Здравей Гост

Соларна арка?

• 22 Отговора
  • 5419 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Соларна арка?
« -: Февруари 10, 2006, 07:58:04 pm »
В астрокома гледам има една карта със соларна арка.
Чудя се какво ли значи?

Не за друго, ми щото прогресивната ми Венерка ще влиза в пети дом  ;) , а пък и Венерата от соларната арка се е запътила натам, та затова ...

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2006, 08:10:55 pm »
хмммъъъмм... простете за невежеството, но това не е ли "Solar return", известно като "годишна слънчева революция"? Сещам се за нещо такова, май в някаква DOS-овска астропрограмка се използваше този термин... "Solar Arcs" или нещо в този дух  :blink:  Да не е пък Соларна карта с домовете й, проектирани върху радикалната?  :o  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Соларна арка?
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2006, 08:50:03 pm »
тц не е
Проверих, не съвпадат.  :(  

*

kaily

• 5145
Соларна арка?
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2006, 08:52:23 pm »
Обаче интересното е, че слънцето от прогресията съвпада със слънцето от соларната арка.
Другото е различно.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2006, 08:56:08 pm »
хмммъмм... тогава и аз се чудя какво може да е, а и не ми се пуска сега другият Уиндоус, където ми е въпросната програма, за да проверя дали наистина правилно се сещам какво е "Solar Arcs"...  :unsure:
Ми да не е пък "соларна прогресия" или нещо от тоя сорт? Вече се чудя какво може да е...  и няма кой да ни светне по въпроса :rolleyes:  :lol:
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #5 -: Март 03, 2006, 01:00:55 pm »
Кайли, по въпроса ти за "соларна арка"...
Та загрях май за какво става реч  :lol: всъщност, ако правилно съм разбрала, това е любимата ми "дирекция на слънчевата дъга" и нищо повече  :rolleyes:

Цитирам откъс от мнение в дира /на *indulge*/:
"Да, забелязах това, че Съливан използва именно прогресивното Слънце, което е идентично на солар арк-дирекциите му. Всъщност в Америка нищо ново не е открито, още по-малко в областта на астрологията, а само е перефразирано, коментирано, преведено и т.н.
Солар-арк дирекциите са главен предсказвателен инструмент в Хамбургската школа и за това има сериозни основания."

А ние мислехме, та се чудехме що е то...  :D  :)  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Соларна арка?
« Отговор #6 -: Март 04, 2006, 09:54:18 pm »
Сега остава да обясниш и каква е тая дирекция на слънчевата дъга и съм цъфнала и вързала.  :lol:  

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #7 -: Март 04, 2006, 11:23:16 pm »
Дирекцията на слънчевата дъга е една от опциите в Zet-a, ама за технически подробности не ме питай какъв е принципът на изчисляването й...  :unsure:  ;)
Знам, че е по-точна от символичната "градус-година", а пък и забелязвам, че често е споменавана в книгите на известни западни астролози.
Всъщност за разлика от СД при този вид дирекция, ако правилно съм разбрала, се отчита реалното движение на Слънцето и на тази база - на дир. МС и всичко останало. Дори, се сещам, имаше една статийка на руски за т.нар. "естествена дирекция" и какво я прави по-предпочитана и точна от символичната  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Соларна арка?
« Отговор #8 -: Март 05, 2006, 03:32:40 pm »
И как се тълкува?  :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #9 -: Март 05, 2006, 09:56:17 pm »
По същия начин като при символичните дирекции "градус-година" се гледат аспектите на директираните МС, Асц и останалите купсиди към радикални точки  /планети-сигнификатори/ и също се проследяват аспектите на дир. планети към натални купсиди.
За всяко събитие си има някакви "формули", които се търсят при дирекциите. Тоест например при сключване на брак търсим аспект на дир. МС или /по-рядко/ Асц с натална планета-сигнификатор на връзките и брака, а също дир. планета-сигнификатор да речем в аспект с някой от ъглите в картата... Освен МС и Асц в такива случаи се включват и други домове /купсиди/ - 3ти и 9ти, 5ти и 11ти и т.н.
За зачеване и раждане на дете при жените  /първо се изследват в натала сигнификаторите за деца какви са и къде са/ - аспекти на дир. МЦ, Асц, 5-11, 2-8, а също понякога и 6-12 домове /техните купсиди/ с натална планета-сигнификатор /Слънце, Луна, Юпитер и т.н.; планетата-управител на 5ти или 11ти дом, а също може би и на Имум Цели/ и по същата логика се търсят аспекти на дир. планети с натални купсиди...
Това е за метода "дирекции". Тук обаче мисля, че е по-важно да уточним коя от многото дирекции е за предпочитане. Всеки е склонен да разчита на опита си като борави с определени методи и похвати... накрая се спираме на онази опция /или набор от опции/, които сме преценили, че дават най-точни резултати.
За примарните дирекции обаче нищо не мога да кажа - нито имам опит с този вид директиране на картата, нито пък софтуерът ми позволява да го правя  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

edna

• **
  • 541
Соларна арка?
« Отговор #10 -: Март 06, 2006, 08:56:07 am »
Цитат
В астрокома гледам има една карта със соларна арка.
Чудя се какво ли значи?

Не за друго, ми щото прогресивната ми Венерка ще влиза в пети дом  ;) , а пък и Венерата от соларната арка се е запътила натам, та затова ...
I kade e tva chudo v astro.com ? :blink:  

*

edna

• **
  • 541
Соларна арка?
« Отговор #11 -: Март 06, 2006, 09:09:20 am »
Цитат
Дирекцията на слънчевата дъга е една от опциите в Zet-a, ама за технически подробности не ме питай какъв е принципът на изчисляването й...  :unsure:  ;)
Знам, че е по-точна от символичната "градус-година", а пък и забелязвам, че често е споменавана в книгите на известни западни астролози.
Всъщност за разлика от СД при този вид дирекция, ако правилно съм разбрала, се отчита реалното движение на Слънцето и на тази база - на дир. МС и всичко останало. Дори, се сещам, имаше една статийка на руски за т.нар. "естествена дирекция" и какво я прави по-предпочитана и точна от символичната  :huh:
 ;) Razlikata e okolo 8-9 meseca do kolkoto znam...Az po se doveriavam na zodiakalnata gradus/1godina... ;)  

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #12 -: Март 06, 2006, 02:35:56 pm »
"Razlikata e okolo 8-9 meseca do kolkoto znam... Az po se doveriavam na zodiakalnata gradus/1godina..."

И аз  ;)  :rolleyes: Пробвах със СД, но сега основно със зодиакалната слънчева дъга работя... не знам защо, но екваториалната не ми допада, а и доста "изостава" във времевия хоризонт в сравнение със зодиакалната :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

edna

• **
  • 541
Соларна арка?
« Отговор #13 -: Март 06, 2006, 03:13:29 pm »
Цитат
"Razlikata e okolo 8-9 meseca do kolkoto znam... Az po se doveriavam na zodiakalnata gradus/1godina..."

И аз  ;)  :rolleyes: Пробвах със СД, но сега основно със зодиакалната слънчева дъга работя... не знам защо, но екваториалната не ми допада, а и доста "изостава" във времевия хоризонт в сравнение със зодиакалната :blink:
Ot tova koeto do sega sam gledala zalagam na zodiakalnata , ekvatorialnata kakto ti kazvash ne e za nas ...dava razlika pochti 1 godina  ;)  

*

Lillie

• 30532
Соларна арка?
« Отговор #14 -: Март 06, 2006, 04:18:29 pm »
Цитат
Ot tova koeto do sega sam gledala zalagam na zodiakalnata , ekvatorialnata kakto ti kazvash ne e za nas ...dava razlika pochti 1 godina  ;)
Чудя се обаче коя от двете дирекции повече отговаря на реалните събития...?

Защото то като се замисля един съвпад на дир. Венера с Дсц, какъвто ми отминава уж вече  /стига часът на раждане да е точен/, като че ли не бележи едно конкретно събитие или една конкретна "любов" /или важна среща/. Това означава, че той може или да се е случил по-рано и да не съм го усетила в точния момент, или да се случва сега и просто да не го оценявам, или пък да предстои да се случи в близкото бъдеще... знам ли?  :blink:  :ph34r:

Същото важи и за дир. Лунни възли в съвпад с асц-дсц - не мога да бъда абсолютно сигурна коя от срещите /връзките/ е била белязана от това преминаване на възлите през наталния Асц... дали с "оня там", или с "този, който е сега" или пък тепърва предстои /да Го срещна/...?  :rolleyes:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Соларна арка?
« Отговор #15 -: Март 06, 2006, 09:34:54 pm »
Цитат
Цитат
Ot tova koeto do sega sam gledala zalagam na zodiakalnata , ekvatorialnata kakto ti kazvash ne e za nas ...dava razlika pochti 1 godina  ;)
Чудя се обаче коя от двете дирекции повече отговаря на реалните събития...?

Защото то като се замисля един съвпад на дир. Венера с Дсц, какъвто ми отминава уж вече  /стига часът на раждане да е точен/, като че ли не бележи едно конкретно събитие или една конкретна "любов" /или важна среща/. Това означава, че той може или да се е случил по-рано и да не съм го усетила в точния момент, или да се случва сега и просто да не го оценявам, или пък да предстои да се случи в близкото бъдеще... знам ли?  :blink:  :ph34r:

Същото важи и за дир. Лунни възли в съвпад с асц-дсц - не мога да бъда абсолютно сигурна коя от срещите /връзките/ е била белязана от това преминаване на възлите през наталния Асц... дали с "оня там", или с "този, който е сега" или пък тепърва предстои /да Го срещна/...?  :rolleyes:  :huh:
само времето ще покаже)) и аз ставам фен на зодиакалната дирекция понеже според нея ми предстои още един съвпад на венера/слънце B)  

*

edna

• **
  • 541
Соларна арка?
« Отговор #16 -: Март 07, 2006, 09:12:17 am »
Цитат
само времето ще покаже)) и аз ставам фен на зодиакалната дирекция понеже според нея ми предстои още един съвпад на венера/слънце B)

Tva mnogo got :rolleyes: No nai- bachka pri jenkite  ;) za tebe vij ako e savpad venera - luna shte e beton , no i na savpada sas slanceto ne e zle da se zaloji silna karta  ;)  

*

kaily

• 5145
Соларна арка?
« Отговор #17 -: Март 07, 2006, 05:18:36 pm »
Оооо, ама то и на мен ми предстои съвпад Слънце натална Венерка по всички видове дирекции из ЗЕТ-я, изключая прогресията, при която слънцето вече подминава Венерката.
И освен това Венерката пък ми влиза в петите домове на всички видове дирекции из зетя.
Ще почна да я харесвам тая астрология, ей.  :rolleyes:  

*

АН

Соларна арка?
« Отговор #18 -: Март 07, 2006, 06:51:01 pm »
Цитат
Оооо, ама то и на мен ми предстои съвпад Слънце натална Венерка по всички видове дирекции из ЗЕТ-я, изключая прогресията, при която слънцето вече подминава Венерката.
И освен това Венерката пък ми влиза в петите домове на всички видове дирекции из зетя.
Ще почна да я харесвам тая астрология, ей.  :rolleyes:
Прогресиите, в които Слънцето подминава Венерките, изобщо няма да ги гледаме :D

Така ще се погрижим за собствената си нагласа, пък останалото и без това е работа на звездите :D
Те все някога трябва да заблестят и нашето небе, нали така :D  

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Соларна арка?
« Отговор #19 -: Март 07, 2006, 07:50:30 pm »
Цитат
Цитат

Tva mnogo got :rolleyes: No nai- bachka pri jenkite  ;) za tebe vij ako e savpad venera - luna shte e beton , no i na savpada sas slanceto ne e zle da se zaloji silna karta  ;)
Май не само при женките,при едната дирекция по време съвпада венера/слънце имаше събитие при точния съвпад ( в продължение на няколко реални месеца) . сега ще чакам и другата дирекция да даде събитие :D