Здравей Гост

Родители и деца

• 60 Отговора
  • 8732 Прегледи
*

Papy

• 4343
Родители и деца
« -: Юни 14, 2012, 08:25:32 pm »
Преди време в някаква друга тема си говорихме, че в картата на детето се повтарят конфигурации от картите на родителите. В такъв случай при важен транзит трябва да се активират точки и в двете/трите карти. Тоест когато на детето се случва нещо, трябва да се случва и на майката (бащата) друго нещо. Ще съм благодарна да споделите наблюдения, и макар че не е работа за 2 мин, ще е полезно на всички.

*

Papy

• 4343
Re: Родители и деца
« Отговор #1 -: Юни 15, 2012, 10:58:28 pm »
И още нещо, ако сте забелязали-има ли връзка между композита на родителите и картите на децата?

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #2 -: Юни 16, 2012, 09:29:52 am »
Общата конфигурация е тао с нодалната ос.
При мен със Слънцето,при сина с Венера, при съпруга ми Нептун образува тао с възлите, Слънце с опозицията Плутон/Юпитер,
Знаците обаче са различни. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Юни 16, 2012, 10:17:18 am »
Мерси, росин  :blink:

А...има ли някакви събития-различни разбира се, които са се случвали по едно и също време приблизително при всеки от вас?

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #4 -: Юни 16, 2012, 07:03:55 pm »
Като изключа тези от семейно естество, по-скоро не.
Нодалните ни оси са в точен квадрат.
Дано да съм била полезна  :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Юни 16, 2012, 11:59:03 pm »
Отрицателният отговор пак е отговор  :blink:
Мерси, росин

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #6 -: Юни 24, 2012, 11:54:34 pm »
И още нещо, ако сте забелязали-има ли връзка между композита на родителите и картите на децата?
В композита между мен и мъжа ми, Слънцето е в Близнаци, 5-ти дом. Слънцето на сина ми е в абсолютно точен съвпад с композитното Слънце. Спомням си при квадратура на транзитен Марс от Дева, детето се разболя. При нас явно има връзка  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #7 -: Юни 25, 2012, 02:28:40 am »
Не разбирам от астрология,каквото съм чула. Майка ми казва, че имам луна която е 9 дена-10 акъла.
Но родителите трябва да разберат, че децата им имат право на личен живот и свобода. Децата не са роби.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Юни 25, 2012, 09:28:05 am »
Българките са прекалено всеотдайни майки-дондуркаме си децата до към 25-26 год, че и след това. После мъжете били такива, жените страдали, еми...ние ги правим такива до голяма степен

Всяка майка (или почти) си обича много детето, но се чудя защо като по-възрастни и се предполага-по-мъдри, не търсим ние онзи подход към децата, който е най-полезен за тях. Едно екстровертно дете не може да реди конструктор с часове, едно интровертно не иска да ходи на танци, подходът към всяко е различен

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #9 -: Юни 25, 2012, 10:15:52 am »
Очаквам да стана родител в  края на декември. :-[Винаги съм знаела, че то ще бъде моят учител и че искам не искам,  ще трябва да подобря някой черти в характера си, като нетърпение и непостоянство. :blink:
Дано не наследи, най-трудните ми аспекти в картата.
Но както се случи, да е здраво само това искам за момента!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юни 25, 2012, 05:12:47 pm »
Българките са прекалено всеотдайни майки-дондуркаме си децата до към 25-26 год, че и след това. После мъжете били такива, жените страдали, еми...ние ги правим такива до голяма степен

А някои дори до 30-35 по мои наблюдения.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Юни 30, 2012, 03:35:11 pm »
Синът ми има същия съвпад Слънце/Уран като мен, както и напрегнат аспект Марс/Плутон. Тъй като е малък, нормално е в момента моят живот да влияе на неговия, каквото ми се случва на мен рефлектира и върху него, но иначе не съм забелязала едни и същи събития. Но като характер, определено разпознавам сигналите, особено съвпада Слънце/Уран.

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Юни 30, 2012, 10:54:40 pm »
Ronia, кажи нещо повече за съвпада Слънце/Уран. Как го усещаш при теб и как при сина ти?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #13 -: Юли 01, 2012, 01:11:44 am »
Бунтари. Анти норми, анти авторитети, нужда от свобода, от изява, както ни харесва, ако ще да е по главите на околните. С тази разлика, че при мен е в Скорпион и Уран е екзалтирал, докато при малкия е в Риби, но пък са на МЦто със Слънцето и пак са силни. Усещам го отдавна, то не може да се сбърка, като знам какво аз съм правила... Дори в игрите е както на него му харесва, не на чуждите мнения, не на ограниченията, аз искам да си троша главата, ама както аз реша.  :-[ Творчески, много енергичен, комуникативен, но пак по негови правила, усет към машинарии и техники... Непоносимост към твърде силни призвързаности, дори и към мен, нужда да бъде сам, нужда да изследва сам...

