Здравей Гост

Голямата любов

• 264 Отговора
  • 46768 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Голямата любов
« Отговор #100 -: Август 12, 2012, 09:22:25 pm »
Грейс, е юпитерианеца на форума.  :P

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #101 -: Август 12, 2012, 09:24:32 pm »
Divna, наталната е 1-ви дом, но пр. Луна ще влезне в знакът на наталната чак Август/Септември 2013 г.

Според мен няма да чакаме прогр. Луна да влезе в знака на наталната. Ще се наложи преди това да срещнеш девойката.  ;) Пък пр. Луна като се качи на наталната може и да заформите с избранницата общо гнездо.  :blink: Натална Луна добре ли е аспектирана?

Хехе  :blink: нат. Луна има кв с Мерк и Марс, но тригон със Сатурн и съвпад с Юпитер, така, че не е толкова зле  :blink: . След няколко месеца пр. Меркурий, който е ретро по пр. в 5 дом и е стацинарен ще обърне директен и това може да е тригер за нещо в тази насока .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Grace

• 2257
« Отговор #102 -: Август 12, 2012, 09:30:53 pm »
Грейс, е юпитерианеца на форума.  :P

;D  ;D амиии... ако знаеш колко съм Сатурнова  :P обаче определението ми харесва ..  ;D

имам картата на issidora и погледнах. освен това си спомням, че и бях правила прогноза по този въпрос преди време, тук във форума.  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #103 -: Август 12, 2012, 09:34:23 pm »
айде давам подробности - тр Юпитер беше в Телец, на К7 и тр Плутон в секстил с нат Венера. Така, че Grace правилно ме брои.

Иначе по транзити и Слънцето ми е притиснато от Плутон и Сатурн и Марс от Нептун. И честно да Ви споделя, май ми се иска повече аз да ги развивам от колкото да ги прехвърлям на мъж.... но се въздържам.

По прогресии както и по натал нямам индикации за брак (5,7 дом), иначе духовни интелектуални връзки - и 3 и 9 са акцентирани. По прогресии никакви индикации за сериозна връзка, като по 7 или 5 дом. И реалността е такава, няма да Ви лъжа - обичам си го, но бих предпочела друга съдба...най-вече предпочитам да се занимавам със себе си повече, не ми се хаби енергия за връзка.  ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #104 -: Август 12, 2012, 09:42:04 pm »
по прегресия аспектът е апликиращ, а по транзит е сепариращ, но доста дълго време ще е в рамките на +- 2 градуса.

Ами..аз не бих ги отписала толкова бързо като неработещи :)))

*

Grace

• 2257
« Отговор #105 -: Август 12, 2012, 09:42:39 pm »
Анабел, не ти познавам картата. В източната част ли са повечето планети и струпване около Асц-та имаш ли?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #106 -: Август 12, 2012, 10:04:51 pm »

По принцип при осезателни събития в живота на човека, го откриваме да действа с важен транзит, прогресия и т.н. Активирането му много често е индикация за повратни преживявания, както позитивни, така и негативни.

На мен сега тр. Хирон ми е върху Венера (9 дом) и правят секстил с наталния Хирон (10д). Опозиция на Хирон и нат. Юпитер. А за аспектите на тр. Плутон, той сега ми е в секстил с Венера и тригон с Хирон. Нищо интересно на любовния фронт...А в момента на края на последната връзка Луните бяха в квадрат и квадрат на Венерите, опозиция на Юпитер с Хирон и квадрат на Юпитер с тр. Венера - един голям Т-квадрат, но аспектите на Плутон бях от хубави по-хубави.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #107 -: Август 12, 2012, 10:14:56 pm »
Анабел, не ти познавам картата. В източната част ли са повечето планети и струпване около Асц-та имаш ли?

да, в източната и около асц.
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #108 -: Август 12, 2012, 10:15:32 pm »
Да, наистина показателна карта, но единствено не разбирам Хирон каква връзка играе във взаимоотношенията ? Не съм се интересувала много от това му действие и ще се радвам да обясниш :blink: .

