Здравей Гост

Огнена Луна

• 141 Отговора
  • 17143 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Огнена Луна
« Отговор #100 -: Юни 10, 2012, 10:47:17 pm »

Не знам дали се усещате от страни, но никой от тази тема по гръб няма да падне.
Сякаш спорите с радиото - всеки казва едно и също, но с различни думи само за да се чуе неговата приказка  ;D И няма да си признае, че другия казва същото като него, защото това значи да признае, че другия е прав. Дори и да са на едно мнение.....

Е т`ва е нашата огнена Луна.... Дали отразява или блести, дали блести с отражение или заради него, да ви кажа, обичаме да сме център на внимание.....  ;)

Нямам какво да добавя! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Юни 10, 2012, 10:48:16 pm »

Понеже включи преди малко Венера в темата :blink:,ти какво виждаш когато се оглеждаш в огледалото?
И след това ще ти кажа и аз какво виждам като се оглеждам.О.К.?  ;)

Нали си наясно, че втори път тази игра няма да я играя, понеже 1-я път ти не беше коректна  :blink:

Говорихме за луните, да оставим венерите
Въпросът беше защо според теб земната луна не изкривява и как напрактика се вижда това

И за мен е любопитно.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #102 -: Юни 10, 2012, 11:04:18 pm »

Аз обичам да "играя" и го правя с удоволствие,не вкарвам умисъл/блъф  в играта (само ако не е покер ;D ).
Но ще ти отговоря на въпроса (Слънцето ми този път ,измести Луната  ;)),защото това е единствената стихия ,при която няма динамика и запазва формата/образа такива каквито са.Тук черното е черно и бялото е бяло,няма сиво,кривото е криво ,правото е право.

Обичаш, но така че да спечелиш-по твои си правила-не общи
Та...има логика това за луната
И все пак...луна в козирог как ти се струва?

*

Papy

• 4343
« Отговор #103 -: Юни 10, 2012, 11:28:06 pm »
Съгласна

А отразява ли вярно, тоест как разпознаваме, че не изкривява

*

Papy

• 4343
« Отговор #104 -: Юни 10, 2012, 11:37:08 pm »

По това какви аспекти прави и как кореспондира с цялата карта тази Луна в Козирог.Например ако има силен акцент на дадена стихия в дадения натал ,за сметка на друга,по същи

Ненене, сега разследваме чиста проба твърдението "земната луна не изкривява"
Частните случаи са друга бира  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #105 -: Юни 10, 2012, 11:40:50 pm »
менталните качества са по Луна, на по - различно ниво се намесва Меркурий, но в друг аспект....за да се прояви Слънцето най-важни са аспектите между Слънце и Луна, не знака на Луната. Ако си с Огнено Слънце, земната Луна също "изкривява" огнената същност.....
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #106 -: Юни 11, 2012, 12:09:50 am »

Нали ти отговорих ,защо е така при Луна в земни знаци в по-горния си пост. :blink:

Така е, там беше теорията, сега е практиката
Как разбираме, че луна в козирог не изкривява
Иначе съм съгласна с логиката по теорията, но както казах, няммам наблюдения
Например мога да кажа така: луна в рак нищо не изкривява, в свои води, прекрасни хора...ама вярно ли е

« Отговор #107 -: Юни 12, 2012, 01:09:44 am »
Отраснала съм със земна и водна Луна - на майка ми е в Телец, на баща ми - в Скорпион. При сестра ми е в Козирог. Върху рачешки Луни също имам наблюдения. И на тяхна база правя изводи за моята овча Луна. Аз горя в желанията и целите си все едно утре няма да има, искам сега и веднага. Ентусиазма ми е безграничен. За мен няма "утре", няма "после", обичам да има темпо и продължителното спокойствие ме потиска. Разстоянието между желанието, решението, плана и действието е минути.

