Здравей Гост

малките диктаторчета :)

• 43 Отговора
  • 5445 Прегледи
Re: малките диктаторчета :)
« Отговор #20 -: Юли 25, 2012, 08:11:19 pm »
На мен лично ми са трудни хората с Луна в Скорпион в аспект със Сатурн, дори за близките им хора са трудно поносими. Това са вечно недоволни и заядливи. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Юли 25, 2012, 08:12:10 pm »
Познава слънце лъв, асц дева-не сатрудни
Слънце лъв, асц козирог-инат е, ама не е тормозник

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 25, 2012, 08:21:20 pm »
Сетих се за още една карта на диктатор  ;D - Слънце в последния градус на Лъв  в съвпад със Сатурн в началото на Дева, Луна в последния градус на Овен, съвпад на Венера, Марс и Плутон във Везни, АС Рак. Жена. Меркурий в Лъв на няколко градуса от Слънцето - доста субективна личност беше, особено с тоя рачешки Асцендент. Не те ли хареса от пръв поглед - просто нямаш никакъв шанс, както и да й се доказваш. А ако се включи и женска завист, става страшно - прави всичко възможно, за да те злепостави и дискредитира, при това публично и демонстративно. Преди се връзвах, но сега такива евтини номера при мен не минават, няма никакъв шанс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Юли 25, 2012, 09:15:17 pm »
Сетих се за още една карта на диктатор  ;D - Слънце в последния градус на Лъв 
тоя кралски го раздава, пък и му е дадено Слънце съвпад Регул
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юли 25, 2012, 09:17:31 pm »
Сетих се за още една карта на диктатор  ;D - Слънце в последния градус на Лъв 
тоя кралски го раздава, пък и му е дадено Слънце съвпад Регул

Слънце в съвпад със Сатурн може и да блести, но със студена светлина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #25 -: Юли 25, 2012, 09:32:23 pm »
Да,АС ми е лъв,обаче изобщо не ме бива за диктатор ;) и да се налагам.
Аз всячески бягам от конфликтите,въпреки че все ще се намери някой да се налага върху мен.Когато това се случи,просто вече го отстранявам и не контактувам с него.Мога да продължа да поздравявам,но до там.
Просто ,според мен е много важно,хората да са деликатни,възпитани,умерени в тона си ,за да може работата да върви заедно.
И понеже аз съм такава с тях,изисквам и те да са като мен....но,не се получава винаги.
Затова ,когато харесам някой заради гореописаните качества,директно му го казвам,колко ми е симпатичен,приятен и колко ми е добре да работя с него ;)

Хората си позволяват да се държат по определен начин с теб в зависимост от това какво ще позволиш. Всеки обича да става неговото и да се налага (само начините към постигане на това са различни). Друг е въпроса, че не си го признава. Ако не си позволяваш да отстояваш позицията си твърдо, макар и възпитано, все ще се намери и такъв човек, който да прояви подтисканото от теб евентуално желание за надмощие и да бъдеш по-непреклонна в ситуации, когато това се налага. Хубаво е да си деликатна, но хората говорят на "различни езици" и това не върви при всички. Малко утопия ми се струва между хора събрани от професионална гледна точка на едно място да няма и някакъв вид конкуренция.

« Отговор #26 -: Юли 25, 2012, 09:32:42 pm »
Този кралски градус като е на АСЦ дава надменност, докато Слънцето попаднало в него дава меко излъчване.

« Отговор #27 -: Юли 25, 2012, 09:56:46 pm »
На мен лично ми са трудни хората с Луна в Скорпион в аспект със Сатурн, дори за близките им хора са трудно поносими. Това са вечно недоволни и заядливи.

Така е...вкъщи ми е слънце козирог - асц лъв - луна скорпион...питай ме какво ми е......

« Отговор #28 -: Юли 25, 2012, 10:02:14 pm »
Аз всячески бягам от конфликтите,въпреки че все ще се намери някой да се налага върху мен.Когато това се случи,просто вече го отстранявам и не контактувам с него.Мога да продължа да поздравявам,но до там.
Просто ,според мен е много важно,хората да са деликатни,възпитани,умерени в тона си ,за да може работата да върви заедно.
И понеже аз съм такава с тях,изисквам и те да са като мен....но,не се получава винаги.
Затова ,когато харесам някой заради гореописаните качества,директно му го казвам,колко ми е симпатичен,приятен и колко ми е добре да работя с него ;)

Хората си позволяват да се държат по определен начин с теб в зависимост от това какво ще позволиш. Всеки обича да става неговото и да се налага (само начините към постигане на това са различни). Друг е въпроса, че не си го признава. Ако не си позволяваш да отстояваш позицията си твърдо, макар и възпитано, все ще се намери и такъв човек, който да прояви подтисканото от теб евентуално желание за надмощие и да бъдеш по-непреклонна в ситуации, когато това се налага. Хубаво е да си деликатна, но хората говорят на "различни езици" и това не върви при всички. Малко утопия ми се струва между хора събрани от професионална гледна точка на едно място да няма и някакъв вид конкуренция.

Както е казала Елинор Рузвелт: "Никой не може да те унижи без твое съгласие". И астрологията подкрепя тезата, че хората най-общо се делят на два типа - такива, които налагат и такива, които се съобразяват. Никой не може да ти наложи нещо или да се държи с теб по определен начин, ако ти не си склонен да приемеш.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #29 -: Юли 25, 2012, 10:09:25 pm »

Както е казала Елинор Рузвелт: "Никой не може да те унижи без твое съгласие". И астрологията подкрепя тезата, че хората най-общо се делят на два типа - такива, които налагат и такива, които се съобразяват. Никой не може да ти наложи нещо или да се държи с теб по определен начин, ако ти не си склонен да приемеш.
Точно затова,тя вече няма да работи с мен :blink:

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #30 -: Юли 26, 2012, 08:13:45 am »

Лично за мен Слънчев Телец с водна Луна, и земен асцендент (двама такива екземпляри имам в живота) са вечно изискващите личности.

Значи и аз трябва да съм диктатор по твоето описание- :ta:р асц  :ta:р  :ca: :moo:  :blink:
Най- дразнещият човек е за мен братовчедка ми.
Някой ако може да прикачи карта, но точен час не знам-02.02.1979г., гр София.
Само нарежда, а такова самочувствие...... ;DПредполагам,че асц ще е в Лъв.

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Юли 26, 2012, 08:36:45 am »
Според мен за всеки си има съответните конфигурации/хора, които му се явяват дразнител

Аз ценя много дребните тирани, те са тези, които те научават на самоконтрол, вдигат летвата и разбираш много неща за самия себе си. Някои хора, които са ме дразнили в миналото, сега мога да подмина с усмивка. Други, с които уж се разбирам, на моменти ме предизвикват да им наговоря...разни неща.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #32 -: Юли 26, 2012, 09:37:02 am »
Разгледах си картите в "диктаторската" колекция и установих ,че няма нито една с акцентиран въздух.Но не открих и някакви закономерности,плюс това диктатурата има различни измерения.
Все пак немалък е акцентът на нещо лично в Лъв,Овен,Дева,Скорпион и Рак.
Малко диктаторче все още на години- Слънце/ Лъв съвпад Сатурн,АЦ Дева,Луна Козирог,Марс Дева.С това чудо трудно кожеш да излезеш на глава. ;D
АЦ Лъв и Луна Скорпи също са хора,обичащи да" командват парада",това важи и за останалите комбинации огнено Слънце или АЦ + водна Луна.
Най- големия диктатор,който познавам и направо не мога да повярвам,че е това е нейната карта е със Слънце Овен,Луна Риби,Венера Водолей и Марс Близнаци.Това злоба,лицемерие ,инат,налагане,трудно мога да изброя всичките и негативи..Води класацията отвсякъде. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Юли 26, 2012, 10:48:22 am »
Той каза, че имало два подкласа от по-маловажни дребни тирани. Към първия подклас спадали дребните тирани, които преследвали и нанасяли вреда, но без действително да причиняват смърт. Те били наречени „дребните тиранчета“. Във втория подклас влизали дребните тирани, които дразнели и досаждали, но без да нанасят вреда. Те били наречени „нищожните дребни тиранчета“ или „мъничките дребни тиранчета“.

