Ronia, няма да влизам в лични спорове. Целият ти пост е за мен... радвам се, че съм успяла да привлека вниманието ти, но всъщност имах приятелка на системи в болница, прекарала там 1 година, защото баща и се разведе заради по-младата си любовница, която най-нагло заяви на всеослушание
"всеки има правото да е щастлив". Такива жени винаги ще оправдаят един развод. Много харесвам, когато някой така безжалостно оправдава постъпките си.
И да забелязала съм, че разведените ми познати оправдават разводите си... не твърдя, че всеки един развод е неизбежен, но все пак
ТЯ се е женила,
тя го е мислила... не съм го сътворила аз този брак. Неин избор, неин живот. Това е все едно да пушиш цял живот и после да се чудиш защо имаш проблеми с белите дробове. Всяко действие има последствия.
За мен е възможно един човек да еволюира с партньора си - виждала съм това, и то многократно, при правилно взети решения.
Връщам се на темата - Венера отговаря за връзките, за хармонията между двама души, а Сатурн за устойчивостта.
Сатурн отговаря и за обществените надличности енергии, следователно, за да е устойчива една връзка, тя трябва да е по някакъв начин част от една по-голяма структура система. Сатурн дава устойчивост, ако енергията се използва за
общо благо. Независимо дали е родова структура, или някакъв друг тип "човешка" структура, когато много хора, подкрепят една връзка, тя е устойчива, тя е социалната заявка, която осигурява стабилност и на други хора (деца, род, фирма, КОНСТРУКТИВНА е - има краен материален резултат). Така, че не мисля, че е възможен брак, който не е обществено полезен (каквато и да е големината на обществото, което получава благодат от този брак.)
Според класическата астрология, в женски хороскоп винаги се гледа 10 дом за брак, освен 7, дори понякога 10 е по-важен.