Сатурновата криза за кардиналните знаци Овен,Везни,Рак,Козирог и наи-вече Сатурн във Везни имат ли влияние върху домовете в хороскопа ? Например Везни на върха 2ри дом повлиян ли е домът от преминаващият Сатурн във Везни или например Рак в 11 дом оказва ли влияние Сатурн Везни понеже Рак е кардинален знак ? :rolleyes: Защо прогресивна и какво е това К3 искам да се науча да си талкувам сам за да не ви тормозя 
Дали ще ти окаже влияние най-лесно можеш да прецениш, ако погледнеш дали имаш лични планети в Овен. Ако Слънцето, Луната, Марс, Венера или Меркурий са там - да, определено ще усетиш ограничение в сферата на планетата, която транзитният Сатурн опозира.
Например при мен Сатурн направи опозиция с Венера и Луна и имах малко мъчителен период, който продължи около два месеца. Интересното е, че бавните планети като Сатурн влияят и след 3-градусовия орбис. Забелязала съм, че орбисът трябва да е поне 10 градуса, за да спре действието им.
Ако не засяга някоя от личните ти планети, едва ли Сатурн във Везни ще даде някаква събитийност. Независимо как аспектира куспидите на домовете и къде се намира по транзит спрямо тях.
К3 означава куспидата на трети дом. К12 например пък е куспидата на 12 дом. У3 означава управителят на трети дом. И аз в началото много се учудвах на тези съкращения, ще свикнеш :blink: