Мога да споделя само горчив опит с "огледален" съвпад Луна-Лилит в синастрията...
В дирския клуб "Астролози" четох много интересни неща за Лилит, включително и за аспектите й в синастрията. Общо взето може да се приеме, че има "лилитно-акцентирани" връзки и тези, в които влиянието й по-слабо се усеща или дори не се усеща...
Стана ми интересно и реших да погледна как е поставена Лилит в комбина и композита в онзи ми случай, за който така горчиво споменавам (но пък и няма да го забравя никога, определено).
Освен кръстосания съвпад Луна-Лилит в синастрията, съвпади с Южния възел и аспект на две лични планети (квадрат между Луна и Венера) с орбис по-малко от 30 минути, който сбор от фактори наистина създаваше едно усещане за "скачени съдове", очакванията ми да видя още нещо се подтвърдиха на 100% :blink:
И в композита, и в комбина Лилит е близо до Дсц и в точна опозиция с Луната! Отново се повтаря темата на Луна/Лилит в синастрията. Интересно ще е да отбележа, че връзката започва при транзитна опозиция на Сатурн и Плутон върху опозицията Луна/Лилит по линията Асц-Дсц в партньорската карта и приключва при повторно преминаване на Плутон в опозиция с Лилит, като преди това повторното му преминаване през Луната изостря противоречията и и ги прави още повече видими, направо очевадни... :huh:
Друг е въпросът кога идва
краят на връзката -
окончателен и
неизбежен, и тук е добре да изясним какво всъщност се разбира под "
край", което веднага поставя въпроса за това колко пъти може да настъпва този край в отношенията между двама души.
Има връзки, в които дори след физическата раздяла духовната връзка се запазва още дълго, а при някои и доживотно. Има и връзки, които приключват и след края идва началото на нещо друго. Има връзки, в които може да се говори за няколко стадия в полагането на "край" преди окончателно да се дръпне шалтера.
Нерядко във връзки от типа "любовни" (или други) триъгълници началото на края идва поетапно, на "тласъци". В такива случаи често се проследяват интересни взаимозависимости в картите на тримата души, включени в "триъгълника", сякаш някаква невидима нишка е свързала съдбите им. Анализът на комбина и композита на връзка тип "триъгълник" също в повечето случаи дава интересни резултати в проследяването на тенденциите в развитието на отношенията

B)