— Четирите атрибута са всичко, от което воинът има нужда, за да се справи и с най-върлия дребен тиранин — продължи дон Хуан. — При положение, разбира се, че е намерен дребен тиранин. Както казах, дребният тиранин е външния елемент — този, който не можем да контролираме ,който вероятно е най-важен от всичките. Моят благодетел често казваше, че воинът, който попадне на дребен тиранин, е късметлия. Имаше предвид, че е късмет да срещнеш дребен тиранин по пътя си, защото, ако това не стане, ще трябва да ходиш и сам да го търсиш.
Той обясни, че едно от най-големите достижения на ясновидците от времето на Конквистата било разработването на една схема, която той нарече „триетапна прогресия“. Понеже разбирали природата на човека, те могли да достигнат до неоспоримото заключение, че ако ясновидците могат да пазят самообладание пред лицето на дребните тирани, те положително могат да се изправят безнаказано и пред непознатото, а след това да понесат дори присъствието на непознаваемото.

Дон Хуан каза, че се убедил, че може да надвие надзирателя дори само като използва едно-единствено прозрение, а именно, че дребните тирани се приемат изключително на сериозно, докато воните - не.

Не мисляр че е решение ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА КОЛЕЖКАТА Милки. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #34 -: Юли 26, 2012, 10:55:14 am »
малката ми е теле с рибешка луна и асц в скорпион - гарнирано с марс, юпитер, венера, уран и мерк в овен - всичко в опозе на сатурна (добре че е във везни)

ами не е малко диктаторче - глямо е  ;D

аз съм с опозе на плутон и юпитер по 1-7 и първите 4 планети в лъв но везнишкия ми асц - уравновесява всичко :) сега като си оправих и часа на раждане - всичко си дойде на място :)

мъжо е голям диктатор - овнешка луна, слънце в дева      и асц козирог
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Юли 26, 2012, 11:19:55 am »
Ранената луна е най-големия диктатор... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #36 -: Юли 26, 2012, 12:10:40 pm »
Според мен за всеки си има съответните конфигурации/хора, които му се явяват дразнител

Аз ценя много дребните тирани, те са тези, които те научават на самоконтрол, вдигат летвата и разбираш много неща за самия себе си. Някои хора, които са ме дразнили в миналото, сега мога да подмина с усмивка. Други, с които уж се разбирам, на моменти ме предизвикват да им наговоря...разни неща.

Като човек не знае да тропне с крак и да решава това, което го притеснява във взаимоотношенията очи в очи, ще му се налагат и няма да се съобразяват с него и още как. Външният "диктат" е в резулатат от вътрешната пасивност и неинициативност. Когато отстояваме своето без проблеми, тогава хора тип "диктатори" няма да ни притесняват или поне няма да ни правят впечатление. "Диктаторите" виреят и действат там където има подходяща и благоприятстваща това начинание "почва". В зависимост от "засятото" биват различен тип и не могат да бъдат такива по принцип. "Настроението" на външният свят спрямо нас е повод да погледнем повече в нашата "градина".

« Отговор #37 -: Юли 26, 2012, 12:10:56 pm »
Сещам се само за няколко Скорпионки и няколко Лъва - мъже и жени, на пръв поглед нахални и безочливи, но реално това е просто някаква тромавост в общуването - нямат усет как да подходят индивидуално към всеки. Повечето изявени агресори се държат нетактично, защото са свикнали да не им отвръщат със същото. Срещнат ли отпор спират веднага и стават страхливи. Познавам жени Водолей, които също имат изявена тази наклонност, но спрямо роднини от женски пол - майки, сестри, дъщери и т.н. и там дори е по-лошо, защото накрая те излизат жертвите. Говоря за конкретни примери, някой да не се обиди.

Имаше някакъв филм, в който самолет се разби насред нищото. Някои не оцеляха, други бяха на предела.  В началото тези, които бяха добре физически съчувстваха на ранените, помагаха им, подкрепяха ги и т.н., но с напредването на времето болките, хленченето и непрекъснатите вопли за помощ започнаха да дразнят и да влудяват здравите, /които имаха и отчайваща нужда от сън/ в крайна сметка те сами довършиха по-слабите. Искам да кажа, че на всеки се е случвало да бъде дребен тиранин, дори и да не го признава пред себе си, понякога това се случва несъзнателно. Изпита ли веднъж властта и влиянието си над другите, човек може да стане жесток и непоносим. Има нещо в човешката природа, което създава презрение и омраза към по-слабите, ако това е тяхно постоянно състояние.
Човек опитва най-много да се наложи със сила и агресивно, когато всъщност му липсва авторитет, сила, признание, любов и т.н. от когото има нужда да ги получи /това обикновено не са хората към които агресията се насочва, жертвите са случайни/. Знам го от собствен опит.
Когато бях в гимназията е имало хора, с които и аз се отнасях много зле и дори не мога да кажа защо, не съм изпитвала злоба към тях, просто съм избивала съм комплекси. На някои от тях съм се извинила и към момента сме добри познати.
There's a little witch in every woman...

« Отговор #38 -: Юли 26, 2012, 01:20:58 pm »

Като човек не знае да тропне с крак и да решава това, което го притеснява във взаимоотношенията очи в очи, ще му се налагат и няма да се съобразяват с него и още как. Външният "диктат" е в резулатат от вътрешната пасивност и неинициативност. Когато отстояваме своето без проблеми, тогава хора тип "диктатори" няма да ни притесняват или поне няма да ни правят впечатление. "Диктаторите" виреят и действат там където има подходяща и благоприятстваща това начинание "почва". В зависимост от "засятото" биват различен тип и не могат да бъдат такива по принцип. "Настроението" на външният свят спрямо нас е повод да погледнем повече в нашата "градина".

Абсолютно!

« Отговор #39 -: Юли 26, 2012, 08:00:38 pm »
Когато искаш да не създаваш проблеми - на теб ти създават проблеми. Няма "аз", няма "моето мнение" и "моето решение" без конфронтация с това извън самия теб, т.е. околните или някой точно определен субект. С две думи: няма ли проблеми, няма "аз". Битките могат да бъдат най-различен вид, като започват от фините психически атаки и измерване на умствената устойчивост, минат през самодоказването и стигнат до откровената физическа разправа. Хора, които не водят битки, има много. Те успяват да балансират във всяка ситуация, избягвайки откритото противопоставяне. Такива хора живеят доста по-спокойно. И безлично.
Може цял живот да спотайват чувството, че са пренебрегнати и подценени, но това е тяхното заплащане за спокойствието и безметежността, в които съществуват. Попадащите в другата крайност цял живот се борят и рядко остават забравени дори и след смъртта си. Винаги се отличават - без значение в каква област или дейност. Липсата на спокойствие е цената, която плащат за това. Колкото повече си "аз" и колкото по-силен е твоят "аз", толкова по-малко си с другите. Толкова по-малко се нуждаеш от тях и толкова по-малко умения имаш как да бъдеш с тях. И толкова по-силно и впечатляващо блестиш сам.

Донякъде надградих мнението на Asol с отенъка на моята гледна точка, макар че тя достатъчно ясно, кратко и точно е формулирала теза, която се припокрива с моята.

I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.