Здравей Гост

Дирекционни аспекти

• 107 Отговора
  • 27695 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Дирекционни аспекти
« Отговор #20 -: Май 27, 2012, 08:02:47 pm »
Моля ви за малко помощ. Направих я тази солар арк, качвам картата. Нормално ли е Венерите да са си заедно? И изобщо как се движат планетите в тази дирекция, кои да гледам, кое е същественото тук?

*

Grace

• 2257
« Отговор #21 -: Май 27, 2012, 08:11:16 pm »
Моля ви за малко помощ. Направих я тази солар арк, качвам картата. Нормално ли е Венерите да са си заедно? И изобщо как се движат планетите в тази дирекция, кои да гледам, кое е същественото тук?

Ronia, гледаш за всички аспекти на дирекционни към натални планети в аспект на 45 градуса т.е. 45, 90, 180, 0 ; вида на аспекта няма значение. обикновено прогресивна и дирекционна Венера не вървят заедно, но при теб те са почти на един градус.
при дирекции орбиса е изключително тесен - 0,5. 

http://www.astroforecasting.com/Samples/SolarArc.htm

само един от многото сайтове с информация в интернет.
« Последна редакция: Май 27, 2012, 08:16:27 pm от Grace »

« Отговор #22 -: Май 27, 2012, 08:20:34 pm »
The One, имам въпрос към теб. 2007 г ли беше годината, когато стъпи на крака в професионален план и започна да изкарваш самостоятелно пари? един вид, утвърждаване.

Да, февруари 2007 г. започнах платен стаж. Но първият ми трудов договор беше на друго място и го сключих през лятото на същата година. Ако имаш някакво интересно наблюдение по картата за този период - сподели:)

Малко офтопик, но се сетих за нещо смешно. Самостоятелно изкарвам пари още от детската градина - белех слънчогледови семки вкъщи и на сутринта като ме заведат на градина ги продавах на колегите там  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #23 -: Май 27, 2012, 08:22:52 pm »

Ronia, гледаш за всички аспекти на дирекционни към натални планети в аспект на 45 градуса т.е. 45, 90, 180, 0 ; вида на аспекта няма значение. обикновено прогресивна и дирекционна Венера не вървят заедно, но при теб те са почти на един градус.
при дирекции орбиса е изключително тесен - 0,5. 

http://www.astroforecasting.com/Samples/SolarArc.htm

само един от многото сайтове с информация в интернет.
И при мен дирекционна и прогресивна венера вървят заедно в съвпад.1гр орбис.

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Май 27, 2012, 08:31:12 pm »
През 2008, ноември напуснах работата си, по-точно дълго градената си кариера - никакви аспекти към У10 по дирекции, просто нищо. Нодалните оси и затъмненията върху рождена Венера си свършиха работата.

През октомври 2011 г. е била точната опозиция на дирекционен Юпитер с рождената ми Венера - никакво особено събитие, нито по отношение на кариерата, нито по отношение на детето ми - Венера е не само У10, но и У5.

При раждането на детето ми - дирекционен Юпитер в 8-ми дом е в мидпойнта (опозиция) на натални Слънце, Луна, които управляват 8-ми дом. Но и транзитен Плутон е в квадрат със светилата, а прогресивната Луна е в 11-ти дом в съвпад със ЮЛВ.

При развода ми - дирекционен Юпитер (У1) е в 9-ти дом е в опозиция на натален Меркурий - У7 - орбисата е 2 градуса сходяща. Тука транзитен Сатурн в 7-ми дом инициира страха от допълнителен ангажимент в брака, затъмнение върху натален Марс - У4 - събрах си багажа и смених местоживеенето, а и транзитен Уран върху Меркурий помогна да се довършат нещата докрай.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #25 -: Май 27, 2012, 08:35:58 pm »
The One, имам въпрос към теб. 2007 г ли беше годината, когато стъпи на крака в професионален план и започна да изкарваш самостоятелно пари? един вид, утвърждаване.

Да, февруари 2007 г. започнах платен стаж. Но първият ми трудов договор беше на друго място и го сключих през лятото на същата година. Ако имаш някакво интересно наблюдение по картата за този период - сподели:)

Малко офтопик, но се сетих за нещо смешно. Самостоятелно изкарвам пари още от детската градина - белех слънчогледови семки вкъщи и на сутринта като ме заведат на градина ги продавах на колегите там  ;D

2007г - дир.Плутон = Слънце - себеутвърждаване, 10-2 дом; но не винаги е от значение управлението на домовете.
една дирекция обикновено е активна 1-2 години. за да се определи точния момент на задействането се гледат транзити към нея или прогресивна Луна.

