По картата на Рония.
Прогресивното новолуние е върху натален Нептун. Това може да предразполага към мечтателност и лежерност, така че аспектът да се изживява на вътрешно ниво като потребност от затваряне в себе си от външния свят, по-силна възприемчивост към емоциите на другите хора (напр., чрез влизане в контакт с произведения на изкувството) или напротив, търсене на контакт с групи от хора, които споделят същите идеали. Не мисля, че това новолуние има нещо общо с брак, защото нито е в 7-ми дом (или 5-ти за романтична връка или майчинство), нито е в съвпад с У7. То е в 11-ти и в съвпад с Нептун - подчертава идеалистичната ти натура при избора на приятели, среда. Секстилът Меркурий/Нептун е широк, но като резултат от новолунието си мисля, че може да си се върнала към писането на стихове или рисуването, или каквото креативно хоби си имаш (Меркурий е У5). Друга възможност, която да те е предразположила към творчески занимания, е покрай новолунието да се е задействала квадратурата Венера/Нептун и да си изживяла отново вътрешно стари любовни разочарования.