Хирон е важен в синастрията и във взаимоотношенията с другите, при мен особено много, защото се намира в 7-ми дом.
По принцип при осезателни събития в живота на човека, го откриваме да действа с важен транзит, прогресия и т.н. Активирането му много често е индикация за повратни преживявания, както позитивни, така и негативни.

Сигурна съм че можеш да намериш много теми за Хирон тук във форума и за ролята му в партньорските взаимоотношения.

Да, поразрових се  :blink:. Интересува ме конкретно съвпада на Хирон с Венера в синастрии. Във форумът на Линда Гудман пишат, че това било изключително мощен аспект, истинска любов, имало го при голям процент при женените двойки, въпреки че аз не съм много склонна да вярвам.
Някои има ли впечатления от съвпада на Хирон с Венера в синастрия и може ли да потвърдите тези наблюдения ?

*

Grace

• 2257
« Отговор #109 -: Август 12, 2012, 10:23:00 pm »
1.
Цитат
   One of the things that can happen with Chiron/Venus (and sometimes with the other relationship planets) is that we fall in love with people who, spiritually, are not up to our level, and are incapable of loving us properly. The reason this happens is to teach us more about who we are, and what we are capable of. It’s painful, but the next time around you will be more likely to look for your own good qualities in the other person, and choose someone who is your equal.

извинявам се, но не ми се превежда.

« Отговор #110 -: Август 12, 2012, 11:00:44 pm »
Мерси, Grace  :blink:.

Аз пък попаднах на следното и много се учудих, че някои хора го имат за най-силният аспект в синастрия.

Цитат
Venus-Chiron interaspects:

These aspects are powerful indeed. Look for the conjunction, trine, and sextile, in particular, as an indicator of true love. There is a healing quality to the relationship—one in which the natives feel that the love they have can heal the wounds they might have accumulated in relationships past. These people feel a strong need to be together, set up house together, and go the distance with each other. There can be a true feeling of joy in the love they share with one another.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Август 13, 2012, 09:14:46 am »
За Венера-Хирон:

Имам една синастрия, в която Слънцето на жената е в съвпад с Венера/Хирон на мъжа - много труден брак. Иначе Луните им са в тригонални знаци, по принцип имаха хубава синастрия.

Но на мъжа и Луната, и Венера са му ранени - Луната е в опозиция с Марс и Сатурн, а Венера с Плутон и Уран.
Има съвпад на Венера и Хирон в Риби - във всяка следваща жена вижда Пепеляшка, само че златната карета и балната рокля се изпаряват във въздуха в момента, в който новоизбраната Пепеляшка прекрачи прага на неговия дом, където се връща в същото положение, в което е била преди да срещне "добрата фея" - обслужващ персонал.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #112 -: Август 13, 2012, 02:27:16 pm »
Lillie, благодаря много за информацията.

И аз по една синастрия гледах, Хирон в съвпад с Венера, но Венерата е ранена от Плутон. Отделно Венерата на първият партньор е в Риби, квадрат Нептун и аспектите на Пепеляшка важат с пълна сила, всеки следващ /Уран в 7-ми дом/ е НАЙ, уж ;D .

*

Divna

• 2478
« Отговор #113 -: Август 13, 2012, 02:28:47 pm »
Divna, наталната е 1-ви дом, но пр. Луна ще влезне в знакът на наталната чак Август/Септември 2013 г.

Според мен няма да чакаме прогр. Луна да влезе в знака на наталната. Ще се наложи преди това да срещнеш девойката.  ;) Пък пр. Луна като се качи на наталната може и да заформите с избранницата общо гнездо.  :blink: Натална Луна добре ли е аспектирана?

Хехе  :blink: нат. Луна има кв с Мерк и Марс, но тригон със Сатурн и съвпад с Юпитер, така, че не е толкова зле  :blink: . След няколко месеца пр. Меркурий, който е ретро по пр. в 5 дом и е стацинарен ще обърне директен и това може да е тригер за нещо в тази насока .

Прогресивен Меркурий може да спомогне за подписване на брачен договор например. Но той няма как да е тригер. Това е прогресия. Според големите астролози, активна планета или планета идваща от активен дом може да е тригер /говорим за транзит/. Професионални астролози с многогодишна практика взимат под особено внимание пр. Луна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Август 13, 2012, 06:31:03 pm »
Lillie, благодаря много за информацията.

