Не знам... Моята е в 7ми, на 10 градуса от ДЦто, близо ли е, далече ли е... Още чакам да видя как две новолуния в една и съща година (соларно и прогресивно) ще се проявят, защото принципно би следвало тази Луна да има проявления отвъд философските... Когато се омъжих е била към края на 7ми, но без никакви съществени аспекти, освен съвпад с Вертекса, който за мен е 50/50 действащ за прогнози. Когато родих е била в точен съвпад с Плутон в 8ми, У10. По-интересно ми стана, че и двете събития, които имат три години разлика помежду си, както и други съществени за мен, са започнали да се случват след навлизането на Слънцето и Меркурий в Стрелец, и то двамата си вървят заедно при мен, +– градус, тази година са част и от пр новолуние...
Дирекционната Луна при брака е в точен съвпад с прогресивната, не знам дали това е така по принцип, не съм много на "ти" с дирекциите, но това важи и за Слънцето и Венерата ми, като и дир и пр Венера са върху Меркурий на К9. А Меркурий е бил точно на МЦто, явно меркурий е някакъв по-важен, отколкото си мислех в моята карта, макар транзитите му изобщо да не ги усещам.
Като родих дир Луна е в нулевия градус на Дева и с това се изчерпват аспектите й.

И нищо друго по дирекции, но това бее година, в която соларните оси съвпаднаха до минута с наталните.