*

Grace

• 2257
« Отговор #14 -: Юли 01, 2012, 11:12:21 am »
даа, така си е, бунтари и много, много своенравни  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Юли 01, 2012, 02:23:48 pm »
Имам със сина си огледален съвпад на пълнолуния и акцентирана ос 3-9 дом и при двамата :blink:
« Последна редакция: Юли 01, 2012, 02:31:36 pm от Uran »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #16 -: Юли 01, 2012, 03:44:09 pm »
При мен и баща ми
1. воден асц
2. Венера в съвпад с кардинална ос, екзалтираща
3. Луна в Тао-квадрат, връзка Луна - Сатурн, Луна - Нептун, Луна - Меркурий
4. Слънце в съвпад с Юпитер
5. СЛВ-ЮЛВ - вода-земя
6. силен 4 дом, Марс в 4 дом
7. силен 12 дом
8. връзка Юпитер - Сатурн

При мен и баба ми
1. Луна в Лъв в съвпад (синастрия)
2. стелиум във земна стихия (и баща го има) - по ред на номерата баба - Телец, баща - Дева, аз - Козирог
3. изявен Плутон в натала, в синастрията ни са в точен квадрат
4. изявен Марс
4. водна Венера, (в синастрията ни са в тригон)
5. СЛВ-ЮЛВ - везни-овен (при мен са в 1-7 дом)
6. и при двете липсва въздушна стихия
7. връзка Юпитер - Сатурн
8. Луна в квадрат със Сатурн
9. Марс в квадрат с Уран
10. стелиум във фиксиран знак (при нея Лъв и Телец, при мен Скорпион).

Обаче те имат Слънце в екзалтация и Слънце на трон и двамата са родени в "богати", добре поставени големи родове, и са израснали с усещане за аристокрация, в къщи (на широко), буквално със "свита" от роднини - лели, чичовци, стринки, които са се грижили за тях, докато на моето ниво, вече "запада рода" - Слънце в Козирог. Когато бях малка и аз бях заобиколена от роднините, които да се грижат за мен, Луна в Лъв, а сега първо ми се налага сама да си готвя (защото съм вегетарианка), освен това да работя тежка работа, да поемам отговорности и да си прикривам интелекта, нещо, което на тях в родовите структури не им се е налагало. Луната - минало, Слънце - бъдеще. Като малка поне 3 човека готвеха за мен...и у нас винаги имаше хора.

Дипломният ми ръководител - степен бакалавър, Слънце в Овен, е бил гледан от 7 баби, лели, не се беше оженил, и студентите го гледат сега. Изключителен интелект, но много капризен (щях да му правя веднъж сладки - Агнеси, и той веднага ми каза, как баба му била завършила немски лицей и те тези австрийски сладки там са ги учили, и не се правили току-така.... аз се отказах да му ги правя - той е почти на 70 и е като малко дете). Родът му е имал много земя и къща в центъра на Ч., в последствие заменена за апартаменти в панелни блокове, нещо за което той и до ден днешен съжалява.

Единственият ми приятел, който се шири в два етажа от къщата си (живее със семейството и дядо си там) е Стрелец и къщата не е изградена с крадени пари от нацията, на рода му е в последните 100 години (защото имам познати Скорпиони, родени в бедни семейства, които сега са изкл. богати и също живея в къщи и т.н., но не са израснали в такава среда). А стрелецът си има лична библиотека (цяла стая), наречена за него от баба му, още преди да се е родил и е едно дете.

Имам и още двама приятели Лъв и Овен - мъже с подобна съдба (от "добри" родове са - деца на учители, директори на езикови гимназии, трето поколение, има го интелектуалното натрупване, и материалното, което им дава РЕАЛНО много лична свобода - изкарват някакви пари, но отиват САМО за тях и семействата им толерират висшите занимания - изкуство, музика, образование в чужбина).     

Майката на най-добрата ми приятелка е с Луна в Лъв (Слънце Водолей и също е от "знатен" род, в родния си град, но и се налага да се премести в София, да завърши второ висше и сега е експерт счетоводител, пак е богата, но много работи и управлява БУКВАЛНО 20-30 човека и едновременно с това обучава хора и "води" сметките). И обича да ходим у тях, да има хора около нея, живот. Винаги купоните на класа ни, в гимназията, тя ги е "хоствала".

;) :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Юли 01, 2012, 04:30:26 pm »
Анабел, какво е общото м/у баща ти и баба ти, освен родословието-като събития, обрати и от тоя сорт?

« Отговор #18 -: Юли 01, 2012, 04:31:36 pm »
при съпругът ми и дъщеря ми нещата са буквални

той Слънце/Сатурн Скорпи в 12 в опозе Луна Телец- тя  казими Слънце/Юпитер Телец в 12 в опозе Луна в Скорпи
и в тау каре с Марс Водолей - при него в 3 , при нея - в 9 дом

той с каре Слънце/Сатурн- Плутон Лъв в 10
тя с опозе Слънце/Юпитер- Плутон Скорпи в 6, максималисти,перфекционисти ,твърди фиксове

и двамата са с Венера на Асц

той  СЛВ Козирог, тя с Слв в 10 дом

венерини Меркове, тя Меркурий в Телец,той във Везни
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Юли 01, 2012, 05:01:32 pm »
Анабел, инфото с богатите родове в какъв контекст е дадено?
п.п.Къде я търсите загубата на фамилно богатство? :)
п.п.п. В семейството ми, и от двете страни има дифузия на хора със спечелени с труд много пари и такива- от най-ниските прослойки т.е. смесена болярска със "слугинска" кръв. В интерес на истината, някои от тези- със "слугинската" кръв в пъти превъзхождат като интелект имащите :).По тази причина или по друга, винаги съм гледала със силна насмешка на опитите някой да облече персоната си в аурата на някакъв род. :) По исторически причини палачинката така може да се обърне, че свят да ти се завие. Важно е ти, сам, без протекции, как се справяш. :)