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Май 27, 2012, 08:46:55 pm »

2007г - дир.Плутон = Слънце - себеутвърждаване, 10-2 дом; но не винаги е от значение управлението на домовете.
една дирекция обикновено е активна 1-2 години. за да се определи точния момент на задействането се гледат транзити към нея или прогресивна Луна.

Грейс, като казваш, че дирекцията е активна 2 години, имаш предвид аспект на дирекционна планета към натална ли? Ако е така, за какво ми е да гледам дирекцията, като мога да си отнеса транзитите и прогресивната Луна ПРЯКО към натала, а не да ги опосредствувам, чрез дирекцията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #27 -: Май 27, 2012, 08:57:46 pm »
да, дирекционна към натална. транзита е само тригер и понякога говорим за транзит, който не засяга самата дирекция, а нещо друго значимо в картата. знаеш, че всяко важно събитие се потвърждава по няколко начина чрез прогностичните методи. А прогресивната Луна сама по себе си не указва събития и няма значението на наталната Луна. 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #28 -: Май 27, 2012, 09:11:16 pm »
А квадратът обичайното си значение ли има, след като се гледат само твърди аспекти?

Аз виждам, че дирекционен Сатурн точно квадратира натален Нептун и понеже прогресивното ми новолуние е баш върху същия този Нептун, как да го тълкувам квадрата от Сатурн? Пак ли си е негативен? О, и Слънце и Уран върху Нептуна... Стълпотворение. Много се дразня, че не успявам да уловя значимостта на всичко, което се случва върху наталния ми Нептун тази година...  :-X

Прочетох сега в линка, че би трябвало да отключи нещо този квадрат, още повече, че тр Марс се разхожда върху него за трети път. Малко ми е мътно какво ще отключи от 8ми към 11ти.

Пр и дир Венера опозиция натален Хирон? Отгоре се разхожда Сатурн и ще мине пак акто тръгне директен. Някой има ли представа тази опозиция какво може да донесе?
« Последна редакция: Май 27, 2012, 09:26:54 pm от Ronia »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #29 -: Май 27, 2012, 09:25:47 pm »
при мен дирекционен Уран(Н11, У1) директира през 12-ти и прави опозиция към натален Марс(Н6, У2,3) по натал имат куинконс....
аспекта е почти точен делят ги 5 минути.....не съм сигурна относно събития.....
освен ако не е това, че скоро започнах нова работа и вчера разбрах, че зад гърба ми вече се говори и ме наместват ......без да ми дават шанс те самите, за да се проявя...не знам 11 дом как ще се впише в цялата картинка освен ако не е това, че тази ситуация силно ме мотивира да променя бъдещите си планове....и 3-ти дом не съм сигурна как точно играе .....
дали съм на прав път в разсъжденията си...какво ще кажете?

« Отговор #30 -: Май 27, 2012, 09:26:19 pm »
Подсетихте ме и аз да си погледна картата.При мен дир.Марс съвпад с нат.Меркурий и дир.Сатурн квадрат нат.Венера са най-точните аспекти.И двата са сходящи и ще са точни след 16'(това е около 3 месеца,нали?)И какво друго да гледам? :-[

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #31 -: Май 27, 2012, 09:28:21 pm »
освен това онзи ден една медицинска ножица за малко да ме падне на главата, или евентуално можеше да ме уцели по окото.....това дали има нещо общо с аспекта...?

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Май 27, 2012, 09:34:49 pm »
да, дирекционна към натална. транзита е само тригер и понякога говорим за транзит, който не засяга самата дирекция, а нещо друго значимо в картата. знаеш, че всяко важно събитие се потвърждава по няколко начина чрез прогностичните методи. А прогресивната Луна сама по себе си не указва събития и няма значението на наталната Луна.

Поддържам тезата, че нищо не може да се случи, ако не е заложено в налата. В този смисъл, всичко което е отнесено към натала е тригер. Дирекциите не са надеждни, според мен. За какво да им търсим тригер? - би трябвало самите те да са тригер. Най-надеждни методи са транзитите и първичните прогресии, затъмненията бележат точния момент във времето. Прогресивната Луна дава събития в аспект са натални планети и при промяна на знак, транзитните планети-също.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #33 -: Май 27, 2012, 09:38:33 pm »
Ми и аз й се надявах на пр Луна, ама то точният градус на пр новолуние вече мина, е, вярно на минутки само, а... нищо. Може би това му беше смисълът на това пр новолуние. Едно нищо.  :'(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Май 27, 2012, 09:45:42 pm »

Поддържам тезата, че нищо не може да се случи, ако не е заложено в налата. В този смисъл, всичко което е отнесено към натала е тригер. Дирекциите не са надеждни, според мен. За какво да им търсим тригер? - би трябвало самите те да са тригер. Най-надеждни методи са транзитите и първичните прогресии, затъмненията бележат точния момент във времето. Прогресивната Луна дава събития в аспект са натални планети и при промяна на знак, транзитните планети-също.

Кои са те? ;D Или визираш примарните дирекции...

Факт, че , ако в натала е писано да се удавиме...то няма да се обесим. Но картата е динамична...Дирекцията изразява динамиката на натала...Прогресията отразява вътрешния свят...транзита отключва събитията, ПР.Луна фокусира...И всичкото това съчетано в цялото дава точната прогностика...,а не "може и това"..,а "може и друго"....
Същото касае и астропсихологията...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Май 27, 2012, 09:46:48 pm »
Ми и аз й се надявах на пр Луна, ама то точният градус на пр новолуние вече мина, е, вярно на минутки само, а... нищо. Може би това му беше смисълът на това пр новолуние. Едно нищо.  :'(

Ти за какво прогресивно новолуние говориш? Ти на брак ли си се надявала?
Когато следим прогресивните планети, ги отнасяме към наталните. Затова не вярвам в прогресивното новолуние, защото то е съвпад на прогресивна луна с прогресивно слънце. Но, това е мое мнение. Който иска да се занимава с него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Май 27, 2012, 09:57:14 pm »
освен това онзи ден една медицинска ножица за малко да ме падне на главата, или евентуално можеше да ме уцели по окото.....това дали има нещо общо с аспекта...?

Може и да има - Марс е желязо, а и традиционно управлява главата, а опозицията с Уран обикновено се свързва с инциденти.  :-\ В кой знак се намира твоя марс и какви транзити имаш в момента към него?
Коя планета ти управлява 1 дом, кой е изгряващия знак?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #37 -: Май 27, 2012, 09:58:55 pm »

Пр.Новолуние маркира период от 29г. Това е първата фаза...до 7г. Тук сееш..,не чакай нищо, а действай!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #38 -: Май 27, 2012, 10:00:51 pm »
По картата на Рония.
Прогресивното новолуние е върху натален Нептун. Това може да предразполага към мечтателност и лежерност, така че аспектът  да се изживява на вътрешно ниво като потребност от затваряне в себе си от външния свят, по-силна възприемчивост към емоциите на другите хора (напр., чрез влизане в контакт с произведения на изкувството) или напротив, търсене на контакт с групи от хора, които споделят същите идеали. Не мисля, че това новолуние има нещо общо с брак, защото нито е в 7-ми дом (или 5-ти за романтична връка или майчинство), нито е в съвпад с У7. То е в 11-ти и в съвпад с Нептун - подчертава идеалистичната ти натура при избора на приятели, среда. Секстилът Меркурий/Нептун е широк, но като резултат от новолунието си мисля, че може да си се върнала към писането на стихове или рисуването, или каквото креативно хоби си имаш (Меркурий е У5). Друга възможност, която да те е предразположила към творчески занимания, е покрай новолунието да се е задействала квадратурата Венера/Нептун и да си изживяла отново вътрешно стари любовни разочарования.

« Отговор #39 -: Май 27, 2012, 10:05:58 pm »
Дирекционен Плутон в 9-ти натален дом в точен квадрат (до минутката) с натално Слънце (У7) в 1-ви. В натала са в точен тригон (най-точният аспект в картата ми). Тригерът може да бъде транзитът на Сатурн - имам сатурнов възврат и тъй като натално Сатурн е в съвпад с Плутон (У9) и в тригон със Слънце, транзитен Сатурн активира наталния аспект Слънце/Плутон. Още по-плутоново става, защото тр. Плутон е в съвпад с прогресивна Луна в края на 11-ти дом. Транзитен Юпитер е в квадрат с натално Слънце.

Като обобщим, ми изглежда, че му е дошло времето да не позволявам на външен натиск да ми въздейства (вкл. и на вътрешно ниво), а да започна да се утвърждавам чрез самоувереност. Това е като тенденция. Като конкретно събитие - ръководител съм на дейност по 9-ти дом, но да не си помислите нещо, че е едромащабно или значимо (заради Плутона). Няма такова нещо, съвсем обикновено  е, но не ми се споделят конкретни неща, извинете ме.