Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47076 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Казуси
« Отговор #140 -: Август 14, 2012, 08:52:45 pm »
За ревност и обсебващи тенденции съм по-съгласна, но пък те не се ли проявяват в по-малка или в по-голяма степен при всички аспекти Луна/Плутон?!

Същото може да се каже и за Луна/Сатурн, ако гледаме само септенера.

За луна-сатурн=ревност не съм съгласна. Може да е сдържаност, стремеж към контрол в/у себе си/половинката/околните, но ревност...
Но, лили, предният ти пост ме наведе на разни мисли-ще споделя по-късно - с пример :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Август 14, 2012, 09:06:29 pm »
Най-ревнивите хора, които съм срещала, са с твърд аспект между Луната и Сатурн, никакви Плутони и Скорпиони няма. В най-нисшето си проявление този аспект се свързва с качествата завист и свидливост.

Зависи в голяма степен и от позицията на Луната и Сатурн - виждала съм и много сдържани хора с такъв аспект, и свръхистерични, лишени от всякакъв контрол върху емоциите.

Сатурновият контрол е по-различен - той е свързан с ограничаване/потискане, докато плутоновият - с проникване/асимилиране. Сред родените с твърд аспект между Луната и Плутон съм срещала преобладаващо овладяни хора - до такава степен, че нищо не се вижда на повърхността, нищо не потрепва. Аз самата съм с такъв аспект и мога изключително добре да се владея, но само ако успея да си изключа емоциите и всякакво чувство за жалост и съпричастност (по знака на Луната и Марс), което за съжаление все още не успявам да постигна. Що се отнася до плутоновия контрол, мен лично ме е лъгал човек с Луна/Плутон, гледайки ме право в очите - нито един лицев мускул не потръпна, не си сведе погледа надолу, по никакъв начин не се промени, когато му беше зададен директен въпрос-констатация право в очите. Но най-забавното в случая е, че все още продължава да лъже и да вярва, че не съм прозряла лъжите му. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #142 -: Август 14, 2012, 09:17:26 pm »
Хмм-аз имам куинкос-знаеш, че е доста подъл този аспект, м/у луна и сатурн. Не съм ревнива, не мога да кажа, че съм щедра, но чак пък свидлива...
Но...обичам да съм наясно с нещата-например "утре ще ти се обадя", и ми се обажда след седмица с извинения-не ми минава много.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Август 14, 2012, 09:29:11 pm »
Но...обичам да съм наясно с нещата-например "утре ще ти се обадя", и ми се обажда след седмица с извинения-не ми минава много.

Това ще да е по Меркурий/Юпитер  ;D - могат да те убедят, че слънцето изгрява на запад.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #144 -: Август 14, 2012, 09:32:53 pm »

Това ще да е по Меркурий/Юпитер  ;D - могат да те убедят, че слънцето изгрява на запад.

Аа...ми аз не говорех за конкретен човек, но по принцип съм съгласна. Юпитер в някои карти много обещава :)

« Отговор #145 -: Август 14, 2012, 09:34:22 pm »
А квинтил между Луната и Сатурн как се изразява ?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #146 -: Август 14, 2012, 09:43:40 pm »
Роня, точно ти ги имаш и двете :) но пък сигурно е трудно да определиш колко ти тежи сатурн квадрат слънце и колко луна квадрат уран
Със сигурност бележи тежък живот, но както и ти каза-човек като се пребори, сигурно е силен за 100.

Ееее, ма той УранЯ не е малефик! не го броя аз. Но знам как се проявява - с чести желания за промени. Този квадрат Уран/Луна много лесно се разпознава, според мен. Уран иска навън, на Луната на всеки 14 дни й щуква обратното и екстра се разбират двамата, да ти кажа. направо не знам тригон или съвпад какво ще е.  ;D Слънце/Сатурн квадрат според мен е аспекта на отишлия си баща, така мисля. Слънцето е ранено от което, нормално.

« Отговор #147 -: Август 14, 2012, 09:54:44 pm »
Роня, точно ти ги имаш и двете :) но пък сигурно е трудно да определиш колко ти тежи сатурн квадрат слънце и колко луна квадрат уран
Със сигурност бележи тежък живот, но както и ти каза-човек като се пребори, сигурно е силен за 100.

Ееее, ма той УранЯ не е малефик! не го броя аз. Но знам как се проявява - с чести желания за промени. Този квадрат Уран/Луна много лесно се разпознава, според мен. Уран иска навън, на Луната на всеки 14 дни й щуква обратното и екстра се разбират двамата, да ти кажа. направо не знам тригон или съвпад какво ще е.  ;D Слънце/Сатурн квадрат според мен е аспекта на отишлия си баща, така мисля. Слънцето е ранено от което, нормално.

Ако човек не надскочи себе си, то и луната и слънцето могат да са малефици :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #148 -: Август 14, 2012, 10:00:12 pm »
Чак пък слънце малифик...не съм попадала на такава теория :)

« Отговор #149 -: Август 14, 2012, 10:03:11 pm »
Чак пък слънце малифик...не съм попадала на такава теория :)
Няма Теория
Ама щом има слънце в падение, заточение, изгнание, уволнение  ;D, що да не е и малефик

« Отговор #150 -: Август 14, 2012, 10:20:33 pm »
Ааа  :blink: , съвременният човек е много Чувствителен и сигурно би определил и изкуствените спътници, сателити и прочие за малефици  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #151 -: Август 14, 2012, 10:39:21 pm »
Съвсем скоро четох в някакъв форум дискусия за Слънцето, че може и да действа като малефик. Цитираха Индийска астрология, както и някои от древните като Абу Машар и Езра. Ще го потърся и ще пусна линка.

Във форума на дъновистите.

Иначе, да - според индийските астролози Слънцето е малефик заедно с Марс, Сатурн и възлите, вероятно е свързано с понятието "изгаряне". Но е нужно човек да е наясно с тяхната философска система, за да разбере защо. На който му е интересно, да потърси понятието "kroora"/"krura" какво означава на санскрит.
Въпросната "малефичност" се проявява в зависимост от еволюционното ниво на индивида - на едно по-висше ниво Слънцето е духовна планета - "светлината на живота", както и Венера - "семето на живота". По този начин един "малефик" може да даде загуби в материалния свят, но израстване в духовния - по пътя на загубите.

« Последна редакция: Август 14, 2012, 10:43:28 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #152 -: Август 14, 2012, 10:51:56 pm »
Мнго интересно, лили
Относно "kroora" не намерих нищо смислено
Да не е това:

In Sanskrit it is  (“krura”) – “rough, harsh, strong"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Август 14, 2012, 10:53:12 pm »
Да, това е, Слънцето е една от такива планети - с bad temper, ако говорим за по-нисше ниво на проявление.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #154 -: Август 14, 2012, 10:55:24 pm »
Да не излезе накрая, че слънцето във водолей ми ранява готиния уран в скорпион  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Август 14, 2012, 10:57:45 pm »
И такива безумия съм чела (в някои съвременни интерпретации) - Слънце ранено от Луна, Луна ранена от Венера, изгорени Лунни възли. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #156 -: Август 14, 2012, 11:05:15 pm »
Аз съм склонна да вярвам на старите майстори, но щом и те казват, че слънцето е krura...

Ама всъщност по принцип ли е така, или при дадени условия-знак/дом?

« Отговор #157 -: Август 14, 2012, 11:06:46 pm »
Да не излезе накрая, че слънцето във водолей ми ранява готиния уран в скорпион  ;D
Разбира се, че е така  :blink:. Слънцето е звезда, тя огрява (осветява  ;)) планетите в системата. Факт :)
Ако някой ще ранява, това е слънцето  :blink: А, де  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Август 14, 2012, 11:21:29 pm »
Ама то става много интерсно, защото пък се оказва че Жан Морин напълно отрича изгарянето на планети от Слънцето и твърди, че то не може да действа като малефик!

За "изгарянето" зависи коя планета попада в лъчите на Слънцето.
Меркурий се намира най-близо до Слънцето, не се отдалечава на повече от 28 градуса от него, така че при него ефектът може да не е чак толкова силно изразен - той си е по принцип поопърлен. :)

Зависи от характера и природата на планетата, която попада близо до Слънцето. Марс и Юпитер са планети с огнена природа, така че съвпадът им със Слънцето не знам доколко можем да го броим за изгаряне. Докато съвпадът със Сатурн по-скоро ще да е изстудяване за Слънцето, отколкото изгаряне за Сатурн. За Венера древните казват, че най-много страда, ако се намира близо до Слънцето, но не съм получила категорични доказателства на практика.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #159 -: Август 14, 2012, 11:27:51 pm »
Какво за изгорена венера-имам преки наблюдения-каква се очаква да е като изгорена?