Здравей Гост

Нещо май куца

• 24 Отговора
  • 3953 Прегледи
Re: Нещо май куца
« Отговор #20 -: Юли 25, 2012, 07:53:54 pm »
това за клончето ми допада,но то е било част от дърво, пречупена част и щом изсъхне на полянката,често пъти става съчка от нечий огън ,полезна с топлината и светлината си ,но за кратко- изгори за да светиш, пепел при пепелта, кръговрат,земя,необходима на дървото да расте..
е има и други варианти,да попадне между зъбите на градско куче,доведено от стопаните да поплува в реката и клончето се превръща в  играчка, забавление, фризби,което подхвърлят и кучето носи,емоцията е напоителна,зареждаща,и незабравима,така, попада в историята,в нечие минало...
случва се клончето докато си плува в реката или изсъхва на полянката да бъде взето от щъркел за гнездо и дълги години да гледа отвисоко на света и да дава топлинка и сигурност на поколения новоизлюпени, ако светкавица не го удари и изпепели покоя му...но ще остане спомена,че то някога е полетяло,макар и за кратко...
може да стане и  част от оградка,сплетено с много други клончета, оградка на градина или на кошара, охранител и защитник на територия....

:P е живота не е само рафтинг и плаж на полянката,волна програма
има и задължителна ,изборите на съдбата ...

Стреличке, СУПЕР СИ !!!  :wub: ;D :wub:

« Отговор #21 -: Юли 25, 2012, 08:23:27 pm »

Ние може и да сме едно цяло, но не го знаем. А пък че сме еднакви или подобни-не. Едни са глупави, други умни, едни са инертни, други упорити-нали това му е хубавото-шарени сме :)

едно цяло сме защото Бог ни обича и ни дава винаги втори шанс
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 09:13:48 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #22 -: Юли 25, 2012, 09:30:36 pm »
В общи линии ти разбирам идеята. Но да се върнем на квантовата механика и дуализма
До колкото ми е известно основната идея е, че наблюдателят променя характеристиките на частиците, наблюдавайки ги, и това не може да бъде пренебрегнато. Къде е дуализма?...
@Papy, дуализмът е в това, че светът около нас е едновременно и вълна, и материя. Аз наблюдавам един квант и той за мен е материя, но ти не го наблюдаваш и за теб той е вълна! Какъв е всъщност този квант – вълна или материя, или и двете? Само не ме пращай сега при Котката на Шрьодингер, че май се заспамихме.
Разбирам, че искаш да ме сложиш на място и ще ти подскажа къде съм много куц – опитай с астрологични доводи! Там съм пълен глъм и само мълча и слухтя да науча нещо.. Затова съм и тук, де... хаха!  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Юли 25, 2012, 09:36:39 pm »
Ааа
Никъде не искам да те слагам
Ти си имаш място
И аз не разбирам от астрология много-много

Квантовата физика ми беше интересна, затова питах

« Отговор #24 -: Юли 26, 2012, 09:28:16 pm »
и ще ти подскажа къде съм много куц – опитай с астрологични доводи! Там съм пълен глъм и само мълча и слухтя да науча нещо.. Затова съм и тук, де... хаха!  ;D
.... и  дълго ли мълча,докато  слухтя ,темата е нещо май ми куца и ти го докара  до ....съм много куц,та - ляво, дясно или двустранно си :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...