Първо постановката на въпроса ти е абсолютно логически грешна.
1. Някак извеждаш заключение, че някакви обекти в пространството (звезди) нямат връзка с други обекти (хора) в същото пространство.
Къде имаш нужда от пояснение? От наша гледна точка (малка плоскост наречена земна повърхност) съзвездията се състоят от обекти които са на (някои от тях) милиони светлинни години една от друга, т.е. по-вероятно е да имат влияние в своята сфера на гравитационно и магнитно поле. Единственото което достига до нас е светлина от различни точки на космоса, някои от които дори може да не съществуват вече като обект ( светлината на някои звезди достига до нас много след като те на практика са изчезнали).
Как може един обект, който е абсолютно несвързан с друг по никакъв критерий освен с ъгъла на нашата гледна точка на тази повърхност в даден момент да окаже влияние върху характера ми, живота и тн.
Отделен е въпросът че се придават човешки качества заимствани от характеристиките на дадено животно с което е оприличен даден звезден знак.
Аз не знам защо пълнолунията и новолунията предизвикват приливите и отливите, но това е факт.
Не знам също как да обясня електричеството, но го ползвам.
Като любител на физиката и математиката, имам задоволително обяснение което работи не само за мен, но и на този принцип се изстрелват спътници в орбита и тн. Огромни капацитети на науката са ни предоставили знанието.
Приливите се дължат на различните стойности на гравитационното поле в различните части на земята. Тъй като Луната има достатъчно силна гравитация, защото е близо до нас, има части на Земата които в следствие на по-голямата си близост до луната (поради земната форма и специфичната ост на въртене на земята около себе си). Слънцето също оказва влияние но то на практика е толкова малко че не се взема под внимание (при приливите и отливите).
Всъщност толкова слабото влияние на привличане на водата от най-близката ни звезда Слънцето е интересно, като се има предвид твърдението че звезди на милиарди светлинни години определят живота (който в по голямото си разнообразие е 80% вода и нагоре).
Естествено радиационното, магнитното и гравитационното влияние спрямо земята като цяло са измерими, и в известна степен константни като се има предвид бавното стареене и разширяване на вселената спрямо един човешки живот - получават се разлики с величини няколко милиона нули до единица след запетайката.
Електричество - свойства на субатомните частици, свързани с магнетизма електромагнетизма. Електричеството е точно и изчислимо - до такова ниво че се правят много прецизни опити с изчислението на електричеството в невроните на човек например

Разяснявам тези неща не само защото математиката и физиката са ми хоби, но и защото посочените от теб явления имат точно обяснение.
Hann, искаш ли да ни споделиш в кой знак се намира Меркурият ти и какви аспекти има?
Водолей
За да отричаш астрологията(или каквото и да е) трябва да си запознат с него.Когато си имал пряко съприкосновение със същността на нещата и си направил своите изводи - ок, но да отричаш на сляпо е тесногръдо и глупаво.По едно време беше нашумяло съзвездието Змиеносец и само това се въртеше като довод, че "всичките тия зодии били пълна глупост".Пък и всеки си има своя философия за живота, Вселената и всичко останало.
Кога съм отрекъл каквото и да било ? Точно затова първо писах "по запознати от мен" да отговорят логично както се полага на една НАУКА. Тесногръдието е характеристика, която би трябвало да разкриеш в мен след едно добро познанство от няколко години

Малко авторитетни мнения за астрологията. :blink:
"Астрологията е наука сама по себе си и съдържа вълнуващ запас от знания. Тя ме научи научи на много неща и аз съм й изключително задължен. Тя е като животворен елексир за човечеството."
- Алберт Айнщайн
"... често прекарвам вечерите си с астрологията. Правя астрологични изчисления, за да намеря ключ към сърцевината на психологическата истина."
- Карл Юнг
"Физик без познания по астрология няма право да се нарича физик." 
"Този, който не разбира астрология не може да бъде доктор, а е глупак." :DD
- Хипократ
И една мисъл на Артър Кларк, която аз много харесвам и смятам, че има известно отношение и към сегашната дискусия. „Всяка една достатъчно напреднала технология е на практика неразличима от магията.“
Не е важно как го наричаме и дали го разбираме, важното е да работи. :blink:
Теориите идват и си отиват, учените също. Днешните учени са на път да докажат че Айнщайн е бил неточен. След няколко месеца когато има пресконференция от Церн ще сложа линк с директен видео стрийм, такъв имаще преди няколко дни във връзка с higgs boson - там се говореше за "божията частица" която изгражда масата = гравитационните влияния и тн.
Айнщайн и други велики умове са ни тласнали напред, но те са ни "дали" просто опорни точки и са просто хора. Не са разполагали с технологията, с разбиранията и с. Това че някой е казал нещо преди десетки, стотици или хиляди години - всеки сам трябва да си направи заключенията дали трябва да се приемат като неоспорима истина.
Това че Айнщайн е светилище в една сфера, не означава че трябва сляпо да се доверяваме на преценките му в друга.
А абсолютната вяра на Айнщайн в Бог и атеизма на Стивън Хокинг ( смятан за учен от ранга на Айнщайн) ?
Това са два полюса на два титана в една и съща сфера. Възприятията ни са много ограничени и субективни, така че всеки сам избира на какво да вярва, каквото правя и аз тук

Здравейте 
Много пъти съм ставал свидетел, когато астролози,
Здравей,а ти до колко си навътре в науката астролотия,за да я отричаш :rolleyes:
или само на база медийната изява на астролози са твойте изводи... :mellow:
"Много пъти съм ставал свидетел, когато астролози, дори по телевизиите (което не представлява фактор, ест.) " Това разяснение в скобите би трябвало да ти говори, че съм наясно - медиите не са единствения най-малкото коректния източник.
Не се хващай за отделни думи

Уточнение: целта ми не е да нападам който и да било от вас, както и да омаловажавам вашето занимание за което сте отделили част от живота си. Всъщност уважавам всяко едно мнение и то ми е полезно за да си направя заключения.
И наистина както някой по-горе беше писал явно не съм скептично, саркастично или злонамерено настроен щом съм тук и пиша.