Здравей Гост

Голямата любов

• 264 Отговора
  • 46548 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Голямата любов
« Отговор #40 -: Юли 04, 2012, 09:54:54 am »
не знам дали е блазе им, защото Сатурн си иска енергията за всичко постигнато в материалния свят, така, че не може всяко желание по Луна да се осъществи, но все пак най-важните се осъществяват.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

elfidka

• 3129
« Отговор #41 -: Юли 04, 2012, 10:30:14 am »
любовта е илюзия, ако имаш много вода по натал - обичаш емоциите и един от начините да си ги набавиш - другите хора. Въздухът обича интелектуалният стимул - флирта, огънят усещането за случване, живот, земята - сигурността...ама няма такова понятие като "любов" в астрологията (емоции, творчество, партньорство - да, любов - не).

Най-щастлива и изпълнена с енергия съм била в други ситуации, творчески и там "любовта" е колективна, доста по-силна емоция и енергия, пък и няма наранени партньори (освен Телците, които си искат тяхното, някак и Девата и Козирога по-лесно се справяхме със споделянето на партньорската енергия).

А желанията на душата са безбройни - в мъжкия натал всеки път когато прогресивна Луна прави съвпад води до нова жена в живота му (ако си следва инстинктите, доста добре регулирани в съвременния свят). Предполагам целта е здраво разнообразно поколение, а не доживотен брак (и тук говоря за природната мъдрост, не за човешките защитни реакции).

Бракът напълно го оправдавам като избор на партньор, социална структура, но както можеш да разработиш един проект с поне 10 различни партньора и да се случи "химията" и качествения резултат, така е и с децата и връзките (и те са творчество разгледано по 5 дом).  ;)

Горките мъже ,които имат стелиум от 4-5 планети в натала и с тежка планета там ,цял живот само 2-3 жени-мъкаааааааааааа. ;D ;D ;D

При жените как се определя възможността за "нов" мъж,със съвпади на пр. Слънце ли? ;)

Не. Жените са по-комплексни същества.

Това ,че мъжете са по-първични в своето изразяване ,не означава ,че много от тях не са комплицирани личности и обратното,важи и за жените -много от тях реагират първично.
Така че ,за мен ще е интересно да подкрепиш с примери ,факти твоето становище как пр.Луна при съвпади с натални планети в мъжка карта дава тази спомената от теб събитийност ?

И съответно ,след като ние жените сме "по-..." колко ,кога и  кои са астрологичните индикации за същата тази събитийност? :blink:
И аз туй питам   ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #42 -: Юли 04, 2012, 10:34:10 am »
Първо нямам време, второ - това сме го дъвкали вече - за брак в женската карта трябва да бъдат аспектирани и Марс и Слънце и прогресивният асцендент да дава индикации, и Луната да е на тема брак-дом-деца, за да бъде взето решението (дори неосъзнато) да се намери сериозен партньор.

Жените раждат - те носят отговорността и решението е тяхно (кой предлага брак? ;))

При мъжете - проверете твърдението ми - всички имате познати мъже, вижте какво се случва при съвпад на тяхна прог. луна с някоя прогр планета. Започват ли нови мисли, интереси да им се въртят в главата и т.н.

« Отговор #43 -: Юли 04, 2012, 11:04:27 am »
Останалите имат право на" сериозна "бройка от  18-20 жени.  ;)

Отпусни малко каиша. Това 18-20 жени само докато се научим -:))))

*

elfidka

• 3129
« Отговор #44 -: Юли 04, 2012, 11:04:34 am »
Прогресивната Луна когато прави съвпад с натална планета не е показател само по себе и за серозна връзка в мъжка карта, а за евентуална нагласа за някаква връзка, която може и да остане на ниво флирт ... Демек, душата му копнее за еди какво си на този етап...
Това е един вид похологическата нагласа да се случи нещо. Именно за това си мисля, че ако тази теория е вярна, то би трябвало да важи и за женската карта, пък знам ли, нали и ние имаме души, и те копнеят за разни неща.....
Аз съм със стелиум от 5 планети , започващ на близо 29 градуса в Дева и свършващ на 17 във Везни.
Когато пр. Луна направи съвпад с 29 градусовия ми Марс първо подписах,после забременях, по време на бременността мина през натален плутон, после през слънцето - родих, но докато е минавала пр. Луна през Мерка и през Ураня....нищо...
А да, как можах да забравя,  по време на минаването ѝ през последния бях станала малко истерична ха ха.....
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 11:12:29 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #45 -: Юли 04, 2012, 11:09:52 am »
Не бе, елфидка, виж как става: при съвпад на пр луна в мъжка карта той има нужди, ама понеже по тях нищо не се случва, отива при мама да му сготви. Виж при пр венера може и да се гаджоса

*

elfidka

• 3129
« Отговор #46 -: Юли 04, 2012, 11:10:39 am »
Не бе, елфидка, виж как става: при съвпад на пр луна в мъжка карта той има нужди, ама понеже по тях нищо не се случва, отива при мама да му сготви. Виж при пр венера може и да се гаджоса

Ей това ми хареса....мноооого  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #47 -: Юли 04, 2012, 11:12:00 am »
Я вземете да разгледате хороскопа на Митю Пищова -:)))) Той трябва да има поне 9 прогресивни Луни едновременно в хороскопа си.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #48 -: Юли 04, 2012, 11:13:50 am »
Я вземете да разгледате хороскопа на Митю Пищова -:)))) Той трябва да има поне 9 прогресивни Луни едновременно в хороскопа си.
Тоя пък какво му харсеват, а доколкото знам и пари няма  ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Юли 04, 2012, 11:15:36 am »
Според мен наталната Луна трябва да е наранена за да има реализация на емоционалните прищевки по прогресивна Луната
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #50 -: Юли 04, 2012, 11:17:25 am »

Не, при него работят и конверсните прогресии, както и дирекциите-прави и обратни  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 04, 2012, 11:18:59 am »

:rolf: :haha: :08:

То същото важи и за нас, де  ;D - докато не се научим да ги "разпознаваме" - "големите" и "малките" любови.  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #52 -: Юли 04, 2012, 01:40:30 pm »
Жените си преработват Луните изживявайки някакви си неща, много често не свързани с мъже. За да започне връзка трябва да са аспектирани и Марс и/или Слънце и транзитите да го показват. И прогресивният асцендент да е замесен.  ;)

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #53 -: Юли 04, 2012, 02:02:35 pm »
Цитат
Прогресивната Луна когато прави съвпад с натална планета не е показател само по себе и за серозна връзка в мъжка карта, а за евентуална нагласа за някаква връзка, която може и да остане на ниво флирт ... Демек, душата му копнее за еди какво си на този етап...

Абсолютно валидно правило за мен самият - винаги досега дали ще имам връзка е зависело от нагласата ми . Когато не съм имал желание за такава е нямало възможности, но когато съм имал - се появяват бързо, бързо . Сега ако чакам на правилото за съвпад "гоуемата" любов ще се появи уж около преминаването на пр. Луна през наталната /у5/ след повече от 2 год. , но дотогава може пък да съм се депресирал и да съм напразил жените и да съм сменил посоката  ;D примерно .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #54 -: Юли 04, 2012, 02:24:46 pm »
при Пищова Слънцето е лъвско и "прогресира като Луна" бързооборно,оттам и толкова много личности ,достойни за изследване на една друга наука...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #55 -: Юли 04, 2012, 02:26:14 pm »
Жените си преработват Луните изживявайки някакви си неща, много често не свързани с мъже. За да започне връзка трябва да са аспектирани и Марс и/или Слънце и транзитите да го показват. И прогресивният асцендент да е замесен.  ;)

Има ли значение как ще са аспектирани от транзити-с лек или твърд аспект? И как участва пр.АСЦ ?

цялостно се гледат нещата, натал + прогресия + транзити, не сме в училище, да се изпитваме за А, Б - то.

« Отговор #56 -: Юли 04, 2012, 02:35:01 pm »
[

То същото важи и за нас, де  ;D - докато не се научим да ги "разпознаваме" - "големите" и "малките" любови.  :P

стига с тези грамажи, километри - големи, малки любови,  дълги, къси , не всеки е маратонец, дарен с издържливост по рождение та да стигне до разпознаване
човек се променя,променя се и начина по който обича,ама ако му е голяма мерилната единица,може и да не срещне "голямата" любов
няма незаменими хора,има незабравими...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #57 -: Юли 04, 2012, 04:10:25 pm »
дай ми натала - искам да си пусна картите, визуализацията ми е силната страна, нека да видя какво ще ми прозре съзнанието. Ако искаш на лични - и надявам се часът да е точен. И също се надявам, и в последствие отговорът ти да е коректен, а не обратния на моя.  :blink:
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 04:59:11 pm от Anabell »

*

Grace

• 2257
« Отговор #58 -: Юли 05, 2012, 08:50:14 pm »
дай ми натала - искам да си пусна картите, визуализацията ми е силната страна, нека да видя какво ще ми прозре съзнанието. Ако искаш на лични - и надявам се часа да е точен. И също се надявам, и в последствие отговорът ти да е коректен, а не обратния на моя.  :blink:

Ще ти пратя данните на ЛС и се извинявам ,ако по някакъв начин си прозряла некоректност от моя страна.Това е моя стил когато се изразявам писменно, не знаех че се усеща некоректно. :blink:

и аз чакам отговора, че ми е интересно :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #59 -: Юли 15, 2012, 06:11:59 pm »
Не съм го гледала натала, защото нямам време, но ще го видя, въпросът е, че за себе си мога вече 100% да заявя, че голямата любов я срещам по Юпитер в Телец (знака на моя 7 дом). Случи ми се преди 12 години, случи ми се и при сегашния тразнит на Ю - телец. И двете момчета много си приличат и двете съм усетила веднага щом съм ги видяла.

Юпитер ми е в съвпад със Слънце. Щом Юпитер влезе в земен или воден знак, ми се появява нова любов. Радвам се, обаче, че и Сатурн беше сериозно замесен, защото няма дълготрайност и отговорност без Сатурн.  ;)