Здравей Гост

Елекции от А до Я - теория и практика

• 122 Отговора
  • 16806 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Елекции от А до Я - теория и практика
« Отговор #60 -: Август 25, 2013, 08:27:18 pm »
Боряна,
Какво продавате в магазина? :-\
Дамска мода и аксесоари

И..къде е Венера в елективната карта? А Луната? :-\ :rolleyes:
Аспект с Юпитер...
Тогава астрологията за мен беше, хороскопите във вестника :blink: От скоро се занимавам. Може да дадете предположения, а аз ще ви кажа какво е реалното състояние към този момент :blink:

На Има го-Нема го...не ми се играе... ;D
Дай карта с точното отваряне на магазина...и карти на съдружниците.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #61 -: Август 25, 2013, 08:36:37 pm »
Боряна,
Какво продавате в магазина? :-\
Дамска мода и аксесоари

И..къде е Венера в елективната карта? А Луната? :-\ :rolleyes:
Аспект с Юпитер...
Тогава астрологията за мен беше, хороскопите във вестника :blink: От скоро се занимавам. Може да дадете предположения, а аз ще ви кажа какво е реалното състояние към този момент :blink:

На Има го-Нема го...не ми се играе... ;D
Дай карта с точното отваряне на магазина...и карти на съдружниците.
Пак слагам картата на отварянето и моята, съдружници нямам

*

Veselin

• 2737
« Отговор #62 -: Август 26, 2013, 02:32:44 pm »
Интересно, днес Б. сам ме потърси при сходящ секстил Луна - Юпитер, все едно нищо не е станало. Съвсем по близнашки. Но дано след време да не стане пак да се сдърпаме, че вече стана всяка събота така.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Август 26, 2013, 02:38:05 pm »
... все едно нищо не е станало. Съвсем по близнашки.

Да  ;D, типично близнашки номера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #64 -: Август 28, 2013, 07:52:15 am »
Луната не е без курс - ще завърши секстила си с Марс, преди да напусне знака.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Август 28, 2013, 08:13:26 am »
Това горе е по-скоро събитийна карта, а не елективна. Елективна означава изборна, т.е. предварително определена, нагласена с оглед на някакви критерии.

А Луната защо да е без курс - няма ли да направи секстил с Марс преди да е влязъл в следващия знак?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #66 -: Август 28, 2013, 08:20:21 am »
А Луната защо да е без курс - няма ли да направи секстил с Марс преди да е влязъл в следващия знак?
Ще направи - това го проверявах по ефемеридите, за да знам и в хорарите дали да се отчита този секстил.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Август 28, 2013, 08:49:31 am »
Зависи каква е целта на елекцията. Ако целиш нещо да скриеш, да мине незабелязано и/или без последици, можеш да избереш Луна без курс, намаляваща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Септември 01, 2013, 04:37:32 pm »
Боже, какво безумие прочетох преди малко в един астрологичен форум - дата за сключване на брак, препоръчана от двама номеролози. Щото, видите ли, било в синхрон с номерологичната вибрация на датата на раждане.

9 септември - съпад на Луна, Раху и Сатурн в Скорпион в квадрат с Марс. Егаси, тук вече и аз ще си позволя да кажа, че елекции не могат да се правят от всеки сульо и пульо по форумите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Септември 11, 2013, 06:52:36 pm »
Не съм казала, че номерологията е безумие, а имах предвид, когато една благоприятна от номерологична гледна точка карта се съчетае с абсурдна карта от гледна точка на елективната астрология, т.е. когато говорим за очевидно непознаване и грубо неспазване на някои основни елективни правила.

Най-добрият начин е да се съчетават и двете, но не може да се избира астрологична карта без да познаваме правилата за елекция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #70 -: Ноември 23, 2013, 09:07:02 am »
Според вас тази елективна карта подходяща ли е за регистрация в сайт, от който да се печелят пари чрез разработване на проекти? Търсих и други подходящи възможности, но тази ми се струва най-подходяща, въпреки опозицията Луна Сатурн, но тя е вече разходяща, а Луната ще направи тригон с Венера, която е в близост до МЦ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Ноември 23, 2013, 10:10:50 am »
Според вас тази елективна карта подходяща ли е за регистрация в сайт, от който да се печелят пари чрез разработване на проекти?

С какво ще са свързани проектите - програмиране?

Картата може да се каже, че е относително добра. За такъв вид дейност може да се избере и Луна в мутабелен знак, но в случая може би не е подходящо, тъй като ако, например, е в Близнаци, ще има опозиция с основния сигнификатор на дейността - Меркурий.

В зависимост от вида елекция винаги трябва да се взема под внимание основният сигнификатор. Ако правим сайт, това на първо място е Меркурий - не трябва да е ретрограден или в сянка, изгорен. Може да се избере и ден, в който Луната има хармоничен аспект с Уран, особено ако сайтът е с технологична и ІТ насоченост (Меркурий - за електронна търговия, информационен сайт, предлагане на услуги, клю-клю).

Можеш да пробваш и още един вариант - същия ден, но малко по-късно, към 18.30 ч. Опозицията между Луната и Сатурн (макар и разходяща) в случая се компенсира от сходящия тригон между Луна (у1) и Венера в 7 дом. Седми дом символизира клиентите и целевата аудитория, т.е. всички, към които е насочен продуктът, комуто се предлага.

По ведическата система не са съвсем в синхрон нещата със западната карта, но все пак не става въпрос за сватба или секцио, а за неодушевени услуги, така че можем отчасти да се абстрахираме.

Лунният ден (титхи) е подходящ - Sukla Trayodasi (трети л.д.), накшатрата на Луната (Криттика) дава смесен резултат (поне не е с изцяло неблагоприятен характер), накшатрата на Лагна (ако се избере 18.30 - Пунарвасу) се свързва с движение, с постигане на бърз резултат. А когато се създава сайт и се позиционира в интернет пространството, трябва да бъдем много адаптивни и готови за чести промени и актуализации, за да сме конкурентни.

Какъвто час и да избереш, желая ти успех в новото начинание!  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #72 -: Ноември 23, 2013, 10:23:28 am »
Много ти благодаря, Lillie!!!
Всъщност елективната карта не е за мен, а за една моя позната, но и при нея в натала Меркурий е У3, а доколкото разбрах, тя иска да печели чрез интернет. Сега обаче като се замислих, дали наистина е добре Меркурий да е в заточение по знак (освен това ще изгори и от Слънцето)?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Ноември 23, 2013, 10:30:41 am »
Сега обаче като се замислих, дали наистина е добре Меркурий да е в заточение по знак (освен това ще изгори и от Слънцето)?

Е, той не е в близък съвпад със Слънцето, но се намира в лъчите му. А и през повечето време Меркурий е невидим поради близостта му със Слънцето. По-важно е да не е ретрограден, ако се прави нов сайт (не ъпдейт или актуализация - там може да се направи толеранс).

Ако се избере по-ранна дата, стига Луната да е хармонично поставена, Меркурий ще е в тригон с Уран. Луна в хармоничен аспект с Уран и/или Меркурий също е добър фактор.

Търговия с конфекция, козметика, аксесоари - гледаме Луна и Венера.

В крайна сметка зависи от какво смята да печели, какво ще предлага в интернет - всеки вид продукция/услуга си има сигнификатор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #74 -: Ноември 23, 2013, 11:02:38 am »
Хмм, сега тя ми каза, че става дума за правене на гадания по интернет, свързани с Таро.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Ноември 23, 2013, 11:04:57 am »
Хмм, сега тя ми каза, че става дума за правене на гадания по интернет, свързани с Таро.  :-\

;D

Тогава можем да акцентираме и 8 дом.
Вариантът за домификация, който предложих, не предполага такава насоченост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #76 -: Ноември 23, 2013, 11:17:30 am »
Съжалявам, че така се получи! Просто и аз първоначално явно не бях доразбрал нещо.
Чудя се все пак каква Луна би била най-подходяща в случая. Тя се притеснява дали от самия сайт да не я лъжат нещо с парите, които евентуално спечели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Ноември 23, 2013, 11:21:45 am »
Сайтът нали ще е неин, как ще я лъжат тогава? Или някой прави сайт, за който тя смята да работи? Нищо не разбрах.

За магии и гадателска дейност понякога се избира и намаляваща Луна или балсамична. Но нямам опит в тази насока, не съм сигурна в такъв случай каква трябва да бъде елективната карта.

Но сега ми просветна - щом става въпрос за такъв вид дейност, конфигурацията Луна/Кету+Сатурн/Раху, която присъства във ведическата карта, е доста подходяща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #78 -: Ноември 23, 2013, 11:32:14 am »
Тя ми обясни, че става дума за сайт, който не е неин, а в който хора се регистрират, където си намират клиенти, на които да гадаят, и клиентите плащат на сайта, а самият сайт дава парите на гадателите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Ноември 23, 2013, 11:33:53 am »
Вече съществуващ сайт или тепърва ще се създава?

Или става въпрос за нейна регистрация в сайта?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.