Здравей Гост

Относно Сатурн във Везни?

• 10 Отговора
  • 2153 Прегледи
Относно Сатурн във Везни?
« -: Юли 28, 2012, 01:39:21 pm »
Сатурновата криза за кардиналните знаци Овен,Везни,Рак,Козирог и наи-вече Сатурн във Везни имат ли влияние върху домовете в хороскопа ? Например Везни на върха 2ри дом повлиян ли  е домът от преминаващият Сатурн във Везни или например Рак в 11 дом оказва ли влияние  Сатурн Везни  понеже Рак е кардинален знак ?   :rolleyes: Защо прогресивна и какво е това К3 искам да се науча да си талкувам сам за да не ви тормозя  :P
« Последна редакция: Юли 28, 2012, 08:15:17 pm от Imagination »

Re: Относно Сатурн в Везни
« Отговор #1 -: Юли 28, 2012, 03:07:53 pm »
Не знам дали правилно разбирам въпроса ти (този ретрограден Меркурий!), но ако разбирам правилно, бих казала "да". На теория е така, че транзитът на дадена планета се отразява на дома, през който преминава.

Re: Относно Сатурн във Везни?
« Отговор #2 -: Юли 28, 2012, 05:17:57 pm »
Формулирах го ако може ми обяснете ;)

« Отговор #3 -: Юли 28, 2012, 05:31:19 pm »
Сатурновата криза за кардиналните знаци Овен,Везни,Рак,Козирог и наи-вече Сатурн във Везни имат ли влияние върху домовете в хороскопа ? Например Везни на върха 2ри дом повлиян ли  е домът от преминаващият Сатурн във Везни или например Рак в 11 дом оказва ли влияние  Сатурн Везни  понеже Рак е кардинален знак ?   :rolleyes:

Значи не съм те разбрала правилно от първия път. Ако става дума за аспект на транзитна планета към върха (куспидата) на дом, бих отговорила с "да". Това важи с пълна сила за върховете на 4-те ъглови дома - АС, IC, DC и MC. Най-силният възможен аспект между транзитна планета и връх на дом би трябвало да е съвпадът (което автоматично е опозиция с куспидата на срещуположния дом). Също и квадратурата би трябвало да е силна, тъй като е всъщност тау-квадратура с куспидите на два срещуположни дома.
Но часът на раждане трябва да е точен, защото малка разлика в него, може да доведе от преместване на градусите на куспидите (възможно е даже някои от тях да попаднат в друг знак, ако са близо до границата между два знака).

« Отговор #4 -: Юли 28, 2012, 06:01:00 pm »
Как мога да разбера дали има влияние при мен ? не съм със Слънце от посочените кардинални  знаци :rolleyes:

« Отговор #5 -: Юли 28, 2012, 06:36:27 pm »
Като сложиш линк към картата си - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6115.msg272095.html#msg272095 и кажеш какви са ти симптомите. Почти същото както при лекар. ;D

Мисля, че към момента влиянието на транзитен Сатурн е намаляло, защото вече е на 5-6 градуса от планетите, участващи в кардиналната ти опозиция. Би трябвало да си усетил Сатурна през миналата есен, защото прогресивното ти Слънце е в съвпад с натален Меркурий и опозиция с Уран/Нептун, която Сатурн е квадратирал тогава. Проблеми в обучението (ако си бил ученик, студент) или прекъсване на връзка?

Обаче прогресивната ти Луна на К3 е в квадрат с натални Луна/Сатурн в 5-тия ти дом. Любовна мъка ли е проблемът в момента? Чувство на самота и липса на любов?

« Отговор #6 -: Юли 28, 2012, 08:13:12 pm »
не мога да си обясна как астрологията може да предсказва толкова много ,но да самота и липса на разбиране  . Това за връзката също е вярно ,имах 2 годишна  връзка но всичко свърши за добро. Може ли да ми кажеш до кога ще трае това с луната и самотата :) и ако може да го погледна през някои саит този аспект :) мерсиии

« Отговор #7 -: Юли 29, 2012, 10:00:16 am »
Недей да се впечатляваш. От време на време познавам нещо. Тъкмо поради това мога да греша в следващата си прогноза.
Прогресивна Луна все още апликира с квадрат към натален Сатурн и й предстои да завърши съвпад с натален Плутон. Предполагам, че през есента ще поискаш да вземеш нещата в свои ръце и да се оттърсиш от изолацията. Само не си втълпявай, че си обречен, омагьосан, прокълнат и такива работи. Всеки има лоши дни, понякога траят повече от няколко дни.
Настоящият период би трябвало да е добър за интелектуални занимания, защото прогресивна Луна тригонира натален Меркурий.

« Отговор #8 -: Юли 29, 2012, 11:03:24 am »
Мерси секси :) само не разбрах К3 какво значи

« Отговор #9 -: Юли 29, 2012, 12:33:06 pm »
Сатурновата криза за кардиналните знаци Овен,Везни,Рак,Козирог и наи-вече Сатурн във Везни имат ли влияние върху домовете в хороскопа ? Например Везни на върха 2ри дом повлиян ли  е домът от преминаващият Сатурн във Везни или например Рак в 11 дом оказва ли влияние  Сатурн Везни  понеже Рак е кардинален знак ?   :rolleyes: Защо прогресивна и какво е това К3 искам да се науча да си талкувам сам за да не ви тормозя  :P

Дали ще ти окаже влияние най-лесно можеш да прецениш, ако погледнеш дали имаш лични планети в Овен. Ако Слънцето, Луната, Марс, Венера или Меркурий са там - да, определено ще усетиш ограничение в сферата на планетата, която транзитният Сатурн опозира.
Например при мен Сатурн направи опозиция с Венера и Луна и имах малко мъчителен период, който продължи около два месеца. Интересното е, че бавните планети като Сатурн влияят и след 3-градусовия орбис. Забелязала съм, че орбисът трябва да е поне 10 градуса, за да спре действието им.
Ако не засяга някоя от личните ти планети, едва ли Сатурн във Везни ще даде някаква събитийност. Независимо как аспектира куспидите на домовете и къде се намира по транзит спрямо тях.

К3 означава куспидата на трети дом. К12 например пък е куспидата на 12 дом. У3 означава управителят на трети дом. И аз в началото много се учудвах на тези съкращения, ще свикнеш  :blink:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #10 -: Юли 29, 2012, 01:10:19 pm »
много благодаря :)