Здравей Гост

малките диктаторчета :)

• 43 Отговора
  • 5435 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
малките диктаторчета :)
« -: Юли 25, 2012, 05:27:08 pm »
Има ли ли сте около себе си, хора, които да Ви скъсат нервите с изисквания и същевременно тези изисквания да не прилагат към себе си.

Хора, които Карлос Кастанеда в една книга бе нарекъл "малки диктаторчета". Предлагам в тази тема всеки да сподели
аспектите, които според него произвеждат такива хора.

Лично за мен Слънчев Телец с водна Луна, и земен асцендент (двама такива екземпляри имам в живота) са вечно изискващите личности.

Интересното е, че брат ми е двоен Козирог с Луна в Рак със стелиум в 1 дом, и се цени и то много, но и работи много, затова прецених, че явно знакът на десцендентът ми изпраща хора, които изискват личната ми енергия, а това МНОГО ме дразни (защото държа да си влагам енергията в рентабилни проекти за мен лично, а не в други хора).

Наблюдения?  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
Re: малките диктаторчета :)
« Отговор #1 -: Юли 25, 2012, 05:44:50 pm »
По-популярният превод май е "дребни тирани"

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Юли 25, 2012, 05:53:42 pm »
Да,наскоро имах в работата такъв проблем с колежка.

Но тя е със слънце съвпад марс в лъв.
Бях и правила хороскоп,но съм го изтрила.

Ейй такова животно няма.
То иска да командори,да и се подчиняват,да заповядва,да нарежда.
Но с мен не се получи :-\ :unsure:

В началото се вързах.И се стреснах.Но проявих толерантност и й простих.И така месеци наред,работехме заедно.Аз така се старая да имам мир и разбирателство с колегите си,но се случи отново преди месец.

И този път директно отидох при моята началничка и и сподлих,че не мога да работя с нея.
И тя каза,че много хора се оплаквали от нея и ме разбра.
И така от септември,тази моя колежка няма да може да пие от енергията ми,да ми се кара,да ми държи сметка....и т.н и т.н. :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3 -: Юли 25, 2012, 05:56:26 pm »
По-популярният превод май е "дребни тирани"

може, не го оспорвам.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Юли 25, 2012, 05:58:24 pm »

Ейй такова животно няма.

В началото се вързах.И се стреснах.Но проявих толерантност и й простих.И така месеци наред,работехме заедно.Аз така се старая да имам мир и разбирателство с колегите си,но се случи отново преди месец.

И този път директно отидох при моята началничка и и сподлих,че не мога да работя с нея.
И така от септември,тази моя колежка няма да може да пие от енергията ми,да ми се кара,да ми държи сметка....и т.н и т.н. :blink:

твоят асценднет е лъв - нали? Има връзка пак с асц.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 25, 2012, 06:02:27 pm »
Има ли ли сте около себе си, хора, които да Ви скъсат нервите с изисквания и същевременно тези изисквания да не прилагат към себе си.

Наблюдения?  ;)

Имам такъв пример, конфигурацията е Луна срещу Слънце/Марс/Сатурн по оста Лъв/Водолей, сиреч и двете свтила са яко пре*ани. Друго такова животно просто нЕма, мори с непосилни изисквания и психически тормоз всичко в периферията си.

Венера също е ранена - опозиция с Уран и Плутон, а за Венера в знака Риби това е двойно бреме (нисък праг на избирателност), особено в съчетание с нептунов аспект.

И двете му съпруги починаха - първата от рак, втората след бъбречно заболяване. Ще видим дали ще прокопса третата и докога.  :mellow:

Цитат
Лично за мен Слънчев Телец с водна Луна, и земен асцендент (двама такива екземпляри имам в живота) са вечно изискващите личности.

Колежката ми в офиса е точно такава конфигурация - нищо общо с описаното от теб.

Телец с АС Телец (Слънце в 12 дом) и Луна в Скорпион. Но тя няма ранени светила.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Юли 25, 2012, 06:11:18 pm »
Цитат

Анабел, поздравявам те за това прозрение ! право в десятката !  :blink:

« Отговор #7 -: Юли 25, 2012, 06:11:42 pm »
Ами те нека си искат всичко. Въпросът е, че от теб зависи какво ще получат (от теб). As the philosopher Jagger once said: You can't always get what you want.
http://www.youtube.com/watch?v=zm91odWVDG4

« Отговор #8 -: Юли 25, 2012, 06:14:54 pm »
защо малките диктаторчета,някой са си големи по рождение
особенно тези с опозе марс-плутон по оста 1-7
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #9 -: Юли 25, 2012, 06:17:39 pm »
 За мен това е сестра ми - слънчев Водолей, но с Венера, Меркурий, Юпитер и Нептун в Козирог, не стига това, а и Луната й е в Овен. 
 Много си я обичам, но да живея с нея не бих могла. Не бих я нарекла "диктаторче", човек изпиващ силите ти с вечни порицания, натяквания, мрънканици и каквото и да правиш, все не е както трябва.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #10 -: Юли 25, 2012, 06:20:03 pm »

Малкият ми син е с такава опозиция, но по оста 5-11, освен това е и Овен. От бебе е с характер, твърд и непоколебим, и никой не може да се оправи с него. Където и да отиде, все е тартор и не знам кога ще си изяде боя от някой по-голям.

