Здравей Гост

"Вратата на Пепеляшка"

• 37 Отговора
  • 6665 Прегледи
*

Gaiiia

• *
  • 195
"Вратата на Пепеляшка"
« -: Май 19, 2012, 10:53:48 am »
Здравейте мили АСТРОХОРА :),

Напоследък много често попадам на аспект в астрологията, който се нарича "Вратата на Пепеляшка". Признавам си, не го приех много сериозно в началото...Като се позачетох из обаче се оказа, че действително в живота си ние минаваме през такъв период, когато можем да бъдем Пепеляшки :)

Темата ми е много интересна, още повече, че май и на мен ми предстои отварянето на вратата ок. 11 юни, ако сметнем, че съвпад на Транз Юпитер върху натален Хирон във Везни е ключът :)

Споделете какво мислите вие по въпроса. Някой от вас минавал ли е през "портата"? Какво се случва, как трябва да се подготвим и да реагираме и колко време е отворена, както и всичко, което може да ви се стори интересно :)

Нека заедно да я разнищим  ;)

Ето и нещо, което намерих:

"В живота на всяка жена има време, когато тя може да срещне своя Принц, да го обикне, (както и той нея) и  да се омъжи за него.А след това, точно както в приказката, дълго и щастливо да живеят заедно.Това е нейното Време на Пепеляшка, когато жената е най-очарователна, желана и привлекателна.С помощта на звездите и астрологията тя може да узнае кога пред нея се отваря Вратата на Пепеляшка, за да не пропусне шанса за осъществяването на романтичната си мечта.
 Ключът към Вратата на Пепеляшка е Хирон.Всеки път, когато той сключва Вълшебен Ъгъл към радикалната Венера, Юпитер или Нептун, се открехва вълшебната Врата.Същото се случва и когато транзитните Венера, Юпитер или Нептун сключват въпросния Ъгъл с нашия радикален Хирон.Това е времето, когато можем да срещнем очарователния Принц.
 "

Вие сте....  :P

*

Gaiiia

• *
  • 195
Re: "Вратата на Пепеляшка"
« Отговор #1 -: Май 19, 2012, 10:54:53 am »
Ако проявявате интерес, мога да си сложа картата, за да проследим аспектите  ;) ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Май 19, 2012, 11:02:33 am »
Цитат
Всеки път, когато той сключва Вълшебен Ъгъл към радикалната Венера, Юпитер или Нептун, се открехва вълшебната Врата.Същото се случва и когато транзитните Венера, Юпитер или Нептун сключват въпросния Ъгъл с нашия радикален Хирон.Това е времето, когато можем да срещнем очарователния Принц.
 "

моля някой, който е по-запознат да ми каже, кой е тоя вълшебен ъгъл, т.е. кои аспекти, предполагам ?  :blink:
а после ще споделя опит  :blink:

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #3 -: Май 19, 2012, 11:07:15 am »
Цитат
Всеки път, когато той сключва Вълшебен Ъгъл към радикалната Венера, Юпитер или Нептун, се открехва вълшебната Врата.Същото се случва и когато транзитните Венера, Юпитер или Нептун сключват въпросния Ъгъл с нашия радикален Хирон.Това е времето, когато можем да срещнем очарователния Принц.
 "

моля някой, който е по-запознат да ми каже, кой е тоя вълшебен ъгъл, т.е. кои аспекти, предполагам ?  :blink:
а после ще споделя опит  :blink:

Ето какво намерих: "Аспектите на Пепеляшка спадат към групата на така наречените "супер аспекти". Образуват се от ъгли 0, 120, 150, паралел и контра-паралел. "

« Отговор #4 -: Май 19, 2012, 11:07:31 am »
Не вярвам в такива врати. На страницата на астро програмата ZET има детайлно описание как пред принцеса Даяна се била отворила "вратата на Пепеляшка". Но това просто не е вярно. Даяна не е била съвсем обикновена жена от народа, а от семейство, приближено до кралската фамилия. И второ, много по-важно, в приказката за Пепеляшка има happily ever after, а всички знаем колко дълго траеше щастието на Даяна и как трагично завърши животът й. Не вярвайте на приказки. Вярно е, че love is the most powerful magic of all, но принцове и приказки няма. Prince charming не е зад клавиатурата в чата. Там е по-скоро Rumplestilskin. ;D

Юпитер върху Хирон няма да ти стигне за никаква врата. Бъдете малко по-реалистично настроени и не очаквайте чудесата да дойдат сами при вас.
Нали наскоро имах този транзит. В натала си имам Венера в широк тригон с Хирон (Венера в 12-ти дом, Хирон в 3-ти). Юпитер наскоро излезе от съвпад с Хирон и все още е в тригон с Венера (разходящ вече). За любов и влюбване трябват транзити върху Венера и подозирам, че само един Юпитер няма да свърши работа. При Нептун върху Венера имах влюбване. Айде да не казвам как завърши - пълно разочарование, но затова има причини в натала ми. Естествено, че къде другаде (имам предвид от астрологична гледна точка). Не пожелавам на никого същото.

Изглежда, че не мога да намеря въпросната статия или тя вече е свалена от нета (което потвърждава някои мои съмнения). Ето друг вариант - http://gor8902as.ucoz.ru/forum/3-275-1.
« Последна редакция: Май 19, 2012, 11:16:36 am от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Май 19, 2012, 11:14:38 am »
Общо взето казват, че това са простотии, но много нашумя една статия по астрология за запознанството на принц Чарлз с Даяна, в която се твърди, че тя срещнала принца, когато за нея се отваря тази врата. Като знам колко нещастна беше с него, предпочитам за мене тази врата да не се отваря. Момичета, не забравяйте, в тези аспекти е намесен Хирон.

По същото време ми попадна една статия за силната връзка между Чарлз и Камила.
(това се казва силна синастрия, без никакви врати). Имат и трите аспекта на сексуална съвместимост. В повечето здрави двойки се срещат само 2.

Този форум пази много информация. И други преди вас са се интересували от подобни въпроси. Просто трябва да потърсите.

АСПЕКТИТЕ НА ПЕПЕЛЯШКА: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2430.0.html
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Май 19, 2012, 11:21:19 am »
В натала хирон ми е на 5 и нещо от юпитер-изглежда постоянно ми е отворена
Имало някакви дубайски принцове дето още не са задомени...

*

Grace

• 2257
« Отговор #7 -: Май 19, 2012, 11:32:31 am »
много ви благодаря за статиите. ще ги прочета с интерес. и аз не вярвам на такива " Пепеляшки " и пр. обаче, взех та проверих в картата си... и ако искайте вярвайте, обаче точно двете ми връзки, в които съм се чувствала най-желана и привлекателна и съм срещнала " Принца" са при аспекти Хирон / Юпитер, Нептун. Говоря ви за в период на 15 години. Съвпада съвсем точно, направо не мога да повярвам. Може би е важно да уточня обаче, че при мен Хирон е в 7-и дом и е част от голям тригон с Юпитер и Нептун. Сигурна съм, че това има значение.
Тъй че, хващайте се за картите и проверявайте. Не е съвсем безпочвена тази информация.  :blink:   

« Отговор #8 -: Май 19, 2012, 11:36:22 am »
Това, че е в 7-ми дом, го намирам за много важно. Аспект към планета в 7-ми дом може да върши същата работа, както към У7 или K7. Супер си с този голям трин, особено тригона Юпитер/Нептун. Носи сбъдване на мечтите явно. Кои домове обхваща? 7-ми, 3-ти и 11-ти, ли?

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Май 19, 2012, 11:42:57 am »
да, при това Юпитер е в Рак.  :blink:
аз и Меркурий имам в 7-и, но не съм забелязала нещо особено при транзити над него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Май 19, 2012, 11:52:18 am »
много ви благодаря за статиите. ще ги прочета с интерес. и аз не вярвам на такива " Пепеляшки " и пр. обаче, взех та проверих в картата си... и ако искайте вярвайте, обаче точно двете ми връзки, в които съм се чувствала най-желана и привлекателна и съм срещнала " Принца" са при аспекти Хирон / Юпитер, Нептун. Говоря ви за в период на 15 години. Съвпада съвсем точно, направо не мога да повярвам. Може би е важно да уточня обаче, че при мен Хирон е в 7-и дом и е част от голям тригон с Юпитер и Нептун. Сигурна съм, че това има значение.
Тъй че, хващайте се за картите и проверявайте. Не е съвсем безпочвена тази информация.  :blink:

Е, аз също срещнах Овена при съвпад на транзитен Юпитер с Хирон в Риби, но при мене и Венера - У5 и Меркурий - У7,9 са в Риби, така че...една планета е по-силна от един астероид. Имах и точни прогресивни аспекти между У5 и У7. Я, си виж планетните транзити по туй време!

сега ще видя за брачния партньор как е било.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #11 -: Май 19, 2012, 11:55:24 am »
Интересно- Юни 2008 Транз Венера прави съвпад с Хирон в 10 дом 0гр Близнаци- тогава срещнах страхотен човек в чужбина, бях мн вл- разделиха ни се пътищата...

