Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47105 Прегледи
Re: Казуси
« Отговор #160 -: Август 14, 2012, 11:30:44 pm »
Какво за изгорена венера-имам преки наблюдения-каква се очаква да е като изгорена?

Очаква се човек да изрази себе си  ;) :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Август 14, 2012, 11:33:00 pm »
Какво за изгорена венера-имам преки наблюдения-каква се очаква да е като изгорена?

Познавам доста хора с такава позиция, не видях някаква по-особена специфика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #162 -: Август 14, 2012, 11:35:29 pm »

Познавам доста хора с такава позиция, не видях някаква по-особена специфика.

Мда-и аз така

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Август 19, 2012, 01:11:46 pm »
Не съм сигурна в коя тема да го пиша, но нека го споделя тук.

Гледах картата на майка ми и забелязах, че работи направо като по часовник, за разлика от моята.

Интересното при нея е, че при всяко важно събитие прогресивната Луна в нейната карта или е в точен съвпад с някой от ъглите в радикса, или с прогресивни такива. Направо е като по учебник всичко, де да беше при мен така.

Първи брак - завръщане на прогр. Луна - близо до нат. МС; когато склюва първия си брак, двете кардинални оси в прогресивната карта едновременно сменят знак;

Втори брак - прогресивна Луна в точен съвпад с нат. ДС и в точен квадрат с прогр. АС/ДС;

Раждане на дете - прогресивна Луна в точен съвпад с прогр. ДС, точен тригон с прогр. Марс, който също прави мажорен точен аспект с прогр. АС/ДС (в радикса се намира в 11 дом).

Направо като по часовник работи прогресивната Луна в нейния хороскоп, рядко го срещам в повечето карти.
Да не би защото Луната в натала също е ъглова (намира се в 10 дом, близо до МС)?

Вашите наблюдения за ъглови Луни какви са - повече ли събитийност дават, минавайки в съвпад с ъглите по вторична прогресия? По-предсказуеми ли са техните прогресии?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #164 -: Август 19, 2012, 01:51:01 pm »
Моята натална Луна е на същата позиция като тази на майка ти. Но моите събития засега са други.
Около датата, на която разбрах, че съм приета във ВУЗ, прогресивна Луна е била в точен съвпад с натален СЛВ в 6-ти дом. В опозиция с натална Венера е била при начало на първата ми сериозна връзка (двете събития се случват в рамките на няколко месеца).
При дипломиране съм имала прогресивно пълнолуние.
При записване за следваща образователан степен прогресивна Луна в точен тригон с натален Меркурий близо до АС.
При подписване на първи трудов договор прогресивна Луна е била в разходящ съвпад с натален Юпитер (възможен У10) в 9-ти дом.
При повишение в длъжност прогресивна Луна е била в съвпад с МС и натална Луна. Това много добре пасва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Август 19, 2012, 02:01:20 pm »
Нейната карта работи толкова първосингално, чак се учудих. Много е лесна за предсказания, вкл. и смъртта й видях, доста ясно беше показана. Друг е въпросът, че не вярвах и не допусках, че това ще се случи.

И в друга карта, която ректифицирах наскоро (без известен час на раждане, само интервал през деня), прогресивната Луна работи като по часовник, дирекциите също. Мама му стара, защо същите прогресии и дирекции не дават никакво развитие при мен?  :-\
« Последна редакция: Август 19, 2012, 02:08:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #166 -: Август 19, 2012, 04:23:33 pm »
Не знам... Моята е в 7ми, на 10 градуса от ДЦто, близо ли е, далече ли е... Още чакам да видя как две новолуния в една и съща година (соларно и прогресивно) ще се проявят, защото принципно би следвало тази Луна да има проявления отвъд философските... Когато се омъжих е била към края на 7ми, но без никакви съществени аспекти, освен съвпад с Вертекса, който за мен е 50/50 действащ за прогнози. Когато родих е била в точен съвпад с Плутон в 8ми, У10. По-интересно ми стана, че и двете събития, които имат три години разлика помежду си, както и други съществени за мен, са започнали да се случват след навлизането на Слънцето и Меркурий в Стрелец, и то двамата си вървят заедно при мен, +– градус, тази година са част и от пр новолуние...

Дирекционната Луна при брака е в точен съвпад с прогресивната, не знам дали това е така по принцип, не съм много на "ти" с дирекциите, но това важи и за Слънцето и Венерата ми, като и дир и пр Венера са върху Меркурий на К9. А Меркурий е бил точно на МЦто, явно меркурий е някакъв по-важен, отколкото си мислех в моята карта, макар транзитите му изобщо да не ги усещам.

Като родих дир Луна е в нулевия градус на Дева и с това се изчерпват аспектите й.  ;D И нищо друго по дирекции, но това бее година, в която соларните оси съвпаднаха до минута с наталните.
« Последна редакция: Август 19, 2012, 04:33:01 pm от Ronia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Август 19, 2012, 04:27:37 pm »
Не знам на какво се дължи, но през целия престой на прогр. Луна във Везни със сума ти аспети (аспектира ми почти цялата карта) нямах почти никакви по-значими лични събития (както пише в астро книжките) - всичко, което се случи и продължава да се случва сега, е сърбане на чужди попари. Тоест събития в живота на близки хора, които рефлектират директно върху мен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #168 -: Август 19, 2012, 04:31:13 pm »
Намирам логика в това. Везните са знак, който се свързва повече с другите. Човек с акцентирани Везни винаги ще се интересува какво мислят другите, какви са техните нагласи и желания. И в момента точно това ти се случва - учиш се да поставяш другите на преден план.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Grace

• 2257
« Отговор #169 -: Август 19, 2012, 04:33:10 pm »
Не знам на какво се дължи, но през целия престой на прогр. Луна във Везни със сума ти аспети (аспектира ми почти цялата карта) нямах почти никакви по-значими лични събития (както пише в астро книжките) - всичко, което се случи и продължава да се случва сега, е сърбане на чужди попари. Тоест събития в живота на близки хора, които рефлектират директно върху мен.

Лили, всичко е лично. И събитията, които се случват на други хора, по един или друг начин те засягат лично.  :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #170 -: Август 19, 2012, 04:33:41 pm »
При мен е просто един застой. Тотален.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Август 19, 2012, 04:35:13 pm »
И в момента точно това ти се случва - учиш се да поставяш другите на преден план.

На мен това качество ми е вродено, а и от малка съм закърмена с това - все да пълня чужди "панички", не и моята.
Може би сега го доусвоявам по някакъв начин и започват да ми се избистрят някои мисли в главата, например как на някой човек му минава животът в чистене на чужди обори. Я, аз нямам ли си свой обор за разчистване!?  ;D
« Последна редакция: Август 19, 2012, 04:39:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #172 -: Август 19, 2012, 04:38:03 pm »
Аз пък не го намирам за нормално. Везните са знак на Венера и би било далеч по-нормално да имаш и движение по отношение на връзки, контакти, разиряване, повече емоционални контакти. не знам кой дом е това, има значение, но все пак...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Август 19, 2012, 04:38:23 pm »
Лили, всичко е лично. И събитията, които се случват на други хора, по един или друг начин те засягат лично.  :blink:

Да, Грейс, и ми създават изключително много проблеми. Но продължавам да вярвам, че всичко, което третирам като "зло" за мен в момента, ще се трансформира в "добро" някой ден. И вероятно това "зло" ми е спуснато свише, за да бъде своеобразен трамплин за отскок.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Август 19, 2012, 04:40:32 pm »
Аз пък не го намирам за нормално. Везните са знак на Венера и би било далеч по-нормално да имаш и движение по отношение на връзки, контакти, разиряване, повече емоционални контакти. не знам кой дом е това, има значение, но все пак...

Тотален застой и тотално разчистване на връзки и контакти, изгърмяха доста приятелства.
Прогресивната Луна минава през 11 дом, транзитният Сатурн също.

Раздвижването е в професионален план, откакто Юпитер е в Близнаци.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #175 -: Август 19, 2012, 04:42:46 pm »
Значи има проявление. Щом гърми, не е застой.  :P Но не е положително развитие... И по дом се проявява точно... И моята пасмина е в 11ти, ама ни гърми, ни е положително. Тъй че, има развитие при теб и щом има отпадане, ще има и добавяне.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Август 19, 2012, 04:46:55 pm »
При мен опозициите на прогр. Луна към лични планети рядко дават благоприятни събития, при други хора съм забелязвала и положителни такива. А може би така го определям, защото въпросните прогресии се случват при много напрегнат транзитен фон, т.е. вървят ръка за ръка с трудни транзити на бавни планети. Затова нито предстоящото навлизане на транзитния Сатурн в 12 дом, нито на прогресивната Луна (и в Скорпион) там вече не ме плаши - на фона на всичко, което се е случило досега, няма как да бъде по-лошо. :) И ако някой реши да ми прогнозира "изолация", много моля  ;D - аз досега все си бях в такава, тепърва смятам да излизам от нея. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #177 -: Август 19, 2012, 04:51:03 pm »
То винаги има и муха в супата, не е само при теб.  ;D Моят Плутон се квадратира, че и за трети път още малко, Сатурн ми разката играта с квадрата към Луната, преди това Плутон беше опозиция на Марс, а Уран го квадратиташе... Нещо като цяло започвам да изпадам в дупка като ги следя и ми пречат на позитивното мислене.  ;D Чакам, чакам, надявам се, то Юпитери, то Венери, то Нептуни, то тригони, то съвпади, ама... един ремонт завърших и дотам беше.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Август 19, 2012, 04:54:13 pm »
;D Чакам, чакам, надявам се, то Юпитери, то Венери, то Нептуни, то тригони, то съвпади, ама... един ремонт завърших и дотам беше.

Аз и на това ще се радвам, ако успея да завърша някога клетия ремонт.  ;D

Да му се не види на скептицизма, поне едно тото да бях пуснала, докато Юпитер ми минаваше през петодомния стелиум, мина и замина, докато аз го чаках да проработи!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #179 -: Август 19, 2012, 04:56:22 pm »
 ;D Аз пусках, и още ще пускам, че там и Венерата ми е намесена, и Нептун, че е У2... Ще пускам, то друго не ми остава. С Уран във 2ри, след като ми показа дъното на кесията, че и се съдра да прави дупки в него, да взема да видя и другата страна, белким.

Наляга ме и песимизма и мен нещо в псоледно време. Много очаквания имах... Вярно, годината не е свършила още, но...