« Отговор #11 -: Юли 25, 2012, 06:20:18 pm »
Миналата година се наложи да работя с жена Слънце Риби, АСЦ Лъв, Юпитер и Плутон почти в съвпад на АСЦ и Луна съвпад Сатурн в Скорпион. Такъв диктатор не бях срещала, а съм работила с много хора.
Интересното е че Марса и беше в съвпад с нат. ми Сатурн в Козирог, и ми се струва че това някак я караше да се
напряга да изглежда всичко перфектно, да доказва и показва как невероятно се справя със всичко.

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Юли 25, 2012, 06:21:03 pm »

Вярно е, аз имам плутон-юпитер по 1-7-ми и трудно се въздържам да не командоря :)
Пък ако беше марс...не знам направо

« Отговор #13 -: Юли 25, 2012, 06:21:30 pm »
Рая, към спорта не го ли насочи? С този борбен дух е само за спортист. Разбира се, ако се научи, че борбеността и дисциплината вървят ръка за ръка по пътя към успеха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юли 25, 2012, 06:28:20 pm »
Миналата година се наложи да работя с жена Слънце Риби, АСЦ Лъв, Юпитер и Плутон почти в съвпад на АСЦ и Луна съвпад Сатурн в Скорпион. Такъв диктатор не бях срещала, а съм работила с много хора.
Интересното е че Марса и беше в съвпад с нат. ми Сатурн в Козирог, и ми се струва че това някак я караше да се
напряга да изглежда всичко перфектно, да доказва и показва как невероятно се справя със всичко.

Конфигурация Луна/Сатурн в съчетание с Марс в Козирог е доста трудна за околните, имам такава опитност. Просто са непоносими с вечните си претенции и повишена взискателност - към всички, не и към себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #15 -: Юли 25, 2012, 06:29:37 pm »
Рая, към спорта не го ли насочи? С този борбен дух е само за спортист. Разбира се, ако се научи, че борбеността и дисциплината вървят ръка за ръка по пътя към успеха.

Той спортната жилка си я има от майка си по рождение :blink:, но е още много малък за да се занимава с т.нар. мъжки спортове /а за колективни спортове е прекалено голям индивидуалист/, но като тръгне на училище ще го запиша, защото предпочитам да насочи агресията си в правилната посока, защото иначе не ми се мисли какво ме чака.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #16 -: Юли 25, 2012, 07:35:23 pm »
И моят син е с опозиция Плутон-Марс, 6/12, Козирог/Рак. Вече спортува, започна още на три години и след още 3-4, жив и здрав отива в залата за колективен спорт, нищо че е индивидуалист. Ще има възможност там да се докаже в конкурентна среда.

« Отговор #17 -: Юли 25, 2012, 07:45:49 pm »
По мой наблюдения, типично за Деви, Лъвове, Козирози...независимо дали го имат в слънчевия знак или в Асц...Но според мен, с по-голяма сила в Асц. Ако например е Слънце Козирог, Асц Лъв или Лъв - асц Дева или Козирог - асц Дева. Познавам лично такива хора около себе си...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Юли 25, 2012, 07:49:47 pm »
съгласна за земните зодии - крайни сме и рядко търпим да не стане на нашето (затова като видя някой със силна земя в натала - веднага препоръчвам професия, която избягва комуникацията с другите).

Но истинските душевадци, за мен си остават телците със водна Луна.  :P

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Юли 25, 2012, 08:08:52 pm »

Ейй такова животно няма.

твоят асценднет е лъв - нали? Има връзка пак с асц.
Да,АС ми е лъв,обаче изобщо не ме бива за диктатор ;) и да се налагам.
Аз всячески бягам от конфликтите,въпреки че все ще се намери някой да се налага върху мен.Когато това се случи,просто вече го отстранявам и не контактувам с него.Мога да продължа да поздравявам,но до там.
Просто ,според мен е много важно,хората да са деликатни,възпитани,умерени в тона си ,за да може работата да върви заедно.
И понеже аз съм такава с тях,изисквам и те да са като мен....но,не се получава винаги.
Затова ,когато харесам някой заради гореописаните качества,директно му го казвам,колко ми е симпатичен,приятен и колко ми е добре да работя с него ;)