Огнените Луни не са по-малко чувствителни от водните. Напротив. Но водните създават такова впечатление, защото вечно си кътат емоциите, вечно дълбаят и се стискат все едно кой знае какви невиждани ценности притежават. А всъщност си имат най-обикновени емоции, дори не толкова дълбоки, колкото им се приписва. Обаче бдят над тях. Няма водна Луна, която да не ми е обяснявала колко трудно се открива пред хората, колко трудно споделя, колко са й сложни емоциите. В същото време ти държи два часа реч за СВОИТЕ чувства.
Те поставят свръх оценка на собствените си чувства и напълно игнорират или омаловажават чуждите. Вечно го играят проблемни. Пък на овнешката Луна може света да й се срива, но тя ще каже, че малко й е кофти и толкова. Без да следва безкрайно копане в емоцията и без да я обяснява пет години след това. Огнената Луна живее с "аз ще", а водната с "ти помниш ли". Признавам, че може и да не ми е особено обективно мнението, защото е оформено от твърде малка извадка, където не само Луната е фактор. Но това са общите ми впечатления.
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 01:25:39 am от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Grace

• 2257
« Отговор #108 -: Юни 12, 2012, 08:30:42 am »

Нали ти отговорих ,защо е така при Луна в земни знаци в по-горния си пост. :blink:

Така е, там беше теорията, сега е практиката
Как разбираме, че луна в козирог не изкривява
Иначе съм съгласна с логиката по теорията, но както казах, няммам наблюдения
Например мога да кажа така: луна в рак нищо не изкривява, в свои води, прекрасни хора...ама вярно ли е

Когато влезеш в спор с някой и той ти отреагира с факти,авторитетно,тропкайки с копитца -това е Сатурнова Луна.
Ако направиш на някой комплименти и той ти отреагира с зачервяване по ушите -пак е Сатурнова Луна.
Ако дразниш някой с любопитството си непрекъснато и усетиш адски студ посред лято,да знаеш че така пренебрежително те е отреагирала пак Сатурнова Луна.
Това е на практика. ;)

passion, астрологичните ти знания граничат с ясновидство !  ;D

« Отговор #109 -: Юни 12, 2012, 09:35:16 am »
Отраснала съм със земна и водна Луна - на майка ми е в Телец, на баща ми - в Скорпион. При сестра ми е в Козирог. Върху рачешки Луни също имам наблюдения. И на тяхна база правя изводи за моята овча Луна. Аз горя в желанията и целите си все едно утре няма да има, искам сега и веднага. Ентусиазма ми е безграничен. За мен няма "утре", няма "после", обичам да има темпо и продължителното спокойствие ме потиска. Разстоянието между желанието, решението, плана и действието е минути.

Огнените Луни не са по-малко чувствителни от водните. Напротив. Но водните създават такова впечатление, защото вечно си кътат емоциите, вечно дълбаят и се стискат все едно кой знае какви невиждани ценности притежават. А всъщност си имат най-обикновени емоции, дори не толкова дълбоки, колкото им се приписва. Обаче бдят над тях. Няма водна Луна, която да не ми е обяснявала колко трудно се открива пред хората, колко трудно споделя, колко са й сложни емоциите. В същото време ти държи два часа реч за СВОИТЕ чувства.
Те поставят свръх оценка на собствените си чувства и напълно игнорират или омаловажават чуждите. Вечно го играят проблемни. Пък на овнешката Луна може света да й се срива, но тя ще каже, че малко й е кофти и толкова. Без да следва безкрайно копане в емоцията и без да я обяснява пет години след това. Огнената Луна живее с "аз ще", а водната с "ти помниш ли". Признавам, че може и да не ми е особено обективно мнението, защото е оформено от твърде малка извадка, където не само Луната е фактор. Но това са общите ми впечатления.

The_One, не можах да се въздържа да не те поздравя. :blink:

Много точно казано за огнената /овнешка/ Луна - казвам го като представител. Подкрепям те изцяло в това, че при нея чувствата са силни и дълбоки, но дали ще занимава всички с тях е друга работа. Аз имам няколко приятели, с които мога да споделя; другите ще знаят, че просто днес не съм в настроение, каквото и да става в сърцето и умът ми.

И, да, хленченето и депресивните състояния не са ми присъщи. Давам и 1-2 часа за страдание и самосъжаление, и после, както ти каза, е време за план, действия и резултати. ;D

Понякога шокирам приятелите си с краткото разстояние между тях, промеждутък, бих казала. ;D А, бе, човек на действието съм.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #110 -: Юни 12, 2012, 01:36:51 pm »
Но водните създават такова впечатление, защото вечно си кътат емоциите, вечно дълбаят и се стискат все едно кой знае какви невиждани ценности притежават.

Няма водна Луна, която да не ми е обяснявала колко трудно се открива пред хората, колко трудно споделя, колко са й сложни емоциите. В същото време ти държи два часа реч за СВОИТЕ чувства.

Те поставят свръх оценка на собствените си чувства и напълно игнорират или омаловажават чуждите. Вечно го играят проблемни.

Пък на овнешката Луна може света да й се срива, но тя ще каже, че малко й е кофти и толкова. Огнената Луна живее с "аз ще", а водната с "ти помниш ли".

аз също се съгласявам с всичко написано. И не е истина, че земните, огнените и въздушните Луни не са чувствителни, само, защото не се цупим, и не търсим съчувствие, просто не товарим хората. Нещо, което водните луни винаги правят. Особено Луна в Дева и Козирог дори е препоръчително да изисква повече. Те наистина са изключително скромни, дори в хороскопи с водно Слънце и 2-3 планети в 1 дом.   

И никога не съм унижавала друг човек, за да изпъкна аз. Имам наблюдение върху жени с Луна в Рак, и Слънца в Овен, в Телец, Козирог - ВИНАГИ ще ти пусне някоя и друга ЛИЧНА забележка, за да те нарани. Аз правя забележки, но не за да нараня целенасочено някой. Има огромна разлика. При жени с водни Слънца и водни Луни, не съм го наблюдавала това, както и при мъже с водни Луни. Мъжете с водни Луни са по-чувствителни, но като цяло, кой истински мъж, ще тръгне да унижава жена, казвайки и - "абе днес много странно ти стои косата, да не си си сменила фризьора."  ;) И успяват да ти скапят настроението за целия ден и го правят нарочно! Не като някой добронамерен стрелец, дето просто си пита...  ;)
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 03:09:11 pm от Anabell »

*

Asol

• 4140
« Отговор #111 -: Юни 12, 2012, 03:03:52 pm »
Реакцията на някой човек е в резултат от неговия вътрешен свят, а взаимодействието е плод на синастрията ви т.е. има индивидуално значение и всякакви обобщения на база единични фактори са просто в резултат от личен субективен опит. Как може да те засегне това, освен ако този, който смяташ, че те е нападнал лично е улучил не особено приятна за теб тема, слабо място ?
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 03:10:13 pm от Asol »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #112 -: Юни 12, 2012, 03:27:13 pm »
Реакцията на някой човек е в резултат от неговия вътрешен свят, а взаимодействието е плод на синастрията ви т.е. има индивидуален смисъл и всякакви обобщения на база единични фактори са просто в резултат от личен субективен опит. Как може да те засегне това, освен ако този, който смяташ, че те е нападнал лично е улучил не особено приятна за теб тема, слабо място ?

Асол, някак не може толкова астролози да сме наблюдавали едни и същи реакции и да грешим. Може аз да греша - да съм субективна, но 4-5 човека, да грешат по един и същи начин, не става.

Мен никога не са можели да ме обидят, като ми кажат, че не изглеждам добре, или че съм кариерист, но това не означава, че не се опитват.

И Луната е винаги една и съща - водна или в Телец. И наблюдавам, че това отношение се проявява и към други хора,  - общи приятели, колеги. Явно това са важни неща за тях, защото ето за си следвам моя път и не обръщам внимание на водните Луни (като пак ще подчертая говоря за женски карти и изключвам тригона между Светилата, и при някой напреднали индивиди секстила). 

Дори в този форум, трябва ли да изброявам кой се заяжда лично, и кой прави конструктивна астрологична критика. 

Защо за мен това поведение е опасно и какво бих препоръчала на всяка майка с момиченце - дете с огнена Луна: 

На ниските нива на образование в БГ, този тип деца, ще бъдат постоянно емоционално наранявани от деца със силна Луна, защото това е единственият начин за децата със силна Луна да оцелеят, но на ниво висше образование и работа - там където наистина се мисли, а не се имитира, мога да кажа, че жените с Огнена Луна и въздушна Луна се справят МНОГО добре. Те се разбират с мъжки колективи, разумни са, обективни, креативни, пробивни, разбират се и с други разумни жени и не създават проблеми на колектива. Не ревнуват другите жени (което ясно може да се види в нашата тема - за Огнените Луна - Марая с Луната си в Телец, почна да ни "хапе"), влизат в диалог и ясно разграничават ОБЩЕСТВЕНИЯТ от ЛИЧНИЯТ интерес. Те се подчиняват на общата цел, защото могат да я осмислят и разберат.

Докато на мен ми беше изключително трудно до около 9-10 клас (до тогава децата, които се подмазват на учителите, и имитират зададения модел - а Лунатиците тук са най-добри, бяха изключително ценени) с възрастта, все повече ме ценят именно, заради интелекта ми (и тук мога да благодаря на майка си с въздушна Луна, която в това отношение винаги ме е разбирала). И все повече ми се дава свобода, защото мога да мисля и да изкарвам пари! Ама аз можех да мисля от дете и дори искаха да ме изключват от елитната ми езикова гимназия, заради "проблемно поведение". Е кой е проблемен - този който мисли. 

Завършила съм Университета си като първенец на випуска, ако ме бяха изключили, щяха да ми провалят живота! Затова видя ли дете с огнена Луна, веднага давам акъл на родителите му. И без да ми искат.  :P

*

Grace

• 2257
« Отговор #113 -: Юни 12, 2012, 03:37:28 pm »
Реакцията на някой човек е в резултат от неговия вътрешен свят, а взаимодействието е плод на синастрията ви т.е. има индивидуално значение и всякакви обобщения на база единични фактори са просто в резултат от личен субективен опит. Как може да те засегне това, освен ако този, който смяташ, че те е нападнал лично е улучил не особено приятна за теб тема, слабо място ?

мога да се присъединя към мнението на Асол. толкова обобщения въз основа на единични характеристики могат да бъдат само следствие на субективизъм. голяма част от написаното за огнените Луни се преплита в голяма степен с характеристиките на огнените Слънца.

едно обаче им признавам на огнените Луни - много емоционална енергия имат, даже в излишък  :blink:
и голямо фукане пада също  ;D чудя се защо изобщо се пусна тема за другите Луни  :P
земните са заети да напредват с постиженията, водните мълчат, а въздушните са над тези работи.   ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #114 -: Юни 12, 2012, 03:40:40 pm »
еми кой пише в нашата тема, за да ни критикува - водните Луни.

Ние писахме в темата на земните Луни - но конструктивно, никой не сме обиждали и т.н. свършихме си работата във форума по астрология - пишем за астрология.

Защо Вие водни Луни, четете темата ни, в която ние си се хвалим, подкрепяме се и се забавляваме - за да ни критикувате или за да напишете ценна астрологична информация.

За това говоря.

*

Grace

• 2257
« Отговор #115 -: Юни 12, 2012, 03:42:18 pm »
къде е този пост на водните Луни, които ви критикуват и обиждат, че съм го пропуснала  :P

*

Anabell

• 2022
« Отговор #116 -: Юни 12, 2012, 03:42:26 pm »
Довечера ще пусна на Дънов едни страхотни мисли за стихиите и тогава, ще ме намразите до гроб, защото той така е описал водата, въздуха и земята... но пък знам, че ще има хора, на които ще им е изключително интересно.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #117 -: Юни 12, 2012, 03:44:53 pm »
къде е този пост на водните Луни, които ви критикуват и обиждат, че съм го пропуснала  :P

е как - обяснявате ни как нашите астрологични наблюдения не са коректни. А Огънят най-много мрази да му казват, че нещо което е истина, което той е "измислил"/установил и споделя със света не е истина. И защо не пишете във вашата тема ми е най-интересно - и в живота е така - Огъня и Въздуха вървят на пред и Водата критикува, Земята работи... няма значение виртуална или каквато и да е реалност  ;D.

*

Grace

• 2257
« Отговор #118 -: Юни 12, 2012, 03:46:37 pm »
.. така си и знаех   ;D
мен да не ме сложи към водните ?  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #119 -: Юни 12, 2012, 03:59:50 pm »
Анабел, хайде пак с романи. В тези жеги как ви се пише толкова !?  :P
Кои сте вие едната камара астролози, които смятат на база личните си преживявания, че по едната Луна ще описваме хората като цяло и по принцип ? Не ти ли се струва малко несериозно ? Аз си обосновах репликата, а ти не ми отговори на въпросите, защото реакциите ви както споменах по-горе са на база наталната ви карта и синастрията с конкретния човек, които за всеки са индивидуални.  Ако при теб не е единичен случай, а има такава тенденция, можеш да се запиташ какво при теб ги провокира към подобно отношение, не мислиш ли ?
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 04:06:52 pm от Asol »