и всеки мъж с такъв аспект ли е прецакан?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #13 -: Май 12, 2012, 09:23:06 am »
Пускам наталната карта на световноизвестен мъж. Ако искате да тълкуваме това положение, предполагайте за любовния живот...а аз ще ви кажа после кой е.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Май 12, 2012, 09:43:49 am »
Струва ми се , че този мъж е доста успешен...Земен , прагматичен , съпричастен. Силно поставен Юпитер в картата показва, че човека има отношение към религията и по някакъв начин е свързан с нея. Наред с това има точен секстил с Луната , което предполага компенсация на аспекта опозиция. Мисля, че е свързан с някакви фондации и с грижи към хора в неравностойно положение Юпитер в 12-ти , тук е и Сатурн.Вероятно много пътува умее да се изразява отлично ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #15 -: Май 12, 2012, 09:47:14 am »
Венера в Телец е отдадена на удоволствията и то чисто земните такива, в това число и секса, сладострастна е. Луна в Скорпион е само още пипер в манджата и иска, иска, иска. По оста 3/9 това не са дълготрайни в смисъл на брачни отношения, според мен. Повече бих очаквала да са тип "звънкам, пътуваме, забавляваме се и след известно време съм на друг самолет". Това обаче само по тези две планети. Защото Венерата е в хубав земен тригон иначе. Виж, Луната с тоя секстил с Плутон и в добавка и малко Юпитер определено иска до самозабрава. Луна съвпад с Нептун е звездна личност, това са блясъкът и славата. Такива си ги мисля. А, тригонът бил 3-7-К12, ми този едва ли изпитва липса на пари, Юпитер в Козирог, положение, влияние и тригон с Плутон, щедър аспект. Тук ми се струва, че Венерата се проявява повече като професионални успехи, извън аспекта й с Луната за емоции и връзки/чувства. Може и да не обича да му се врат в личния живот и да предпочита доколкото е възможно да си го изживява зад затворени врати, а може и да има какво да крие в този смисъл. Но му е трудно, защото прожекторите са там. Може да е имал и брак.
« Последна редакция: Май 12, 2012, 10:03:20 am от Ronia »

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Май 12, 2012, 09:52:04 am »
На мен ми прилича на някакъв сектант, бунтар против обществените норми, може и ясновидец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Май 12, 2012, 09:52:59 am »
Сега забелязах, че в картата липсва въздушен елемент. Венера е на трон по знак , а и поставена в дом на Меркурий и в съвпад с него има чудесен аспект с Юпитер и опозиция с Нептун...Човека е доста духовен.., мисля, че работа свързана с кино, театър, музика са в приоритетите му. Доста интересно излъчване , вероятно и харизма...Не мисля, че този е тип курварин....Доста заземен е...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #18 -: Май 12, 2012, 09:55:57 am »
Здравейте, във връзка с темата качвам картата на един мъж. Ако имате желание и време може да кажете коментарите си по нея. Хубав ден

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #19 -: Май 12, 2012, 10:10:16 am »
Марая право в 10 и при двата коментара! :blink: И другите са хванали нюансите.

Това е Боно от Ю 2!

Женен от 100 години, занимава се изключително с благотворителност..