Не знам как е при вас, но с възрастта все повече се затруднявам да дефинирам "голямата любов".
Да речем, ако преди 10-15 години съм приемала дадена връзка за голяма любов, с течение на времето това усещане все повече избледнява или някак придобива по-различни измерения.
Преди трябваше да ме удари гръм посред ясно небе, за да кажа, че това е голямата ми любов. Някак се случваше внезапно, неочаквано, спонтанно... А като се замисля какво ме е карало навремето да считам еди кой си мъж за голяма любов, дори не мога да намеря обяснение извън чисто физическото привличане и емоционалния резонанс, ако въобще го е имало второто. В повечето случаи в отношенията с големите любови имаше силно изразена полярност, отколкото сходство.
Сега ако се опитам да отговоря на въпроса каква трябва да е голямата любов, сигурно не бих могла... С възрастта възприятията се променят, наред с тях и самото осъзнаване на любовта - става някак по-дълбоко и същевременно границите му започват да се размиват... Сега бих казала, че да обичаш някого истински означава да го приемаш такъв какъвто е и да не се опитваш да го промениш, да осъзнаваш грешките му и въпреки това да ги приемаш, включително и слабостите, които проявява, страховете, проекциите и даже някои безсмислени магарии.

Голямата любов не е да търсиш някой, който да те отразява, за мен това е нарцисизъм по-скоро. И често се случва хората да оправдават егоизма си с "голямата любов", когато очевидно отсрещният е само средство за удовлетворяване на консуматорски потребности. Накрая и да срещнат Любовта, те няма да успеят да я разпознаят. И разминавайки се с нея, ще са вече устремени към поредната изгряваща "любов" на хоризонта, която също толкова бързо ще се превърне в бледа и безлична проекция на всичко онова, което те очакват "да се случи в любовта". Лутайки се все неудовлетворени, те може да са срещнали по пътя заслужаващи внимание любови, но да не са били на подходяща вълна да ги разпознаят, нямали са време да ги забележат, бързайки да срещнат Голямата любов.