Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93703 Прегледи
*

АН

Транзити на Лилит?
« Отговор #80 -: Октомври 11, 2006, 04:50:42 pm »
Цитат
Ся кво трябва да си мисля,че съм емоционален таласъм, ли?
Луна -емоции,майка,жени.
Лилит-противопоставяне,черната ни природа.
луна в сянката на лилит,тая ми разгонва фемилито и през повечето време вместо да съм готиния аз се проявявям като ШРЕК
 :D - ми чудесно

И понеже са в 11-ти дом, по-тънка чувствителност към асоциалното :) /заради Лилит/

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #81 -: Октомври 12, 2006, 09:20:12 am »
Още за Селена тук - на руски:

http://astrologica.ru/index.html?option=li...=showitem&id=22

http://bor.satcomtel.ru/klassika/notes/whitmoon.htm

И още нещо, цитирам от един форум:

"И Черная, и Белая Луны вместе ведают отношениями индивидуума с коллективной средой. Но по-разному.

Черная Луна управляет теми отношениями индивидуума и среды, в которых индивидуум наделен максимальной свободой, сознанием и личной волей. В этих отношениях человек использует среду для проведения в жизнь своих сознательных представлений и намерений.

Белая Луна управляет совсем другими отношениями индивидуума со средой. Это отношения глубокого единства. Практически, это отношения тождества индивидуального сознания с некой конкретной коллективной сущностью. Это не просто подчинение индивидуума коллективным силам или страстям. Это именно погружение сознания индивидуума в некий конкретный, ограниченный, но целостный разум, когда-то существовавший и оставивший в поле Земли свою самовозрождающуюся “астральную” метку".
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 09:27:20 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #82 -: Октомври 20, 2006, 08:59:31 pm »
Lilith - The Supressed Femininity

* * *
Lilith is not a planet but a calculated so called 'sensitive' point. Its position on the chart is determined by the elliptical orbit of the Moon around the Earth. First the points on the Moon's orbit furthest from the Earth are connected by an axis. Lilith is found at the point along this axis directly across from the Earth at the same distance from the center of the ellipse. Next to the Earth, this point is the second focal point on the Moon's orbit. Lilith's orbit takes 3232 days, about 8.9 years.

To interpret its position in the chart, it is important to know Lilith's history. She was Adam's first wife and was thrown out of Paradise because she refused to surrender to him on the grounds of her sex. She then lived with demons, with whom she bore innumerable children at the Red Sea. The angels sent from God eventually found her and demanded that she return to Adam. Lilith refused. As punishment one hundred of her children were killed each day. Lilith went mad with grief and commenced killing others. Her victims were women in childbed, small children and men, who she first seduced and then killed. Apart from that, she was also supposed to have appeared as a serpent in Paradise and offered Eve the apple from the tree of knowledge, which led to their expulsion from Paradise.

Also an additional name for Lilith offers insight into its meaning in the horoscope: Lilith is also called the Black Moon (and is illustrated as such) becoming the other, unseen side of femininity. She is not only the creator of life but also brings death, pain and disaster. She played an important role in the ancient Astrology of Babylon and Assyria, which was rediscovered as women in the sixties and seventies emancipated themselves, demanding the rights to regulate their own sexual behavior, birth control, abortion and demanded equal treatment. It is not surprising that women were attracted to Lilith nor that the literature on Lilith-interpretations was written mainly by women.

In light of modern psychology, interpretations of Lilith's position tells us about unfulfilled wishes, the suppressed shadow-side of our personality, painful experiences, privation and darkness. As with Pluto, the processes triggered here should lead to self-recognition and the acceptance of our dark side. Good and bad shouldn't be differentiated from each other, but human existence should be seen as many-faceted.

In a man's horoscope, Lilith can reveal what type of woman he fears most and which type of woman can drive him to despair.

Lilith is a primal egregore of the dark anima. She is unfettered sexual dominance and power. This invocation should not be attempted by those with little background in ceremonial magic, nor by those who harbor unresolved psychological problems related to sexuality.

* * *
Източник:
http://www.lilith.demon.nl/lilithoverview.html

« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:01:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #83 -: Октомври 31, 2006, 11:50:53 am »
Привет на всички почитатели на форума ,бих искала да попитам а и да споделя мнение,относно лилит в 10 дом,в момента това върло ме вълнува :ph34r: лилит в 10 в овен,дали е свързана със злополуки в работата ,и нещастия,още повече съвпад с хирон,квадратура със селена(а тя е в 12 дом),вие какво мислите? :rolleyes: мерси ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #84 -: Октомври 31, 2006, 12:57:49 pm »
Да не си го чела при г-жа Тилкова случайно?

Предполагам, че имаш и други, по-интересни транзити и прогресии, заслужаващи внимание? Защото Лилит и Селена си остават фиктивни, имагинерни точки и ролята им в радикса и по транзит е доста, бих казала, условна...  :)
« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:01:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #85 -: Октомври 31, 2006, 02:56:19 pm »
Не, не е при нея Lillie,напоследк доста се обсъжда лилита и затова си мисля,че трябва да и се придава значение,иначе в световен мащаб четох за транзитите и съвпадите и бях потресена,колко много неща са свързани с нея за това. B) ок.мерси все пак

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #86 -: Октомври 31, 2006, 03:26:01 pm »
Всъщност може и да си права  :)

В мунданната астрология на Хирон и Лилит определено им се отделя повече внимание, наистина. В индивидуален план обаче нещата са малко по-различни и с комплексен характер...
« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:02:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #87 -: Ноември 08, 2006, 11:05:31 am »
Още едно лилитно "лирическо отстъпление"...

* * *
I am the dance of death that is
Behind all life
The ultimate horror
The ultimate ecstacy
I am existence
I am the dance of destruction that
Will end this world
The timeless void
The formless devouring mouth
I am rebirth
Let me dance you to death
Let me dance you to life
Will you walk through your fears to dance with me?
Will you let me cut off your head
And drink your blood?
Then will you cut off mine?
Will you face all the horror
All the pain
All the sorrow
And say “yes?”
I am all that you dread
All that terrifies
I am your fear
Will you meet me?

* * *

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Транзити на Лилит?
« Отговор #88 -: Ноември 08, 2006, 05:42:17 pm »
Cool...Sexy... :ph34r:

"Will you let me cut off your head
And drink your blood?
Then will you cut off mine?"

Бррр...

А кво ще кажеш за нещо по-лирично, като това например :

Oh it seemed forever stopped today
All the lonely hearts in London
Caught a plane and flew away
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived

Yeah are you questioning your size?
Is there a tumour in your humour,
Are there bags under your eyes?
Do you leave dents where you sit,
Are you getting on a bit?
Will you survive
You must survive

When there's no love in town
This new century keeps bringing you down
All the places you have been
Trying to find a love supreme
A love supreme

Oh what are you really looking for?
Another partner in your life to
abuse and to adore?
Is it lovey dovey stuff,
Do you need a bit of rough?
Get on your knees...

Аnd so on...

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #89 -: Ноември 09, 2006, 08:37:33 am »
И това си го бива. Благодаря  :rolleyes:  
« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:02:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

luna

Транзити на Лилит?
« Отговор #90 -: Ноември 15, 2006, 12:14:48 pm »
Здравейте,
От доста време си блъскам главата какво значи съвпад на Лилит с почти неаспектирано Слънце в радикса на мъж. Проблемът е, че нищо от потенциалите от другите неща в хороскопа не се потвърждава, като че ли този човек е подвластен единствено и само на тъмното си подсъзнание.  :blink: А при последните две завръщания на Лилит (през близо 9 години) има събития с голям самоунищожителен характер.  

*

Guest

Транзити на Лилит?
« Отговор #91 -: Ноември 15, 2006, 12:28:43 pm »
Аз пак относно Лилит се вълнувам. Да попитам транзитен съвпад с натален Плутон с какво може да бъде свързано?  :)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #92 -: Ноември 15, 2006, 12:38:07 pm »
Имало ли е други активни транзити, какво е развитието по прогресии, дирекции?
Съмнявам се, че само от еди кой си транзит на Лилит през еди какво си ще да е...

Склонна съм да обърна внимание на завръщанията на Лилит, но в повечето случаи те не действат изолирано от цялото.
Дори ще си позволя с известна доза сигурност да предположа, че въпросните лилитни завръщания са били съпроводени и са протичали в синхрон с други активни за в момента астрофактори, очертаващи линията на развитие в картата на този мъж.

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

luna

Транзити на Лилит?
« Отговор #93 -: Ноември 15, 2006, 01:40:17 pm »
Благодаря Lilie,
Може би обръщам прекалено голямо значение на тази фиктивна точка.
Не мога да намеря други значителни астрофактори, просто ми направи впечатление, че при съвпад Лилит/Лилит, този човек е вземал определено инволюционни решения. След последното възвръщане преди 11/2 година реши, че нищо от живота не го радва, дори и ярко изразената му сексуалност. Проблемът е, че ми е съдружник и утре може да му хрумне, че и работата не го интересува  :( .
Всъщност мисля, че определено има нужда от психотерапия и по -точно от психоанализа, той е съгласен, но се оправдава с липса на време. Трябва да го пришпоря, защото сега е на тема "алкохолът  и ролята му в разрешаване на проблемите". Странното е, че той няма абсолютно никакви нормални човешки проблеми.  

*

АН

Транзити на Лилит?
« Отговор #94 -: Ноември 16, 2006, 08:28:15 am »
Цитат
Проблемът е, че ми е съдружник и утре може да му хрумне, че и работата не го интересува  :( .

може би да трябва да се замислиш дали не можеш и без тоя съдружник :)

А може би да трябва да се замислиш от къде идват депресиите у хората и да вземеш превантивни мерки за себе си :)
Понякога получаваме какви ли не знаци чрез другите хора :)  

*

luna

Транзити на Лилит?
« Отговор #95 -: Ноември 16, 2006, 09:12:27 am »
Права си АН. И аз имам голям проблем в тази ситуация, защото съм вложила страшно много усилия в общите начинания, а нещата не стават по максимално добрия начин, както изисква моята природа. Плюс това нося отговорност за този човек-той без мен нямаше да му хрумне, че може да се занимава с бизнес, живота щеше да го обрули и да бъде принуден да реши проблемите си. Сега на него всичко му е наред привидно и няма стимул да променя нищо, а моя максимализъм и чувството ми за отговорност са засегнати и аз си блъскам главата.
Всъщност това е астро, а не психофорум и бих искала да разбера има ли начин за преработка на тази Лилит-все пак тя има и положителни страни.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #96 -: Ноември 16, 2006, 09:56:06 am »
Цитат
От доста време си блъскам главата какво значи съвпад на Лилит с почти неаспектирано Слънце в радикса на мъж. Проблемът е, че нищо от потенциалите от другите неща в хороскопа не се потвърждава, като че ли този човек е подвластен единствено и само на тъмното си подсъзнание. 
Сигурно ще ти се сторя твърде скептична, за което предварително се извинявам, но да питам все пак...  B)

Какво разбираш под "почти неаспектирано Слънце" в случая?

Напълно възможно е Слънцето да няма точни мажорни аспекти в картата на този мъж, но това все пак предполага, че е включено в определен кръст - кардинален, мутабелен, фиксиран. Има ли други планети в кръста или Слънцето наистина е единствената такава?
В кой знак и дом е разположен съвпадът Слънце/Лилит, коя планета се явява диспозитор на Слънцето и как е поставена и аспектирана в радикса?

Слънцето учавства ли във взаимна рецепция с някоя планета?

А и дали "подвластността на тъмното подсъзнание" се дължи само и единствено на съвпада на Слънцето с Лилит? Дали пък е възможно да има други фактори, чието влияние в радикса случайно сме подценили - в статика и динамика?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

luna

Транзити на Лилит?
« Отговор #97 -: Ноември 16, 2006, 12:18:38 pm »
Слънцето има едим мажорен аспект-секстил със Сатурн. А минорен: 45 с Венера. Лилит има 108 със Северния възел и 134 с Нептун.
Съвпада е в Рак в 10 дом. Интересно е, че в картата има два мистични триъгълника с включен северен възел и четири бисекстила с вкл. Луна.
Очевидно Луната е важна-на куспида на 5 дом, във Водолей, с аспекти: 60 с Марс и Нептун, 52 със северен възел и квадратура със Сатурн. Не мога да намеря нищо странно, освен многото конфигурации, които са ми непонятни и затова се взирам основно в Лилит, защото като прочетох разни неща за нея, все едно четях профила на конкретния човек.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #98 -: Ноември 16, 2006, 12:24:31 pm »
Хммм... трудно ми е да правя каквито и да било предположения в случая, използвам друг подход и друга система за разглеждане и интерпретация на натални карти...  :huh:  :blink:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #99 -: Ноември 23, 2006, 11:47:12 am »
Не спирай да ме срещаш