Най-ревнивите хора, които съм срещала, са с твърд аспект между Луната и Сатурн, никакви Плутони и Скорпиони няма. В най-нисшето си проявление този аспект се свързва с качествата завист и свидливост.
Зависи в голяма степен и от позицията на Луната и Сатурн - виждала съм и много сдържани хора с такъв аспект, и свръхистерични, лишени от всякакъв контрол върху емоциите.
Сатурновият контрол е по-различен - той е свързан с ограничаване/потискане, докато плутоновият - с проникване/асимилиране. Сред родените с твърд аспект между Луната и Плутон съм срещала преобладаващо овладяни хора - до такава степен, че нищо не се вижда на повърхността, нищо не потрепва. Аз самата съм с такъв аспект и мога изключително добре да се владея, но само ако успея да си изключа емоциите и всякакво чувство за жалост и съпричастност (по знака на Луната и Марс), което за съжаление все още не успявам да постигна. Що се отнася до плутоновия контрол, мен лично ме е лъгал човек с Луна/Плутон, гледайки ме право в очите - нито един лицев мускул не потръпна, не си сведе погледа надолу, по никакъв начин не се промени, когато му беше зададен директен въпрос-констатация право в очите. Но най-забавното в случая е, че все още продължава да лъже и да вярва, че не съм прозряла лъжите му.