Сещам се само за няколко Скорпионки и няколко Лъва - мъже и жени, на пръв поглед нахални и безочливи, но реално това е просто някаква тромавост в общуването - нямат усет как да подходят индивидуално към всеки. Повечето изявени агресори се държат нетактично, защото са свикнали да не им отвръщат със същото. Срещнат ли отпор спират веднага и стават страхливи. Познавам жени Водолей, които също имат изявена тази наклонност, но спрямо роднини от женски пол - майки, сестри, дъщери и т.н. и там дори е по-лошо, защото накрая те излизат жертвите. Говоря за конкретни примери, някой да не се обиди.
Имаше някакъв филм, в който самолет се разби насред нищото. Някои не оцеляха, други бяха на предела. В началото тези, които бяха добре физически съчувстваха на ранените, помагаха им, подкрепяха ги и т.н., но с напредването на времето болките, хленченето и непрекъснатите вопли за помощ започнаха да дразнят и да влудяват здравите, /които имаха и отчайваща нужда от сън/ в крайна сметка те сами довършиха по-слабите. Искам да кажа, че на всеки се е случвало да бъде дребен тиранин, дори и да не го признава пред себе си, понякога това се случва несъзнателно. Изпита ли веднъж властта и влиянието си над другите, човек може да стане жесток и непоносим. Има нещо в човешката природа, което създава презрение и омраза към по-слабите, ако това е тяхно постоянно състояние.
Човек опитва най-много да се наложи със сила и агресивно, когато всъщност му липсва авторитет, сила, признание, любов и т.н. от когото има нужда да ги получи /това обикновено не са хората към които агресията се насочва, жертвите са случайни/. Знам го от собствен опит.
Когато бях в гимназията е имало хора, с които и аз се отнасях много зле и дори не мога да кажа защо, не съм изпитвала злоба към тях, просто съм избивала съм комплекси. На някои от тях съм се извинила и към момента сме добри познати.