Сега на 21 затъмнението прави съвпад с нат Хирон 0гр близнаци, 10 дом- ще видим какво ше стане....

11 Юни 2012 Юпитер прави пълен съвпад с Хирон в 0гр близнаци, 10 дом и са мн близо с Венера

24.06.2014 Венера отново прави съвпад с Нат. Хирон в 10 дом....Ще видим какво ще стане...

« Отговор #12 -: Май 19, 2012, 11:56:55 am »
Тр.Юпитер като навлезе в близнаци,ще образува съвпад с Хирон.Стига да има проявление,задължително ще се похваля. ;D Това в кръга на шегата,но тук подкрепям Стела:
Цитат
Момичета, не забравяйте, в тези аспекти е намесен Хирон.

Връщайки се назад във времето(а това си е доста дълъг период;аз от миналата година не помня,та какво остава за години) това е бил период,свързан с първите любовни трепети. :rolleyes:

В радикса между Хирон и Юпитер има секстил.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Май 19, 2012, 11:58:54 am »

Е, аз също срещнах Овена при съвпад на транзитен Юпитер с Хирон в Риби, но при мене и Венера - У5 и Меркурий - У7,9 са в Риби, така че...една планета е по-силна от един астероид. Имах и точни прогресивни аспекти между У5 и У7. Я, си виж планетните транзити по туй време!

сега ще видя за брачния партньор как е било.

Юпитер е бил върху моите светила и негов Сатурн във Водолей. Твърде далеч от Хирона ми в Риби.
Но скоро е имало мунданен съвпад на Венера с Хирон в моя 6 дом в квадрат с рождената ми Венера.

*

Grace

• 2257
« Отговор #14 -: Май 19, 2012, 12:03:58 pm »
Цитат

така е, но да не забравяме ключовата дума за Хирон - Осъзнаване. да кажем, че "Принца", може да е човек, който те кара да осъзнаеш важни неща.

обаче, мисля, най-важно е какво и как има в натала. в едната статия дори го пише, ако в натала не ти е заложено да ти се отвори вратата на Пепеляшка, то и транзитите няма да го направят. И е така. Всичко е в натала. Транзитите само задействат нещата, когато дойде момента.
« Последна редакция: Май 19, 2012, 12:09:13 pm от Grace »

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Май 19, 2012, 12:22:10 pm »
Стела, погледнах, имало е и показателни транзити, разбира се. Тъй като нещата се случваха в продължение на 1-2 год ми е трудно да кажа, кой транзит и кога точно се е проявил. Но най-общо - Нептун и Уран са транзитирали в 5-и дом, Юпитер в 7-и. Имало е Уран каре Венера, Нептун тригон МЦ, Юпитер тригон Юпитер и Нептун, Плутон каре Асц/Дсц, Сатурн съвпад Венера - всичко това в продължение на около 2 год. Но тогава имаше и много дейност свързана с работата ми.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Май 19, 2012, 12:32:46 pm »
Стела, погледнах, имало е и показателни транзити, разбира се. Тъй като нещата се случваха в продължение на 1-2 год ми е трудно да кажа, кой транзит и кога точно се е проявил. Но най-общо - Нептун и Уран са транзитирали в 5-и дом, Юпитер в 7-и. Имало е Уран каре Венера, Нептун тригон МЦ, Юпитер тригон Юпитер и Нептун, Плутон каре Асц/Дсц, Сатурн съвпад Венера - всичко това в продължение на около 2 год. Но тогава имаше и много дейност свързана с работата ми.

Благодаря ти, Грейс, че си направи труда. :wub:

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Май 19, 2012, 12:35:54 pm »
за теб, винаги  :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Май 19, 2012, 12:43:35 pm »
Цитат

така е, но да не забравяме ключовата дума за Хирон - Осъзнаване. да кажем, че "Принца", може да е човек, който те кара да осъзнаеш важни неща.

обаче, мисля, най-важно е какво и как има в натала. в едната статия дори го пише, ако в натала не ти е заложено да ти се отвори вратата на Пепеляшка, то и транзитите няма да го направят. И е така. Всичко е в натала. Транзитите само задействат нещата, когато дойде момента.

Грейс, в натала имам Хирон в голям воден тригон с Юпитер и Нептун (допускам 3 градусова орбиса за астероидите). В момента Юпитер в Телец ще направи секстил с наталния Хирон в Риби и с рождения Юпитер в Рак, както и опозиция с Нептун в Скорпион. Ще споделя, ако се отвори някаква врата.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Май 19, 2012, 01:30:17 pm »
Вратата на Пепеляшка... ;D ...за мен е мига в който по дирекция имаме Венера/Слънце ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците