Здравей Гост

Водачите и наталните карти

• 83 Отговора
  • 12130 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Водачите и наталните карти
« Отговор #20 -: Юли 04, 2012, 09:34:16 pm »
Картата на Мусолини наистина е интересна, сега я видях.

Интересно е поставена Луната - в съвпад с три малефика в 8 дом.

От гледна точка на индийската астрология има една доста неблагоприятна йога - Луна, затисната между два малефика (Марс и Сатурн). Иначе е доста силна по сидерал - екзалтирала, но се намира в 8 дом, намаляваща. В сидералната карта тя е У10.  ;)

Има и силно влияние на Лунните възли (въздействие върху масите).

Погледнах и картата на Пиночет - при него Луната е в партилен съвпад със Сатурн и също е "специфично" обградена.

Садам Хюсеин - съвпад на Луна, ретро Марс и Раху (в сидералния Скорпион), който дава коварство и жестокост (но и добър стратегически талант), може би дори изблици на ярост и агресия, особено в борба срещу "неверниците".
При него обаче часът на раждане е напълно неизвестен - рейтинг на достоверност ХХ в астро.кома.

Картата на Сталин е малко под въпрос - има съмнения относно достоверността на датата и годината на раждане (конспирации  ;D).

И да допълня: в карта на Брайвик има съвпад Луна, Сатурн, Раху (по сидерал), в картата на Мата Хари също, известна със "съмнителните" си занимания. Такива съвпади рядко дават "чисто" минало.

« Последна редакция: Юли 04, 2012, 09:57:13 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Юли 04, 2012, 09:44:20 pm »
Но никой няма Луна с бенефици и в аспект само с тях, без аспекти към малефици. При Хитлер Луната е в съвпад с Юпитер, но пък диспозитор й е Сатурн и има тригон с Марс.

За мен генералния извод е, че имат ранени Луни. И това ми се струва като основен акцент в картите им.

Така като гледам все повече ми намаляват шансовете за диктаторство. Поне някой сивеещ икономически кръг ще създам с моята Луница, затисната между Венера и Юпитер.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 04, 2012, 10:05:30 pm »
За Хитлер съм чела, че първоначално е имал аспирации към изкуството, но не успява.
Впоследствие започва да проявява интерес към идеологии и езотерика (Луна, Юпитер и Кету в един знак/ сид. Стрелец).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Юли 04, 2012, 10:11:24 pm »
Какво е нужно за да бъдеш водач? :-\ :rolleyes:
Да не коментираме диктаторите...Макар, че няма много такива... ;D
МАХАТМА ГАНДИ не е диктатор , а водач.....

Ето данните :

Махатма Ганди. Роден на 2 октомври 1869 г., в 07:45 LMT, 3:06 GMT. В Porbander, 21:40 N, 69:40 Е.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Юли 04, 2012, 10:50:47 pm »
Първо-трябва силна идеология
Ако сам не си вярваш-никой няма
После-харизма и дар слово-да кажеш каквото виждаш
Трето-страст

Може да не са в този ред

9-ти, луна, някой от мощните-най-малко сатурн
Забравих съдбата да намеся-възлите

« Отговор #25 -: Юли 04, 2012, 11:04:20 pm »
Папи, до тук си ставам за водач отвсякъде. Луната ми напомпана, овнешки стелиум си имам - само страст да искаш, а Сатурн на асц.

Ама моля ви се, бъдете единодушни - ще водя ли аз в тоя живот или ще диктувам?

*

Papy

• 4343
« Отговор #26 -: Юли 04, 2012, 11:12:14 pm »
Папи, до тук си ставам за водач отвсякъде. Луната ми напомпана, овнешки стелиум си имам - само страст да искаш, а Сатурн на асц.

