Кой определя кое е общоприето? 
Самата думата съдържа в себе си отговора -прието е общо от общността,но колко общностно го проявява тази общност и колко са общностите ?
А ти в частност как го проявяваш в тази общност?
Не си служа с думи ,словосъчетания ,които са ми непонятни.
Сатурн на К2 ми се кара. 
Но уважавам "единственото" и "неповторимото" в теб -искрата. 
Виждам, че имаш сериозни пропуски в образованието и в базисната култура. Това ме кара да се двоумя дали да спра до тук или да продължавам да ти обяснявам неща, които се учат по всяка хуманитарна специалност в университетите. Общоприетите ценности са изведени понятия от моралните норми. Моралните норми през вековете в Централна Европа и в САЩ стъпват най-вече на десетте Божи заповеди.
Пример:
"Не кради" и "не лъжи" съответстват на общоприетите ценности честност и почтеност. Още в основите на правото, преди векове хората са стигнали до извода, че обществото се регулира от социални правила, а стадото - от инстинкти. Правилата се научават в процеса на участие на индивида в социума, те не са заложени по рождение. Моралните норми регулират отношенията между хората, като произтичат от възгледите им за добро и зло, похвално и срамно, права и задължения, деяние и възмездие. Върху тези основи на правото се опира законодателната система в целия свят. И може да се твърди, че се е опирала дори преди Христа.
Смятам, че това донякъде дава отговор на първия ти въпрос. Макар че очевидно имаш позиви да се върнеш към първобитния строй, определяйки свои собствени ценности, изолирани и дори противоречащи на обществените. Това, което ти ми описваш се нарича анормия. То води до разрушаване на обществото.
На твое място бих се ангажирала с дейности, които съответстват на умствения и интелектуалния ми капацитет.