Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93674 Прегледи
*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #20 -: Септември 20, 2006, 01:58:31 pm »
Някой от вас има ли идея как действа съвпад на Лилит с Асцендент в синастрия?
Кой кого ще изкушава?
Възможно ли е да даде и положителен обмен на енергии? Знам,че зависи от всичко останало, но все пак...........?

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #21 -: Септември 20, 2006, 02:02:57 pm »
Мога да споделя само горчив опит с "огледален" съвпад Луна-Лилит в синастрията... бърррррр...  :blink:  :lol:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #22 -: Септември 21, 2006, 08:01:36 am »
Няколко автори /в момента не се сещам за имената/ дават този съвпад като много кармичен и благоприятен за връзката, но само ако става въпрос за Лилит в мъжка карта и лична планета в женска карта.
Често свързват Лилит с опити за съблазън, изкушения и прелъстяване. Личните ми впечатления са,че мъжката Лилит иска да бъде съблазнена, но изиграва нещата така,че предизвиква другата планета да я съблазнява и изкушава. Така "изкусителят" често се оказва жената, независимо коя от личните и планети е в съвпад с мъжката Лилит.
Е, има нюанси в зависимост от естеството на личната планета :)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #23 -: Септември 21, 2006, 08:42:24 am »
Цитат
Няколко автори /в момента не се сещам за имената/ дават този съвпад като много кармичен и благоприятен за връзката, но само ако става въпрос за Лилит в мъжка карта и лична планета в женска карта.
Често свързват Лилит с опити за съблазън, изкушения и прелъстяване. Личните ми впечатления са,че мъжката Лилит иска да бъде съблазнена, но изиграва нещата така,че предизвиква другата планета да я съблазнява и изкушава. Така "изкусителят" често се оказва жената, независимо коя от личните и планети е в съвпад с мъжката Лилит.
Е, има нюанси в зависимост от естеството на личната планета :)
Да, но някои са и доста скептични по отношение на тази фиктивна точка. Дори не е планета, но въпреки това руските астролози я отчитат като фактор, който най-малкото не е за подценяване. Други школи и направления в астрологията пък изобщо я игнорират.
Опитвам се да се придържам към "златната среда" - както по въпроса за черни и бели луни, така и като цяло в астрологията. Няма значение кой каква система от показатели е избрал, стига да му осигурява това, което търси. С Лилит или без Лилит има достатъчно астрофактори, изискващи прецизен и задълбочен анализ - независимо дали се работи с планетите до Сатурн (както е при индийците) или ще включим и транссатурновите.

Склонна съм да разглеждам "Лилит и сие" като второстепенни фактори, които нанасят допълващи щрихи в картината. Ако трябва да го визуализираме по някакъв начин, бих представила хороскопа като картина, в която на преден план се забелязват основните, по-съществените компоненти, като някои от тях добиват особен фокус и акцентиране, а някъде в далечината се виждат и други. Или да възприемем основните елементи в картата като свирещ оркестър, а допълващите - като странични звукови ефекти.

По същия начин възприемам и Лилит в синастрията (и при анализа на наталната карта) - тя е фактор, който може да се разглежда, но може и да не се разглежда. Ако наистина по някакъв начин се забелязва нейното "присътствие" в картата - натална или партньорска, не бих я подминала и пренебрегнала, но не бива и да се поставя във фокуса на "случващото се".
Според някои автори ролята и значението на Лилит са чисто психологически, нещо като фактор "подсъзнание" се възприема, като "тъмната" ни страна, "сянка"... там, където е Лилит,  можем да бъдем както уязвими, така и несъзнателно да нараняваме...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #24 -: Септември 21, 2006, 09:50:20 am »
Още малко "Lilith poetry"...

* * *
When I last had a man
I lost him in the infinite blackness of my hair
he was holding on
grasping with his greedy hands
when he disappeared
somewhere around my vast hips
I had sung my siren-song
and he was gone
* * *
in the beginning
there was my face-off with God and Adam
I refused to serve His will
I refused to tend the Garden clad only in my hair
I refused to bathe with the animals
I refused to be put on my back
instead, I sleep with the demons
I travel through mirrors, through night
I fly with the screech owl and the bat
and carry the bodies of babies
in my ragged fingers
* * *
--when I slip naked between your sheets
beware that you do not lose your way--
* * *
witch that I am,
I seduce your husbands
I kill your newborns
I drive your daughters into the night
* * *
you accuse me of these witchcrafts
(banished me from Eden
when I whispered His name
from my heat into the balmy breeze)
so I live through others
my insides are warm, fiery
to the touch
I wed through adultery
I conceive through murder
I love as you forbid your daughters to do the same
sin is my life
sin is my pathway to the world
* * *
does this mean I must be exorcised
through your pretty trinkets,
marvelous amulets
the three angels can do nothing
though I leave of my own free will
I do relish my flight
my creation of so much darkness
to combat the glaring light
--just look into my eyes--
do you see me
do you see through me
do you see at all
but I see you
* * *
just try to banish me again
just try to keep your loved ones away from me
just try to close the door to my cave
the windows are your vanity
your shame
your longings for purity in blood-covered bodies
I came First
I had the First Man
I danced with the First Cause
* * *
when I last had a man
I swallowed him whole
and he laughed with joy inside my belly