Липсва ми нещо по 9-я ти дом  :P

« Отговор #27 -: Юли 04, 2012, 11:16:56 pm »

Липсва ми нещо по 9-я ти дом  :P

ЮЛВ!!!    :yahoo: :yahoo: :yahoo:

« Отговор #28 -: Юли 04, 2012, 11:35:16 pm »
Папи, Лили, айде кажете дали ще ставам президент или сив кардинал и да си лягам спокойна.
Имам данните, но дали са за нашата епоха не е сигурно.

« Отговор #29 -: Юли 05, 2012, 06:39:59 am »
Имам Луна в съвпад с малефик - Уран на МС. Марс/Сатурн/Плутон в 8-ми дом в тригон със Слънце в 1-ви. Юпитер в 9-ти. Що да не взема да стана един лидер и аз? ;D ;D ;D

« Отговор #30 -: Юли 05, 2012, 07:23:20 am »
Абе, мани - работя за благото на вселената, че съм й една-едничка божествена и тя все на мен чака  ;D

историята казва,че божествените ги разпъват на кръста накрая,пази се  ;D :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #31 -: Юли 05, 2012, 07:57:39 am »

http://pro.life.bg/news/article/boss/3/152-koj-e-istinskiyat-lider.html

"Лидерът е неформален водач, който се издига от групата, за да я организира и ръководи при решаването на определени задачи. Той е креативен иноватор. Лидерството е динамична дейност, чиято основна цел е промяната. То се състои в това водачът така да предразположи и провокира останалите, че те самите да поискат да изпълнят задачата.

Истинският лидер винаги е ориентиран към бъдещите дългосрочни перспективи. Една от основните функции на мениджъра е да поддържа реда и да избягва рисковите ситуации и действия, докато лидерът се прицелва главно в промяната. Той е склонен да поема рискове. При него действат непрестанно и разума, и емоциите.

Особено ценна е лидерската роля в големите организации, в компаниите със сериозни затруднения и във фирмите, попаднали в кризисна ситуация. Лидерството възниква и функционира предимно стихийно. Авторитетът на водача се изгражда на основата на неговите лични качества.

В доброто лидерство  се коренят топлите междуличностни взаимоотношения, моралът и ефективно протичащите групови процеси, които се явяват предпоставка за постигане на по-висока трудова ефективност.

Говори се, че лидерите не се създават, а се раждат такива - харизматични, енергични и борбени личности, които са отворени към външната среда и черпят енергия от взаимодействието си с нея. Те се характеризират с постоянна активност, нужда от популярност, висока потребност от общуване с другите хора, инициативност и нестихващ ентусиазъм.

Като личностни черти лидерите притежават адаптивност, емоционална стабилност, доминантност и самоувереност. Те поемат отговорност за своите решения и действия, и винаги са ориентирани към резултатите. Отлични организатори, които знаят как да привлекат съмишленци за своите каузи.

Лидерът е изключително общителна личност с блестящи ораторски умения. Той лесно завързва социални контакти и знае как да направи общуването приятно и за двете страни. Лидерът интуитивно се настройва към психиката на другите и умее да улавя техните настроения, предпочитания и разбирания.

Той е преди всичко за целите на колектива, възприема се като един от екипа, макар че превъзхожда своята група. Той е ориентиран както към другите, така и към обществената изява. Лидерът умее да зараява околните със своята енергия и да ги активизира."

остава да обосновен астрологически написаното за лидер,водач

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Юли 05, 2012, 08:12:38 am »
Мирабела, извинявай, не ти познавам картата, но поне тук си много стеснителна.

Стреличка, това в общи линии се свежда до това, което аз написах, можем да допълним склонност към риск и адаптивност
Ето защо казах, че сатурн от тежките трябва да е с по-малко участие.

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Юли 05, 2012, 08:24:17 am »
И понеже всеки му се иска да е поне малко лидер, ще ви кажа защо аз не съм, въпреки че съм повеждала няколко пъти стачки и подобни. Нямам масова харизма, повеждам, но с доводи, не с чар, а това за един лидер е противопоказно. Луната ми е в близост до иц и там някак не "свети" в/у масите.