И аз по една синастрия гледах, Хирон в съвпад с Венера, но Венерата е ранена от Плутон. Отделно Венерата на първият партньор е в Риби, квадрат Нептун и аспектите на Пепеляшка важат с пълна сила, всеки следващ /Уран в 7-ми дом/ е НАЙ, уж ;D .

Специално в тая синастрия имаше огледален хиронов аспект - Хирон на жената в съвпад със Слънце/Марс на мъжа и Хирон/Венера на мъжа в съвпад със Слънцето на жената. Двата съвпада попадат в ъглови домове - АС и МС. Много трудна и конфликтна връзка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #115 -: Август 13, 2012, 07:36:59 pm »
Преди време, четох нещо което много ми хареса: когат в картите на двама души има предимно хармонични аспекти връзката им е лека и приятна, но всяка по-голяма трудност може да доведе до край на тази връзка защото те не са свикнали заедно да се борят с трудностите и обратно при карти с тежки аспекти връзката е много по-здрава и витална.

Аз влюбя ли се знам, че Венера и Марс ще са ни в съвпад както и че Венера прави тригон с Нептун.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #116 -: Август 13, 2012, 08:13:31 pm »
Ами... всяка крайност е вредна. И с много тежки аспекти не просперира лесно връзка. Аз лично квадрати към Марс като видя и знам, че шансът да ми оцелее връзката е минимален. Това за моите връзки, натално нямам квадрати към Марс и тази енергия чвно за мен е разрушителна. Единствено квадратът с Венера е изключение.

« Отговор #117 -: Август 13, 2012, 08:14:55 pm »
Квадратури и опозиции никога не са излишни в синастриите, за да има по какво да се работи, но моето мнение е, че по-добре повече хармонични аспекти, от колкото тежки, особено между Светилата.
Отделно 'голямата любов' на някои може да не е партньор до края на живота му.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #118 -: Август 13, 2012, 09:54:26 pm »
Не са излишни, но зависи м/у кои планети са - в случаят с Марс може да са доста проблемни и трудни да не кажа невъзможни са отработка .

Прогресивен Меркурий може да спомогне за подписване на брачен договор например. Но той няма как да е тригер. Това е прогресия. Според големите астролози, активна планета или планета идваща от активен дом може да е тригер /говорим за транзит/. Професионални астролози с многогодишна практика взимат под особено внимание пр. Луна.

Разбирасе под тригер нямам впредвид основен движещ фактор, както би бил един транзит, а просто една трансформация на вътрешно ниво, която може да предизвика съответните реакции впоследствие . При мен Меркурий държи Слънце, Венера, ИЦ и т.н и от тази гледна точка правя това предположение и според това, което съм намирал из източници като възможна проява и информация . тр. Юпитер в/у Венера определено се изразява като интерес към мен, пък и нови интересни познанства, но не е това което ми се иска .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #119 -: Август 13, 2012, 10:03:20 pm »
Не са излишни, но зависи м/у кои планети са - в случаят с Марс може да са доста проблемни и трудни да не кажа невъзможни са отработка .

Мда. Опитах три пъти. Лошото е, че не се усещат веднага. Макар че Марс е агресивна и бърза планета, изначално не ги усетих. Квадратите със Слънце съм ги минала два пъти, безнадеждни са за мен. Дразнене на всякакво ниво, което обаче се проявява с времето и се засилва. Марс/Меркурий - на ниво мисъл и изказ, което започва със стимулиращи спорове и дискусии и завършва с обиди. Мрас/Луна не съм имала, чувала съм че подобно на Марс/Венера дава сексуален заряд, но аз съм малко по-внимателна с квадратите към Луната, защото нейната чувствителност е по-крехка от тази на венера и което Венера може да оправи в леглото, не съм убедена че Луната ще преживее толкова леко... Но това е на теория засега. Квадрат на Марс към тежкар също съм минала, някои. Със Сатурн е кофти много, защото Марс се противопоставя на ограниченията и става битка за свобода, където би трябвало да има обвързване...