* * *

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Лилит?
« Отговор #25 -: Септември 21, 2006, 09:53:33 am »
Цитат
Според някои автори ролята и значението на Лилит са чисто психологически, нещо като фактор "подсъзнание" се възприема, като "тъмната" ни страна, "сянка"... там, където е Лилит, можем да бъдем както уязвими, така и несъзнателно да нараняваме...

Е да де, то нали оттам тръгва всичко. Ако нямахме тъмна страна и сянка, щяхме да се носим с потока и пей сърце.
Горното изброено от теб е всичко, което ни пречи, първопричината на всичките ни беди.
Та виж къде е Лилит и ...  <_<  

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #26 -: Септември 21, 2006, 10:58:13 am »
Цитат
Та виж къде е Лилит и ...

Уфффф, моята е в първи дом....... :unsure:  

*

kaily

• 5145
Транзити на Лилит?
« Отговор #27 -: Септември 21, 2006, 08:55:36 pm »
Имах по-скоро предвид транзитите и, не наталното положение, чак такава сила не ми се вярва да има.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #28 -: Септември 22, 2006, 06:42:55 pm »
Цитат
Имах по-скоро предвид транзитите и, не наталното положение, чак такава сила не ми се вярва да има.
Ами не знам... не съм наблюдавала конкретните й изяви по транзит през домовете освен завръщането й и то само и единствено в личен план, като субективно изживяване. Дори съм склонна да према, че по-слабо се усещат, особено ако въздействат изолирано от останалите астрологични фактори.

Никак не е изключено обаче при по-тежък транзит я на Плутон, я на Сатурн, активиран от по-бързите транзити и прогресии, и случайно протекъл по едно и също време заедно с преминаването на Лилит през някоя чувствителна точка в радикса, с леко сърце без съд и присъда да я обвиним нея във всички 'смъртни' грехове на принципа "виновна до доказване на обратното" - и без това библейският й символизъм е точно такъв. Виновна.

Обаче аз като че ли повече имах предвид наталното разположение на Лилит и нейните аспекти в картата (склонна съм да разглеждам предимно нейните съвпади и то с по-тесни орбиси), а не по транзит...  B)
« Последна редакция: Септември 22, 2006, 06:44:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Транзити на Лилит?
« Отговор #29 -: Септември 22, 2006, 10:23:12 pm »
Завръщането на Лилит с какво се свързва? Някой може ли да сподели наблюдения? Или статия, която дава такива насоки?  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
Транзити на Лилит?
« Отговор #30 -: Септември 22, 2006, 10:51:37 pm »
<_<  Аз май, като се позамислих, от друго съм се наплашила-от лунари и слънчари.  ;)
Напоследък тя все ми виси на някоя ключова позиция, я на лунар на асцендента, я на солар на някое възлово място, цялата работа тръгна от една синастрия, в която висна точно на МС при усреднената от Зета, после работата се провали с цялата синастрия и оттогава си я зяпам и имам едно наум, а тя мръснишки застава на някоя възлова точка.
А Уран пък, гадта, има навика също да ми застава често по асцендента и да ми виси сладко в седми дом.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #31 -: Септември 23, 2006, 11:03:53 am »
Цитат
Завръщането на Лилит с какво се свързва? Някой може ли да сподели наблюдения? Или статия, която дава такива насоки?
Би трябвало при всеки да е различно - при един да се усети по някакъв начин, при друг пък не. Зависи и дали е акцентирана в радикса, в кой дом се намира. Има обаче цели школи и направления в астрологията, които въобще я пренебрегват тази фиктивна точка. За мен Лилит е нещо като "огледало" на подсъзнанието, най-дълбокото подсъзнание в чист вид...

За завръщането й ще ти пиша на лична - при мен се усети, защото ми е в ъглов дом и "партньорски" при това. Не искам обаче някой от случайно или неслучайно четящите тук да си направи погрешни изводи въз основа на споделеното от субективно изживян опит  ;)  :rolleyes:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #32 -: Септември 23, 2006, 11:14:14 am »
А на мен ми влияят силно съвпадите на транзитни планети с наталната Лилит.

"Потърпевшият" от последното преминаването на транзитната  Венера върху наталната ми  Лилит изрази огромно съжаление, че аспектът отминавал само за една нощ ;)
Ама, то с тая ранена рождена Венера хич и не мисля да виня Лилит :D  

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #33 -: Септември 23, 2006, 11:16:26 am »
Цитат
За завръщането й ще ти пиша на лична - при мен се усети, защото ми е в ъглов дом и "партньорски" при това.

Lillie, пиши и на мен, моля :)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #34 -: Септември 23, 2006, 11:30:29 am »
Цитат
А на мен ми влияят силно съвпадите на транзитни планети с наталната Лилит.

"Потърпевшият" от последното преминаването на транзитната  Венера върху наталната ми  Лилит изрази огромно съжаление, че аспектът отминавал само за една нощ ;)
Ама, то с тая ранена рождена Венера хич и не мисля да виня Лилит :D
При мен действа по абсолютно същия начин (или дори в по "хард" варианти) - по рождение си имам лилитка в съвпад с юпитер в 7-ми дом... хайде да не коментираме какво се случва в повечето случаи при транз. преминаване на венера  :lol: можеш да направиш това, което изобщо си нямал намерение да правиш, но просто така се получава... някаво спонтанно и краткотрайно, но за сметка на това неистово обсебване от "тъмната" страна, на което да не можеш да устоиш...  :blink:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ГостDjinna

Транзити на Лилит?
« Отговор #35 -: Септември 23, 2006, 11:41:52 am »
МОЛЯ ВИ-ПОМОГНЕТЕ МИ-КЪДЕ МОГА ДА СИ НАПРАВЯ ХОРОСКОП ТУК? :huh:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #36 -: Септември 23, 2006, 11:47:11 am »
Не знам кой извършва такива услуги тук - изготвяне на подробни хороскопи. Ако искаш, би могла да пишеш на пощата на сайта и да питаш тук:

http://astrosite.org/sendmail/form.htm

Тук във форума само коментираме интересуващите ни казуси и въпроси, както и споделяме опита си в изучаването на астрология...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Транзити на Лилит?
« Отговор #37 -: Септември 23, 2006, 12:52:46 pm »
Дай си данните, все ще получиш инфо като за начало. <_<  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #38 -: Септември 23, 2006, 02:37:06 pm »
Цитат
Мога да споделя само горчив опит с "огледален" съвпад Луна-Лилит в синастрията...
В дирския клуб "Астролози" четох много интересни неща за Лилит, включително и за аспектите й в синастрията. Общо взето може да се приеме, че има "лилитно-акцентирани" връзки и тези, в които влиянието й по-слабо се усеща или дори не се усеща...

Стана ми интересно и реших да погледна как е поставена Лилит в комбина и композита в онзи ми случай, за който така горчиво споменавам (но пък и няма да го забравя никога, определено).
Освен кръстосания съвпад Луна-Лилит в синастрията, съвпади с Южния възел и аспект на две лични планети (квадрат между Луна и Венера) с орбис по-малко от 30 минути, който сбор от фактори наистина създаваше едно усещане за "скачени съдове", очакванията ми да видя още нещо се подтвърдиха на 100% :blink:
И в композита, и в комбина Лилит е близо до Дсц и в точна опозиция с Луната! Отново се повтаря темата на Луна/Лилит в синастрията. Интересно ще е да отбележа, че връзката започва при транзитна опозиция на Сатурн и Плутон върху опозицията Луна/Лилит по линията Асц-Дсц в партньорската карта и приключва при повторно преминаване на Плутон в опозиция с Лилит, като преди това повторното му преминаване през Луната изостря противоречията и и ги прави още повече видими, направо очевадни...  :huh:

Друг е въпросът кога идва краят на връзката - окончателен и неизбежен, и тук е добре да изясним какво всъщност се разбира под "край", което веднага поставя въпроса за това колко пъти може да настъпва този край в отношенията между двама души.  
Има връзки, в които дори след физическата раздяла духовната връзка се запазва още дълго, а при някои и доживотно. Има и връзки, които приключват и след края идва началото на нещо друго. Има връзки, в които може да се говори за няколко стадия в полагането на "край" преди окончателно да се дръпне шалтера.
Нерядко във връзки от типа "любовни" (или други) триъгълници началото на края идва поетапно, на "тласъци". В такива случаи често се проследяват интересни взаимозависимости в картите на тримата души, включени в "триъгълника", сякаш някаква невидима нишка е свързала съдбите им. Анализът на комбина и композита на връзка тип "триъгълник" също в повечето случаи дава интересни резултати в проследяването на тенденциите в развитието на отношенията  :o  B)

« Последна редакция: Септември 23, 2006, 02:51:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #39 -: Септември 23, 2006, 07:12:52 pm »