Замислих се колко лидери познавам. Нито един. Познавам много умни и интелигентни хора, много добри мениджъри, богати хора, творци, естети, но...нито един лидер.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #34 -: Юли 05, 2012, 04:00:26 pm »
лидер - lead  е този който води, концентрира съзнанието на човечеството в определена посока и променя бъдещето.

Аз имам един класически лидер около мен, стелиум 1 дом - там е Слънцето, 2 планети 7 дом - там е Луната и Юпитер на МЦ.

Пикасо за мен е лидер - опропасти изкуството на 20 век, по негово време е имало изключително силни творци, но той се е наложил като "артист", модерен...и ето я Франция днес без един артист световна величина или архитект, музикант - защото промениха образователната си система (махнаха класическото образование в сферата на изкуствата) и още не могат да се съвземат. И това е една от най-силните икономики в света, където изкуството се цени. Англия и САЩ заливат света с продукция, а Франция - нищо, дори днес има скандинавски дизайн, но няма френски дизайн. Най-известният архитект на Европа е Калатрава (испанец), а любимецът на публиката, направил Барселона уникална - Гауди пак е испанец. Финландците (тази мини нация от 5 милиона) имат архитект в топ 4 на световните величия (където няма французин). То и Пикасо по народност е испанец, но твори и въздейства във Франция.     

Качвам му картата на Пикасо.

Но има лидери и лидери - музикантите (Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Лейди Гага, Кати Пери - всички са с луна във воден знак), Цезар и Август - освен, че приемат Слънчевия календар, който използваме днес, строят пристанището в Рим, което спасява града от глад и организират администрацията на Европа, имат Луна в Козирог, Бил Гейтс, Стиви Джобс - Луна в огнен знак, Достоевски, Маргарет Мичъл - Луна в близнаци (а те са лидери в литературата - и до днес имат милиони последователи и фенове).

Исус Христос - лидерът номер едно за ерата на Рибите - за него Сатурн е неизбежен (абсолютно осъзнаване на реалността и разпване на кръста), но бих го сложила в 1 или 4 дом, не в 10 или 7. Изключителната му самостоятелност и това, че отказва административна кариера и "лови души" (по цитати от библията) ме карат да търся силен 1 дом и 4,8,12 дом. Слънцето го търся в 12 дом (но не в знака на Риби).  ;D

Мирабела много успешно се справя с воденето - върви си без проблем секция Хорари.  :P нали по плодовете на едно дърво познаваме дървото  ;).
« Последна редакция: Юли 05, 2012, 04:29:19 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 05, 2012, 04:06:46 pm »
Мисля, че мястото на тази дискусия е тук, копирам я от темата за юлското пълнолуние  :blink::

А водачите са една особена категория и във времето варират между 10 и 15% от населението. Има нарастване на процента 20-30 години преди световните събития. Хората трябва да пораснат -;)

това не мога да го коментирам, защото не съм го наблюдавала. Ти как дефинираш водачи? Какво за теб е водач и как астрологично се проявява? Кардинални знаци, домове? Наполеон - кардинална Луна в падение?

Гледала ли си филми на военна тематика с масови бойни сцени?
Е, ако си забелязала главнокомандващия стои някъде отзад и наблюдава. Най-главния и важен човек "бута" хората, не стои най-отпред да дърпа. Той самия остава в гарда, защото живота му е по-ценен от този на хилядите сражаващи се на полето. Обикновеният войник може да бъде жертван, но Генералът - никога. Ако разбираш това, ще ти стане ясно какъв човек е водача и какви са хороскопните признаци, че един човек може да бъде водач.

Как се проявява астрологично? Ами напълно нетипично -:)) Не мога да ти дам "рецепти". Тези хороскопи не са масовка, говорим за малък % от населението. И не желая да влизам в елементарни спорове как едно и също нещо се проявява различно в  различните хороскопи. Затова ги има тези есенциални и аксидентални достойнства, затова има различни домове и Асцти - те са виновни за различията.

