При мен и баща ми
1. воден асц
2. Венера в съвпад с кардинална ос, екзалтираща
3. Луна в Тао-квадрат, връзка Луна - Сатурн, Луна - Нептун, Луна - Меркурий
4. Слънце в съвпад с Юпитер
5. СЛВ-ЮЛВ - вода-земя
6. силен 4 дом, Марс в 4 дом
7. силен 12 дом
8. връзка Юпитер - Сатурн
При мен и баба ми
1. Луна в Лъв в съвпад (синастрия)
2. стелиум във земна стихия (и баща го има) - по ред на номерата баба - Телец, баща - Дева, аз - Козирог
3. изявен Плутон в натала, в синастрията ни са в точен квадрат
4. изявен Марс
4. водна Венера, (в синастрията ни са в тригон)
5. СЛВ-ЮЛВ - везни-овен (при мен са в 1-7 дом)
6. и при двете липсва въздушна стихия
7. връзка Юпитер - Сатурн
8. Луна в квадрат със Сатурн
9. Марс в квадрат с Уран
10. стелиум във фиксиран знак (при нея Лъв и Телец, при мен Скорпион).
Обаче те имат Слънце в екзалтация и Слънце на трон и двамата са родени в "богати", добре поставени големи родове, и са израснали с усещане за аристокрация, в къщи (на широко), буквално със "свита" от роднини - лели, чичовци, стринки, които са се грижили за тях, докато на моето ниво, вече "запада рода" - Слънце в Козирог. Когато бях малка и аз бях заобиколена от роднините, които да се грижат за мен, Луна в Лъв, а сега първо ми се налага сама да си готвя (защото съм вегетарианка), освен това да работя тежка работа, да поемам отговорности и да си прикривам интелекта, нещо, което на тях в родовите структури не им се е налагало. Луната - минало, Слънце - бъдеще. Като малка поне 3 човека готвеха за мен...и у нас винаги имаше хора.
Дипломният ми ръководител - степен бакалавър, Слънце в Овен, е бил гледан от
7 баби, лели, не се беше оженил, и студентите го гледат сега. Изключителен интелект, но много капризен (щях да му правя веднъж сладки - Агнеси, и той веднага ми каза, как баба му била завършила немски лицей и те тези австрийски сладки там са ги учили, и не се правили току-така.... аз се отказах да му ги правя - той е почти на 70 и е като малко дете). Родът му е имал много земя и къща в центъра на Ч., в последствие заменена за апартаменти в панелни блокове, нещо за което той и до ден днешен съжалява.
Единственият ми приятел, който се шири в два етажа от къщата си (живее със семейството и дядо си там) е Стрелец и къщата не е изградена с крадени пари от нацията, на рода му е в последните 100 години (защото имам познати Скорпиони, родени в бедни семейства, които сега са изкл. богати и също живея в къщи и т.н., но не са израснали в такава среда). А стрелецът си има лична библиотека (цяла стая), наречена за него от баба му, още преди да се е родил и е едно дете.
Имам и още двама приятели Лъв и Овен - мъже с подобна съдба (от "добри" родове са - деца на учители, директори на езикови гимназии, трето поколение, има го интелектуалното натрупване, и материалното, което им дава РЕАЛНО много лична свобода - изкарват някакви пари, но отиват САМО за тях и семействата им толерират висшите занимания - изкуство, музика, образование в чужбина).
Майката на най-добрата ми приятелка е с Луна в Лъв (Слънце Водолей и също е от "знатен" род, в родния си град, но и се налага да се премести в София, да завърши второ висше и сега е експерт счетоводител, пак е богата, но много работи и управлява БУКВАЛНО 20-30 човека и едновременно с това обучава хора и "води" сметките). И обича да ходим у тях, да има хора около нея, живот. Винаги купоните на класа ни, в гимназията, тя ги е "хоствала".