Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29285 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #60 -: Септември 02, 2012, 05:35:45 pm »
Аз съм като Папи. Висшата математика я слушах иначе за останалите неща помня 2 минути с подсказване. :)
Ретро Меркурий- скаут, източен, изгорен.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #61 -: Септември 02, 2012, 06:22:22 pm »
Учител по математика, гимназиален курс ми е споделял следното:

който може да мисли не помни и обратното.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Септември 02, 2012, 06:33:40 pm »
Учител по математика, гимназиален курс ми е споделял следното:

който може да мисли не помни и обратното.  ;)

Защото умее да отсява ненужното.

А и не е нужно да се зомбираш с назубряне на готови формули и алгоритми, ако им разбираш логиката и можеш сам да ги изведеш.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #63 -: Септември 02, 2012, 06:38:55 pm »
Разбира се, че логическото мислене е много по-резултатно и полезно от зубренето. Особено в математика. За какво ми е да помня някаква формула, като мога да я изведа? Но и в други науки е така. Идеята е най-важна, принципите, на които се основава съответната наука, трябва да се разбират. Другото е надграждане.

*

Papy

• 4343
« Отговор #64 -: Септември 02, 2012, 06:45:18 pm »
Така е, но ако в семейството има адвокати, хората очакват да не е проблем историята. А пък то е голям проблем. Единствените исторически книги, които съм чела, са на А. Дюма :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Септември 02, 2012, 06:47:54 pm »
Така е, но ако в семейството има адвокати, хората очакват да не е проблем историята. А пък то е голям проблем.

По същия начин от мен се очакваше да съм бог в математиката, ама на! :)

Затварях се в стаята си и рисувах до несвяст, пък те математик щяха да ме правят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #66 -: Септември 02, 2012, 06:53:01 pm »
Родителите не бива да прехвърлят своите планове върху децата си - защото аз съм станал или не станал такъв, затова и ти трябва да бъдеш такъв. Всеки има свой собствен път.

*

Papy

• 4343
« Отговор #67 -: Септември 02, 2012, 06:55:18 pm »
Родителите не бива да прехвърлят своите планове върху децата си - защото аз съм станал или не станал такъв, затова и ти трябва да бъдеш такъв. Всеки има свой собствен път.

Да, ама на 16-17 това не го знаеш, поне аз не го знаех

*

Papy

• 4343
« Отговор #68 -: Септември 02, 2012, 06:58:11 pm »
Интересно нещо е паметта-скоро трима човека ми разказаха спомен за едно събитие-не се припокриваха
На ченгетата не им е лесно :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Септември 02, 2012, 06:58:51 pm »

Кажи го на тия с болните амбиции за елитарност. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Септември 02, 2012, 06:59:25 pm »
Интересно нещо е паметта-скоро трима човека ми разказаха спомен за едно събитие-не се припокриваха

Това се казва селективна памет.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #71 -: Септември 02, 2012, 07:03:15 pm »

Така е. По Дискавъри имаше един филм на тази тема. Прожектират на група хора филме с някаква история (на един човек му крадат нещо) и после хората трябваше да отговарят на въпроси относно случката, на която са станали свидетели. Колкото свидетели - почти толкова версии. А пък след известно време, като им зададоха същите въпроси, спомените им бяха още по-неточни. Затова веществените доказателства имат приоритет над свидетелските показания. Поне в CSI е така.
Освен това друго проучване показва, че под социален натиск човек е склонен да промени показанията си за случилото се, за да бъде в тон с групата. Отново показват кратко филмче на група хора и им задават въпроси относно съдържанието. След няколко дни ги привикват да отговарят отново на същите въпроси, но този път след като дадат отговора си, им съобщават, че само те са дали тази версия за случилото се, а всички останали са отговорили по друг начин. Повечето са били склонни да променят отговорите си, за да съвпаднат с тези на мнозинството. Мисля, че това второто съм го гледала в "What makes us who we are" от поредицата "Through the Wormhole" в kolibka.com. Ето - http://www.youtube.com/watch?v=MG5Tk0-1CcM, около 14-15 мин.
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 07:11:03 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Септември 02, 2012, 07:06:25 pm »
Затова веществените доказателства имат приоритет над свидетелските показания.

И пак опираме до фактите.

Там, където е замесен човешки фактор, винаги има доза субективизъм, независимо от посоката на Меркурий в натала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #73 -: Септември 03, 2012, 06:45:37 am »

Или пробвайте да имате шофьор със Западен Меркурий.  :P

Шумахер има Мерк след Слънцето. Явно не му се е отразил толкова зле на шофирането ;D .

Не само Шумахер, а и още един куп учени. Също и едни от най-богатите хора, които са създали империи, начело със символа Рокфелер -:))))))
За какво им е да на тези да са добри шофьори? Да си карат сами лимузините? Има си хора за всичко.-:)

Меркурий освен че може да изгрява по два начина, има още няколко характеристики - знак /кардинален, фиксиран, подвижен/, мъжки/женски, елонгация, фаза, секта. И освен това никога не играе самостоятелно, а винаги с Господаря на Асц /на хороскопа - /някога хороскоп се е наричал изгряващия знак, сиреч Асц/! Без него нито един хороскоп не може да бъде тълкуван адекватно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Септември 03, 2012, 08:37:22 am »
Ама въпросът виж по-горе как е зададен  ;D - "пробвайте да имате", а не "пробвайте да сте".
Както казваш, всеки тъп западен Меркурий, ако е достатъчно успял, може да си позволи да не кара и да наеме някой по-умен от него източен да му кара лимузината.  :blink:

Това е в кръга на шъгата, да не вземе сега пак да го приеме някой лично и после да набеди моята Луна, че приема субективно коментарите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #75 -: Септември 03, 2012, 09:12:40 am »

Или пробвайте да имате шофьор със Западен Меркурий.  :P

Шумахер има Мерк след Слънцето. Явно не му се е отразил толкова зле на шофирането ;D .

Не само Шумахер, а и още един куп учени. Също и едни от най-богатите хора, които са създали империи, начело със символа Рокфелер -:))))))
За какво им е да на тези да са добри шофьори? Да си карат сами лимузините? Има си хора за всичко.-:)

Меркурий освен че може да изгрява по два начина, има още няколко характеристики - знак /кардинален, фиксиран, подвижен/, мъжки/женски, елонгация, фаза, секта. И освен това никога не играе самостоятелно, а винаги с Господаря на Асц /на хороскопа - /някога хороскоп се е наричал изгряващия знак, сиреч Асц/! Без него нито един хороскоп не може да бъде тълкуван адекватно.

както има и стотици милионери, учени и успешни хора с източен Меркурий.  :P ;)

Да пускаме ли статистика?  ;)

Не ги приемайте толкова буквално нещата - шофьор, може да го тълкувате и като водещ, все пак Меркурий е БОЖЕСТВЕНИЯТ вестоносец.  :P

Има доста "успешни хора" създали "дяволски" творения, дърпащи хората на долу. Форд - например /изгорен Мерк - пред Слънце/ - производство на конверн, отричащо правото на човека да е творец. И какво като е милионер, известен, цитиран.... милиони хора, работят във фабрики, без правото на пълноценен живот.... а на Изток и милиони деца. Това е духовно убийство.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 09:19:00 am от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Септември 03, 2012, 09:33:06 am »
Има доста "успешни хора" създали "дяволски" творения, дърпащи хората на долу. Форд - например /изгорен Мерк - пред Слънце/ - производство на конверн, отричащо правото на човека да е творец. И какво като е милионер, известен, цитиран.... милиони хора, работят във фабрики, без правото на пълноценен живот.... а на Изток и милиони деца. Това е духовно убийство.

Тук си права - потискане на творческото начало у човека в името на техническия прогрес. Но може би и това е част от еволюцията на човечеството - от поточни линии и роботизация за масово производство до преминаване /завръщане/ към по-интелигентен и хуманен начин на живот в синхрон с природните и космически цикли. Все някога се надявам и това да се случи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #77 -: Септември 03, 2012, 09:34:06 am »
Аз съм като Папи. Висшата математика я слушах иначе за останалите неща помня 2 минути с подсказване. :)
Ретро Меркурий- скаут, източен, изгорен.

От всички предмети в училище, най-слаб ми е бил историята, най-добра съм била по математика, с малко усилия, по литература също бях много добра-без усилия, в най-добрия случай прочитах произведението

Памет-къса, когато чета. При всички други случаи-помня дълго и вадя от торбата като потрябва. Най-лесно помня като слушам

същата история - науката и обективните предмети винаги са ми били по-интересни (химия най-много), ходила съм по олимпиади, ала-бала, много повече са ми дали, като разбиране за света и живота.

Не харесвам хуманитарните предмети, много по лесно съм се справяла с тях, защото съм уверена, а там освен зубрене трябва и да ВНУШИШ колко ги разбираш нещата....но толкова съм се ядосвала да уча наизуст, и да особено история, дати и биология. А мнението на Балзак или Шопенхауер (защото и на олимпиади по философия съм ходила) за жените например грам не ме интересува - пълни глупости... по - точно избиване на лични комплекси. Социологията и особено изследванията на Чикагската школа - емпиричните анализи ми бяха много вдъхновяващи и до сега обичам да работя по проекти, използвайки техните методи. Харесвам емпиризма на американците.

Имам силни презентаторски умения, силна концентрация и съм помагала като асистент в университета и в Бг и в чужбина много лесно водя.

Истината е че освен Меркурий не изгорен и изгряващ, почти всичките ми планети са източни и упр на асцендента е на трон и е дорифорий, ако броим транссатурновите планети.

Но понеже говорим за Мерк - никога не съм имала проблеми с интелектуалната част на какъвто и да е тип учене, ако преценя, че си струва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Септември 03, 2012, 09:39:50 am »
Историята само зубрене на дати ли е? А биологията?

В химията и физиката също има формули и също се назубрят - от хора, които трудно ги разбират.

В интерес на истината, от всички дати помня само рождени, годишнини и други важни по някакъв начин за мен дати. Имам затруднения, ако трябва да запомням фактологични данни - исторически важни дати, години, векове и епохи - нямам времева ориентация. :)

Както казах, каквото не ми е интересно или не смятам, че заслужава задълбоченото ми внимание, не го помня дълго.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #79 -: Септември 03, 2012, 09:42:44 am »

Тук си права - потискане на творческото начало у човека в името на техническия прогрес. Но може би и това е част от еволюцията на човечеството - от поточни линии и роботизация за масово производство до преминаване /завръщане/ към по-интелигентен и хуманен начин на живот в синхрон с природните и космически цикли. Все някога се надявам и това да се случи.

Има хора, които е по-добре да не мислят. Айнщайн, защо изгаря всичките си разработки преди да умре, защо Александър Македонски толкова укорява Аристотел че започва да записва тайното знание и го прави публично достъпно - профанизира го (нито Сократ, нито Платон пишат). Александрийската библиотека - наистина ли вярвате, че е изгоряла....  ;)

Пускам картата на Фенри Форд. Сатурн в 2 дом екзалтиращ и Венера в падение в Дева - контрол над материята (Сатан - Сатурн  ;)) можеше да стане гениален архитект, лекар, музикант, но е изявил Венера по-възможно най-лошия начин.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 09:51:39 am от Anabell »