Но определено на водача силата му не е в мускулите. Той използва мускулната сила на тълпата. Бих гледал първи дом, управител, връзката с 10, комуникационните - 3,7 и 11 дом, Слънцето, Луната и Марс.

Ако искаш хороскоп на водач, по-добре гледай Хитлер. Той е имал личен астролог, чийто записки са запазени и съмнения в часа няма. За Наполеон не съм сигурен дали не е нагласен, за да падне Слънцето в 10 дом. Твърде тривиално. Може и е да така, но при водачите Слънцето трябва да е леко озаптено и не толкова ярко и горещо. Според мен при Наполеон е в 9 дом, но доказателството е трудна работа -;)

Съгласна съм ,че "големите режисьори (водачи) " наблюдават сцената от последният ред ( лек нюанс на интимност ) и режисират постановката.Към това ,което си предположил ,бих вметнала и участие на 8 дом . ;)

Мдаа...Дори и да не се признава е точно така...
Водачите обикновено имат необикновена съдба...
Но..,за да разберем дали е подходящ водача дали не следва да разгледаме 3 основни планети...,като не пренебрегваме и останалите ..

Слънце , Меркурий , Марс...Луната също има огромно значение като въздействие.
Според мен няма как да има изява на слънцето , ако то не е в позиция да изрази светлината..Имам в предвид Слънце в кадентен дом или в следващ...Марс като енергия - символ на активността , динамиката и действието...,Меркурий като начин да убедиш , да предадеш на другите мислите...,Луната като въздействие , памет в/у масите...Нали не приемаме водачите по каруцарското поведение ;D и надменно отношение..,а по железните ръце в кадифени ръкавици? ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 05, 2012, 08:12:10 pm »
По темата ще допълня, че ако търсим астрологични указания, следва да се има предвид и за какъв тип "водач" става дума - духовен /гуру, идеологичен /ментор, политически /диктатор; човек, който да поведе масите /реформатор, и т.н. Това предполага различни комбинации от доминанти в хороскопа.

Ако говорим за духовен водач, чийто живот е фокусиран върху някакъв вид идеология (която не носи политически характер), хуманитарна кауза, тогава като доминанта бих предложила Луна/Лунни възли + Слънце + Юпитер. За по-голяма убедителност добавяме Меркурий и Марс. Силен Марс е нужен там, където има не само отдаденост на някаква кауза, а и стремеж същата да се защитава и налага (Марс + Юпитер или Меркурий/Юпитер + Марс).

Слънцето има важно място и в картите на духовните водачи, не само при обществените лидери. Слънцето и Венера дават харизма - при индийците те се свързват с творческото начало, със "семето на живота".

Акцентирана Луна предполага силен резонанс с публиката, тълпата, ако добавим и Лунните възли - умение да се въздейства върху масовото съзнание, да си "на точното място", да уловиш "духа на времето".

Юпитер, както знаете, се свързва с духовността, менторството, философските и религиозни възгледи. В някои случаи силното влияние на Юпитер може да даде и фанатизъм или сляпо следване на установения канон - при индийците това е планета, която се свързва с традицията, с духовенството (по Сатурн е демокрацията). В този смисъл Юпитер е двойнствена планета, има и своята "тъмна" страна - това са религиозното лицемерие, расовите (кастови) предразсъдъци, псевдоморалът, надменността на подбрания "елит" към всички, които са извън привилегирования кръг.

Към всичко това добавяме влиянието на трите транссатурнови планети - те поставят допълнителен акцент, нюансират, но основното би трябвало да можем да "разчетем" и по септенера. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Юли 05, 2012, 09:53:41 pm »
Писали, писали, писали....и за мен - нищо. Не съм доволна.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #38 -: Юли 06, 2012, 12:01:50 pm »

:P :-[ като му дойде времето, сега почитаме мъртвите, живите после :))) :P
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #39 -: Юли 06, 2012, 08:21:12 pm »

не си доволна,ама пък си волна- действай :mellow: