Здравей Гост

Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?

• 101 Отговора
  • 11262 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?
« Отговор #40 -: Август 24, 2012, 09:03:02 am »
Mono, аз също съм загубила внезапно и рано баща си, но страх от загуба на партньор не съм имала. Може би трябва повече да се вглъбиш в това и да опознаеш първо себе си, откъде е този страх и защо. И дали въобще го има. Що се отнася до обвързването и любовта, любовта има много измерения, за щастие.  :blink: Цикличността е заложена в рпиродата, има начало, има и край, това е моето разбиране, но аз съм Плутонианка и може би ми е по-лесно, не знам. Моята философия е, че хората идват с определените си качества и възможности в моменти, в които имаме нужда от това, но с промяната на нуждата или трябва човекът отсреща да се настрои на по-различна вълна, или просто тръгваме по различни пътища. ай-хубаво е, разбира се, да намерим онзи, с когото ще свирим заедно до края на музиката, но не съм убедена, че на всеки е дадено.

strelicka, според мен всички се променяме, вървим в някаква посока, животът ни се променя, ние с него. Това може да се разминава с желанията на апртньора и начинът, по който той/тя иска да ни промени. Тоест, аз мисля, че всеки се променя, но отсрещният, не виждайки желаните от него промени, не го отчита това. Иначе моите У1, У7 са в съвпад, Рак/Лъв в 7ми дом. Това са Луната и Сатурн. :) Но установих, че Луната е доста променливо светило.  ;) Иначе при теб явно стелиумът удържа фронта.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #41 -: Август 24, 2012, 09:54:42 am »
Всеки се променя, но защо трябва да изживява тези промени чрез връзките си. Жените около мен, които имат и успешни бракове и не спират да се развиват са намерили начин да се справят с това.

Те не търсят промяна в партньорите си, а индивидуално си изживяват някакви неща (започват да се занимават с нов вид спорт - нови приятели, четат книги, гледат филми, рисуват - всякакви занимавки за душата). Не товарят партньорите си. Все пак за връзките с другите отговарят въздушните знаци, не можеш да очакваш че другият ВИНАГИ ще е на твоята вълна, това е душевна диктатура. А и никой не е длъжен да запълва твоите "дупки" и емоционални празноти, това е консуматорско поведение на незадоволена Луна, нищо общо със Слънцето и Венера (Венера е златна като Слънцето, подвластна на Аполоновите енергии и не случайно я има приказката за златната ябълка 3 братя, Венера изгаря за три дни... ). Ако не си развиеш Слънцето, не очаквай връзка по Венера.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #42 -: Август 24, 2012, 10:42:27 am »
Анабел, някак не си разбрала какво съм написала, не знам защо така. Много назидателно звучиш в последно време, нещо да не е Меркурия?  ;D

Еволюцията е най-нормалното нещо в природата. Всичко еволюира.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #43 -: Август 24, 2012, 01:19:46 pm »
 ;D :P не звуча назидателно, но съм забелязала, че жените с развод зад гърба си, имат тенденцията да оправдават провала на връзката си.  ;)

Просто подкрепям жените, които не се развеждат. Все пак те са направили избора си.  :P
Всеки ще си защити своята позиция. Не мислиш ли така Рония? Само, че аз привеждам примери от астрологията, а не се възмущавам, защо аджеба някой не харесвал Скорпиона и т.н. - не ги приемам лично нещата.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Август 24, 2012, 01:24:56 pm »
И ми изниква веднага един въпрос  ;) защо пък да не си изберем партньор, с който заедно да еволюираме, или на всяка еволюция, трябва да сменяме партньора. Това е толкова конструктивно за децата...

Нали това е целта на темата, да разберем кой е оптималният избор и възможен ли е той. И аз имам Уран в 1 дом.  ;)

Астрологията както и светът дават право на избор. И всеки избор има позитиви и негативи.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #45 -: Август 24, 2012, 04:06:47 pm »
Напротив, не само че лично приемаш нещата, но и се опитваш да ползваш личния живот на другите в защита на тезата си, което не я превръща в по-силна. Разводът сам по себе си с нищо не е по-различен от всяка раздяла след дълготрайна връзка, така че този довод е комичен и доста детински.

Аз, за разлика от теб, никъде не съм сложила знак на равенство между "еволюция" и "раздяла". Точно обратното, написах, че ако за един това е начинът, на друг са дадени волята и желанието да запазва изграденото. Но за да го разбереш, трябва да го осмислиш. Излишно е да ме коментираш, тъй като не можеш нито да ме засегнеш, нито ми е интересен подобен анализ. Да си избираме партньор - това правим всички. Дали ще успеем да еволюираме по целия път заедно - това е съвсем отделен въпрос. Двама партньори за мен са като два музикални инструмента. те могат да бъдат много различни, могат да бъдат барабан и флейта, но трябва да могат да изсвирят заедно цяла партитура, а не петте начални акорда. По време на тази партитура ще се сменят тона, ритъма, хармонията. Ако двамата не умеят да сменят всичко това в синхрон, музиката, която правят ще бъде неприятна за слушане. Ако могат - още по-добре.

А тезата за децата пък изобщо не я обсъждам с хора, които нямат деца.  ;D

п.п. Не ме вълнува къде ти е Уранът. Не харесвам комуникации, които избиват в агресия, била тя и словесна. Спорът е много хубаво нещо, но би следвало да изглежда като танго.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #46 -: Август 24, 2012, 04:54:36 pm »
Ronia, няма да влизам в лични спорове. Целият ти пост е за мен... радвам се, че съм успяла да привлека вниманието ти, но всъщност имах приятелка на системи в болница, прекарала там 1 година, защото баща и се разведе заради по-младата си любовница, която най-нагло заяви на всеослушание "всеки има правото да е щастлив". Такива жени винаги ще оправдаят един развод. Много харесвам, когато някой така безжалостно оправдава постъпките си.

И да забелязала съм, че разведените ми познати оправдават разводите си... не твърдя, че всеки един развод е неизбежен, но все пак ТЯ се е женила, тя го е мислила... не съм го сътворила аз този брак. Неин избор, неин живот. Това е все едно да пушиш цял живот и после да се чудиш защо имаш проблеми с белите дробове. Всяко действие има последствия.

За мен е възможно един човек да еволюира с партньора си - виждала съм това, и то многократно, при правилно взети решения.

Връщам се на темата - Венера отговаря за връзките, за хармонията между двама души, а Сатурн за устойчивостта.

Сатурн отговаря и за обществените надличности енергии, следователно, за да е устойчива една връзка, тя трябва да е по някакъв начин част от една по-голяма структура система. Сатурн дава устойчивост, ако енергията се използва за общо благо. Независимо дали е родова структура, или някакъв друг тип "човешка" структура, когато много хора, подкрепят една връзка, тя е устойчива, тя е социалната заявка, която осигурява стабилност и на други хора (деца, род, фирма, КОНСТРУКТИВНА е - има краен материален резултат). Така, че не мисля, че е възможен брак, който не е обществено полезен (каквато и да е големината на обществото, което получава благодат от този брак.) ;)

Според класическата астрология, в женски хороскоп винаги се гледа 10 дом за брак, освен 7, дори понякога 10 е по-важен. ;)
« Последна редакция: Август 24, 2012, 05:07:54 pm от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Август 24, 2012, 05:10:01 pm »
"всеки има правото да е щастлив".

Но наистина е така, не мислите ли?

Няма да коментираме любовницата, бащата и "такивата" жени, затова си позволих да го извадя от контекста.  :blink:

Понякога си позволяваме да съдим хората (дори твърде често), но истината е, че всеки прави най-малкото това, което го кара да се чувства удовлетворен, дори ако за другите или за някой конкретен друг човек постъпките му (или отношението му) изглеждат аморални и цинични.

Напоследък се старая да не съдя постъпките на хората, просто назовавам нещата с истинските им имена. От прекалено замазване на очевидните факти дотук не съм видяла никакъв смисъл. Но още ми е трудно да не съдя отношението, явно все още не съм достатъчно еволюирала.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #48 -: Август 24, 2012, 05:19:08 pm »

Лили, какво е това щастие, градено върху чуждо нещастие?

Астрологията много категорично доказва, че животът е цикличен, не срещаш само ЕДИН подходящ. Но е интересно, че ти се намеси. За пореден път се убеждавам, че случайни неща няма.

Жената, за която говорех - любовницта има Венера в Овен и Луна в Рак.  ;) Може би при квадрат на женските планети, това е приемливо поведение (мисля и при теб бяха така разположени планетите).

За дамата развела дадения мъж (социално успешен и финансово стабилен) това е най-голямото постижение в живота и. Да остави две момичета без баща. 5 години го е преследвала. И бракът и с него и осигури мечтаната социална позиция (Венера в Овен е доста състезателна).  ;) 

*

Grace

• 2257
« Отговор #49 -: Август 24, 2012, 05:21:46 pm »
Цитат
Така, че не мисля, че е възможен брак, който не е обществено полезен (каквато и да е големината на обществото, което получава благодат от този брак.) 

това е много Козирожко изказване. какво означава брак, който да е обществено полезен? това ми звучи като "соц-реализъм" ...

и, да, Анабел, аз също мисля, че "всеки има правото да е щастлив". никой не обича разделите, но понякога това е най-доброто решение. а и най-достойното. приятелката ти е прекарала 1г в болница, разбирам. и защо? това не е ли опит за емоционално изнудване? баща и няма ли право на личен живот и сам да определя това?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #50 -: Август 24, 2012, 05:22:34 pm »
Разбира се, че е така. Всеки има право да бъде щастлив, да. И във всяка ситуация има минимум две участващи страни и минимум две истини.

Анабел, цялата средна част на поста ми е не  е за теб.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #51 -: Август 24, 2012, 05:25:16 pm »
Цитат
Жената, за която говорех - любовницта има Венера в Овен и Луна в Рак.   Може би при квадрат на женските планети, това е приемливо поведение (мисля и при теб бяха така разположени планетите).

за сведение, имам прекрасно разположена Венера в екзалтация, с отлични аспекти към Луна и други планети. Що за тълкувание е това горното ?! 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Август 24, 2012, 05:26:41 pm »

Затова уточних, че го вадя от "контекста".

Иначе и аз съм на мнение, че човек не може да изгради своето щастие върху чужди сълзи, кръв или кости. Но и такива хора има и са по своему щастливи.  ;)

Цитат
Жената, за която говорех - любовницта има Венера в Овен и Луна в Рак.  ;) Може би при квадрат на женските планети, това е приемливо поведение (мисля и при теб бяха така разположени планетите).

Само по тези две знакови позиции можеш ли да предположиш какво за мен е приемливо поведение?  :blink:

ПП. Мога да дам и пример с една екзалтирала Венера в 10 дом, която не се гнуси от нищо и има изключително ниско ниво на избирателност в отношенията. Значи все пак всички тези позиции не работят еднакво при всички.

« Последна редакция: Август 24, 2012, 05:32:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Август 24, 2012, 05:29:12 pm »
Животът понякога може да е ироничен - да не се окаже някой ден в ролята, която осъжда.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #54 -: Август 24, 2012, 05:31:48 pm »

Затова уточних, че го вадя от "контекста".

Иначе и аз съм на мнение, че човек не може да изгради своето щастие върху чужди сълзи, кръв или кости. Но и такива хора има и са по своему щастливи.  ;)

е, по тая логика, край, щастлив или не, цял живот е един човек, щото ако речем да сме щастливи с друг, значи сме кръвопийци, които" градят своето щастие върху чужди сълзи, кръв или кости".

*

Grace

• 2257
« Отговор #55 -: Август 24, 2012, 05:32:58 pm »
Животът понякога може да е ироничен - да не се окаже някой ден в ролята, която осъжда.  ;D

Много точно казано  :clap:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #56 -: Август 24, 2012, 05:34:21 pm »
Аз само не разбрах откъде дойде драмата.  ;D Все едно всички разделящи се са на системи, окрадени, ограбени, оскубани и захвърлени на кучетата. Смешно е.

А животът е винаги ироничен и има доста особено чувство за хумор. Мисля, че е англичанин.  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #57 -: Август 24, 2012, 05:35:55 pm »
Цитат
Жената, за която говорех - любовницта има Венера в Овен и Луна в Рак.   Може би при квадрат на женските планети, това е приемливо поведение (мисля и при теб бяха така разположени планетите).

за сведение, имам прекрасно разположена Венера в екзалтация, с отлични аспекти към Луна и други планети. Що за тълкувание е това горното ?!

Грейс, изобщо не говоря за твоя натал. Ако проследиш отговорите ще видиш, за какво става въпрос.

А за 10 дом и Сатурн - това не е лично мнение това е основен астрологичен постулат. Има разлика между връзка и брак. Аз извеждам правилата за успешен женски брак - 10 дом и Сатурн. Съжалявам ако не ти допада. Няма как да го махнем Сатурн от небосвода  ;)

А емоционалното изнудване на едно дете към неговия родител изобщо не го приемам като аргумент...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #58 -: Август 24, 2012, 05:36:51 pm »

Чакай те бе, този живот го живеете ВИЕ, не е СЪДБА. Винаги имаш право на избор. Винаги.

*

Grace

• 2257
« Отговор #59 -: Август 24, 2012, 05:37:52 pm »

Чакай те бе, този живот го живеете ВИЕ, не е СЪДБА. Винаги имаш право на избор. Винаги.

Именно. Един ден може да ти се наложи да правиш ТОЧНО ТОЗИ ИЗБОР .  :blink: