Здравей Гост

Транзит на Плутон към натална Луна

• 66 Отговора
  • 15274 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Транзит на Плутон към натална Луна
« Отговор #20 -: Май 29, 2012, 06:48:29 pm »
Gaiia натален Плутон къде се намира? Къде е диспозитора на натален плутон? Той от какви транзити е докоснат? Нат. Нептун кой дом управлява? 5 дом от кое се управлява и къде се намира У 5?

Плутон е много бавна планета и ще си поседи много време в 5тия ти дом....престоява в знак от 12 до 30 години.........едва ли през цялото време ще се чувстваш така както се чувстваш сега в момента..

;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #21 -: Май 29, 2012, 11:46:08 pm »
При квадрат на Плутон с натална Луна се разделих с любим човек. Плутон беше в съвпад с МЦ и последваха доста събития - смяна на местоживеене и работа, нова среда, изобщо - започна нов етап от живота ми.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #22 -: Май 30, 2012, 07:34:24 am »
Транзитен Плутон в 5 дом (упр. 4 и се намира в 3 дом) тригон натална Луна (упр.11 и се намира в 2 дом).....този 5 дом......

Транзитът на Плутон през 5-ти дом ще те накара да "живееш" по Скорпионски-ще се влюбваш по скорпионски ,ще привличаш скорпионови типове,ще се забавляваш по скорпионски и въобще всичко свързано с 5 -ти дом ,ще е оцветено от страстта,интезитета,манията,обсебването ,манипулацията,силата ,властта на Плутон. ;)Иначе транзитът като цяло ще засегна ,освен домовете ,които си споменала в това число 8-ми дом и планети в аспект с Луната.Разрешаване на проблеми по делата в 3-ти дом -там е резултатът.

А ти може сега да споделиш как се чувстваш емоционално и как реагираш при този транзит. ;)

Много си права, всичко това е така....влюбването, страстта, вманиачаването, неща които бях забравила ме треснаха с пълна сила :blink:

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #23 -: Май 30, 2012, 10:59:03 am »
Gaiia натален Плутон къде се намира? Къде е диспозитора на натален плутон? Той от какви транзити е докоснат? Нат. Нептун кой дом управлява? 5 дом от кое се управлява и къде се намира У 5?

Плутон е много бавна планета и ще си поседи много време в 5тия ти дом....престоява в знак от 12 до 30 години.........едва ли през цялото време ще се чувстваш така както се чувстваш сега в момента..

;)

Zikavu,

Натален Плутон ми е в 3-ти дом, то4но на 1 градус от нат. Сатурн в същия дом във Везни (сега и двете планети са ретрогр.). Това са му аспектите в натала:

Тригон с Луна -6°50a
Тригон Меркурии 1°55a
* Венера 5°06a
Тригон Марс -3°15s
Съвпад  Сатурн 1°00s
* с Нептун 0°52a

В момента там е и тр. Сатурн. Доколкото знам това са доста напр планети и така поставени са си доста тегави, но Сленена също попада там и май омекотява цялата ситуация.... :-\
Наталния ми Нептун е в 5-дом сами4ък...

А У5 не съм сигурна какво е и как да го видя в картата...  :-[ Много се извинявам, но съм съвсем новичка и сега се уча....

Иначе емоционално напоследък не ми е много лесно...Надявам се наистина да не продължва дълго...вс ме дразни...
« Последна редакция: Май 30, 2012, 11:24:33 am от Gaiiia »

« Отговор #24 -: Май 30, 2012, 11:27:39 am »
Цитат
А У5 не съм сигурна какво е и как да го видя в картата.

Gaiiia,управител на 5дом ти е Юпитер. :P

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #25 -: Май 30, 2012, 11:41:41 am »
Цитат

т.е У5 е всъщност 5-ти дом ли?
Мерси MoonLight и мн се извинявам за глупавите ми коментари, истината е, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам...  :-[ Но няма да се откажа, и вс вие сте страхотни, че помагате така  :wub:

Още едно "глупаво" въпросче: какъв е този знак: ЬQ- Някакъв такъв аспект прави моето слънце със юпитер в натал...търсих в нета, но....  :-[

« Отговор #26 -: Май 30, 2012, 11:45:22 am »
Цитат

Мерси MoonLight и мн се извинявам за глупавите ми коментари, истината е, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам...  :-[ Но няма да се откажа, и вс вие сте страхотни, че помагате така  :wub:

Още едно "глупаво" въпросче: какъв е този знак: ЬQ- Някакъв такъв аспект прави моето слънце със юпитер в натал...търсих в нета, но....  :-[

5дом ти е стрелец,и следователно Юпитер го управлява. :blink:
И да,това е аспект,но и аз не го знам. :-[ Сега,като видях в книгите,това е биквинтил.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #27 -: Май 30, 2012, 11:46:59 am »
Цитат

5дом ти е стрелец,и следователно Юпитер го управлява. :blink:
И да,това е аспект,но и аз не го знам. :-[

Ах разбрах сега. Ами ще търся тогава и ще пиша ако го намеря  :08:

А междувременно, ако някой знае да се включва  :P

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #28 -: Май 30, 2012, 12:49:21 pm »
значи от всичко което разбрах Гая, Плутон ти идва от 3 дом, везни.

Ще ти действа чрез пети дом и събития по 5 на  дома който управлява нептуна- там ще се проявява и ще резултира управителя на дома от който самият плутон идва- венера, Виж също телеца как ти е поставен- на кой дом е.

Като транзитира в 5 дом- не е задължително да става дума за връзки и любов-Ето при мен съвпада плутон луна резулира в любовта и схващанията ми за романтични изживявания- но луна е У 5 при мен, а плутон идва от 8ми- венера е шефка на 8ми при мен.- Ето как нещата се завъртат около любовта и секса....

Малко преди този съвпад тр. Плутон - Луна имах Тр. Плутон върху Венера- Венера управлява 2/2,3,8- всичко в този период беше насочено към имоти,жилища, финанси, започнах перспективна работа, стабилна връзка с финансово добре обезпечен мъж, но на съвсем точния съвпад тр. Плутон Венера се и разделих с него (решение, което обмислях отдавна- но все пак момента на трансформацията-8 дом- Венера е взела своето) Бях доволна от раздялата и периода през, който минах беше финансово доста, доста силен и заради парите на партньора.

Плутон транзитира от години в 10 ми дом..Е и? Всички събития ли са съотнесени към работата, кариерата и статуса ми?

Аз така разсъжавам. ;)

Така, че Гая тази твоя подтиснатост си е чисто Нептунска, виж Рибите кой дом ти управляват...8? ако е така- ясна работата- нептунова трансформация по скорпионски- обяснява състоянието ти. :P
« Последна редакция: Май 30, 2012, 12:59:35 pm от zikovu »

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #29 -: Май 30, 2012, 01:44:30 pm »
значи от всичко което разбрах Гая, Плутон ти идва от 3 дом, везни.

Ще ти действа чрез пети дом и събития по 5 на  дома който управлява нептуна- там ще се проявява и ще резултира управителя на дома от който самият плутон идва- венера, Виж също телеца как ти е поставен- на кой дом е.

Като транзитира в 5 дом- не е задължително да става дума за връзки и любов-Ето при мен съвпада плутон луна резулира в любовта и схващанията ми за романтични изживявания- но луна е У 5 при мен, а плутон идва от 8ми- венера е шефка на 8ми при мен.- Ето как нещата се завъртат около любовта и секса....

Малко преди този съвпад тр. Плутон - Луна имах Тр. Плутон върху Венера- Венера управлява 2/2,3,8- всичко в този период беше насочено към имоти,жилища, финанси, започнах перспективна работа, стабилна връзка с финансово добре обезпечен мъж, но на съвсем точния съвпад тр. Плутон Венера се и разделих с него (решение, което обмислях отдавна- но все пак момента на трансформацията-8 дом- Венера е взела своето) Бях доволна от раздялата и периода през, който минах беше финансово доста, доста силен и заради парите на партньора.

Плутон транзитира от години в 10 ми дом..Е и? Всички събития ли са съотнесени към работата, кариерата и статуса ми?

Аз така разсъжавам. ;)

Така, че Гая тази твоя подтиснатост си е чисто Нептунска, виж Рибите кой дом ти управляват...8? ако е така- ясна работата- нептунова трансформация по скорпионски- обяснява състоянието ти. :P

Интересно, Рибите са ми пол.в 7-ми, половината в 8-ми- точно по средата. По натал нямам никакви планети в тези домове. транзитиращи в момента са Хирон и Нептун в 7-ми дом. Тр Плутон няма с какво да съвпадне скоро ако действително толкова бавно се движи. Ако Плутон действа на 5 дом в негативен аскпет, означава ли това пречки за скл на брак, за създаване на връзки (имайки се в пред вид, че не съм обвързана и т.н) и така ли ще е през целият му престой? Действително са ми трудно връзките по простата причина, че не се увличам сериозно по никой...(освен по един човек, с който не мога да съм и това ме измъчва....)

