Аз съм като Папи. Висшата математика я слушах иначе за останалите неща помня 2 минути с подсказване. 
Ретро Меркурий- скаут, източен, изгорен.
От всички предмети в училище, най-слаб ми е бил историята, най-добра съм била по математика, с малко усилия, по литература също бях много добра-без усилия, в най-добрия случай прочитах произведението
Памет-къса, когато чета. При всички други случаи-помня дълго и вадя от торбата като потрябва. Най-лесно помня като слушам
същата история - науката и обективните предмети винаги са ми били по-интересни (химия най-много), ходила съм по олимпиади, ала-бала, много повече са ми дали, като разбиране за света и живота.
Не харесвам хуманитарните предмети, много по лесно съм се справяла с тях, защото съм уверена, а там освен зубрене трябва и да ВНУШИШ колко ги разбираш нещата....но толкова съм се ядосвала да уча наизуст, и да особено история, дати и биология. А мнението на Балзак или Шопенхауер (защото и на олимпиади по философия съм ходила) за жените например грам не ме интересува - пълни глупости... по - точно избиване на лични комплекси. Социологията и особено изследванията на Чикагската школа - емпиричните анализи ми бяха много вдъхновяващи и до сега обичам да работя по проекти, използвайки техните методи. Харесвам емпиризма на американците.
Имам силни презентаторски умения, силна концентрация и съм помагала като асистент в университета и в Бг и в чужбина много лесно
водя.
Истината е че освен Меркурий не изгорен и изгряващ, почти всичките ми планети са източни и упр на асцендента е на трон и е дорифорий, ако броим транссатурновите планети.
Но понеже говорим за Мерк - никога не съм имала проблеми с интелектуалната част на какъвто и да е тип учене, ако преценя, че си струва.