Мерси мн Zikavu!

Още едно въпросче към теб, ако Плутон се движи толкова бавно как така е успял да направи такива аспекти толкова набързо с Луната и Венера (толкова ли са близичко двете?)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #30 -: Май 30, 2012, 02:19:21 pm »
Гая  :blink: аз наистина не съм такъв експерт и моето мнение никак не е миродавно, просто чета, чета , уча някакви работи и тук споделям вижданията си  ;)
Както предположих при теб нептун е У 8- от там идва начина по който се чувстваш подтиснатостта, връщането назад..ти сега си и във сатурнов възврат - това е период на трансформация, а пък сатурн в момента е и ретрограден- т.е всичко се навързва.

Транзита на нептун през 7ми съчетан с транзита на плутон през 5ти е интересно нещо... по причини свързани с любовта и романтичните ти виждания, ще се случват събития в личните ти отношения (приятели, колеги, любовници), които ще резултират в 8ми дом и управителя на 5дом...хм..какви пречки за създаване на брак? трябва да се погледнат много други неща, де, но си мисля....че си в период да претърпиш трансформация и в личен и любовен план...дори по- скоро бих помислила, че може да се обвържеш- в смисъл перода е такъв- да не забравяме,че тр. Плутон е върху Нептуна ти и може да те накара да се разделиш с някои илюзии или да преосмислиш начин на поведение и виждания.
Но само по транзити не може да се каже.

А при мен- да Луна съвпад Венера имам, че и съвпад с още 3 планети, тразита на Плутон от много време ми гази този стелиум...така, че за транзити на Плутон през планети мога много да говоря- много опит наведнъж! ;D ;D ;D

Гая транзитите са сложно нещо...има много други неща, които е добре да се научат първо в астрологията преди да се стигне до тълкуването на транзитите. Например домове управители къде са как се проявяват и т.н
аз заради това не задълбавам все още толкова на тема транзити.

Марая- малко се отклонихме от темата за аспекти на Плутон към Луна, сори.
 :blink:
« Последна редакция: Май 30, 2012, 02:28:42 pm от zikovu »

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #31 -: Май 30, 2012, 04:12:16 pm »
Гая  :blink: аз наистина не съм такъв експерт и моето мнение никак не е миродавно, просто чета, чета , уча някакви работи и тук споделям вижданията си  ;)
Както предположих при теб нептун е У 8- от там идва начина по който се чувстваш подтиснатостта, връщането назад..ти сега си и във сатурнов възврат - това е период на трансформация, а пък сатурн в момента е и ретрограден- т.е всичко се навързва.

Транзита на нептун през 7ми съчетан с транзита на плутон през 5ти е интересно нещо... по причини свързани с любовта и романтичните ти виждания, ще се случват събития в личните ти отношения (приятели, колеги, любовници), които ще резултират в 8ми дом и управителя на 5дом...хм..какви пречки за създаване на брак? трябва да се погледнат много други неща, де, но си мисля....че си в период да претърпиш трансформация и в личен и любовен план...дори по- скоро бих помислила, че може да се обвържеш- в смисъл перода е такъв- да не забравяме,че тр. Плутон е върху Нептуна ти и може да те накара да се разделиш с някои илюзии или да преосмислиш начин на поведение и виждания.
Но само по транзити не може да се каже.

А при мен- да Луна съвпад Венера имам, че и съвпад с още 3 планети, тразита на Плутон от много време ми гази този стелиум...така, че за транзити на Плутон през планети мога много да говоря- много опит наведнъж! ;D ;D ;D

Гая транзитите са сложно нещо...има много други неща, които е добре да се научат първо в астрологията преди да се стигне до тълкуването на транзитите. Например домове управители къде са как се проявяват и т.н
аз заради това не задълбавам все още толкова на тема транзити.

Марая- малко се отклонихме от темата за аспекти на Плутон към Луна, сори.
 :blink:

Zikovu,

Благодаря за коментара,

Това за обвързването със сигурност би ме изненадал- нищо интересно няма на хоризонта, да не говорим, че вс е и на опаки........................................  :(

Марая извинявай за отклонението...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #32 -: Май 30, 2012, 04:32:06 pm »
Напрегнат аспект на тр.Плутон към Луна освен гинекологочни може ли да даде и хормонални дисбаланси?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #33 -: Май 31, 2012, 12:37:24 pm »
Напрегнат аспект на тр.Плутон към Луна освен гинекологочни може ли да даде и хормонални дисбаланси?

Мимс-  мисля, че може. Миналата година преживях такъв дисбаланс- тр. Плутон беше на един градус от точния съвпад с Луната.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 02:10:13 pm от zikovu »

« Отговор #34 -: Юни 03, 2012, 01:57:44 pm »
Мога ли нещо спешно да питам : Какво мога да очаквам когато тр. Плутон направи - Съвпад със стелиум в козирог (Мерк, Уран, Нептун, Слънце) опозиция с нат. марс и квадрат с нат. Юпитер - това ще се случи горе-долу по едно и също време. Марс - 12д Юпитер - 3д , стелиум - 6д .. :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: само да не пукна  ;D отделно по това време и тр. Уран ще застане в големия квадрат в 9 дом ..
:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Юни 03, 2012, 06:13:29 pm »
Мога ли нещо спешно да питам : Какво мога да очаквам когато тр. Плутон направи - Съвпад със стелиум в козирог (Мерк, Уран, Нептун, Слънце) опозиция с нат. марс и квадрат с нат. Юпитер - това ще се случи горе-долу по едно и също време. Марс - 12д Юпитер - 3д , стелиум - 6д .. :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: само да не пукна  ;D отделно по това време и тр. Уран ще застане в големия квадрат в 9 дом ..

Няма да пукнеш, а ще си трасформираш няколко сфери в живота едновременно. Кои сфери? - ще разбереш като си видиш кои домове ти управляват Мерк, Уран, Нептун, Слънце и Марс. Може да имаш нужда от психологическа подкрепа през това време или да се обърнеш към психологията. Плутон ще изисква от теб самовглъбяване, обръщане навътре почти маниакален стремеж да управляваш съдбата си. Основният урок, който научаваме в такъм случай е, че има сили по-могъщи от нас и се учим на смирение.

Уран ще създаде известен хаос в живота ти, но и вълнение и необходимост от промени, ще ти преодстави нови възможности. Добре би било да предприемеш мерки за профилактика на стреса.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #36 -: Юни 04, 2012, 11:29:50 am »
здравейте, опитвам се да разчета транзитите в картата си и основно ме интересува въпроса за започване на работа в близките месеци. имам транзитен юпитер, който прави тригон с наталната ми венера, която се намира в 10 дом. мисля, че това е добра индиказия за реализиране в работата, но не съм сигурна, че така се тълкува. има ли според вас позитивни аспекти/транзити  в картата ми и виждате ли скоро започване на работа?

« Отговор #37 -: Юни 04, 2012, 12:51:01 pm »
здравейте, опитвам се да разчета транзитите в картата си и основно ме интересува въпроса за започване на работа в близките месеци. имам транзитен юпитер, който прави тригон с наталната ми венера, която се намира в 10 дом. мисля, че това е добра индиказия за реализиране в работата, но не съм сигурна, че така се тълкува. има ли според вас позитивни аспекти/транзити  в картата ми и виждате ли скоро започване на работа?

Ще може ли да сложиш нова карта-на тази не се виждат добре градусите. ;) Но ще е най-добре да е сложиш в друга тема(напр. "Събития и транзити").Но имаш и транзит,подходящ за обсъждане и тук(стига правилно да съм видяла градусите)-тр.Плутон опозиция Луна.

« Отговор #38 -: Юни 04, 2012, 02:25:13 pm »
да, вярно е имам плутон 8 дом в опозиция с луна в 2 дом и ще е така до края на годината.  :unsure:

« Отговор #39 -: Септември 06, 2012, 07:36:42 am »
при всякакви транзити на Плутон към Луна, започнете с посещение при гинеколог за профилактичен преглед

:o :o :o О,не!Пак ли?
Грейс,според теб как ще се отрази тр.Плутон(У4-3нат.)-транзита е в 5дом,секстил Луна(У12-3нат.)?

Стари гинекологични проблеми("уж" излекувани) отново започнаха да напомнят за себе си.
 :33: :33: :33: